Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Infekcijska klinika – kot da so psihiatrija

Infekcijska klinika – kot da so psihiatrija

Odgovor na objavo uporabnika
Ne moreš verjet, 12.08.2025 ob 19:57

Kaj ste ji naredili? Pošasti!!! Dajali zdravila s stranskimi učinki, na katere je že v preteklosti imela stranske učinke in sta se tudi z osebno zdravnico zmenili, da jih ne bo več jemala. A se sploh kaj pozanimate preden date zdravila? Hodila je s pomočjo dveh sester, hodulje in fizioterapevtke. V ozvid napišejo, da lahko normalno hodi. Normalno??!! Nikakor! S trojno pomočjo, sama pa nikakor! V izvidih lažejo ko pes teče. 2 ali tretji dan so jo zvezali. Nabasali s pomirjevali in zdravili s stranskimi učinki, da ni vedela 2 dni kaj se sploh dogaja. Jaz sem uničena, izmučena. Psihopati bolani!!! Kako naj ji jaz pomagam, če je tam pri hoji rabila pomoč treh + hodulje??!!! Vse trenutne težave so pa preverjeno zaradi vseh pomirjeval!! Preklete svinje, vem, da to bere vsaj ena sestra od tam. Boste že dobili svoje, brez skrbi!!!

Prijavi, sploh ni dvoma, PRIJAVI.

Pomirjevala, zdravila s stranskimi učinki, ki praviš, da jih je že jemala, se pravi nimajo nič s trenutno okužbo. Vezanje. Saj za zdravila obstajajo navodila kakšni so str učinki ampak to dohtarje ne briga. Prišla zaradi okužbe, kakršnekoli že že, odšla v slabšem stanju. Pred tem hodila po stopnicah, po tem rabi pomoč treh. PRIJAVI! To je nehumano izživljanje nad starejšo osebo. Ja kaj je pa reva počela, z vročino, da jo je treba vezati? Ležala in vpila za pomoč! In zato jo je treba zvezat?

Kakršni šefi, takšni vsi ostali.

Tam je res grozno. Nekaj dobrih posameznikov ne more spremeniti ničesar.

za privez imajo sigurno razlog, drugače pa morajo to, da ga bodo privezali, samo povedati bolniku, to je vse. Lahko ga imajo največ 4 ure privezanega.

Privez bolnika na posteljo

Zakon ureja tudi občutljivo področje, ko je bolnik zaradi bolezni ali poškodbe v takšnem zdravstvenem stanju, da ga je treba privezati na posteljo s pasovi. Do zdaj je ta ukrep zakonsko urejen le za psihiatrične bolnike, za katere mora vsak odvzem prostosti (hospitalizacijo na zaprtem-zaklenjenem oddelku) odobriti pristojno sodišče, svojce pa je treba vsake štiri ure pisno obveščati o uporabi pasov, če je uporaba za varnost pacienta nujna. Reguliranje ukrepa je zdaj z zakonom o pacientovih pravicah razširjeno na vse bolnike: ukrep največ štiriurnega posebnega varovanja s pasovi lahko odredi lečeči zdravnik, ni mu treba obvestiti sodišča, temveč pacienta ali, če ta ni sposoben razumeti ukrepa, vsakih 12 ur svojce. Če pacient nima svojca, obvesti zdravnik zastopnika pacientovih pravic.

To, da so ji dali pomirjevala, ki jih ne prenaša ravno dobro, ni nobena napaka. Morajo se pozanimati o alergenih, vse ostalo nima veze, posebej ne pomirjevala, ki jih dobiva par dni.

Torej nič nimaš proti njim in nič se jim ne bo zgodilo, pa lahko prijavljaš kolikor hočeš.

Ležala in vpila za pomoč! In zato jo je treba zvezat?

ja, ker v tem stanju norenja lahko sama poskusi priti kam, pade in si kaj zlomi, potem bi tale avtorica šele norela, da kako je to mogoče. Za njeno lastno varnost jo morajo zvezat če opleta in nori. Kaj ni jasno?

močno dvomim, da je vpila samo enkrat, to je morala kar konkretno kričat non stop, da so jo zvezali in jo umirili, da se je sploh lahko zdravit začela.

so popolnoma kriti, 12.08.2025 ob 23:41

za privez imajo sigurno razlog, drugače pa morajo to, da ga bodo privezali, samo povedati bolniku, to je vse. Lahko ga imajo največ 4 ure privezanega.

