Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Holesterol vs. alkohol

Holesterol vs. alkohol

Nobenega poskusa ne mislim delat. Trdim da kvasite traparije, ker preveč posplošujete.
Če kdaj spijem kakšen deci pri kosilu ali pivo s prijatelji sem po vaših merilih že kar alkoholik!
Če to ni inkvizicija potem pa ne vem kaj je!

čista resnica? krave se vama smejijo fanta…..čista resnica je edino Bog….vse ostalo pa….to o čemer piše on je navadno nakladanje…..dejstvo ej da lahko vsako naše dejanje postane odvisnost…recimo če me prime vsako jutro ob 6 da grem srat in ne ob pol sedmih ali ob petih kaj pol? sem kar odvisnik?
gre se za to kolikor kdo sebe obvlada, sebe in svoje navade….klahk pijem celo leto ko pumpa pa ko se bom odločil bom neha tist trenutek….tem se reče zmaga volje ….o tem je govoril Hitler …o zmagi volje nad razumom…samo močan duh lahko zlomi razum!!

X6 , ni inkvizicija – le resnica.

Že pred cca eno uro sem celo objavil dokaz ( prvi del ) .
Če si ga spregledal, si ga preberi ponovno:

oprosti, kitajskih budalaštin, vključno z fenšujem mnisem nikoli maral….človek mora svoje telo navaditi an svinjarijo….le tako lahko presežeš samega sebe…telesno in duhovno…

To ni približek! To je dejstvo, da se naše telo navadi občutka ugodja ob pitju alkohola in potem mi sami v treznem stanju, iščemo razloge zakaj bi še enega, pa še enega….

Sicer pa naredi sam preizkus, če ne verjameš.
Vsak dan spij en dl (lahko tudi več 😉 In to ponavljaj redno vsaj en mesec lahko tudi dlje, poten nekega dne ne pij več, niti kaplje alkohola in se opazuj. Tam en tretji dan, v najslabšem primeru sedmi boš čutil neustavljivo željo kako bi spil enega, samo en dl, tako ti bo zadišal, da bi bil pripravljen storit karkoli samo, da ga spiješ…..
No temu se potem reče odvisnost….. :/[/quote]

si sprobal to?[/quote]Sem probal, ampak tako čist nevede.
Imel sem vinograd in kar nekaj odlične pijače, ne ravno cviček pa vendar. Se kar spoznam na kletarjenje tako da… ah kaj bi se hvalil. 🙂
Na leto je “skopnelo” kakih 1.200L na dve osebi + prijatelji, obiski in znanci, ki so ga stočili večino…. skratka dobro vino je bilo stalno na mizi a zaradi tega ni bil nihče pri hiši pijan, da ne bo nesporazumov… in potem smo odšli na en dopust z neko družbo kjer se pač ni pilo in to za 14dni. Prve dni nisem pogrešal pijače potem pa proti koncu sem imel idejo, da bi si šel kupit liter vina…. za h kosilu seveda….. 😉
Prav zabavno mi je bilo kako sem pri sebi iskal izgovore zakaj bi ga šel kupit. Pa sem bil tudi sam istega mnenja kot je X6 sedaj, da dl na dan ni odvisnost in potem se ujameš na lastnih mislih kako bi ti zapasalo, da bi ga spil, neka neustavljiva želja, ki ti kljuva v glavo…. 😉

Če greste na zdravniški pregled in vas vprašajo, če pijete in odgovorite z “ja” in potem zdravnik vpraša, če vsak dan in koliko? In poveste, da vsak dan dl ali več, vas okategorizirajo za alkoholika!
Bol pravi odgovor je da poveste, da pijete priložnostno…. 😉 To pomeni za rd, novo leto…itd

Drugače sem pa mnenja da dobro vino bolj koristi kot pa škoduje, le mero je večinoma težko postavit, ko enkrat začneš pit…. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

….ali pa dovolj močna droga… 😉

Drgač si pa hotel povedat, da ti z močjo volje lahko cel mesec zdržiš, da ne serješ? 😀 😀

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Drgač si pa hotel povedat, da ti z močjo volje lahko cel mesec zdržiš, da ne serješ? 😀 :D[/quote]
ne bumbar, pametni že ve kaj sem povedal..ti pa….pa saj veš kam sodiš, kaj čem ti govorit

Drgač si pa hotel povedat, da ti z močjo volje lahko cel mesec zdržiš, da ne serješ? 😀 :D[/quote]
ne bumbar, pametni že ve kaj sem povedal..ti pa….pa saj veš kam sodiš, kaj čem ti govorit[/quote]:D 😀
Ja vem kaj sem želel povedat, celo vem kaj si ti želel povedat, ne vem pa če ti veš kaj govoriš, torej……nekdo od naju je res bumbar, ampak jst ziher nisem… 😉 😀

Naše življenje/obnašanje je, večino tega kar počnemo je neke vrste “odvisnost”, ustaljeni vzorci obnašanja, ki jih le s težavo spreminjamo, celo na bolje ne. In naši možgani v osnovi delujejo po principu največjega ugodja za najmanjši napor, vse ostalo je mantr (zato ustaljenih vzorcev ne želimo menjat)…. in če v tem ne vidimo pravega smisla postane to neuspešn mantr. 😉

In ti ne vidiš smisla v tem da bi se odrekel pijači, a ne? 🙂

Meni so pa najbolj zabavni ljudje, ki venomer poudarjajo, da so abstinenti, da sploh ne pijejo, in da je alko res baaad, potem pa v vsako pecivo zlivajo tisti (nagravžni) domači rum.

