iskanje sopotnika
Pozdravljeni!
Morda bodo moje besede zvenele čudno, a vendarle upam, da ne bodo izzvenele v prazno.
Pravzaprav potrebujem pomoč in zato ubiram tudi neobičajna pota, kakršna je ta.
Sem namreč samska, stara nekaj čez 30 let in iščem sopotnika, s katerim bi stopila na skupno pot. Sem izobražena, poštena, preprosta, redno zaposlena, uspešna in morda na prvi pogled živim življenje, kakršnega bi si najverjetneje marsikdo želel. A moja sreča nikakor ni popolna. Manjka mi On, s katerim bi stopila na skupno pot in si ustvarila družino.
Poskusila sem v agencijah, tudi spletni portali mi niso tuji, a če sem poštena in iskrena, je takšno iskanje podobno kot bi iskal iglo v kopici sena. Ogromno pisem, mnogo besed, a slejkoprej ugotoviš, da z večino ne moreš potegniti niti vzporednice, kajšele, da bi stopil na skupno pot. In tako si spet na začetku, a opeharjen upanja in volje.
Morda moje besede zvenijo obupano in morda lahko celo priznam, da nekaj obupa v njih tudi je, a Vas vseeno prosim za pomoč. Morda je prav v Vaši bližini nekdo, ki tako kot jaz išče in za katerega veste, da hrepeni po sorodni duši, a je ne more najti. Morda poznate sodelavca, soseda ali sorodnika, ki je pošten, delaven in izobražen ter tako kot jaz hrepeni po družinskem življenju. Če je v Vaši moči, mu posredujte moj mail: skupna.pot1@yahoo.com
Tako se morda vendarle najdeva, izmenjava nekaj besed in verjamem, da bova hitro ugotovila, koliko bi lahko najini poti sovpadali in prešli v skupno pot.
Poskusite nama pomagati, da se najdeva!
Hvala z pomoč in vse dobro želim!
Deluješ preveč obupano, to nikakor ni dobro ne zate ne za potencialnega sopotnika. V odnos vstopaš obremenjeno, s seznamom neobkljukanih pričakovanj in želja. Praviš, da si že marsikje poskušala, a žal neuspešno. Kaj naj bi bilo tukaj drugače? Zakaj se prvo ne vklopiš v debate in na ta način (morda) koga spoznaš, predvsem preko razmišljanj? Išči jing jang najprej znotraj sebe. Ne moreš si želeti partnerstva le zato, da se boš kot parazit prisesala na gostitelja. Partnerstvo je dopolnjevanje, rast v odnosu…pri tebi manjkajo temelji, pozabila si, zakaj pravzaprav živiš.
Prvo najdi samo sebe, začni se veseliti dnevov, četudi ni vse tako popolno kot so tvoja pričakovanja. Manjka ti energija, ki privlači nasprotni spol. Le kdo si želi vstopiti v zvezo, pri kateri ve, da je del načrtne igre “za vsako ceno”?
Nekdo, ki ji je zelo podoben po razmišljanju ali pa nekdo, ki bi se lahko poskušal na račun njene obupanosti “okoristiti”.
Po čem pa veš oz se prepoznajo znaki nekoga, da želi obupno vstopiti v zvezo za vsako ceno?
Ceno, ki jo bodoči odnos prinese, vsak od vpletenih po svoje plačuje in to nima nobene veze s tabo.[/quote]
Po stilu pisanja…kot npr.:
“pravzaprav potrebujem pomoč”
“iščem sopotnika, s katerim bi stopila na skupno pot”
“…na prvi pogled živim življenje, kakršnega bi si najverjetneje marsikdo želel. A moja sreča nikakor ni popolna. Manjka mi On, s katerim bi stopila na skupno pot in si ustvarila družino.”
“poskusila sem v agencijah, tudi spletni portali mi niso tuji…”
“Morda je prav v Vaši bližini nekdo, ki tako kot jaz išče in za katerega veste, da hrepeni po sorodni duši, a je ne more najti. Morda poznate sodelavca, soseda ali sorodnika, ki je pošten, delaven in izobražen ter tako kot jaz hrepeni po družinskem življenju.”
