Infekcijska klinika – kot da so psihiatrija
enaodta., 04.08.2025 ob 14:45
Tvoja mami je od bolezni in vročine postala dementna, kar se rado zgodi pri starostnikih.
Tukaj pride do teh lažnih informacij, da ni pila, da ni dobila zdravil… Stanje se hitro poslabša. In ja, po telefonu se takšnih informacij ne daje.
No, no.. a ste od tam?
Ne moreš verjet, 06.08.2025 ob 10:12
ja no, 06.08.2025 ob 08:48
Avtorica, si uspela najti nekoga, da te pelje k mami ali da gre on namesto tebe?
Jaz imam tudi zdravstvene težave. Danes sem zaradi včerajšnih dogodkov še slabše.
Spomnila sem se na mamino sestrično, ki je odvetnica. Poslala sem ji mail, ker nimam št.
Jaz ne vem zakaj morajo biti v ustanovah kot je bolnica tako zlobni?!
Upam da bo mamina sestrična imela čas, da skoči na kliniko in preveri, kaj je z mamo.
Najbolje pa bi bilo, da tebe kdo odpelje tja. Verjetno se slabo počutiš tudi zaradi tega vremena, ki tako pritiska. Tako, da bi mogoče le šlo, da greš do mame z nekom od svojih domačih, s prijateljico, sosedom… Nekdo bi te le lahko zapeljal.
Pojdi tja, drugega ne moreš in se pomeni. Žal je tako, da če se oseba ne potegne zase ali kdo drug zanjo, bo tako kot je.
Moja lansko izkušnja pred sprejetjem v bolnišnico je bilo eno in pol dnevno mučenje, res mučenje. Enako kot ti, brez kakršnihkoli zdravil (jemljem več kot 10 zdravil na dan), tam te pustijo ležati, stalen hrup, da ne moreš spati in počivati … komaj stojiš, z visoko vročino, poten, tresoč, čakaš na posteljo … sestre vidijo … nobene prijazne besede, če že drugega ne gre. Vse vemo, pomanjkanje kadra ipd. Žalostno, res žalostno. Bolnišnice bi potrebovale prostovoljce, da skrbijo za te ljudi, ki nimajo svojcev ob sebi.
nt5b, 06.08.2025 ob 10:43
Pojdi tja, drugega ne moreš in se pomeni. Žal je tako, da če se oseba ne potegne zase ali kdo drug zanjo, bo tako kot je.
Moja lansko izkušnja pred sprejetjem v bolnišnico je bilo eno in pol dnevno mučenje, res mučenje. Enako kot ti, brez kakršnihkoli zdravil (jemljem več kot 10 zdravil na dan), tam te pustijo ležati, stalen hrup, da ne moreš spati in počivati … komaj stojiš, z visoko vročino, poten, tresoč, čakaš na posteljo … sestre vidijo … nobene prijazne besede, če že drugega ne gre. Vse vemo, pomanjkanje kadra ipd. Žalostno, res žalostno. Bolnišnice bi potrebovale prostovoljce, da skrbijo za te ljudi, ki nimajo svojcev ob sebi.
Kakšno pomanjkanje kadra? Bejž, bejž. Mam tud jst izkušnje. Kličem centralo, da zvem kje je oče. Se tam zaposlena javi takoj, preveri v računalniku in kliče na oddelek, jst sm vse slišala, se smeji s sestro po telefonu najprej 3 minute se nekaj pogovarjata, potem kar naenkrat tišina, čista tišina kot, da bi ugasnili zvok, čez 2 minuti spet slišim pogovor in reče, da me bo vezala. Se javi sestra, tam pa zadaj slišim še 2, ki se pogovarjata in ta na telefonu reče unima dvema, da kliče ena za “tega in tega”. Skrivajo pogovore, kar hočejo skriti, da svojci ne slišijo, si zmišljujejo, ko imaš vsega dovolj in tega njihovega svinjskega odnosa pa stvar obrnejo kot, da si ti nečesa kriv. Pa do neke mere toleriraš, si prijazen, mirno se pogovarjaš, vprašaš, ampak kar je pa preveč, je pa preveč. Naj se vprašajo kaj, če bi šlo z njihove svojce? Bi to dovolili?
Sem govorila z zdravnico. Vsak reče nekaj drugega. Najprej so rekli, da so ji vzeli telefon. Potem, da ima telefon pri sebi na polnenju. Potem, da je pozabila pin kodo. Zdaj mi zdravnica reče, da do telefona sploh ne more, ker ji ne dovolijo vstajat. Kako je imela potem telefon pri sebi in ga dala polnit, če sploh ne sme do njega?! Nič več ne razumem. Ima pa okužbo dihal in je dobila kisik.
