Izobrazba > samskost?
Vendar moje izražanje ni matematično, izraz verjetno uporabljam izključno pogovorno, če si pa omejen na številke, pa si jih zraven sam prištimaj, da bo volk sit in koza cela. Ne vidim smisla, da me tu cefraš o verjetnosti nisi pa dosledno odgovoril na vprašanje glede programov ali pa jih kar tako malo pišeš na pamet (ker so to dokaj znana imena med informatiki), za kaj pa posamezen program dejansko služi pa ne znaš razložiti – oz to kar si odgovoril zna vsak računalniško pismen laik :P[/quote]
glej – od tega, da ti pomisliš, da bi skoraj pomislila, da bi mi mogoče morda celo v nekih posebnih okoliščinah, če bi bilo tako, da bi tudi tebi ustrezalo in nebi bilo druge možnosti, ti bi pa pravzaprav nujno rabila,vendar se za to iz nekih povsem drugih razlogov nisi odločila, ti je pa zato žal, ker morda bi pa bila izkušnja vsaj zanimiva …
je verjetnost, da ga pri tebi namočim … nikakva ☺
a se razumeva ali naj narišem še graf v 3D ☺
življenje je simpl: daš / ne daš. toliko in toliko v € +/- nekaj %.
ostalo je izguba časa, energije, zamujanje priložnosti … skratka bikov_drek.[/quote]
No, vsaj v nečem se strinjava – o tistem “namakanju” 😛
glej – od tega, da ti pomisliš, da bi skoraj pomislila, da bi mi mogoče morda celo v nekih posebnih okoliščinah, če bi bilo tako, da bi tudi tebi ustrezalo in nebi bilo druge možnosti, ti bi pa pravzaprav nujno rabila,vendar se za to iz nekih povsem drugih razlogov nisi odločila, ti je pa zato žal, ker morda bi pa bila izkušnja vsaj zanimiva …
je verjetnost, da ga pri tebi namočim … nikakva ☺
a se razumeva ali naj narišem še graf v 3D ☺
življenje je simpl: daš / ne daš. toliko in toliko v € +/- nekaj %.
ostalo je izguba časa, energije, zamujanje priložnosti … skratka bikov_drek.[/quote]
No, vsaj v nečem se strinjava – o tistem “namakanju” :P[/quote]
emmm se NE strinjava ☺
svojega mnenja / htenja nisem natipkal — in to tebi manjka: doumevanje intrakcije ☺
Ne bo držalo. To sem doumela, še preden si se danes logiral na mon 😛
Odgovor se ni spremenil ;)[/quote]
OK – da bo mir na MON_u … tudi jaz verjamem, da svizec zavije čokolado
in vem, da ženska ni zadovoljena, če nima zadnje besede.
Zato sem izumil univezalni odgovor: “da, draga”, da grem lahko v miru na pivo ☺
btw: tvoj repost ni ne potreben, ne zaželjen … skratka naredi, kar ženskam ne gre, in bodi tiho pravočasno, čeprav je stisnit in prdnit istočasno – lažje ☺
Do tega še nisi prišla, da nisem študirala na pedagoški fakulteti? Saj vem, da ti je težko razumet,a mpak učitelji študiramo tudi na BF, FF, matematičnem faksu in tak naprej.[/quote]
In po čem napisanem naj jaz sklepam, da si ti študirala kje drugje? In kaj hočeš povedat s tem, da si ti študirala na kateri drugi fakulteti, da je bilo tebi težje (potem je to smešno)?
To da nimaš pedagoške fakultete narejene in učiš še je večji problem, saj nisi strokovno usposobljena za POUČEVANJE, ampak si naučena samo strokovno literaturo, o učenju pa verjetno veš zelo zelo malo. No saj mogoče pa si, tako kot sem že zadnjič napisala, ti ena tista izjema, ki vse najbolje ve in je najbolj pravična, čeprav jaz to še zmeraj zelo zelo dvomim.
Smo tudi mi v srednji šoli imeli učitelje, ki so študirali na kakšni drugi fakulteti in so samo naredili andragoške izpite, da so lahko poučevali in se je prav videla razlika med njimi in tistimi, ki so študirali na pedagoški fakulteti.