Si ti želiš biti gostiteljica?
Po čem pa veš oz se prepoznajo znaki nekoga, da želi obupno vstopiti v zvezo za vsako ceno?
Ceno, ki jo bodoči odnos prinese, vsak od vpletenih po svoje plačuje in to nima nobene veze s tabo.[/quote]
Po stilu pisanja…kot npr.:
“pravzaprav potrebujem pomoč”
“iščem sopotnika, s katerim bi stopila na skupno pot”
“…na prvi pogled živim življenje, kakršnega bi si najverjetneje marsikdo želel. A moja sreča nikakor ni popolna. Manjka mi On, s katerim bi stopila na skupno pot in si ustvarila družino.”
“poskusila sem v agencijah, tudi spletni portali mi niso tuji…”
“Morda je prav v Vaši bližini nekdo, ki tako kot jaz išče in za katerega veste, da hrepeni po sorodni duši, a je ne more najti. Morda poznate sodelavca, soseda ali sorodnika, ki je pošten, delaven in izobražen ter tako kot jaz hrepeni po družinskem življenju.”
Si ti želiš biti gostiteljica?[/quote]
Pravzaprav ne morem biti, ker se je avtorica jasno izrazila, da išče njega, torej so moje želje nepomembne :-)) Mi je pa škoda vsakega posameznika, ki kljub vsemu trudu, ki ga naredi zase, nikakor ne najde iskanega, življenje res ni fer.
Glej realistično (brez nekih hrepenenj in najstniških pričakovanj, da bo se kar tako iz nič se pojavil super moški, ki bo želel biti s tabo, te poročiti in imeti otroke – takšnefa je zelo težko najti), raje opusti sezname in opise, ampak imej samo en glavni kriterij ,da je dober in pošten moški.
Življenje je že fer, pogosto pa mi sami nismo fer do njega in pogosto kar preveč pričakujemo od njega. Seveda smo posledično razočarani. Vprašati pa se moramo, kaj smo mi naredili za to, da bo naše življenje drugačne, lepše.
Nekdo, ki ji je zelo podoben po razmišljanju ali pa nekdo, ki bi se lahko poskušal na račun njene obupanosti “okoristiti”.[/quote]Njeno sporočilo je jasno. Želi si življenskega sopotnika z resnimi nameni. Potem ko bo/če bo vzpostavila stik z nekom, bo verjetno po klepetih, pogovorih, razmišljanju poskušala ugotoviti ali je pravi.
Ne bi rekel, da je obupano ali za vsako ceno, ja samo poskus, ki ima enako možnosti da uspe ali pa ne.
Danes se je pač tako odločila, lahko ga jutri sreča, v marketu, pri mleku in mlečnih izdelkih…recimo.
Izkoristil pa jo bo lahko vsak, tega ne moremo nikdar vedet, dejstvo pa je, kolikor sem razbral med vrsticami se ne bo predala za vsako ceno, kakor tudi ne pustila kar nekomu opetnajstit…vsaj tak občutek sem dobil jaz.
Življenje je že fer, pogosto pa mi sami nismo fer do njega in pogosto kar preveč pričakujemo od njega. Seveda smo posledično razočarani. Vprašati pa se moramo, kaj smo mi naredili za to, da bo naše življenje drugačne, lepše.[/quote]
Marko, ti že veš, kako je s tem če preveč pričakuješ in verjetno še bolj kako je s tem, kaj narediti za lepši life. Lahko bi imel kakšne svoje delavnice ali celo tečaje na to temo, da bi vse tiste, ki občutimo, da life ni fer naučil “relativizirati” v nulo beri: se sprijazniti z navideznimi tolažbami zakaj je to tako in zakaj tisto ni tak itd :-))))
Res je, morda lahko zveni obupano, ampak nekdo, ki svojih misli, želja, ne pove na glas, je lahko v sebi še veliko bolj obupan pa tega ne pokaže takoj. To se hitro pokaže z dejanji. Besede in misli so lahko tudi izraz iskrenosti.
