Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Izobrazba > samskost?

Izobrazba > samskost?

Očitno ti res predstavlja problem dedca dobit. Ti pa ob takem razmišljanju garantiram, da ti ga bo zelo enostavno izgubit.

Kaj se ti zdi pomembno? Kaj naj bi bila kontretna znanja moskega, da ga jemljes kot razgledanega in inteligentnega? Kaj naj bi bile po tvojem mnenju vrednote moskega za katere naj se trudi?

Boom, zadnje čase ni tako težko dobiti moškega. Nekoč pa sem imela resne težave. Samo nekoč sem bila pusta, siva miš. Zdaj pa se lepo oblečem, naličim, in gre. Pač dojela sem, da imajo moški radi urejene ženske. V službo ne hodim več v starih kavbojkah, oz. samo občasno, oblečem tudi kako kiklco, ne vedno hlače, rahlo se naličim, sfriziram in zdaj imam kar dosti oboževalcev. Nekoč pa nisem bila nikomur zanimiva.

Marko, sem ti povedala, ampak imaš očitno hudo trdo bučo:
Če bi ženska zase nosila petke, bi doma tudi hodila v petkah. Če bi se zase brile po nogah, bi to počele tudi pozimi. Zdaj pa vprašaj samske ženske,če se depilirajo tudi pozimi. Verjemi, dase večina ne. Razen, če hodijo recimo plavat. Pa misliš, da so ženske doma naličene? O ne, naličijo se, ko gredo ven. vse tako delamo. Da smo okolici lepe.
Sicer pa ti je brezvez dopovedovat. Točno to sem ti pred meseci že pisala pa še nisi dojel.
Ti še vedno misliš, da ženske tudi doma, da smo sebi všeč, skačemo okrog v petkah.

Še eno vprašanje za moške:
Zakaj je tako pogosto, da se poročena ženska zapusti. Niso več tako urejene, zredijo se in tako naprej? Kar poglejte okrog kako se to rado zgodi, ko ženska dobi moža. Ne vse, je pa to pogosto.

No vsaj postavo in kondicijo pa vzdružujem izključno zaradi sebe. Ličenje in petke pa barvasti lasje pa so zaradi moških.

Zato, ker razmišljajo podobno kot ti. In ne samo to. Tudi sitne postanejo in jim do ničesar več ni. Zato pa pravim, da ti ga bo veliko lažje izgubiti.

In še vprašanje zate: zakaj so poročene ženske tako pogosto prevarane?

Booom, si prebral, da sem napisala, da skrbim za svoje telo in kondicijo izključno zaradi sebe, torej ne zaradi moških.

Drugače pa ja, zelo si naiven, če misliš, da ženske nosimo petke zaradi sebe. Kot sem že marku napisala, če bi bilo to res, bi doma skakale po kuhiniji v petkah pa doma bile naličene. Veš, da se pozimi depiliramo samo, če imamo partnerja oz. če smo samske, samo takrat, če hodimo recimo v toplice.
Verjetno naivno misliš, da samo jaz tako počnem.

Veš zakaj so poročene tako pogosto prevarane? Ker so neumne, ker dedcem vse pedenajo, jim igrajo služkinje, potem pa se tega naveličajo, so utrujene, jezne in jim posledično ni do seksa, zato mož skoči čez plot.
Brez skrbi, da bi ugajal moškemu, ne bom igrala služkkinje. Tako, daleč pa jaz ne grem. Take moške je res komot dobiti,s e ponujajo za oplojevalce in može. Samo takih pa jaz nočem.

Kaj se ti zdi pomembno? Kaj naj bi bila kontretna znanja moskega, da ga jemljes kot razgledanega in inteligentnega? Kaj naj bi bile po tvojem mnenju vrednote moskega za katere naj se trudi?[/quote]

