Izobrazba > samskost?
teoretično in v excelu se to izide.
pozabljaš pa na inflacijo, krize … v 40 letih smo imeli vsaj 25 let krize, ki so izničile VSE prihranke!! tudi donosi so bili negativni. Nijne so dokapitalizacije …
osnove ekonomije niso granitne kocke, ki so na vekomaj enake ☺[/quote]
A ja… jazbinškov zakon je naredo prave NEGATIVNE donose kajne?
moronom in prevlkim poštenjakom edino!
Še z upoštevano 1,5% inflacijo (kot povprečje) bi na koncu imel višje penzije kot danes….
težko je prit na manj kot 700€ penzije realne….
Ekonomijo obvladam dovolj dobro da vem koliko bolj zapleten je končni račun…. ampak odstopanja od (1000€/mesec) ki je pavšalno izračunan nebi nikoli bila 50%.
So pa ostali problemi to se pa strinjam ampak taki problemi bodo vedno… samo da zdaj jaz futram mojo babico ki je delala 25 let in je v penziji že 27to LETO!!!! ja prav si prebral…
sicer dobro ima 400 evrov penzije ampak halo… to je katastrofalna kraja moje generacije![/quote]
pikec – meni tudi marsikaj ni všeč
ampak, smo demokratična družba
prodaj svojo vzijo volilcem ☺
btw: Jazbinška bi jaz po turško na kol, ker v socializmu nisem ničesar dobil (sem bil že takrat lastnik !!! )
vem pa, kaj je denar, ekonomija, razvoj, dodana vrednost … in, da je včeraj vredno nič — jutri pa bo toliko, kot danes ustvarimo ☺
btw2: tvoja babica j e s “samoprispevki” zgradila šole, vrtce, zdravstvene domove, kakšno cesto, …. za to jo “moraš” futrati.
Lajhko pa jo pošlješ na pokopališče. Ker je “napačno” investirala v vse preje našteto. Ampka ob tem moraš vse preje našteto podreti, uničiti poti, skratka zavrteti čas za 40 – 50 let nazaj.
predvsem pa moraš izvoziti VSE, kar ni SVN porekla …. ker si s temi stvarmi zapravljal naše € za tuje zaskužke!!
ni vse kar grize pes niti vse kar ima dlako in prede, maček.
v svojih cca 35 letih delovne dobe sem spoznal marsikaj, se marsikaj zavedam … pa bi vseeno glede na stanje države dal pobiti penzioniste, diplomirance brez služb, … skrčil javni sektor na 1/3 … samo demokratičnih volilcev, ki bi mi dali mandat nebi dobil ☺
To pa se strinjam
Ma problem je da smo v svoji humanosti in kapitalizmu prišli do paradoksa….
po eni strani futramo upokojence z zdravili da ne ”umrejo” kot bi drugače, po drugi strani pa jim nižamo penzije, da jejo manj kvalitetno in bodo bolj bolani.
se pravi delamo kontradiktorno!
In mon je blazno transparenten,kajne? 😉 kar se tu izjavi,drzi kat za vecino zensk…
^^Bikinka: kak epilator pa priporocas? Za mokro al suho britje, koliko nozev in katera znamka? Fenks :)[/quote]
Jaz sem zelo dolgo uporabljala en Braunov klasičen epilator. Nekaj takšnega
[img]http://www.flintridgeshops.com/media/catalog/product/cache/1/image/340x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/b/r/braun-soft-perfection-3170-275×275-imaczvx7zkmy9thw.jpeg[/img]
Potem sem lani prešaltala na malce dražjo varianto Silk’epil 7 Wet & Dry, ki omogoča tudi mokro britje in blaži bolečino na tisoč in en način. Predvsem zato, ker se sčasoma na vsakem tiste pincetke malce znucajo in sem pač morala zamenjat. Bil je v akciji. 🙂 Ampak kaj pa vem, mislim, da je res bistvena razlika med obema samo v ceni. V samem rezultatu po uporabi niti ne. 🙂 Z bolečino pa že prej nisem imela težav.
