Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek hiperaktivni otroci na kavi

hiperaktivni otroci na kavi

Ok. Sem prebrala. Fino ste se razpisali. Ocit o je treba se 1x poudarit da je bila kava semmi-sluzbene narave kar pomeni da je bilo treba dolocene stvari predat in na kratko pojasnit. Sicer sem v pret.precej babysittala, tako slo kot tuje otroke, vse od 9mes.do tja do 7.leta. To ni point. Point je kar sem pac vprasala. In tudi dobula odg., hvala.

Bolh kot sama vzgoja me je zanimalo kaki se obnasat z nekom ki je tako zivahen. Ne vem ce ima tamala kako diagnozo, vem pa da bo jeseni dobila bratca za cigar sama pove da bo starejsi od nje. Doticna kava jebula samo izhodisce. Ce ste se sami kdaj znasli v pidobni situaciji in kako ste reagirali.

A zdej ko imaš svoje že lahko na povodcu? 😉 😀 :D[/quote]

Saj sem jo bolj za ženo nucal. Ne samo, da je na povodcu. Tudi aport že obvlada. :-))

Krivokljunka,

paziti na otroka ali pa vzgajati svojega otroka ni eno in isto. Nikoli niso podobne relacije. Lažje je “tujcu” privzgajat nek način obnašanja, kot staršu oz. se tej osebi otrok ne bo upal tako upirat, prestavljat meje.

Kakorkoli, jaz v družbi otrok s svojimi sovrstniki, za igro, ne vidim nič slabega. Ne vem sicer, kako je On_ prešel iz družbe sovrstnice na delo starejšega otroka v smislu pazenja, ampak dobro, je pač tako bral.

Je že res, določen način obnašanja je otrokom potrebno privzgajat in slej ko prej jih velika večina pridobi želeno obnašanje za okolja kot so trgovine, gostilne, kulturni domovi ipd., eni pri treh letih (ampak teh je po moje hudo malo), eni pa mnogo kasneje.

Se strinjam tudi s tem, da so starši tisti, ki naj bi vzgajali in se tudi strinjam, da je vzgoja aktiven proces.

Ne strinjam pa se, da bi morali za kvalitetno vzgojo imeti kvečjemu otroka, morebiti dva, vse kar je pa več je pa že praktično preveč oz. ne zagotavlja več kvalitetne vzgoje in so posledično določeni otroci prikrajšani za … kaj?… ljubezen, pozornost, kvaliteto odnosa starši-otrok, … ne vem…

Goldfish,
kaj pa je odraščanje, če ni tudi osamosvajanje. Kaj je puberteta kot upor proti “staršem”, želja po biti samostojen. Že majhni otroci pravijo: Jaz, jaz, jaz… Mu želiš vzeti kakšno stvar iz hladilnika, ki jo želi, pravi: jaz. Si mu pripravljen obuti copat, pravi: jaz. Hočeš hišnemu ljubeljnčku dati hrano, pravi tvoj otrok: jaz. Od “vsega” začetka. Želi biti velik, želi biti samostojen. Zato še enkrat, kaj je narobe s tem:

Zakaj to jemlješ kot slabo?

On_
če se otroci ne učijo tudi ali pa celo predvsem z zgledom, s tem, kar nudiš otroku, ja kako se pa potem učijo. In povej mi, le kaj sporočaš otroku, če ga pustiš tam zdolgočasenega, da je sam s svojimi mislimi, kljub temu, da je ob njem napr. sovrstnik, ali pa sorojenec. Kaj mu sporočaš?

It

Osamosvajanje je od določene starosti naprej del odraščanja in je močno zaželjeno. Pravim le, da naj se osamosvaja vsak otrok zase in naj ne sprejema bremen ter vzgoje za druge otroke, ki so stvar staršev. Zame prelaganje dolžnosti in odgovornosti staršev na starejše otroke v večjih družinah ni nekaj, s čimer bi se človek hvalil. Otrok naj bo otrok, otroštvo je le eno in naj ga doživi tako kot je potrebno. S starševstvom se bo srečal kasneje, ko bo sam mama/oče.
Drugače pa…ko si omenila otroke, ki hočejo vse sami in vedno slišiš besedo JAZ JAZ JAZ…to se dogaja v prvih letih, ko mu je še vse zanimivo in se mu zdi fino, ko lahko že sam počne stvari. Kasneje je ravno obratno, ves čas se pogajaš in dogovarjaš, katere naloge so le njegove in jih mora dosledno izpolnjevati:).