Privez bolnika na posteljo

Zakon ureja tudi občutljivo področje, ko je bolnik zaradi bolezni ali poškodbe v takšnem zdravstvenem stanju, da ga je treba privezati na posteljo s pasovi. Do zdaj je ta ukrep zakonsko urejen le za psihiatrične bolnike, za katere mora vsak odvzem prostosti (hospitalizacijo na zaprtem-zaklenjenem oddelku) odobriti pristojno sodišče, svojce pa je treba vsake štiri ure pisno obveščati o uporabi pasov, če je uporaba za varnost pacienta nujna. Reguliranje ukrepa je zdaj z zakonom o pacientovih pravicah razširjeno na vse bolnike: ukrep največ štiriurnega posebnega varovanja s pasovi lahko odredi lečeči zdravnik, ni mu treba obvestiti sodišča, temveč pacienta ali, če ta ni sposoben razumeti ukrepa, vsakih 12 ur svojce. Če pacient nima svojca, obvesti zdravnik zastopnika pacientovih pravic.

To, da so ji dali pomirjevala, ki jih ne prenaša ravno dobro, ni nobena napaka. Morajo se pozanimati o alergenih, vse ostalo nima veze, posebej ne pomirjevala, ki jih dobiva par dni.

Torej nič nimaš proti njim in nič se jim ne bo zgodilo, pa lahko prijavljaš kolikor hočeš.

Mene nihče ni obvestil. Sploh mi niso povedali, da so jo zvezali. In zvezana je bila vsaj 1 cel dan, če ne še več. Ker se je začela zavedati naslednji dan in takrat je bila še vedno zvezana. Da ji dajejo pomirjevala zaradi katerih rabi pomoč treh, da sploh lahko hodi in jo takšno pošljejo domov? Hmm, zakaj potem vezanje? Saj doma lahko tudi pade, jaz sama je ne morem pazit 24 ur, jaz sem uničena že zdaj po 7 urah. In to sem jim povedala. Ja potem jo dajte pa v dom. V dom, samo zato, ker bi kak dan ali 2 več potrebovala hojo, gibanje pod nadzorom? Jaz bom zaspala in kaj, ko bo ponoči šla na wc?! Ali pa so res točno vedeli kaj delajo, z namenom delati zaslužek. Saj itak nimamo za dom. V izvidih pa seveda 60% laži, o vezanju ne bu ne mu. Jaz sem njim rekla, da 24 ur sama ne bom mogla skrbeti za njo, oni so napisali, da se odrekam skrbi za njo. Nekako tako no, da nočem skrbet za njo, da ne bom skrbela za njo. Čisto vse obrnejo po svoje. Mama jemlje lekadol že 20 let, predpisan tudi na recept od njene osebne zdravnice. Oni napišejo – nova terapija: lekadol.

Popolnoma kriti so zato, ker ženska nima nobenih dokazov, kaj so počeli z njo in koliko so kršili suhe črke na papirju. Le zakaj so ji vzeli telefon, a? Ker ima kamero, zato. Ker brez tega neki ubogi ženički, ki je povrhu še nadležna, ne bo nihče verjel. Kaj je beseda take ženičke proti “stroki”?

Točno se vidi, kateri ste sami iz te “stroke”.

Tisti, ki smo na lastne oči videli, kaj vse ta “stroka” počne, ampak nismo mogli posneti, že vemo. Koliko se ta stroka drži zakonov, sploh ponoči, ko želijo v miru spati na šihtu.

Za Ne moreš verjet in podobne

Cel UKC je psihiatrija.Sami narkomani,kar koli vprašaš pojma nimajo.Zdaj vsakega narkomana zaposlijo.Raje privat,samo v UKC ne it.

