Imeti otroka
Spider, ti včasih res nimaš konkurence. Nisem pa siguren, če si to lahko šteješ ravno v čast. 🙂
Če prav razumem, sprašuješ, če lahko ženska zaradi vpliva okolice v sebi ustvari potrebo oz. na njo vpliva in ima otroka le zato, da je ne bo okolica čudno gledala ?
Potem pa ga sovraži, ker si to ni iskreno želela ?
Mislim, da ne. Okolica je sicer imela vpliv predvsem v prvih letih življenja, pozneje pa vedno manj. Zato trenutno stanje okolice in sami vplivi ne morejo tako močno vplivati na želje, da bi ženska imela otroka ter ga potem sovražila, če v njej že od prej niso položeni temelji sovraštva.
Ljudje se obnašamo tako kot znamo in ne more ženska sovražiti otroka, če je tega nihče ni naučil oziroma tega ni doživljala na sebi.
Mogoče so modeli opazili, da se je tega materinskega nagona začela resnično zavedat šele sedaj, dočim so ji bile prioritete pred tem nekaj drugega in na podlagi tistega si je tudi izbrala partnerja, ki ga sedaj seznanja s svojo “novo” prioriteto, on jo pa čudno gleda…
Razumeš prav. Ampak ženska, ki je to doživljala na sebi oziroma je bila tega naučena od sovjih staršev ima prav tako nekoč otroka? Dvomim, da jo k temu žene materinski nagon oziroma iskrena želja po vzgoji in negovanju otroka. Zato sem omenil še druga razloge, ki jo vodijo k tej odločitvi.
Hmmm, naj tole malo premislim: torej, če je poslanstvo ženske rojevati, je moško poslanstvo oplojevati in to po možnosti ter z vidika čim večje genske raznolikosti oploditi čim več samic. Ker me torej neizpolnjevanje svojega poslanstva utegne kdaj onesrečevati, bi bilo zelo dobro, da svojo ženo prepričam, da mi ne bi bila edina ali kot praviš ti, da bi se za voljo moje sreče spremenila. Hmmm, upam, da še nisem prepozen.
Drugače pa, v enem od svojih postov je avtorica omenila, da ji je »ideja« pred kratkim padla v glavo, prej pa o njej ni bilo duha in sluha. Verjetno bi za večino moških bilo to malce šokantno, če se pojavi tako rekoč čez noč.
Hm ne vem če je ravno čisto tako, četudi imaš še tako specialne gene, vmes poseže igra narave in otroci so lahko tudi podpovprečni, sploh če izbiraš žensko- samico na podlagi fizičnih lastnosti, po katerih tako na hitro vi tudi izbirate, torej to ni smiselno, da bi en super samec bil oče pol nove generacije (tu ni prav nobene raznolikosti) neizpolnjena_fantazija_po_biti_angel_gabriel.press
V nekem obdobju si mislim da vsak (zelo zelo velika večina) želi postati starš, res je to verjento pri moških pomaknjno bolj gor kot pri ženksah, ni pa to toliko nujno, če- ko imaš ob sebi pravega človeka. Otrok, pa če je še tako plniaran, menda vsakega starša malo iznenadi, mu postavi svet na glavo, če bi to željo tako racionalizirali, kot zgoraj počneta robi in marko, nikoli ne bi bil pravi čas, do konca bi se spraševali, če je to res želja ali pritisk okolice, narave, družbe ali kaj jaz vem še kaki nesmisli– nemalo je zvez, ko sta dva dolgo skupaj in se ne moreta odločiti za otroka, ker on še pač ni pripravljen, oz mu je to malce šokantno, potem se razideta in on si najde punco, kije noseča po nekja mesecih– poznam celo primer , ko je on njo toliko da ne prisilil v splav, potem sta se razšla, našel si je drugo, in postal v enem letu foter… ah moški, če bi bilo toliko otrok na svetu, kot bi si jih vi želeli, bi že davno izumrli…sicer pa– saj bomo, saj mogoče imate pa prav…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Ne vem zakaj popljuvati, si pač zunaj tiste velike večine, saj nismo vsi enaki, razen tega današnja družba, nesocialnost in prilično trd kruh te “biološke anomalije” še povečujejo, sicer se pri slovencih -se mi zdi še bolj kot pri drugih narodih- imeti otroke pojmuje kot neko nesebičnost ali celo žrtvovanje, kar vsi nekako visoko cenimo, pozablja se, da je želja po lastnem otroku v bistvu čisti egoizem, ki se lepo vidi, kako se vse zatakne že pri “otrocih od prej”, tu bom zdaj napisala da me resnično fascinirajo moški ki so sprejeli otroka drugega kot svojega, to je resnično vredno občudovanja, ker kot ugotavljam, moškim še celo njihov lastni otrok predstavlja konkurenco…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]
Hm ne vem če je ravno čisto tako, četudi imaš še tako specialne gene, vmes poseže igra narave in otroci so lahko tudi podpovprečni, sploh če izbiraš žensko- samico na podlagi fizičnih lastnosti, po katerih tako na hitro vi tudi izbirate, torej to ni smiselno, da bi en super samec bil oče pol nove generacije (tu ni prav nobene raznolikosti) neizpolnjena_fantazija_po_biti_angel_gabriel.press
[/quote]
Gre za to, da ti tvoji nagoni in sreča ne dajo moralne pravice do tega, da imaš otroke, več žensk ali kakorkoli že… Morda bi bil bolj srečen, če bi bil bolj bogat. Je zato krasti prav?