Goldfish, v tem kar si napisala je nekaj resnice, praksa pa je večinoma ta, da starši furajo takšno vzgojo kot zmorejo/znajo ali se zgledujejo po svojih starših, znancih, prijateljih – marsikdo od njih ima v glavi misel, ker je otrok moj bom delal z njim kot želim, kakor se mi bo dalo – ni malo primerov da starši svoje otroke zanemarjajo (hote ali nehote ali nevede) in takrat se zelo koristno izkaže, da je na voljo starejši brat, sestra, tudi to je lahko del njihovega odraščanja/otroštva.

a nerodno pa ni nikomur s takšnim mulcem, ki dirja med mizami, gosti, vleče tuje pse za rep … okoli se kazati (sploh tujim)

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Goldfish, v tem kar si napisala je nekaj resnice, praksa pa je večinoma ta, da starši furajo takšno vzgojo kot zmorejo/znajo ali se zgledujejo po svojih starših, znancih, prijateljih – marsikdo od njih ima v glavi misel, ker je otrok moj bom delal z njim kot želim, kakor se mi bo dalo – ni malo primerov da starši svoje otroke zanemarjajo (hote ali nehote ali nevede) in takrat se zelo koristno izkaže, da je na voljo starejši brat, sestra, tudi to je lahko del njihovega odraščanja/otroštva.[/quote]

Problem je, če si starši jemljejo svoje otroke kot lastnino. Če ženska rojeva enega za drugim, potem najbrž razmišlja o tem, kako bo zmogla? Ali ji bo sam bog pomagal?:) Žalotostno res. Otroci pa srkajo kot gobe in potem so zgubljeni v odrasli dobi zaradi egoističnih staršev.

Goldfish, v tem kar si napisala je nekaj resnice, praksa pa je večinoma ta, da starši furajo takšno vzgojo kot zmorejo/znajo ali se zgledujejo po svojih starših, znancih, prijateljih – marsikdo od njih ima v glavi misel, ker je otrok moj bom delal z njim kot želim, kakor se mi bo dalo – ni malo primerov da starši svoje otroke zanemarjajo (hote ali nehote ali nevede) in takrat se zelo koristno izkaže, da je na voljo starejši brat, sestra, tudi to je lahko del njihovega odraščanja/otroštva.[/quote]

Problem je, če si starši jemljejo svoje otroke kot lastnino. Če ženska rojeva enega za drugim, potem najbrž razmišlja o tem, kako bo zmogla? Ali ji bo sam bog pomagal?:) Žalotostno res. Otroci pa srkajo kot gobe in potem so zgubljeni v odrasli dobi zaradi egoističnih staršev.[/quote]

Morda, ne moreš kar vsega obešati izključno staršem, krog vzgojiteljev je mnogo širši in krivdo za to, da se ti “otroci” kasneje v odrasli dobi ne znajdejo ni korektno pripisati le na starša. Otroci sčasoma že uvidijo od koga lahko pobirajo zglede, se pravi posredno so soodgovorni tudi tisti, ki sploh ne vedo, da so postali del kopiranega vzorca otroka, s katerimi so imeli krajše ali daljše ali trajnejše stike (vpliv okolja se ne da presekati).

Problem je, če si starši jemljejo svoje otroke kot lastnino. Če ženska rojeva enega za drugim, potem najbrž razmišlja o tem, kako bo zmogla? Ali ji bo sam bog pomagal?:) Žalotostno res. Otroci pa srkajo kot gobe in potem so zgubljeni v odrasli dobi zaradi egoističnih staršev.[/quote]

Morda, ne moreš kar vsega obešati izključno staršem, krog vzgojiteljev je mnogo širši in krivdo za to, da se ti “otroci” kasneje v odrasli dobi ne znajdejo ni korektno pripisati le na starša. Otroci sčasoma že uvidijo od koga lahko pobirajo zglede, se pravi posredno so soodgovorni tudi tisti, ki sploh ne vedo, da so postali del kopiranega vzorca otroka, s katerimi so imeli krajše ali daljše ali trajnejše stike (vpliv okolja se ne da presekati).[/quote]

Glavna vzgoja je na plečih staršev, hočeš nočeš:). Otrok, ki preživi večino časa po različnih institucijah, ker starši nimajo časa ali mislijo, da majhen otrok to potrebuje…spet stvar staršev, ki odločajo o otrokovih korakih v rani mladosti. Kaj vse pride kasneje, kdo komu prekriža pot…ja, vse se zgodi živemu človeku:).

