Imam krizo
Zakaj smo ji potem sploh napisali toliko prispevkov, če bo pa itak za vse vsemogočni Bog poskrbel ?
Naslednjič ko se odpre podobna tema bo komentar “Bog ti bo pomagal” čisto dovolj.[/quote]
Nič ne pride samo od sebe, še najmanj spoznanje Boga, ša najmanj drži to na kar namiguješ , da je Bog đuboks v katerega vržeš kovanec ven pa prileti rešitev za tegobe življenja….še vedno velja pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal…
Torej na kratko, Bog ti nebo pomagal, ampak si boš sam.[/quote]
Ko si sam pomagaš in spremeniš odnos do sebe in življenja, dobiš občutek, da ti je pomagal še bog, saj so svet in ljudje okrog tebe postali drugačni. Drugačni zaradi našega dojemanja.[/quote]
Sicer nevem kok hude halucinacije so to, ampak jst ne dobivam tega občutka pri sebi. Jst dojemam stvari tako kot se zgodile, kot jih vidim, torej ne živim v pravljici, ampak ostajam na realnih tleh
Ko si sam pomagaš in spremeniš odnos do sebe in življenja, dobiš občutek, da ti je pomagal še bog, saj so svet in ljudje okrog tebe postali drugačni. Drugačni zaradi našega dojemanja.[/quote]
Sicer nevem kok hude halucinacije so to, ampak jst ne dobivam tega občutka pri sebi. Jst dojemam stvari tako kot se zgodile, kot jih vidim, torej ne živim v pravljici, ampak ostajam na realnih tleh[/quote]
Mogoče zato, ker nisi naredil kake večje spremembe pri sebi oziroma v dojemanju sveta. Ali pa svet samo drugače dojemaš. Ni treba živet v pravljici, da se ti življenje spremeni. Življenje se ti lahko spremeni tudi v realnosti. :))
Sicer nevem kok hude halucinacije so to, ampak jst ne dobivam tega občutka pri sebi. Jst dojemam stvari tako kot se zgodile, kot jih vidim, torej ne živim v pravljici, ampak ostajam na realnih tleh[/quote]
Mogoče zato, ker nisi naredil kake večje spremembe pri sebi oziroma v dojemanju sveta. Ali pa svet samo drugače dojemaš. Ni treba živet v pravljici, da se ti življenje spremeni. Življenje se ti lahko spremeni tudi v realnosti. :))[/quote]
Tako nekako.
Sam nisem bil verno vzgojen in tudi ničesar v povezavi s katerkoli vero me nihče ni “učil”. Razen življenja samega.
Odvisno kaj za nekoga pomeni “biti inteligenten”. Na svojem področju, o katerem je razmišljal, je gotovo vedel kaj govori. Njegova spoznanja in nekatere teorije se še do danes niso spremenile.
Torej na kratko, Bog ti nebo pomagal, ampak si boš sam.[/quote]
Seveda Sdni, Jezus je lepo dejal, če ti pade bik v soboto pade v blato, ga ne boš šel vlačit iz blata šele v nedeljo…ti si tisti, ki se odločaš in sprejemaš odločitve kako in kaj.. že od nekdaj velja, z malenskotmi se Cezar ne ukvarja, le zkaja bi se Bog?)))
Robi je samo želel pokazat, da vsega ne moremo nadzorovati, pa če si še tako ženemo k srcu. 🙂
a ni bil I.N.R.I. žid — za njih pa je sobota (sabat) dan počitka — torej naj bik počaka do nedelje.
da se nie ravno s tem zameril židom in so ga dali raje križati kot Barabo???
Se mi zdi, da ta stavek lahko kaže na to, da se bojiš prave bližine z moškim, da se bojiš predati nekomu v popolnosti. Morda tega sploh še nikoli nisi storila. Prepričuješ se, da to ni zdravo, ker se tega v resnici bojiš. Zakaj je tako, boš morala sama ugotoviti. Lahko bi povedali kaj več, če bi poznali tvoje pretekle izkušnje z moškimi.
Se strinjam z vsem, kar piše Robi. Seveda pa se lahko tudi motimo.[/quote]
Mah marsikdaj se mi pa zdi, da pišeš kar na pamet. Strah pred bližino.. :)) Če ne želim, da me partner finančno vzdržuje v nedogled (povdarila sem- “vsaj ne za dolgo”), imam strah pred bližino?? Ah Marko… Polno predala sem se v življenju že. Pa se pač ni izšlo, nisem ne prva ne zadnja.
Hvala X& za tvoj pogled in mnenje. Čeprav mi nekako kar ne gre v račun, da v življenju ni smisla.. 😉 Oz. je smisel v lovljenju in doživljanju vsakega trenutka posebej.
Ne vem, kašno vezo ima partnerjeva (čustvena) bližina s financami. Ti si lahko finančno povsem odvisna od sebe in imaš hkrati tesen odnos s partnerjem. Mogoče ne razumeš, kaj pomeni predati se partnerju. To pomeni, da mu lahko zaupaš vse svoje dvome, misli in strahove, želje, si hkrati pripravljena poslušati razumeti in sprejeti njegove. To je res težko zajeti vse v en odstavek. Piši o sebi, pa ti bomo mogoče povedali kaj novega, sicer res lahko govorimo le nekaj “na pamet”.
Ne vem, kašno vezo ima partnerjeva (čustvena) bližina s financami. Ti si lahko finančno povsem odvisna od sebe in imaš hkrati tesen odnos s partnerjem. Mogoče ne razumeš, kaj pomeni predati se partnerju. To pomeni, da mu lahko zaupaš vse svoje dvome, misli in strahove, želje, si hkrati pripravljena poslušati razumeti in sprejeti njegove. To je res težko zajeti vse v en odstavek. Piši o sebi, pa ti bomo mogoče povedali kaj novega, sicer res lahko govorimo le nekaj “na pamet”.[/quote]
Jaz sem govorila o neodvisnosti ne v smislu čustvene bližine, ampak financ. Da ne bi bila, vsaj ne dolgo, rada odvisna od kogarkoli oz. bi naredila vse, kar bi bilo potrebno, da ne bi do tega prišlo ali trajalo dlje časa. O čustveni bližini in predaji nekomu pa, mislim da kar dovolj vem, saj sem jo tudi izkusila.
Forum je zaprt za komentiranje.