Saj ne gre samo za moške. Nisem samska, torej trenutno ne iščem partnerja, kar pa še ne pomeni, da nimam stikov z različnimi ljudmi, moškimi in ženskami.
Gre za to koga spustiš nekoliko globlje v svoje življenje. Lahko so to tudi prijateljice. Gre za to s kom se družiš in zakaj. Nikoli se ne bom družila s kom samo zato, ker ima neko izobrazbo, ugled in po možnosti po snobovsko izbira svoj krog ljudi. Takšne ljudi običajno med sabo povezujejo zelo plehki interesi. S takšnimi ljudmi nimam kaj delat v svojem zasebnem življenju.
Če gre za ženske, ne maram takšnih, ki ti cel dan nabijajo o tračih, šminkah in oblekah. Ne maram niti takšnih, ki cele dneve nabijajo samo o politiki in službi. Neka zdrava, prizemljena mešanica vsega mi je ok. Podobno je tudi pri moških. Včasih pri ljudeh, ki jih srečujem, ne gledam samo na to kakšni so do mene, ampak tudi kakšni so do drugih.
Ko sem še spoznavala fante, sem bila recimo pozorna na to kako so reagirali na določene ljudi, na katere smo naleteli, ko smo bili recimo na zmenku. Normalno, da so meni hoteli ugajat. Kaj pa drugim? Če so bili do mene nekoliko nerodni, pa imeli mal treme, me to ni motilo. Bolj me je običajno zmotilo, če so bili preveč zverzirani v svojem osvajanju, predvidljivi. Če so imeli pripravljen neke vrste profil o samem sebi, ki so mi ga predstavili kot nekaj, kar naj bi mene zanimalo. Točno določeni interesi, služba itd. Po možnosti zraven še kup laži. Težko je to razložit, ampak ženska zelo hitro vidi kdo je odkrit, kdo samo igra inteligentnega človeka in kdo je v resnici inteligenten, tudi če je zelo preprost. Urejen pa tudi mora bit, ker tudi to do neke mere odraža njegovo inteligenco. Pa ne mislim pri tem srajco in kravato. Če ti nekdo nenehno govori o svoji službi, normalno, da bo glede tega “pameten”, saj je to njegova služba, ki naj bi jo obvladal. Ampak mene zanimajo druge zadeve, bolj življenjske teme, pogledi na različne stvari, od športa, do družine, do vere, politike, vsakdanjih opravil, pa v končni fazi tudi pogledi na spolnost.
Ne vem za kakšne vrednote naj se moški na splošno trudi. Ne more govorit v imenu vseh žensk, lahko govorim samo zase.Point zveze je, da sta v njej dva kompatibilna človeka. Tisto, kar meni ustreza, ni nujno, da ustreza vsem ženskam. Moj moški mora bit predvsem iskren, zaupanja vreden. Ne maram prevelikih materialistov. Ne maram nestrpnežev vseh sort, od tistih, ki prezirajo bogatejše/revnejše od sebe do tistih, ki imajo razne nacionalistične izpade in podobno. Veliko potrpljenja mora imet do otrok, veliko več kot do ženskih kapric. Težit mora kolikor toliko k zdravemu načinu življenja, poznat zmernost v določenih stvareh, razvadah. Splošno razgledanost in praktičnost definitivno postavljam pred formalno izobrazbo.

Počasi dobivam občutek, da ni ravno previsoka izobrazba problem, da imaš težave dobit moškega.

Boom, a to meni? Jaz nimam problemov dobiti moškega. Nič ne iščem, trentno uživam samski stan, imam dovolj snubcev, ko naletim na pravega pa bom spet v vezi. Trenutno povsem zadovoljna. Sploh pa oplojevalci me ne zanimajo.
Boom, zelo si naiven. Vidim, da se ne spoznaš veliko na ženske. Zato pa vas lahk tako ovijamo okrog prsta.

O tem smo res že debatirali. 🙂

Tudi, če nekaj počneš zaradi drugih, to počneš zaradi sebe, ker ti je pomembno tuje mnenje.

Ja, točno tako, Robi, o tem sem popolnoma isto pisala in isti osebi, Marku :).
Zakaj pa sledenje modnim smernicam? Zakaj se ženske oblačijo (jaz bolj malo sledim) v vse modne oblačilce pa še tako neudobna so? Zakaj vsa ta neudobna obutev, zakaj obvezno depiliranje, zakaj obvezno barvanje las, zakaj vsa ta navlaka? Zaradi drugih.
Zdaj pa ene smo bolj malo na tekočem, ampak smo, druge pa malo bolj, ene pa nič. In tiste, ki niso nič, imajo potem probleme z moškimi, ker monovci ves čas tu gor pišejo, da mora biti ženska, vitka,urejena, naličena, lepo oblečena, ker druge jih ne zanimajo. Potem mone to beremo in se trudimo. Pač upoštevamo monovske nasvete. Potem pa se najdejo monovci, ki so zgroženi, ker ugotovijo, da so petke zaradi njih, ne zato, ker bi ženske uživale, ko se lomimo v petkah.

Nisem moški, ampak vseeno odgovorim.