…ki ga potem dajejo za jest tudi otrokom. TO je zgodnje navajanje otrok na alkohol, še veliko zgodnejše kot: “Oči, a lahko samo penco od tvojega piva?”

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

lepo da te zabavajo ljudje, tudi ti( pa še kod me neizmerno zabava), ampak če te moti rum ( kaj je domači rum mi boš še moralla razložit,) v pecivu in če misliš da se lahko s tem otroci opijanijo oz navadijo na alko…jah madona pol je najbojš da jim prepoveš še sadje jesti, otrokom, da se ne boodo preveč na alko navadilo če se kateremu zgodi da mu banana sfermetira v ubogemu želodčku….rum se daje v peciv zaradi arome (potica, štrudli, rum krogle..) itak alko med peko izhlapi ( to je ena slabih lastnosti alkohola, da je hlapen), pa tudi v marsikatero jed se med kuho daje vino, pivo ali kak desertna vina…ne vem kako ti kuhaš recimo rdeče zelje ampak jaz obvezno z vinom enako velja za jedi iz mletega mesa ..pa saj veš o čem govorim….glavno vodilo pri pitju je to, da pivec obvlada alkohol in ne obratno….prav veseli me( malo manj sosede) da prihaja zimski čas…tako lahko na vrtu lepo zakurim ogenj, se ga napijem v naslonjaču in mečem petarde v noč….dokler seveda ne pride policija…..trenutno je njihov rekodr od klica soseda pa do prihoda 30 min….upam da ga letos popravijo)))

lepo da te zabavajo ljudje, tudi ti( pa še kod me neizmerno zabava), ampak če te moti rum ( kaj je domači rum mi boš še moralla razložit,) v pecivu in če misliš da se lahko s tem otroci opijanijo oz navadijo na alko…jah madona pol je najbojš da jim prepoveš še sadje jesti, otrokom, da se ne boodo preveč na alko navadilo če se kateremu zgodi da mu banana sfermetira v ubogemu želodčku….rum se daje v peciv zaradi arome (potica, štrudli, rum krogle..) itak alko med peko izhlapi ( to je ena slabih lastnosti alkohola, da je hlapen), pa tudi v marsikatero jed se med kuho daje vino, pivo ali kak desertna vina…ne vem kako ti kuhaš recimo rdeče zelje ampak jaz obvezno z vinom enako velja za jedi iz mletega mesa ..pa saj veš o čem govorim….glavno vodilo pri pitju je to, da pivec obvlada alkohol in ne obratno….prav veseli me( malo manj sosede) da prihaja zimski čas…tako lahko na vrtu lepo zakurim ogenj, se ga napijem v naslonjaču in mečem petarde v noč….dokler seveda ne pride policija…..trenutno je njihov rekodr od klica soseda pa do prihoda 30 min….upam da ga letos popravijo)))[/quote]
Da ti ne razlagam o domačem rumu, ti rajši napopam sliko enega izmed pogosteje prodajanih:
[img]http://www.fructal.si/fileadmin/user_upload/Produkti/alkoholne_pijace/ostale_alkoholne_pijace/ostale%20alkoholne%20rum.jpg[/img]

Moje mnenje je, da ima sadje okus po sadju, njegova fermentacija je pa za prebavni trakt celo blagodejna (je pa res, da ga vedno uživam pred konkretnejšimi obroki, nikoli po njih), zato okusa sadja ne vidim tako zelo povezljivega z okusom po rumu, ki ga imajo rum kroglice ali pa potice, ki so namočene v rumu, da ja kdo ne bi gospodinji očital, da je bila škrta pri odmerjanju…
Pa nisem čista abstinentka, samo mislim, da bodo imeli otroci dovolj časa in priložnosti, da bodo alkohol spoznali kasneje, ni nobene potrebe, da jih že s sladkarijami navajam nanj.
Če vem, da bodo otroci jedli z nami, pač pripravim take jedi, ki za svojo pripravo ne zahtevajo alkohola, medtem ko pri najstnikih nisem več tako striktna.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Danes delam strokovni preizkus o vplivu alkohola na holesterol, ki ga imam sicer v mejah normale.
Kot nepoznavalca me zanima ali bo 2 litra cabernet sauvignona dovolj za to!?!?
Polica/ka lahko kasneje v zapisnik zapiše MERLOT, saj cabernet sauvignon tako ali tako ne zna napisati pravilno.
Bom morda imel kaj težav, če za kosilo pojem krvavico s krompirjem?
Hvaležen za strokovne odgovore!
Paco

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Če spiješ oba litra caberneta, najbrž tudi ti ne boš znal pravilno pisati. Lahko pa poskusiš kar tu na forumu, bomo strokovno ocenili… 🙂

Če spiješ oba litra caberneta, najbrž tudi ti ne boš znal pravilno pisati. Lahko pa poskusiš kar tu na forumu, bomo strokovno ocenili… :)[/quote]
quwtkg cv arč kjgertklj, žšćčkjd BRUH! ☺☺☺

sVeščano odddddperajne drzzzzzzzzzgalitraaaa!
Šstrofna tsta šfe vedhnoc trghaja! jhihuuuuuuuuuuuuuuuuuuu hik, hik

Paco, ajd vstani s tal. Ura je skoraj že pet in holesterol ti je očitno padel na -1 . Leži zraven tebe. Daj poberi ga . Test je uspel …

Juhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close