Pa kako nemarni so ti packi. Sem ravno brala kako so na pediatrični, PEDIATRIČNI, od fantka stvari stlačili v vrečo, mamici rekli naj jih da v kopalnico ker drugje vreča ne sme bit. V vreči za smeti. Na koncu je vreča izginila. Pa sprašuje mamica kje so stvari, pa rečejo, da vreča ne bi smela bit v kopalnici in, da so jo odnesli na smetišče. Starejši osebi so prav tako v tako vrečo nametali vse po vrsti obleke, čevlje in torbico, kot solata vse skupaj. Ko bi lahko čevlje ločili v posebno vrečko. Svoje lepe rokice pa vsakič, ko se dotaknejo za cm človeka, tudi otroka, razkužujejo. Potem pa mislijo, da bo človek oblekel majico v katero so bili zaviti čevlji. A to tud zase doma delajo tako?

Kje ste zdaj sestre duševno prizadete?! Vas bi moral nekdo zvezat in dajat pomirjevala. Še posebej zvezat, da ne ni uničevale ljudi. Moja mama bi bila čist ok po okužbi, vsega so kriva pomirjevala. Večkrat je bila v bolnici, večkrat je imela kakšne okužbe ampak je prišla iz bolnice in še isti dan pomila posodo. Zdaj ni zmožna niti prestavit posode, ker vse polije, ker ne more stat ne da bi se držala. In to delajo pomirjevala!!!  Zakaj je par dni samo spala? Zaradi pomirjeval. To so bila konkretna pomirjevala, sedativi, skoraj kot pri operacijah. Zmešanke sesterske, tam ste zato, da pomagate, ne da človeka uničite! Kje ste zdaj? Ste si našle novo žrtev? Nekoga na novo uničujete s pomirjevali?!

Ne moreš verjet, 13.08.2025 ob 12:11

Kje ste zdaj sestre duševno prizadete?! Vas bi moral nekdo zvezat in dajat pomirjevala. Še posebej zvezat, da ne ni uničevale ljudi. Moja mama bi bila čist ok po okužbi, vsega so kriva pomirjevala. Večkrat je bila v bolnici, večkrat je imela kakšne okužbe ampak je prišla iz bolnice in še isti dan pomila posodo. Zdaj ni zmožna niti prestavit posode, ker vse polije, ker ne more stat ne da bi se držala. In to delajo pomirjevala!!!  Zakaj je par dni samo spala? Zaradi pomirjeval. To so bila konkretna pomirjevala, sedativi, skoraj kot pri operacijah. Zmešanke sesterske, tam ste zato, da pomagate, ne da človeka uničite! Kje ste zdaj? Ste si našle novo žrtev? Nekoga na novo uničujete s pomirjevali?!

ja res grozno, grozno, grozno, kaj počnejo samo zato da dajo pacienti mir, da so tiho, da ne morejo niti na tipko pritisniti

Mama se nikoli ne dere kar tako. Tudi zdaj odkar je doma sploh še ni imela nobenega izpada. Jamra ja, dere se pa ne. Je pa res, da se dere, ko nekaj nujno rabi, čisto osnovne stvari – hrana, voda, zdravila. In tega tam 1 dan ni dobila. Točno tako kot je nekdo zgoraj opisal – večkrat prosiš in ni nikogar, ali pa rečejo, da bojo pa jih ni. In zato dat človeka na močna pomirjevala, da njim ni treba osnovnih stvari naredit. Saj zato so tam, zato so plačani! In potem so ji dajali pomirjevala par dni, da je več kot polovico prvih 4 dni prespala. Zdaj recimo je začela brat revije, ki jih včeraj sploh ni mogla. Od približno 17h včeraj ko je prišla domov do nekaj čez 23 uro je šla lulat samo 1x po kapljicah. In potem spet nič do danes dopoldan. Verjetno zaradi katetra. Enkrat je že imela kateter pa to samo za kratek čas, ker so zdravniki hoteli urin in, ker ni mogla v lonček, ker je ravno bila na wc, so ji na silo s katetrom. Takrat je potem tudi imela težave. Ampak seveda, vsega tega pa v izvidih in kartotrkah ni!