Do tega še nisi prišla, da nisem študirala na pedagoški fakulteti? Saj vem, da ti je težko razumet,a mpak učitelji študiramo tudi na BF, FF, matematičnem faksu in tak naprej.[/quote]
In po čem napisanem naj jaz sklepam, da si ti študirala kje drugje? In kaj hočeš povedat s tem, da si ti študirala na kateri drugi fakulteti, da je bilo tebi težje (potem je to smešno)?
To da nimaš pedagoške fakultete narejene in učiš še je večji problem, saj nisi strokovno usposobljena za POUČEVANJE, ampak si naučena samo strokovno literaturo, o učenju pa verjetno veš zelo zelo malo. No saj mogoče pa si, tako kot sem že zadnjič napisala, ti ena tista izjema, ki vse najbolje ve in je najbolj pravična, čeprav jaz to še zmeraj zelo zelo dvomim.
Smo tudi mi v srednji šoli imeli učitelje, ki so študirali na kakšni drugi fakulteti in so samo naredili andragoške izpite, da so lahko poučevali in se je prav videla razlika med njimi in tistimi, ki so študirali na pedagoški fakulteti.[/quote]
Nisem iz pedagoške stroke, ampak kolikor mi je znano imajo tudi vsi, ki prihajajo iz drugih faksov, torej ne s pedagoške fakultete, za poučevanje opravljen pedagoški izpit ali pa je že njihova študijska smer, recimo na FF, pedagoška.
Če bi v šolah ali na fakultetah poučevali samo tisto, kar učijo na pedagoški fakulteti, bi bila naša izobrazba, vsaj od osnovne šole dalje, zelo pomanjkljiva. 🙂
Smo tudi mi v srednji šoli imeli učitelje, ki so študirali na kakšni drugi fakulteti in so samo naredili andragoške izpite, da so lahko poučevali in se je prav videla razlika med njimi in tistimi, ki so študirali na pedagoški fakulteti.[/quote]
Tvoja razgledanost je na psu. Osnovnih stvari ne poznaš. V SŠ si hodila? Naj te seznannim, da v SŠ učijo predvsem učitelji, ki niso nikoli bili na Pedagoški fakulteti. Matematiki, geografi, zgodovinarji, biologi, kemiki… noben ni bil na Pedagoški. LJ Pedagoška sicer izobražuje tudi kemike, biologe, ampak ti pretežno učijo v OŠ.
Tvoja razgledanost je na psu. Osnovnih stvari ne poznaš. V SŠ si hodila? Naj te seznannim, da v SŠ učijo predvsem učitelji, ki niso nikoli bili na Pedagoški fakulteti. Matematiki, geografi, zgodovinarji, biologi, kemiki… noben ni bil na Pedagoški. LJ Pedagoška sicer izobražuje tudi kemike, biologe, ampak ti pretežno učijo v OŠ.[/quote]
zanimivo pol profesorjev na naši srednji šoli je prišlo z pedagoškega faksa… če ne celo več…
naključje?
nerazgledana si ti… če ste v LJ taki luzerji v šolah niso tudi drugod.
falirana prfoksa… itak te noben ne mara v razredu.
Od kje ti ideja, da sem iz LJ? Daleč od LJubljančanke sem.
Domnevam, da v šoli nisi imela ne francoščine, ne geografije, ne zgodovine, ne sociologije, ne psihologije, ne športne vzgoje, ne angleščine, ne fizike, slovenščine seveda sploh ne. Kaj si sploh imela v šoli, samo tiste predmete, ki jih predavajo na Pedagoški? Potem kaj veliko res nisi imela.
nauči se prvo da niso vsi ženskega spola…
odgovarjaš drugi osebi…
joj kake profesorje in profesorce mamo mi v Sloveniji javni sektor dol zapret v privatnem pa ti itak službe nikol ne dobiš.[/quote]
Koliko nestrpnosti za prazen nič!
Nikjer nisi napisal ničesar, kar bi lahko namigovalo na tvoj spol.
Enako pa velja za učiteljico, ki druge uči nekaj, kar sploh ne drži: Sprašujem se, zakaj, zaradi frustracije, zato, da lahko osebek ponižamo ali gre pač samo za nevednost? Govorim o širjenju informacij, kdo kje uči/predava.
Zaželeno je,da ima ženska enako ali nižjo izobrazbo. Če ima višjo se mora moški dokazat vsaj s plačo. Torej ona višja izobrazba, on pa višja plača in moški ego je zadovoljen.