Morda, ne moreš kar vsega obešati izključno staršem, krog vzgojiteljev je mnogo širši in krivdo za to, da se ti “otroci” kasneje v odrasli dobi ne znajdejo ni korektno pripisati le na starša. Otroci sčasoma že uvidijo od koga lahko pobirajo zglede, se pravi posredno so soodgovorni tudi tisti, ki sploh ne vedo, da so postali del kopiranega vzorca otroka, s katerimi so imeli krajše ali daljše ali trajnejše stike (vpliv okolja se ne da presekati).[/quote]

Glavna vzgoja je na plečih staršev, hočeš nočeš:). Otrok, ki preživi večino časa po različnih institucijah, ker starši nimajo časa ali mislijo, da majhen otrok to potrebuje…spet stvar staršev, ki odločajo o otrokovih korakih v rani mladosti. Kaj vse pride kasneje, kdo komu prekriža pot…ja, vse se zgodi živemu človeku:).[/quote]

Za nekatere otroke je res bolje, da so več po raznoraznih institucijah – npr da doma večino časa “prenaša” pijana ali napsihirana ipd starša ali je kateri staršev še večji otrok od samega otroka 😛

Slabo mi je ratal…[/quote]
Za to sicer nevem kar je napisal On_, vem pa, da lahko do tega pride, če otroka vzgajata 2 ženski.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Slabo mi je ratal…[/quote]
Za to sicer nevem kar je napisal On_, vem pa, da lahko do tega pride, če otroka vzgajata 2 ženski.[/quote]

Ti hočeš, da umrem?:) Ne odobravam tega. Naj vsak živi kot mu paše, samo otroke naj pustijo pri miru. Zdaj me boš ubil, ker ti si pristaš, da dva moška vzgajata otroke, a ne. To so tvoje izkušnje. No, zadrži zase, me ne zanima:)).

Ali velja isto za ženski spol, če je npr bila mama prepogosta odsotna? Kaj pa če ni imela sester ali žensk, ki bi jo vzgajale in je bila precej prepuščena moški družbi/vzgoji? Kam pa to vodi?

Za to sicer nevem kar je napisal On_, vem pa, da lahko do tega pride, če otroka vzgajata 2 ženski.[/quote]

Ti hočeš, da umrem?:) Ne odobravam tega. Naj vsak živi kot mu paše, samo otroke naj pustijo pri miru. Zdaj me boš ubil, ker ti si pristaš, da dva moška vzgajata otroke, a ne. To so tvoje izkušnje. No, zadrži zase, me ne zanima:)).[/quote]
Ampak, če dopuščaš, da vsak živi kot mu paše, potem dopuščaš tudi to, da dve ženski vzgajata otroka…S tem pa otroka ne pustijo pri miru.
Isto je, ko praviš, da ni prav, če ženska rojeva otroke kot po tekočem traku..S tem ji prav tako ne dopuščaš, da živi kot ji paše. 🙂

Ti hočeš, da umrem?:) Ne odobravam tega. Naj vsak živi kot mu paše, samo otroke naj pustijo pri miru. Zdaj me boš ubil, ker ti si pristaš, da dva moška vzgajata otroke, a ne. To so tvoje izkušnje. No, zadrži zase, me ne zanima:)).[/quote]
Ampak, če dopuščaš, da vsak živi kot mu paše, potem dopuščaš tudi to, da dve ženski vzgajata otroka…S tem pa otroka ne pustijo pri miru.
Isto je, ko praviš, da ni prav, če ženska rojeva otroke kot po tekočem traku..S tem ji prav tako ne dopuščaš, da živi kot ji paše. :)[/quote]

Še vseeno živijo tako kot jim paše, neoziraje se na moje mnenje:). Torej delajo po svoje. Če pa mene kdo vpraša za mnenje, povem tako kot mislim. Zagovarjam klasično obliko družine.