Jaz bom začela klicati na oddelek! Resno!!! Kje je zdaj tista sestra, ki je tukaj pisala?

Kaj ste ji naredili debili? Hodit vsekakor ne more sama, to je laž. S pomočjo treh ne pomeni, da lahko hodi!!! Zarad zdravil, ki so ji jih dali na novo se trese kot bi imela parkinsonovo, niti vilice ne more držati ne da bi vse padalo po tleh. Ta zdravila je pred leti že imela in iste stranske učinke, tako da sta se takrat z osebno zdravnico odločili, da ukineta ta zdravila. Oni so ji zdravila dali, ko je bila pod vplivom pomirjeval, zadeta, neprisebna… in rekli, da je pristala na terapijo. Kako lahko neprisebna oseba po vplivom močnih pomirjeval na nekaj zavestno pristane? Sploh ni vedela kaj ji dajejo, šele ko je prebrala izvide je videla kaj so ji dali.

Jaz sem jim po telefonu večkrat rekla, da sem bolna in ne bom mogla 24 ur pazit na njo. Oni so v izvid napisali, da se odrekam skrbi za njo. Lažejo v svojo korist. V uradni dokument kot je izvid lažejo!!!

In tako zdravstvo mi plačujemo. Da ne govorim o ogabni hrani v UKC. Osebje nesramno, hrana ogabna, z zdravili te prej ubijejo kot pozdravijo. Jaz sem jim enkrat lepo povedal, da sem alergičen na več antibiotikov al kaj jaz vem kaj, po vsakih ab hude težave. Me niso sploh poslušali in prisilili, da sem vzel ab. En teden nočne more po ab. Sem jih klical, da ne zdržim tega, da imam hude težave po ab, so rekli, da oni niso pristojni za to. Pristojni so, da te skoraj ubijejo, ko imaš pa zaradi njih težave pa niso pristojni in je adijo ko te jebe.

Kako je zdaj z mamo?

Mi smo imeli podobne izkušnje. Pa ne z infekcijsko, ampak kar na splošno. Mojo mamo je ravno zdravstvo uničilo. Namesto, da bi iskali vzrok in zdravili vzrok, so ves čas posvečali pozornost simptomom. Zraven pa jo seveda pošiljali vse okoli, tudi v dom, pa negovalke za celo premoženje. Ampak vse to nič ne koristi. Negovalka je pri tebi 2 uri, ne 24. Vse to je samo korist za njih. Če bi odpravili vzrok, simptomov ne bi bilo več, kar pomeni, da vsega tega sranja ne bi rabili. Tako, da to je TO. In so določene  težave, ki bi se dalo z lahkoto odpravit vzrok, ker se ga tudi pozna. Ampak nočejo in vzrok še poglabljajo. Zdravstvo ustvarja simptome ljudem zato, da sebi in drugim kadrom ustvarja zaslužek. Zdravstvo je v večini samo še biznis. V večini. Še se najdejo REDKE izjeme, ki svoje delo opravljajo s srcem. Ampak kot že rečeno, te redke izjeme ne morejo nič spremenit.

Glede urgence ja ravno v teh dneh bilo na tv kako se izživljajo ravno nad starejšimi. Upam, da bo šlo to še naprej in, da bodo tv in inšpekcijo pošiljali zdaj takole redno po vseh klinikah. Čas je, da se nekaj premakne in malo prevetri tudi zaposlene. Kakšnim kar vzet licenco.

Zdej sem mal pogledala en odlomek tega prispevka iz urgence, ko en doktorček Miha se mi zdi govori o tem da se nekateri pacientje obnašajo kot da so v delikatesi. Ja seveda se če se pa zaposleni že nekaj let obnašajo kot mesarji. Hahahahahahaha. Prej al slej poči tudi ljudstvu veste doktorčki!

Dr. Dhand, velik zagovornik bolnikovih pravic govori o tem, kako preživeti v bolnici: https://youtu.be/gkZTHe1npds?si=Nj7ee93nn_j3iSOs

doživeto, 31.08.2025 ob 11:21

Kako je zdaj z mamo?