Največji udarec za moškega pa je, če je ženska boljša v športu. To pa sploh ne prenesejo. Ne zmorejo prenesti tega, da ga ona namaha v tenisu, da gresta v gore pa on počasi zadaj sopiha, da ona z lahkoto preteče maraton on pa je adijo po 5 km… Tu pa moški ego pade.
To je pa fulll zanimivo vprašanje.
Bi se kar strinjala z avtorico prispevka.
Jaz tudi opažam,da so res u glavnem, izobraženke, emancipirane,svobodne,samosvoje ženske, ki tudi v mnogih primerih na zunaj delujejo odločno in en korak pred “povprečno”rajo. Amazonke.
Jaz mislim,da s to držo, načinom življenja ki ga imajo- ni popolnoma nič narobe.
Žal menim,da je Slovenija majhna( kar nikakor ni narobe ali zgrešeno), skozi zgodovino vsi dobro vemo,kaj vse je doživljal naš narod in kakšne so posledice.Še danes in še nekaj časa bodo.Tipičen slovenski moški( na podeželju) je alkoholik, če hočete, prekomerno pije, zafrustriran, poln nekih predsodkov, bodisi pretirano navezan na mamo ali pretirano narcisoiden. Žena bi po vsej logiki morala igrati cankarjansko mater, uslužno, takoj in vsem na voljo-razen sama sebi in svoji osebnosti.
Če ženska ne dela in živi po “nenapisanih”pravilih slov.družbe jo označijo za čudno,bolno ipd..
Osebnostno močnih, odločnih in načelnih žensk, se tipičen slovencelj- boji. Za več pojasnil pa predlagam,da se vsi, kateri ne veste o čem govorim- obrnete na kakšno izmed naših uspešnih gospodarstvenic, županj, pesnic ali igralk.Verjamem, da bi se razvila različna mnenja in sočna debata.
Seveda bi na to srečanje povabila tudi uspešne moške, čeprav verjamem,da bi lahko več pomembnejših mest v državi- zasedale ženske.
Mislim,da je prav,da se ženske dandanes odločamo za razmerje in posledično sklenitev zakonske zveze takrat, ko same čutimo,da bomo ravnale prav. Preteklost nas je velikokrat opomnila,a žal tudi danes marsikatera žena pozablja,da moraš prvo imeti sebe rad in se sprejeti- šele nato lahko razmišljaš o razmerju in eni izmed najlepših vlog vsake ženske- biti mama.
Tudi naivnost pripelje tja,kamor mnogokrat potem na forumih beremo….Osebno menim,da je za vsakega bodisi moškega,bodisi žensko- veliko bolje da je sam, kot pa da na koncu razočara sebe,druge in morda še otroke in tako zaradi nespametnega ravnanja naredi nepopravljivo škodo.
Ženska danes hoče biti svobodna,razmišljati odprto, delati na sebi, svoji osebnosti in menim da s tem ni popolnoma nič narobe. Žal pa so med nami ljudje,ki razmišljajo v stilu prejšnjega stoletja, ko je bila ženska predvsem mati,gospodinja,v podrejenem položaju,ni smela preveč razmišljat, biti radovedna, temveč trdo garati na njivah, travnikih in vzgajati četico otrok. Mož jo je dobesedno izkoriščal,ženska je bila neizobražena, saj bi tako postala enakovredna moškemu- kar nikakor ni bilo zaželjeno…
Zgodovina se ponavlja, resda so drugi časi, a še vedno je čutiti zapostavljenje, zatiranje in zasmehovanje.Samo zato, ker misliš drugače od ostalih “ovc”.
Za vsakega? Kaj to pomeni, nič več razmnoževanja? Ne vem, če smo tako programirani, saj bi že davno izumrli. 🙂
Zasmehujejo izkljucno “napredne kokosi”, ki morajo na vsake toliko casa prepucat mozgane in potem ugotovijo, da bi se jim podalo kaksno napredno razmisljanje kot npr. boljsa obleka, ki pa jo seveda slecejo ob prvi priliki – ob stiku z realnim svetom. Toliko o naprednosti. Spostovanje in odpoved nasilju, torej odpoved zatiranju, zasmehovanju, zapostavljanju je stvar srca in nima nic z naprednostjo. Zal.
Forum je zaprt za komentiranje.