Infekcijska klinika – kot da so psihiatrija
Mojo mamo so včeraj peljali na infekcijsko kliniko zaradi vročine… včeraj se je čisto normalno pogovarjala, pisala smse. Danes pa pišem – nič, kličem – št nedosegljiva. Včeraj ni dobila ne vode, ne hrane, ne svojih običajnih zdravil. No, danes kličem tja in mi sploh nočejo nič povedati. Povem, da je nedosegljiva, pa mi rečejo, da ni sposobna dat polnit telefona. Pa vrtam naprej in šele na koncu ugotivim, da so ji telefon vzeli, česar mi sploh niso hoteli povedati ampak so lagali, da ni sposobna dat polnit. Na vprašanja oz. dejstva, da ni dobila za jest in svojih zdravil, sploh ne odgovorijo ampak menjajo temo. To zdravstvo je vedno bolj v k****. Včeraj ji niso dali niti njenih stvari in jih je poiskala sama, vstala, šla okoli po sobi in našla svoje stvari. Zakaj torej ne bi bila sposobna dat polnit telefona?!! Jaz ne vem, a je res treba sam še inšpekcijo poklicat?
Pričakovali so, da ne bo nihče klical, ker verjetno ob prihodu ni bilo nikogar zraven. Ponavadi jih sploh ne briga za take, ki so sami, sploh, če so starejši. Zato so se tako obnašali ob klicu, ker so se malček ustrašili. Niso vedeli kaj reči. Dobro je, da si poklical(a), upajmo, da se bodo zdaj lepše obnašali do nje.
enaodta., 04.08.2025 ob 14:45
Tvoja mami je od bolezni in vročine postala dementna, kar se rado zgodi pri starostnikih.
Tukaj pride do teh lažnih informacij, da ni pila, da ni dobila zdravil… Stanje se hitro poslabša. In ja, po telefonu se takšnih informacij ne daje.
bedarija. tudi moja mama je že bila po ogromno bolnicah. z vročino, s covidom, s pljučnico, na psihiatriji. na psihiatriji najmanj problemov. 2x covid – infekcijska bolnica. 1x ok osebje, drugič čista katastrofa. obakrat vročina. osebje včasih zelo nesramno. btw, demenca ne nastane zaradi vročine. tudi otroci, še posebej, otroci, imajo visoke vročine pa nimajo demence. to je začasno stanje ob vročini. vprašanje je tudi koliko je vročina – je vročina ali samo povišana temperatura. in za kaj sploh gre – diagnoza. ravno zaradi bolezni bi bilo osebje lahko malo bolj prijazno.
eh, 04.08.2025 ob 14:56
bedarija. tudi moja mama je že bila po ogromno bolnicah. z vročino, s covidom, s pljučnico, na psihiatriji. na psihiatriji najmanj problemov. 2x covid – infekcijska bolnica. 1x ok osebje, drugič čista katastrofa. obakrat vročina. osebje včasih zelo nesramno. btw, demenca ne nastane zaradi vročine. tudi otroci, še posebej, otroci, imajo visoke vročine pa nimajo demence. to je začasno stanje ob vročini. vprašanje je tudi koliko je vročina – je vročina ali samo povišana temperatura. in za kaj sploh gre – diagnoza. ravno zaradi bolezni bi bilo osebje lahko malo bolj prijazno.
Moja mama je padla in se udarila v koleno. Začela se je nabirati voda. Na urgenci so ji vodo počrpali iz kolena. Naro je čez dva dni zaradi infekcije v kolenu dobila simptome demence, oz. se je obnašala kot da bi jo zadela kap. Na urgenci so ji koleno odprli, spumpali novo nabrano vodo in gnoj iz kolena, očistili infekt, dali antibiotike.
Pri starih ljudeh hitro pride do čudnega obnašanja ob infekcijah.
Stara forumašica (res ta prava), 04.08.2025 ob 14:46
Informacij po telefonu, razen če je pacient dal soglasje ali pa je v takem stanju, da sploh ni možna komunikacija z njim, osebje sploh ne sme dajati.
Meni so dali informacije. Večkrat, ko sem sam poklical, včasih so me klicali kar oni. Hm, kako pa priti v stik z bolnikom, če mu vzamejo telefon in si recimo v službi do večera ali na drugem koncu slovenije? Pač, nedopustno, da kar vzamejo edino možnost za stik s svojci.