Draga skupna pot,
jaz žal nobenega ne poznam zate. Ti pa želim, da bi našla nekoga, do takrat pa, da ti ne bi bilo tako hudo biti sami. Pa mogoče, da se v tem obdobju čakanja res ukvarjaš s stvarmi, ki jih rada počneš in ne razmišljaš toliko o Njemu… če lahko. Da stopaš skozi življenje neobremenjena, če je to mogoče.
In da nikoli ne izgubiš upanja…
Imava kar nekaj podobnih lastnosti, ampak jaz bi ti rekla, da se izogibaj takega iskanja. Raje si poskušaj razširiti socialno mrežo. Mogoče preko kakega portala poiščeš družbo za ne vem it v hribe, na tenis, smučat.
Namreč na netu je kup moških, ki iščejo na podoben način kot ti, s podobnim oglasom. Ampak ko preberem tak oglas, me odbije, ker imam občutek, da je moški obupan.
Jaz bi tudi seveda rada imela partnerja, ampak raje skušam širiti svojo družbo, svoj socialni krog, kar seveda tudi ni enostavno glede na to, da so v mojih letih vsi poparčkani.
Verjemi, da nama bo uspelo. Veliko nas je takih kot si ti. Nisi edina. Sploh takih žensk je ogromno. Sploh, če nisi neka huda lepotica, se pri moških izgubijo šanse. Sploh, če na netu iščeš, iščejo predvsem oh in sploh lepotice.
V reali pa se najdejo tudi čisto ok moški.
Draga skupna pot,
tudi jaz ti želim, da bi našla sorodno dušo zase. Ne oziraj se na tukajšnje komentarje. Moški imajo namreč lahko kriterije pri izbiri ženske, ženske pa se morajo zadovoljiti (kot je zgoraj rekel Matjažko), da je dober in pošten. Zanimivo je, da vsak zase misli, da ustreza tema dvema kriterijema. :))
Nekateri moški na med.over.net ne marajo naslednjih žensk:
– ki imajo kakšen kilogram preveč,
– ki nimajo čistega slovenskega porekla,
– ki so samske, pa starejše od 30, ker so sigurno težke in zakomplicirane,
– ki imajo kakšnega otroka iz prejšnje zveze,
– ki se ne ličijo oziroma urejajo,
– ki nimajo nobenega hobija ali imajo preveč hobijev. :))
No, malo za hec sem povzela neke komentarje, da ponazorim, da izbirčne niso samo ženske. Sigurno sem še kakšnega izpustila.
Robi, mislim da je pri avtorici problem, ker ima “klasični” pristop izpred 30 let. Zelo verjetno gre za mirno punco, ki se moškim nikoli ni vsiljevala in se je verjetno bolj osredotočala na šolo in službo. Kmalu so tu trideseta leta, vsi moški pa skoraj že poparčkani. Ko jo je začela okolica “moriti”, da zakaj je samska, jo je zaskrbelo in je ubrala takšno pot. Ampak, to je tako – včasih, ko se odpraviš nakupovat, nič ustreznega ne najdeš, drugič pa sploh nimaš namena kaj kupiti, pa se pokaže priložnost. Isto je pri ljubezni. Dobiš jo takrat, ko je ne iščeš. :))
Gams, kaj pa če ni žurerka?
Po mojih izkušnjah vidim, da ženske, ki dosti hodijo na žure, zabave, gredo v kako gostilno, ples, brez težav najdejo moškega.
Ženska, ki je pa po naravi drugačna in ji recimo to ne leži, pa je lahko sicer super pa bo vseeno samska. NIso vsi žurerji. So tudi tihi, nedružabni in tako tudi, če gredo v tako imenovan lajf, se tam ne počutijo ok, ker niso v svojem elementu.
Forum je zaprt za komentiranje.