Sem povedala, da sem bolna in, da ne morem priti, ker nimam prevoza, pa je zdravnica rekla naj jutri spet pokličem.
Najbolj gnila klinika. Tam je kar stalnica, da ljudi filajo z pomirjevali, da imajo oni mir. Moja mama je bila par let nazaj tam. Samo eno noč. Bedaki so ji dali neka pomirjevala, da je zaradi njih že tam padla, potem pa še doma. Okužbe nimajo nič s tem, da se ljudi fila s pomirjevali. Za pomiritev pomaga že lepa beseda, prijaznost, čaj. Ne pa, da se človeka dobesedno priklene na posteljo. Najprej jih nafilajo s pomirjevali, potem jih v še slabšem stanju pošljejo domov in oni niso več odgovorni. Marš golazen egoistična. In otroški oddelek ni nič boljši. 80% zaposlenih tam bi morali postavit na cesto. Tisti zdravniki, ki iščejo službo bi sigurno delo opravljali bolj humano.
Infekcijska je poden, 07.08.2025 ob 08:22
Najbolj gnila klinika. Tam je kar stalnica, da ljudi filajo z pomirjevali, da imajo oni mir. Moja mama je bila par let nazaj tam. Samo eno noč. Bedaki so ji dali neka pomirjevala, da je zaradi njih že tam padla, potem pa še doma. Okužbe nimajo nič s tem, da se ljudi fila s pomirjevali. Za pomiritev pomaga že lepa beseda, prijaznost, čaj. Ne pa, da se človeka dobesedno priklene na posteljo. Najprej jih nafilajo s pomirjevali, potem jih v še slabšem stanju pošljejo domov in oni niso več odgovorni. Marš golazen egoistična. In otroški oddelek ni nič boljši. 80% zaposlenih tam bi morali postavit na cesto. Tisti zdravniki, ki iščejo službo bi sigurno delo opravljali bolj humano.
Točno tako. Moja mama je prej čisto ok hodila. Res, da ni šla že dolgo ven, prav ven na sprehod itd ni šla že dolgo, ampak po stanovanju je vredu hodila. Lahko je bila tudi cel teden sama pa ni bilo težav. Tudi zmedena nikoli ni bila. Kot sem napisala – še ko je bila na urgenci in prvi dan na infekcijski se je normalno pogovarjala, pisala sms-e… Šele po tem, ko so ji dali pomirjevala je ratala zmedena.
In potem mi rečejo “pridite pa boste videli kakšna je”. Ja, ampak ne zato, ker bi ona taka bila ampak zato, ker so jo oni naredili tako s pomirjevali in bohvej čim še.
Ne moreš verjet, 07.08.2025 ob 09:40
Točno tako. Moja mama je prej čisto ok hodila. Res, da ni šla že dolgo ven, prav ven na sprehod itd ni šla že dolgo, ampak po stanovanju je vredu hodila. Lahko je bila tudi cel teden sama pa ni bilo težav. Tudi zmedena nikoli ni bila. Kot sem napisala – še ko je bila na urgenci in prvi dan na infekcijski se je normalno pogovarjala, pisala sms-e… Šele po tem, ko so ji dali pomirjevala je ratala zmedena.
In potem mi rečejo “pridite pa boste videli kakšna je”. Ja, ampak ne zato, ker bi ona taka bila ampak zato, ker so jo oni naredili tako s pomirjevali in bohvej čim še.
banda hudičeva dohtarska, prav na tej kliniki so mučili ljudi v času kovida, respiratorji so bili prav si vedno zasedeni, ker so za vsakega paciente dobili na tisoče evrov, če so ga dali na respirator. če so ga imeli na postelji brez respiratorja so dobili le nekaj drobiža, zato je bil interes za respiratorje zelo velik. Umirali so ti starčki na respiratorjih po tekočem traku skoraj 100% vsi so umrli, redko kdo je ostal živ. denarja so pokasirali zelo veliko, zato so vsak prosti respirator hitro vnovčili in priklopili drugega gor. Je treba pogledat denarni tok za nazaj kako je to LAUFALO. Ot tega časa kovida naprej je ta klinika sranje od sranja.
Ma ti so resnično nori. Njim bi morali dat pomirjrvala pa še kaj. Nekdo me je klical iz tam, iz št 522 … , na katero sicer kličem vedno zadnje 3 dni, le zadnje 4 št so drugačne. Ravno nisem imela telefona pri sebi, ravno tisti 2 min, ker sem šla na wc. Kličem nazaj na to št in se nihče ne javi. Kličem na tisto številko na katero ponavadi kličem in rečejo, da me ni nihče klical. Wtf?
Anonimno 10633, 08.08.2025 ob 09:58
Kaj sploh delaš doma, če te tako skrbi. Za pisanje po forumu imaš čas, za to, da greš mamo pogledat in ji pomagaš, pa ne?