Moja mama taka je. Če kje dolgo čaka, ne dobi informacij itd. začne iskati možnosti, da nekomu pove. Tudi dere se, da bi ji prišli pomagat. Za informacije o bolezni, kaj se dogaja. Jaz nimam tega znanja, da bi vedela kaj ji je. Lahko ji dam za pit… ne vem pa kaj je z njo. Ona taka je tudi, ko je vse ok, že od nekdaj. Podobno je bilo par let nazaj, ko so jo zaradi težav s pljuči odpeljali celo v bolnico Topolšica, ampak dohtarji in sestre, tehniki so bili zelo prijazni in je bilo hitro vse ok.
Najbrz si dobila sestre. Jaz sem jih. Oce je bil dan prej pogovorljiv, ko sem klicala dan kasneje, je bil slisati iz sebe, sestra mu je vzela telefon in rekla, da gospod ne more in to je to. Popoldne ta dan na obisku je bil oce ze globoko v deliriju zaradi meningitisa, blodil, bil agresiven. Ce te zanima, kaj se dogaja, pojdi tja, sestre niso pooblascene za to, da dajejo diagnoze, ali pa nekako dobi zdravnika. Jaz imam z Infekcijsko dobre izkusnje. Najbolje je iti tja.
Ker ko je bila pa tik pred tem na urgenci so ji dali lekadol ali so ji dali na infekcijski, saj ni važno. Ampak mi je brez problema povedala, da je dobila 2 lekadola, da pa ni dobila svojih zdravil in za jest. To je bilo v istem pogovoru včeraj. Danes pa nisem z njo nič govorila, ker so ji vzeli telefon.
Ne moreš verjet, 04.08.2025 ob 15:24
Ker ko je bila pa tik pred tem na urgenci so ji dali lekadol ali so ji dali na infekcijski, saj ni važno. Ampak mi je brez problema povedala, da je dobila 2 lekadola, da pa ni dobila svojih zdravil in za jest. To je bilo v istem pogovoru včeraj. Danes pa nisem z njo nič govorila, ker so ji vzeli telefon.
Mogoče so ji vzeli telefon, ker ti je sporočala kaj se dogaja. Na koncu bodo rekli, da ni hotela jest, ne pa da ji niso dali. Hitro znajo povedat kaj bolnik dela narobe, sebe pa zaščitijo, češ bolnik ni hotel, bolnik je počel to in to. Vsekakor so obroki v bolnicah zelo majhni – zajtrk, kosilo, večerja. Nobene malice. Jaz sem bila enkrat v 24 urni bolnišnici, že pred tem nisem jedla 2 dni. Nisem dobila nič, NIČ, še za kozarec vode sem mogla 5x prosit, da sem ga sploh dobila. In v izvidih nič ne piše, da ne bi smela jesti recimo, niti rekli niso, da ne smem. Samo šli stran.
Bingo, 04.08.2025 ob 15:48
Mogoče so ji vzeli telefon, ker ti je sporočala kaj se dogaja. Na koncu bodo rekli, da ni hotela jest, ne pa da ji niso dali. Hitro znajo povedat kaj bolnik dela narobe, sebe pa zaščitijo, češ bolnik ni hotel, bolnik je počel to in to. Vsekakor so obroki v bolnicah zelo majhni – zajtrk, kosilo, večerja. Nobene malice. Jaz sem bila enkrat v 24 urni bolnišnici, že pred tem nisem jedla 2 dni. Nisem dobila nič, NIČ, še za kozarec vode sem mogla 5x prosit, da sem ga sploh dobila. In v izvidih nič ne piše, da ne bi smela jesti recimo, niti rekli niso, da ne smem. Samo šli stran.
Pojdi tja, pa izves iz prve roke. Mi smo komunicirali po telefonu samo z zdravniki, bili vsak dan tam, hoteli update vsak dan, pa so bili zaposleni cisto ok. Prinesi mami kaj za jest, obvezno za pit, ker kakrsnakoli ze je, to steje. Pac tja moras. Obiski so do petih, ce se ne motim
Ne moreš verjet, 04.08.2025 ob 16:23
Jaz sem tudi bolna, zato ne morem tja. Pri meni ni infekcija kot pri njej. Nimam vročine, ne nič. Imam že več mesecev težave z omoticami in nogami. Če bi imela koga, da me pelje bi šla, sama pa ne morem. Prej kadar je bila v bolnici sem vedno šla, ji nesla stvari…
Šnelca, si to ti?
C7dno, 04.08.2025 ob 21:03
Od kod pa ste? Bi sel kdo drug, sosed, kdorkoli?
Ja, lahko bi šla sestrična, ki je celo medicinska sestra v zdravstvenem domu. Nismo pa nekaj ful v stikih in nimam njene telefonske. Ima jo mama v telefonu, telefon so ji pa vzeli.