Po čem pa naj bi izbirali? Tako imamo vsaj lepe potomce, pamet moramo pa itak sami zagotoviti =P
Sej Boom ne predlaga, da naj bo kar en samec oče pol generacije. Predlaga, da naj bo to on. To je (zanj v evolucijskem smislu) bistveno boljše. Nagoni in čustva itak niso narejeni zato da bi ustvarili boljšo družbo.
Hmmm, naj tole malo premislim: torej, če je poslanstvo ženske rojevati, je moško poslanstvo oplojevati in to po možnosti ter z vidika čim večje genske raznolikosti oploditi čim več samic. Ker me torej neizpolnjevanje svojega poslanstva utegne kdaj onesrečevati, bi bilo zelo dobro, da svojo ženo prepričam, da mi ne bi bila edina ali kot praviš ti, da bi se za voljo moje sreče spremenila. Hmmm, upam, da še nisem prepozen.
Drugače pa, v enem od svojih postov je avtorica omenila, da ji je »ideja« pred kratkim padla v glavo, prej pa o njej ni bilo duha in sluha. Verjetno bi za večino moških bilo to malce šokantno, če se pojavi tako rekoč čez noč.[/quote]Boom če greš pogledat v peskovnik, kjer se igrajo mlade (še) ne pokvarjene duše, boš videl, da se deklice že takrat igrajo “družino”. Kuhajo pestujejo, “dojenčke”, fantki pa…. streljajo, gradijo, rušijo, se gredo vojne….
Potem se to nekak pozabi, v šolah se jim napolni glave “z znanjem” in vedenjem kdo smo, kaj hočemo bit v življenju in na koncu se jih tako “pripravljene” spusti v lajf…..
Drugače pa lepo, da si se vrnila draga prijateljica Katenjka . 🙂
On_, veš to, da se punčkam vsili roza barva pa punčke, fantkom pa modra barva pa avtomobilčki, to je izbira staršev in drugih odraslih. Ki učijo svoje male otročke se igrati s tem, kar se spodobi. Punčko učijo se igrat s punčkami, imeti oblekice, biti pridne. Fantki pa ne smejo jokat, punčke niso za fante, zanje so pištole, avtomobilčki… to kar si ti pisal, da vidiš v peskovniku, je že vzgoja staršev, ki vtepajo v glavo ‘pravo’ obnašanje za fante in punce.
Najbrž ne oziroma vsaj ne čisto. Obstajajo neke prirojene tendence. Recimo to da so moški v povprečju bolj fizično agresivni od žensk ni izključno rezultat vzgoje iz peskovnika. Znano je da moški spolni hormoni povzročajo agresijo. Skrb za otroke prav tako ni nekaj kar bi z vzgojo vsilili majhnim deklicam.
Kot pa sem že povedal to ne pomeni, da je moralno pravilno da se moški pretepajo in ženske rojevajo.
Se čisto strinjam, da je tukaj keč v tem, kaj starši vsilijo otrokom. Meni je bilo prepuščeno, da se igram z vsemi možnimi igračami, pa se spominjam, da sem imela razna kratka obdobja, ko sem se bolj posvetila določenim igračam. Tako je bilo: obdobje pupe dojenčka, obdobje Barbie pup, obdobje plezanja po drevesih, obdobje pištol, ostalega “orožja”, raket in avtov. Najbolj intenzivno pa je bilo obdobje lego kock in drugih kock, ki je trajalo kar celo otroštvo in do časa, ko sem se prenehala igrati.
Pa tudi nikoli me niso posiljevali z roza barvo in sama si je tudi nisem izbirala. Naj barva je bila modra.
Boljša družba, kaj to v tem svetu izgubljenih vrednot pravzaprav pomeni, ne bi vedela. Je pa neizpodbitno tako, da so naslednje generacije v povprečju v biološkem smislu boljše od prejšnjih. Čeprav, če imajo izjemni posamezniki (v pozitivnem ali negativnem odklonu) potomce, se njihove lastnosti pomaknejo proti povprečju in škoda je vsakega čudovitega genetskega materiala, ki se zaradi igre narave izgubi v
… prah…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]
Najbrž ne oziroma vsaj ne čisto. Obstajajo neke prirojene tendence.
[/quote]Ja obstajajo, žal se jih ne da “zakamuflirati” z vzgojo.
[youtube]3GhbVFjIaN0[/youtube]
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Na pa imam svoji površnost….
Želel sem na koncu prejšnjega pisanja še napisat, da na obeh straneh obstajajo izjeme. ;)[/quote]Vidiš On_ zdaj te bodo še naučili, da boš res postal duša dvojčica Marku in vsako reč zrelativiziral. Ker če napišeš eno stvar, absolutno ne drži, že nimaš o ničemer pojma, kako je že Prešeren napisal, Le čevlje sodi naj– kopitar!
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Vedno se bodo našli ljudje, ki bodo menili, da nimaš pojma, ne glede na to, kako in kaj napišeš.
Forum je zaprt za komentiranje.