Bolna sem, nimam prevoza. Ne morem na dva avtobusa. Do 2 min oddaljene trgovine težko pridem.
Mama je bila že večkrat po bolnicah. Pa ji nikjer niso vzeli telefona. A je to sploh dovoljeno? In dajanje lažnih informacij svojcem – enkrat da so ji telefon vzeli, enkrat da ima telefon pri sebi, enkrat da je pozabila pin kodo, enkrat da ne more do telefona ker ne sme vstajat. Če lahko tako zavajajo po telefonu je to dajanje informacij (lažnih). Se pravi lahko dajejo informacije. Da pa zavajajo je pa samo njihova lastna volja. Njih je strah, strah jih je, ker je mama klicala okoli ljudi, da pove kaj se dogaja. Zato so ji vzeli telefon. Če bi oni vse delali pošteno ne bi imeli potrebe po tem, da vzamejo telefon.
Ne moreš verjet, 08.08.2025 ob 10:17
Bolna sem, nimam prevoza. Ne morem na dva avtobusa. Do 2 min oddaljene trgovine težko pridem.
Mama je bila že večkrat po bolnicah. Pa ji nikjer niso vzeli telefona. A je to sploh dovoljeno? In dajanje lažnih informacij svojcem – enkrat da so ji telefon vzeli, enkrat da ima telefon pri sebi, enkrat da je pozabila pin kodo, enkrat da ne more do telefona ker ne sme vstajat. Če lahko tako zavajajo po telefonu je to dajanje informacij (lažnih). Se pravi lahko dajejo informacije. Da pa zavajajo je pa samo njihova lastna volja. Njih je strah, strah jih je, ker je mama klicala okoli ljudi, da pove kaj se dogaja. Zato so ji vzeli telefon. Če bi oni vse delali pošteno ne bi imeli potrebe po tem, da vzamejo telefon.
vsem vzamejo telon, da ne bi kaj posneli in dali novinarjem in v javnost, samo mlajšim si ne upajo starim vsem vzamejo- saj gospa tega pa zdaj ne rabite, itak smo vam dali pomirjevala, uspavala itd in ste omotični, kar spite gospa, če se zbudite se zbudite, če se ne jebi ga
NE M0REŠ DA VERJAMEŠ, 08.08.2025 ob 11:40
vsem vzamejo telon, da ne bi kaj posneli in dali novinarjem in v javnost, samo mlajšim si ne upajo starim vsem vzamejo- saj gospa tega pa zdaj ne rabite, itak smo vam dali pomirjevala, uspavala itd in ste omotični, kar spite gospa, če se zbudite se zbudite, če se ne jebi ga
Ne. Do zdaj ji še niso nikoli vzeli. Pa je bila 2023 2x na infekcijski, sva se ves čas pogovarjali po telefonu. Enako na ORL, pulmološki oddelek v KC, Topolšica… Nikjer še nikoli niso vzeli telefona.
Anonimno 2419, 08.08.2025 ob 12:11
Malo smesno se mi zdi da se ukvarjas le s tem kje je telefon in ali ga ima sli ne, kot da bi vprasala za diagnozo??? Zdravnico gnjavis za telefon nsmesto da bi se zanimsla za msmini zdravstveno st-anje?? Wtf je narobe s tabo???
Sem vprašala za diagnozo in sem tudi tukaj že napisala kaj je. Za telefon pa sprašujem sestre, ker so one tudi začele s tem, da so ji ga vzele.
Sem bila pri njej. Sem mogla nest telefon k operaterju, da so ga odklenili. Telefona sploh ni imela pri sebi, ko so ji ga vrnili pa ni bila prava pin koda. Sem takoj najprej klicala operaterja in so rekli, da pin koda sploh ni prava. Pa je, ker št je bila prej moja in tudi mama je bila potem navajena na ta pin. Ne vem kaj so na infekcijski delali z njenim telefonom.
Tam imajo ene 3 pisarne oz. sobe za sestre. V vsaki pisarni so vsaj 3 sestre. Sedijo tam in se pogovarjajo. Mama je bila sama ves čas, ko sem bila tam. Meni po telefonu pa so rekli, da ji preprečujejo, da bi vstala. Ko sem prišla je bila sama in, ko sem bila tam. Une pa sedijo v pisarnah.
Oja220, 08.08.2025 ob 18:11
Ja kaj si pa mislila,da bodo sestre ob postelji sedele?
Mislm….
Ne, jaz sploh nisem tega mislila. Ampak, ko so tako govorile. Da ji ne dovolijo vstat, da ji to onemogočajo… kako pa one vejo kdaj ona vstane, če jih ni tam?