To itak. 🙂
Razen, če greš za političarko in spremeniš zakone. 🙂

Spolna usmerjenost je stvar vzgoje? Je potrebno biti previden ,da ne vzgojimo otroke v “p-e-d-r-e”? 😉

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Spolna usmerjenost je stvar vzgoje? Je potrebno biti previden ,da ne vzgojimo otroke v “p-e-d-r-e”? ;)[/quote]
pedre po usmerjenosti al pedre kot pedre, kar tako? on bo že vedel, je na pravi poti

Spolna usmerjenost je stvar vzgoje? Je potrebno biti previden ,da ne vzgojimo otroke v “p-e-d-r-e”? ;)[/quote]Matjazko ti si mi mal sumljiv…… :)))

Sploh pa bi nam ti lahko to bolje razložil, ko zagovarjaš da smo si vsi enaki in je stvar vpliva okolja, da se nap punčke igrajo s dojenčki in fantki z pištolami. Zakaj potem spolna usmerjenost ne bi bila privzgojena?
Sploh pa si nisem jaz tega izmislil. pred časom sem nekaj bral o tem zakaj do tega pojava pride in del njih, (ki tega nimajo “v genih”) se da razložit na ta način.….ker sebe v okolju dojema kot večvrednega in hoče imet neglede na vse. Sčasom vendarle spozna, da ni samo “jaz” oz do neke mere mu ta “jaz” še vedno prigovarja zato z odraščanjem izmišlja načine s katerimi vrti svet okoli sebe. Hoče pozornost za vsako ceno, kar je nerealno in prej ko se ta “moteči jaz” odpravi lažje mu je kasneje v življenju, kasneje ko se začne s tem procesom, več dela imajo starši in bolj boleče je za otroka.Zgled je zgolj pika na i tistega kar mi od njega zahtevamo in je nimaš kam postavit, če kot starš nisi zanj toliko pomembna, da bi te bilo treba upoštevat.

Kaj mu sporočaš s tem, ko zahtevaš, da otrok nekje (v lokalu) mirno sedi? Da MORA spoštovat postavljeno mejo, pika! MORA!
Če tega ne dosežeš si ti ničvredna mati/oče v njegovih očeh, ker te itak ne rabi spoštovat, te izigra, je njegov “jaz,jaz,jaz…” močnejši od tvoje postavljene meje.
In prav je, da mali razmišlja o tem, ko mirno sedi za mizo, ker drugače o tem, da imaš tudi ti potrebe, ki jih mora on izpolnit, ne bo razmišljal NIKOLI!
To je tisti zgled, ki mu ga rabiš privzgojit, vse ostalo (ljubezen…itd) bo zgolj logična posledica tega spoštovanja 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ali velja isto za ženski spol, če je npr bila mama prepogosta odsotna? Kaj pa če ni imela sester ali žensk, ki bi jo vzgajale in je bila precej prepuščena moški družbi/vzgoji? Kam pa to vodi?[/quote]Ne vem.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Spet iščeš pozornost a ? Pazi, da ne bom res prilepil tist najin pogovor na javca. Pa naj potem drugi presodijo komu od naju manjka kak kolešček v betici. Lepo se obnašaj pa bo.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Spet iščeš pozornost a ? Pazi, da ne bom res prilepil tist najin pogovor na javca. Pa naj potem drugi presodijo komu od naju manjka kak kolešček v betici. Lepo se obnašaj pa bo.[/quote]

blablabal – DoSadni … še strašiš, lupetaš, … nikakor

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Spet iščeš pozornost a ? Pazi, da ne bom res prilepil tist najin pogovor na javca. Pa naj potem drugi presodijo komu od naju manjka kak kolešček v betici. Lepo se obnašaj pa bo.[/quote]

Ajd prilepi. Pa da vidijo tvoje meketanje, blebetanje v prazno luno:). Obnašam se po svoji vesti, če to zate ni lepo…tvoj problem. Mene pusti pri miru, ne moreš rešiti tvojih problemov. Bi šlo? Še dons?

Se strinjam. Otroci so pravi strokovnjaki pri iskanju šibkih točk pri starših. Bolj so starši popustljivi, bolj to otroci izkoriščajo in dobijo vtis, da je starš nek luzer, pri katerem je dovolj, da le malo pojamraš ali zacviliš in že dobiš kar želiš.
Tu ni nobenega spoštovanja, saj luzerja nihče ne spoštuje. Pravzaprav takšen otrok niti ne pozna spoštovanja, saj postane velik egocentrik, ki pričakuje, da mu bodo drugi stregli. Če ne, pa se začne smiliti sebi ter pravi, da je žrtev sebičnih ljudi. 🙂

Sadni, če bi se malo lepše obnašal in če imaš tako lepo utrjeno mlado telo, kot sam praviš, kar bi rada Goldfish preverila v reali, ker ona v virtualo menda ne verjame, v mladost in čvrstost moških mišic pa, 🙂 bi tudi pri malce zrelejših damah tu na MONu lepo skoz prišel in komot segel po sladkem grozdju, ki (ti) ga ponujajo… :)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close