Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Holesterol vs. alkohol

Holesterol vs. alkohol

V vinu je samo alkohol tisti, ki je škodljiv, vse ostalo je dobrodošlo za telo, še posebno temne sorte vina vsebujejo snovi, ki jih telo rabi.

tako da always cvičk 😉

Razmišljanje enega pijančka:
Če belga pijem, belo šči…m,
če rdečga pijem tut bel šči…m.

Bolš da rdečga pijem mi saj farba u rit ostane…..

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Najbrž si se zatipkal in mislil teran, kajne? 😉

Najbrž si se zatipkal in mislil teran, kajne? ;)[/quote]No ja, če že ponujaš se ne bom branil…. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Nehajte ga srat z alkoholom. Ne iščite izgovora za uživanje. Raje se najejte svežega grozdja. Bo več koristi.

Kdo pa pravi da se ga nismo? 😉 …pol smo šele sral……. 😀

Kdo pa pravi da se ga nismo? 😉 …pol smo šele sral……. :D[/quote]

Tebi diši alko, ker si moški. To imaš v krvi, jst te pa hočem spreobrniti:))).

S kozarcem vina po kosilu ni nič narobe. Prej nasprotno. 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dokazano je, da je celo alkohol v dnevno malih količinah zdravilen – to bo sicer spet tretirano kot izgovor za uživanje – vem … ampak govorim o cca. 1 do 2 dcl terana dnevno ! Pol farmacije pocrka, če bi kvaliteten teran vsi konzumirali ( zelo zmerno ) namesto tablet !

Sveže grozdje pa ni isto kot končni produkt – v sodu se pri vrenju in potem pri staranju vina dogaja “farmacija” …

Sicer pa je sveže grozdje namesto vina podobno, kot bi jedel ričet ( ječmen ) namesto piva … torej če ričet začinimo s kančkom hmelja je to to ?
Sicer pa je pivo manj “zdravilno” od rdečih sort vin .

Lahko tudi med kosilom ! ?

Mene ne bo nihče prepričal:). Včeraj sem šla brati in so prednosti vs slabosti v manjšini. Torej ni nobene panike, če se odrečeš alkoholu. Tistih nekaj prednosti uživanja nadomestiš s čim drugim. Meni osebno je okus vina bljak, tako da nimam skomin ali dilem:).

Ne gre za prepričevanje … prej gola dejstva.
Sicer pa kakor komu drago …

Ampak ravno “bljak” pa spet ni, no …

Alkohol si primerjala s čim?
Sploh pa čisti alko. ….. kakšne prednosti naj bi imel? O_o

Dobro, kakšen Refošk z obilico Fante bi še spravila po grlu:)))). Dejstvo je, da alkohol naredi več škode, ker ni ga junaka, ki bi ga užival zmerno:).

Alkohol si primerjala s čim?
Sploh pa čisti alko. ….. kakšne prednosti naj bi imel? O_o[/quote]

A ni bolje več sexat?:) Evo, to je kompromis:)).

Ja pa še to … brez veliko gibanja v naravi , seveda brez kakšnih za zblojene Slovence značilnih pretiravanj ( iron man, triatlon, maraton, smučanje z Everesta …), dela v naravi, zdrave hrane v zmernih količinah in redne “možganske telovadbe” v vseh oblikah vse tja do raznih meditativnih tehnik bo vino morda res komu škodovalo … ob vsem zgoraj naštetem, se mi pa zdi , da je ena od pozitivnih komponent .
Če pa le sedite za tastaturo in pred TV, potem pa …

Podpišem … le kako sem lahko to izpustil . Absolutno – ja !

Lahko tudi med kosilom ! ?[/quote]

🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Še malo, pa bomo prišli do revolucionarne ugotovitve : ” Seks med kosilom s kozarcem vina …! ? “

Brez vina se sexa, ker sicer se lahko hitro zgodi, da nisi bil priseben in pol je štala:)).

Ne gre za prepričevanje … prej gola dejstva.
Sicer pa kakor komu drago …

Ampak ravno “bljak” pa spet ni, no …[/quote]

Goldie nihče te ne prepričuje in ne govorimo (vsaj jaz ne) o pretiranemu pitju alkovhola, temveč o kozarču rdečega vinca. 🙂
Sama sicer ne pijem, a tem ne vidim nobene težave.
Je pa res, vsakemu svoje… če se le lahko človek kontrolira. 🙂

Jaz o kozarcu vina – ti o sodih ?

Hahaha, saj pretiravat pa ni treba. Tudi tu ne. :)))

Jaz o kozarcu vina – ti o sodih ?[/quote]

A vidiš..tisti, ki ga redno uživajo, sploh ne čutijo, da je v njihovem telesu, glavi:). Mene bi 1dcl zasukal:))).

Ne mešat vino z gnojnico v obliki Fante in ostalih mehurčkastih strupov .
Tisto o “zasuku” pa se mi zdi, da ” :))) ” na koncu te trditve ni slučajno. Bi te torej zasukalo v ravno pravšnjo dobro voljo :))) .

Ne. Mene zasuka že brez alkota. Ravno v tem je point…zakaj bi nekaj kvaril, če je že brez tega lepo. Zakaj bi si pokvaril okus:).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close