Sistem je v principu povsod isti, torej picetke, ki pulijo dlake. Več jih je, hitreje poteka vse skupaj. Na tem ta novem jih je mislim da 40, na prejšnjem jih je bilo pol manj in tudi zaradi tega uporaba ni bila pretirano boleča. Bi pa verjetno, če lani ta noveg ane bi nobila zelo ugodno, rajši kupila recimo od Panasonica ali Philipsa kakšen nov model, ki je tudi pol cenejši od Braunovega.
Jaz nekako vedno ostajam pri Braunu. Mislim, da so bili eni prvih, ki so pred leti začeli z epilatorji in ostajam pri tej znamki. Ampak po mojem so tudi kakšni drugi, tudi če so cenejši, enako kvalitetni.
Ni pa nujno. Če so pincetke bolj slabe kvalitete, da niso močne, lahko verjetno delujejo tudi tako kot da bi bili že obrabljeni. Konkretnih izkušenj s tem pa nimam.
začni novo “politično” gibanje: usmrti svoje prednike v penziji, pa dobiš službico v javni upravi
aja — dediščino po svojih starših pa “daruješ” državi in za stanovanje v njej plačuješ najemnio ☺
pikica: to ni IZOBRAZBA … to je učenje na lastnih napakah ☺☺☺[/quote]
Ni bila napaka. 🙂 Ta stari ni več delal tako kot bi moral. Medtem je industrija že orng napredovala. Ta nov deluje tudi pod tušem.
Govorim še vedno o epilatorjih, da ne bo koga domišljija kam drugam zanesla.. :)[/quote]
ampak kocinasta si pa še vedno ☺ … grauža
Ni bila napaka. 🙂 Ta stari ni več delal tako kot bi moral. Medtem je industrija že orng napredovala. Ta nov deluje tudi pod tušem.
Govorim še vedno o epilatorjih, da ne bo koga domišljija kam drugam zanesla.. :)[/quote]
ampak kocinasta si pa še vedno ☺ … grauža[/quote]
Delam redno na temu, da nisem. 🙂
Razvajenček, ki mu je bilo vse podarjeno, pljuva po lastni mami.
Če bi si sam recimo kupil stanovanje, verjetno ne bi pisal takih traparij kot jih pišeš. Več kot očitno je, da so ti predniki vse porinili k riti, ti pedenali. V zahvalo pa pljuvaš po lastni mami.
Mi je vse jasno, da nisi trpel pomanjkanja, da nisi trpel revščine, ampak, da si plaval v materialnem ugodju oz. več kot očitno je, da ti še sedaj vse k riti prinesejo. Postal pa si samovšečen, razvajen fantiček. Veš mene bi bilo sram jemati denar od učiteljice. To je državni denar. Ni to sramotno, da si ravno na ta račun živel?
Jaz sicer nisem doktorica, samo magistra, 900€ plače in mamo s 300€ penzije. Verjetno me res ona preživlja, a ne?[/quote]
po tanovem ste to “malomarnice” ☺
[sup]btw: omembe vredna izobrazba je že zaključen faks ☺[/sup]
Vprašanje je podobno temu, “zakaj ženske rojevajo, če je to boleče”. :))[/quote]
Rojevanje je nekaj naravnega in telo samo poskrbi, da ni tako boleče.
Uporaba epilatorjev pa je človeški izum in odsev trenutne mode.:)[/quote]
“Lepotičenje” je naraven pojav pri človeški vrsti.
“Lepotičenje” je naraven pojav pri človeški vrsti.[/quote]
hahahahahaha
seveda.
Vprašanje je podobno temu, “zakaj ženske rojevajo, če je to boleče”. :))[/quote]
To že, ampak še vsaka je rekla, da porod zelo boli. :)) Želel sem pa povedat, da je za nekaj, kar nam veliko pomeni, včasih potrebno tudi potrpeti. Vsak si pa sam izbere, koliko bo trpel. Eni verjamejo, da morajo skoz trpet, da so recimo sprejeti, ker drugače ne znajo.
Forum je zaprt za komentiranje.