Sploh nisem mislila, da bojo ob postelji sedele, ravno obratno, zdaj še bolj verjamem, da sploh ne pridejo, ko jih kliče.
To je vse naštmano. Razni kadri po bolnicah so povezani. Bolnišnični psihologi, socialni delavci, terapevti, vsi imajo veze. Človeka onesposobijo, da delajo zaslužek ostalemu kadru. Prideš zaradi ene težave, odideš z dodatnimi težavami. In ne, ne dogaja se samo starejšim. Poglejte v srbiji, ko ko 26 letnik doživel kap, klical urgenco in so mu rekli naj pride sam, ker njegovi znaki ne kažejo na kap. Fant ni mogel uporabljat leve cele polovice telesa. Ni važno kaj je, ni mogel sam hodit. In če je kaj resnega so odločilne minute, oni se pa pregovarjajo, da to ni to in naj pride sam. Kje je fora, da nekoga onesposobiš, ga pošlješ domov, čez par dni ga dobiš nazaj v bolnico? Niso taki samo do starejših in ni to samo v sloveniji. Od covida naprej je pa še slabše. Če ni vse umetno ustvarjeno z namenom pobirati denar sem jaz kraljica.
eh, 04.08.2025 ob 14:56
bedarija. tudi moja mama je že bila po ogromno bolnicah. z vročino, s covidom, s pljučnico, na psihiatriji. na psihiatriji najmanj problemov. 2x covid – infekcijska bolnica. 1x ok osebje, drugič čista katastrofa. obakrat vročina. osebje včasih zelo nesramno. btw, demenca ne nastane zaradi vročine. tudi otroci, še posebej, otroci, imajo visoke vročine pa nimajo demence. to je začasno stanje ob vročini. vprašanje je tudi koliko je vročina – je vročina ali samo povišana temperatura. in za kaj sploh gre – diagnoza. ravno zaradi bolezni bi bilo osebje lahko malo bolj prijazno.
Ne pametuj kar na pamet. Pri uroinfektu pri starejsih ljudeh dejansko pride do zmedenosti in neobicajnega obnasanja. Ne pride do demence, obnasanje pa je temu podobno.
Anonimno 1486, 09.08.2025 ob 09:35
Ne pametuj kar na pamet. Pri uroinfektu pri starejsih ljudeh dejansko pride do zmedenosti in neobicajnega obnasanja. Ne pride do demence, obnasanje pa je temu podobno.
Moj oče je pri 80 imel večkrat uroinfekt in nikoli ni bil zmeden. Imel pa je večkrat kateter. In ko so mu ga vzeli ven ni mogel sam lulat. Te stvari je treba nujno najprej preveriti, ko se človeka odklopi iz infuzij, katetrov in podobno, ne pa kar takoj poslati domov.
Kje v tej temi pa se omenja uroinfekt?
Ti ne klamfaj! Če govorimo o tej temi, avtoričina mama je bila zmedena zaradi pomirjeval, ki so ji jih dajali, da so imeli mir. Saj je avtorica večkrat napisala, da prej mama ni bila zmedena, da je zmedena postala po pomirjevalih. Vsi pa vemo, da pomirjevala povzročajo zmedenost, nezmožnost, presoje, padce, nezmožnost vožnje in še marsikaj.
A SI OD TAM, 09.08.2025 ob 09:47
Ti ne klamfaj! Če govorimo o tej temi, avtoričina mama je bila zmedena zaradi pomirjeval, ki so ji jih dajali, da so imeli mir. Saj je avtorica večkrat napisala, da prej mama ni bila zmedena, da je zmedena postala po pomirjevalih. Vsi pa vemo, da pomirjevala povzročajo zmedenost, nezmožnost, presoje, padce, nezmožnost vožnje in še marsikaj.
Za Anonimno 1486
Jaz ne vem zakaj se tem hudičem reče sestre?! A niso tam ravno zato, da pomagajo? Če je pa tok težko pa naj zrihtajo prostovoljce.
Ji dajo telefon “na polnenje” in se ne polni. Mama pravi, da je nivo baterije pod 20%. Tam so, v pisarni, sobe je 5 m stran. Hujš kot v zaporu!!! Pa ji naj omogočijo, da bo lahko vstala, pa bo sama dala polnit. Saj so jo oni priklenili na posteljo. Prej je lahko hodila, preden je pristala pri njih, še reševalec je rekel – saj hodite pa čisto vredu.
Kere lažnive svinje so te sestre. Rečejo da je polnilec zanič in da so si sli sposodit drug polnilec. Mama ima svoj “spešl” polnilec, ve da ni nobenga druzga polnilca prikloplenega.
Jaz sem tud bolna pa tudi naredit moram kaj doma… in nimam denarja za taksi vsak dan samo zato, da bom dala polnit telefon.
Forum je zaprt za komentiranje.