Imeti otroka
Spoštovani!
Na vas se obračam s prošnjo, da mi podaste svoje mnenje o moji trenutni situaciji. Vsak komentar, kritika, razmišljanje je dobrodošlo.
Stara sem 28 let, partner 27. Skupaj sva 8 let, pred dvema letoma sva zaživela skupaj, oba imava stalne službe, hišo, avtomobile. Prišla sem do točke, ko sem si zaželela narediti korak naprej in načrtovati družino. Nekajkrat sva se pogovarjala o tem, in je kazal znake zanimanja, sedaj sva se pa resno pogovarjala o tem, in pravi da bi še počakal cca. 3-4 leta.
Najprej šok, sedaj pa razmišljanje kaj narediti. Ga čakati? Oditi? Postavljena sem pred veliko dilemo, zato se za mnjenja obračam na vas.
Hvala vsakomur, ki mi bo pripravljen svetovati.
Si z njim samo zato, ker te bo zaplodil? Torej sedaj, ko na to ni pripravljen, pa adijo? /quote]
Še ena v množici , ki je podlegla modernemu načinu ženskega razmišljanja. Kompromisi ne obstajajo več, tvoje želje me ne zanimajo. Tvoja naloga je da se mi podrediš ali pa odjebi, me bo že napumpal kakšen drug.
kako ste lahko eni tok …. res vas ne razumem?! kako lahko ženski napišete,da kaj se ji mudi bla bla..haloo?? ženska je s tipom že 8let! dve leti pa že živita skupi! če ni korakov v zvezi, zveza propade. vse pogoje za otroka imata, sploh pa nosečnost po 30letu je že tako težja kot tista prej in ja, itak da je že čas, da imata otroka, sploh ne vem kaj bo čez 3,4 leta drugače. razen to, da boš takrat stara že 32 let, se pravi boš rodila pri 33ih, pa še to vprašanje, če ti bo takoj ratalo zanosit, veš zanositi po 30ih letih je težje kot pri 20ih. in če se bosta matrala recimo kako leto, dve, boš stara že 35 ko boš rodila prvega, kdaj boš imela pa drugega (če ga boš imela), pri 40ih?? saj ne pravim, da je karkoli narobe z mamicami, ki rodijo pozno, ampak vidva imata res vse pogoje,da bi imela otročke. če pa fant psihično še ni pripravljen, je pa to že druga zgodba in vprašanje zakaj ni pripravljen. mislim,da je tu največji problem in da bi se morala z njim odkirto pogovoriti, ker če imata vse pogoje za otroka in če sta že toliko časa skupaj, res dvomim da bo fant po 3,4 letih kaj drugače razmišljal. kvečjemu bosta šla narazen, tebi pa biološka ura tik taka. poznam kar nekaj podobnih primerov :/
Ne vem no….na starševstvo moraš bit pripravljen. V to se ne gre “silt”, oziroma ni zdravo.
Je pa zanimivo, kako ljudje izsiljujemo. Ko sem imela 15 let, je moj prvi fant pritiskal name glede spolnosti. Podobno kot avtorica, pa utrujal, kok časa mora še čakat, pa zakaj ne, pa če ga nimam dovolj rada bla bla bla. No, in je šel.
Očitno v kasnejšem obdobju ženske vračamo te pritiske heheheheh Al me zaplod, al pa grem.
Jst pravim takole…..nihče te ne sili, da deliš življenje z mano. Dokler to želiš, daj, če ti ni več do tega, pojdi. Z izsiljevanjem pa nihče pri meni ne pride daleč. ne bom se trudila, da ostaneš. Ne bom tebi na čast rojevala otrok. a-a. Ob prvem “to ali grem” pa človeku olajšam izbiro in mu pokažem vrata.
Ni omenjena varianta napumpaj ali odjebi. Sprasujem ker se nisem bila v taksni situaciji, ne vem niti kje je tista meja se podrediti nekomu in upostevati njegove zelje. Ideja o cakanju 1,5 leta je tudi meni najprej padla na misel.
Njegov “pocakati” pa je da mu se ni. In nekaj planirati, se mu zdi brezveze. Ima rajsi spontanost 🙂
nerazumljivo – mogoče noče imeti otrok, mogoče ni pripralvjen, mogoče ne ve, če bi jih imel z dotično žensko…..