Nesramno, grdo se mi zdi, da mi lažejo po telefonu. Jaz rečem, da ni dobila za jest, da je nihče od zdr osebja ne pride pogledat, ko kliče… oni men rečejo “mi smo skoz tukaj”. Ja seveda so, v pisarni… vzamejo vse možnosti komunikacije, oni pa ne naredijo nič. Ko karkoli rečeš, vprašaš, oni stvar obrnejo po svoje. Vem kakšna je moja mama in v pogovorih, ki sva jih imeli, ko je še imela telefon ni bila nič drugačna. In če bi bilo osebje bolj prijazno ona ne bi počela kar počne – da se dere za pomoč itd. Ni kriva ona, krivi so oni in njihov odnos.
Sem se uradno malo pozanimala in je nedopustno, da vzamejo telefon. Ena izmed možnost je, da so ji ga vzeli zato, da prikrijejo kar oni počnejo, zato ker je res, in mama je meni govorila, da ji nihče ne pomaga, ne pridejo, ko jih kliče. Tudi slabše vidi zato bi ji morali še bolj pomagati. Tudi, če pridem jaz tja, ne morem bit tam 24 ur. Vem kakšna je moja mama in, ko sva še govorili ni bila nič drugačna. Takoj za tem pa so ji vzeli telefon. Ko sva govorili se je tudi takrat zadrla, ko je rekla “nočejo mi pomagat”, če bi bili blizu bi prišli, bi se jih slišalo, ker sem bila tisti trenutek z njo na telefonu. Nihče ni prišel, slišalo se je le ropatanje in glasovi iz hodnika oz. od nekje stran, nihče pa ni prišel k njej. Butasto se mi pa zdi, da so ji vzeli telefon, ker je klicala mene in druge ljudi, dohtarje, da pove kaj se dogaja (tudi to sem dobila info, da ima pravico poklicati drugo pomoč, če jo na licu mesta ne dobi). Če ona nima telefona, ga imam jaz in lahko jaz kličem okoli. Bo isto.
Daj mi razloži kako veš da ni dobila za jest in zdravil, če pa nima telefona? Sta se telepatsko povezale? Al so ti ko si klicala rekli ej, jo pustimo stradat in ne damo ji zdravil? 😀
Mislm motencev na tem forumu….in še več totalni nizek IQ ljudi ki sploh dojamejo ne da motencem odgovarjajo. Kaj točno ima to s psihiatrijo pa tudi ne vem. Tebe tam na psihiatriji stradajo in ne dajo zdravil? Pa tel. so ti vzeli? Iz kje pa pišeš potem?
ok, 05.08.2025 ob 11:01
Daj mi razloži kako veš da ni dobila za jest in zdravil, če pa nima telefona? Sta se telepatsko povezale? Al so ti ko si klicala rekli ej, jo pustimo stradat in ne damo ji zdravil? 😀
Mislm motencev na tem forumu….in še več totalni nizek IQ ljudi ki sploh dojamejo ne da motencem odgovarjajo. Kaj točno ima to s psihiatrijo pa tudi ne vem. Tebe tam na psihiatriji stradajo in ne dajo zdravil? Pa tel. so ti vzeli? Iz kje pa pišeš potem?
Večkrat sem napisala – prvi dan sva še govorili in pisali sms-e do okoli 21.30. Takrat mi je povedala. Drugi dan ni imela več telefona. Ona mora vsak dan vzeti zdravila, ena že ob 18h. Pa jih ni dobila. Takrat je še imela telefon!
še večji motenci ste tisti, ki ne znate brat. Saj je napisala, da je govorila z njo, šele nato so mami vzeli telefon.
Na psihiatrii ponavadi vzamejo telefone, v običajnih bolnicah ne.
Saj to ni edina taka tema, včasih se mi zdi, da jebene sestre po netu brskajo in tudi mon berejo in pišejo. Bolj kot pa se ukvarjajo z bolniki. To bi bilo res potrebno prijavit pa da se malo preveri.
Ma dejte s to demenco no. Edino so (bile) možne blodnje zaradi vročine. Če avtorica pravi, da je normalno komunicirala (kot ponavadi) ni demenca. Prav tako, da je sploh komunicirala, nekaj pove. Avtorica nič ne piše o tem, da bi bila čudna ali kaj takega, saj pa jo ja pozna. Večja možnost je, da jo bodo tam zjebali, potem pa govorili, da je taka že bila. Zato so ji pa tudi vzeli teldfon, da se ne bi mogla sproti z nekom menit, ki bi opazil spremembe. Naše zdravstvo je vedno slabše, to je dejstvo. Se najdejo redke svetle izjeme, ampak res redko.
Forum je zaprt za komentiranje.