Mi smo imeli podobne izkušnje. Pa ne z infekcijsko, ampak kar na splošno. Mojo mamo je ravno zdravstvo uničilo. Namesto, da bi iskali vzrok in zdravili vzrok, so ves čas posvečali pozornost simptomom. Zraven pa jo seveda pošiljali vse okoli, tudi v dom, pa negovalke za celo premoženje. Ampak vse to nič ne koristi. Negovalka je pri tebi 2 uri, ne 24. Vse to je samo korist za njih. Če bi odpravili vzrok, simptomov ne bi bilo več, kar pomeni, da vsega tega sranja ne bi rabili. Tako, da to je TO. In so določene  težave, ki bi se dalo z lahkoto odpravit vzrok, ker se ga tudi pozna. Ampak nočejo in vzrok še poglabljajo. Zdravstvo ustvarja simptome ljudem zato, da sebi in drugim kadrom ustvarja zaslužek. Zdravstvo je v večini samo še biznis. V večini. Še se najdejo REDKE izjeme, ki svoje delo opravljajo s srcem. Ampak kot že rečeno, te redke izjeme ne morejo nič spremenit.

Točno tako! Če je negovalka pri osebi 2 uri je to podobno kot, če je človek 12 ur na urgenci. Se pravi tistih 12 ur bi moral dobit neko oskrbo, pomoč, tudi hrano in vodo, če je treba. Dobijo pa bore malo od tega. Včasih niti diagnoze ne. Podobno je pri negovalkah. Naredi tisto v 2 urah – kaj? Stušira ali umije, naredi za jest? Preobleče posteljo? Or what? In potem gre, do naslednjega tedna? Človek pa vmes nima težav. Vmes ni treba nič naredit. To je javno zdravstvo! Če hočeš nekaj več, dejansko pomoč, moraš pa kar odpreti denarnico. Tega si pa večina ne more privoščit. Javno zdravstvo, javni domovi za ostarele, negovalke iz javne mreže, vse to je kvečejmu norčevanje iz ljudi!

Tam je res grdo.  Zdravnika skoraj ne srečaš, če ga pa, se pa zgroziš, kako hladne poglede imajo nekateri tam.

Tudi sestre so jim podobne.

Kot taborišče smrti je, ne pa bolnišnica.

SE POPOLNOMA STRINJAM, 31.08.2025 ob 16:05

Točno tako! Če je negovalka pri osebi 2 uri je to podobno kot, če je človek 12 ur na urgenci. Se pravi tistih 12 ur bi moral dobit neko oskrbo, pomoč, tudi hrano in vodo, če je treba. Dobijo pa bore malo od tega. Včasih niti diagnoze ne. Podobno je pri negovalkah. Naredi tisto v 2 urah – kaj? Stušira ali umije, naredi za jest? Preobleče posteljo? Or what? In potem gre, do naslednjega tedna? Človek pa vmes nima težav. Vmes ni treba nič naredit. To je javno zdravstvo! Če hočeš nekaj več, dejansko pomoč, moraš pa kar odpreti denarnico. Tega si pa večina ne more privoščit. Javno zdravstvo, javni domovi za ostarele, negovalke iz javne mreže, vse to je kvečejmu norčevanje iz ljudi!

Ta je šele krepka: enkrat sem slišala, ko je patronažna rekla eni gospe, da bi ji negovalka oprala perilo, ga obesila zunaj pred blokom, naslednji teden, ko spet pride bi ga pa pobrala. Se pravi 1 teden bi perilo viselo zunaj (??????) V enem tednu se lahko zgodi marsikaj – od tega, da se ulije dež, da nekdo zamaže perilo ali, da ga ukradejo. Glede na to koliko migrantov hodi okoli bi verjetno perilo izginilo že v prvi noči. Takrat mi je ratalo jasno, da tem ljudem v zdravstvu ni za zaupati. Že samo govorijo včasih take nesmisle , da bi človek šel raje v pro bono ambulante.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close