Ja, najboljš rodit, potem čez eno leto, ko zakon razpade, ga pa cuzat za preživnino, metat naprej, da ni dober oče bla bla. Polovica od teh pa sploh nočejo biti očetje, prisiljeni so v to s strani žensk. Ubogi otroci.
Njena biološka ura je njen problem, ne partnerjev. Očetovstvo pa je resna naloga, ne nekaj, kar spotoma storiš. In imeti otroka z nekom, za katerega veš, da na to ni pripravljen, da se je le podredil tvoji želji, na “silo”…..sebično in nefer, predvsem do novega bitjeca. Ima pravico bit zaželjeno, ne izsiljeno.
jap, se strinjam. Ampak….on ima čas. IMHO bo čez kako leto spizdil k mlajši, še posebno, če bo čutil pritiske svoje starejše partnerice. Njo mora oplodit v parih letih, pri 20-letnici lahko še 10 let koleba.
Konec koncev ima 27 let, to je še mladič 🙂
Avtorica – začela sta zelo mlada. Veze iz mladih let pa….sej veš.
Ne razumem, kaj bi zdaj ta tip čakal. In ženski pišete, da teži, đizs. Ej, stara je 28 let, s tipom je 8 let. To je pa že točka, ko s eje treba odločit: familija, ali pa pač narazen. Sej pa nista hipija, da bosta cel lajf živela za žure.
Trinity, razumem tvojo dilemo. Le glej, da te tip ne bo nasral in te čez 4 leta pustil. 28 so za žensko idealna leta za imeti otroka, sploh če so vsi pogoji poštimani. Sama pa veš, kako dobro sicer shajata skupaj. Če srednje dobro, potem ga raje kenslaj, ker pri 28 boš imela še precej izbire med tipi.
Spider, pišeš kot da bi govoril o kakšni živalski rasi, kjer prideš, opraviš in greš.
Moški pri 50ih ima slabšo kakovost spermijev, kar je lahko posledično razlog za marsikateri splav. Pri osveščenih parih je starost še kako pomembna. Je treba gledati tudi na še nerojene potomce, ne samo slepo slediti svojemu egoizmu za vsako ceno.
Moški se lahko zajebava glede tega, ženska pa ne. Poznam kr dosti moških, ki so pri 50 postali očetje.
In to je moja poanta. Naj punca gleda, da je tip ne bo nategoval glede tega, kdaj imeti otroka. Pa še elto, pa še 3-4, hop, pa bo ona 35, ko je nosečnost že rizična.
Moški se lahko zajebava glede tega, ženska pa ne. Poznam kr dosti moških, ki so pri 50 postali očetje.
In to je moja poanta. Naj punca gleda, da je tip ne bo nategoval glede tega, kdaj imeti otroka. Pa še elto, pa še 3-4, hop, pa bo ona 35, ko je nosečnost že rizična.[/quote]
A za moškega ni “rizično” imeti pri 50-ih otroka?:) Za mene je to neodgovorno. Saj ni problem oddati svoje spermije, malo telovadbe gor in dol. Če je ženska mlada, se celo prime:). Imeti otroke je več kot delanje otrok:).
O takšnih temeljnih vprašanjih je torej raje “jebiveter”, da se ne zjasni? To ni spontanost.
Ti ga raje vprašaj, kakšne cilje ima s tabo za prihodnost. Če bo mencal, potem veš, da mu je “fajn”, da lahko zgolj seksa z nekom – in to si pač ti, kaj več pa si ne bo nikoli želel, saj nekako ne načrtuje ostati s tabo.
Ok, če gledaš v sami tehniki, da moški “odda” svoje seme in se ne oziraš na kvaliteto, potem ste moški carji:). Bi si želel vzgajati prvorojenca pri 50-ih? Ga spremljati na maturantskem plesu pri 68-ih?:)[/quote]
Đizs, sej ne morem verjeti, ampak dobro…Ni zdaj poanta, ali si jaz želim imeti otroka pri 50-ih. kr nekam si speljala to debato. Poanta je, d ateoretično lahko moški odločitev o svojem očetovstvu zavlačuje bistveno dlje, kot ženska o svojem materinstvu. Naj punca gleda, da je tip čez 4 leta ne menja za mlajši model, ona bo pa samska in brez otrok.
Forum je zaprt za komentiranje.