Takšne so samo tiste, ki so bile v resnici prej urejene samo zaradi moških oziroma zato, da dobijo moškega. V svojem bistvu so pa zanemarjene. Verjetno jim tovrstna logika ni segla do tam, da bi to še naprej delale, da moškega vsaj obdržijo. Če je že njim osebno vseeno kakšne so zase.

Kako naj bo človek zadovoljen v življenu , če se nima rad, če si ni všeč? Kako bo takšen všeč drugim?
Ja katera ženska pa je zadovoljna s tem, če slabo zgleda, če je bolna itd?

Drugi te bodo opazili, ko boš začela razmišljati, da karkoli počneš je v prvi vrsti zaradi sebe:). Nič ni obvezno, nekomu paše nekaj, drugemu pa spet kaj drugega. Ostani zvesta sama sebi, ne pojdi čez svoja razmišljanja samo zato, ker si nekje slišala, da je to dobro.
Monovci tu gor so pač monovci, virtuala vse prenese:)).

Če ne nosiš petk in se ne ličiš, si zanemarjena? Ne, ni res. Res pa je, če to počneš, da se moški obračajo za tabo.
So kavbojke, majice, znak zanemarjenosti? Ne niso. Ampak moški gledajo za ženskam, ki so v krilu, ki imajo oprijete majice.
So ženske s čistimi in nepobarvanimi lasmi zanemarjenje? Seveda niso. Ampak moški raje pogledajo za žensko, ki ima vse sivčke prekrite.

Zame je urejenost, če si čist in opran in ličila/petke/laki/barve gor ali dol. Urejen je čist, svež, opran. Dejstvo pa je, da petke/ličila, barve, laki privabljajo moške kot med muhe.

Nekoč, pred leti, sem hodila samo v širokih majicah, kavbojkah, čevljih brez pete. Pa so me sodelavke vedno gnajvile, da moram malce šminke dat gor, da naj se oblečem v krilo tu in tam, da naj se pobarvam, da bom lažje našla fanta. No pa sem jih upoštevala in imele so prav. Saj 80% časa hodim v službo v jeansu, majicah, puloverjih, ampak tu in tam krilo, oprijete majčke, ličim se minimalno, petke obujem 1x na mesec. Sivčke skrivam z barvo in je stvar povsem drugačna.

Gibanje, zdrava prehrana, higiena – to pa počnem od nekdaj, zaradi sebe. Ostalo s petkami in ličili pa zaradi drugih.

Larifari. Če bi bilo to res, bi bila sedaj samska ostarela devica. Ker sem pa poslušala nasvete drugih žensk pač potrpim kak dan v petkah in krilu. Rezultati so odlični.

Larifari. Če bi bilo to res, bi bila sedaj samska ostarela devica. Ker sem pa poslušala nasvete drugih žensk pač potrpim kak dan v petkah in krilu. Rezultati so odlični.[/quote]

Če trpiš, kako lahko izžarevaš kakšno energijo? Meni je v užitek obuti visoke pete in sicer takšne v katerih lahko hodim. Pravtako je z ostalimi stvarmi…všeč mi je vse, kar dela žensko ženstveno. Obožujem ta občutek.

Se strinjam glede urejenosti. Pač nisem tipičen moški ali MON-ovec. 🙂

Verjamem, da se obračajo moški za tabo, če si v petkah in naličena..Ampak kakšni ?
Niso to samo oplojevalci, ki jih nočeš ?

Oplojevalci so tisti, ki so stari 45 in več in so se zdaj spomnili, da hočejo otroke in na vsak način hočejo takoj eno oplodit. Zato taki izrazi. Grobi. Takim je vseeno kakšna je ženska, važno je, da se pusti oplodit.

Hja, ne vem, iz izkušenj lahko povem, da se vsi moški obračajo za takšnimi ženskami. Sicer ti govori in govori, da ima rad naravne ženske, potem pa vidiš kak je njegov odziv, ko pride taka spedenana ženska.
Potem pa pozabijo na naravne ženske.
Res izjema so moški, ki jim je všeč ženska, ki se nikoli, ampak res nikoli ne liči, in nikoli v petkah in tako naprej.

Ja, res mora biti hoja v petkah užitek. Ne poznam nobene, ki bi to resnično čutila. Vsaka,ki pove resnico, jamra, da ima težave,da jo noge bolijo, da imajo žulje. Da ne zdržijo celo službo v petkah. Vsaka, ki bo pošteno povedala, bo povedala, da je veliko lažje hodit v nizkih petkah. Jaz jih obujem 1x na mesec, več ne. Sodelavke tudi redko. Ponavadi kadar imajo kak sestanek ali kaj takega. Kadar te več ljudi vidi. Pogosto se pa zgodi tako, da del službe preživimo v copatah. Če pa kdo pride pa hitro čeveljce gor.

