Holesterol vs. alkohol
V vinu je samo alkohol tisti, ki je škodljiv, vse ostalo je dobrodošlo za telo, še posebno temne sorte vina vsebujejo snovi, ki jih telo rabi.
tako da always cvičk 😉
Razmišljanje enega pijančka:
Če belga pijem, belo šči…m,
če rdečga pijem tut bel šči…m.
Bolš da rdečga pijem mi saj farba u rit ostane…..
Dokazano je, da je celo alkohol v dnevno malih količinah zdravilen – to bo sicer spet tretirano kot izgovor za uživanje – vem … ampak govorim o cca. 1 do 2 dcl terana dnevno ! Pol farmacije pocrka, če bi kvaliteten teran vsi konzumirali ( zelo zmerno ) namesto tablet !
Sveže grozdje pa ni isto kot končni produkt – v sodu se pri vrenju in potem pri staranju vina dogaja “farmacija” …
Sicer pa je sveže grozdje namesto vina podobno, kot bi jedel ričet ( ječmen ) namesto piva … torej če ričet začinimo s kančkom hmelja je to to ?
Sicer pa je pivo manj “zdravilno” od rdečih sort vin .
Ja pa še to … brez veliko gibanja v naravi , seveda brez kakšnih za zblojene Slovence značilnih pretiravanj ( iron man, triatlon, maraton, smučanje z Everesta …), dela v naravi, zdrave hrane v zmernih količinah in redne “možganske telovadbe” v vseh oblikah vse tja do raznih meditativnih tehnik bo vino morda res komu škodovalo … ob vsem zgoraj naštetem, se mi pa zdi , da je ena od pozitivnih komponent .
Če pa le sedite za tastaturo in pred TV, potem pa …
Ne gre za prepričevanje … prej gola dejstva.
Sicer pa kakor komu drago …
Ampak ravno “bljak” pa spet ni, no …[/quote]
Goldie nihče te ne prepričuje in ne govorimo (vsaj jaz ne) o pretiranemu pitju alkovhola, temveč o kozarču rdečega vinca. 🙂
Sama sicer ne pijem, a tem ne vidim nobene težave.
Je pa res, vsakemu svoje… če se le lahko človek kontrolira. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.