Oplojevalci so tudi tisti, ki jih ženska ulovi na občasno ličenje in visoke petke, v katerih v imenu višjega cilja pač malo potrpi :-))))

Ronka, to je “ženska logika”, o čemer govoriš, ker zelo slabo poznaš (povprečne) moške.
Malo je takšnih, ki si po 45 sploh želijo otroke, tudi če jih nimajo.
Je pa praviloma prepozno za ženske, da bi v teh letih rojevale.
Brez skrbi si lahko, noben 45-letnik ne bo vletel z željo ,da te oplodi. :)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ej, matjazko, kaj mi lahko razložiš to glede ronke, ker vedno pišeš o ronki.
Moški tam okrog 45, ki še nimajo otrok, na polno iščejo žensko, da bi jim rodila otroke. Razen, če so tisti najbolj zagnani za pecanje. Tudi to je možno.
Oja, na kupe 45 letnikov mi je s to temo že težilo. Tam nekje proti 40tim jih začne trgat, proti 45 jih pa že močno grabi panika.
Če si ti 45letnik in ne želiš otrok, ne misli, da so vsi taki :). Razen, če pecaš moške ter zato veš kakšni so?

Boom, grd izraz oplojevalci uporabljam le za tipe, ki so nad 40 in jih grabi panika. Ne iščejo ljubezni, iščejo hodeče maternice. To ne pomeni, da so vsi 40+ taki. Samo nekateri panično iščejo mamo svojim otrokom, ker hočejo potomce. Le kje so bili pa prej? Ženske na veliko bežimo od takih moških.

Moški, ki so že po naravi “luftarji”, “playboys”, “vagabundi”, “avantursti” in ostali večni mladeniči, se pri 45 (čeprav mi ni jasno, zakaj pa ne pri 40, pri 35 ali pri 50, kakšno vlogo igra ta številka, saj nimajo menopavze?) ne bo naenkrat nekaj v njih premaknilo, da bi morali za 180 stopinj spremeniti svoj življenjski slog, da bi prišlo do nenadnega vznika želja po : družini , ustalitvi, želja po otroku, ker vse to prinaša tudi odpovedovanja, prilagajanja, črtanje dosedanjih “ugodnostih in svobode”, ki so jo živeli. Kateri so mislili imeti otroke, jih seveda ima večina pri 45.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Larifari. Če bi bilo to res, bi bila sedaj samska ostarela devica. Ker sem pa poslušala nasvete drugih žensk pač potrpim kak dan v petkah in krilu. Rezultati so odlični.[/quote]Ti na visoke pete gledaš kot simbol seksizma, da ti z njimi drugi spol daje vedeti, ‘trpi, če hočeš da mi boš všeč’. Visoke pete so tudi in predvsem simbol ženstvenosti, sploh pa je krilo simbol ženstvenosti, včasih ženkse hlač praktično sploh niso nosile…ti misliš da se moraš prenarejati in mučiti, da boš dobila moškega, posledično postajaš zakrnjena in sovražna do moških, kot misliš da so oni (preko visokih pet) seksistični do tebe.. to ti vse piše na obrazu in ta sovražna drža do moških, verjetno že čisto patološka, namreč moški, ki pri 45 nima otrok, si jih v večini ne želi, moški se biološko drugače afirmirajo kot pa z očetovstvom, so povečini bolj stvarni in v tem oziru bolj komot (morda sebični?) da bi si nase naprtili še eno nebogljeno življenje ki ga moraš potem vzgajati še 20 let…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Se strinjam.
Težko bo z moškimi zadovoljna, če meni, da mora zaradi njih trpeti in se pretvarjati.
Slabe izkušnje to le dokazujejo.

Ja, takšne sem imel v mislih. 🙂

Če si ti tako najbolje počutiš, potem takšna bodi. Če boš zagrenjena, boš privlačila le zagrenjene moške. Kaj ti pomaga kvantiteta in obračanje, če si zaradi njih samo slabe volje.

To je zato, ker je pri nas veliko študijskih programov, ki so sami sebi namen in tja se večinsko vpisujejo ženske, ker so moški preprosti bolj praktični, da take študije po navadi obhodijo, vpišejo se na naravoslovne in tehnične fakse, ki jih potem recimo ne končajo in gredo delat ali pa jih končajo in so boljši od žensk in itak izvzeti iz tvoje študije.. 🙂 🙂

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close