hiperaktivni otroci na kavi
To to!
Dejstvo je da se mlade mamice pa tudi tiste ne več tako mlade (30+= ne znajo pogovarjat o ničemer drugem kot skoz kaj je froc naredo kaj so one mogle, kak so trpele, kak nimajo cajta za it frizuro si naret pa na nohteke lakirat… pa kak so k zdravniku hodle
ŽIV DOLGČAS… poleg njih pa bi res par shooterjev mogo spit da zdržim več kot 15 min![/quote]
In to najbolj veste ravno tisti, ki se z njimi sploh ne pogovarjate. Prazne lape! :))[/quote]
A ti misliš da ko sedim v gostilni in čakam prijatelja in se naslednjo mizo vsedeta 2 mamici in potem 15 min poslušam o tem da potem nevem…
Spomnim se 1x so se tri punce mamice vsedle (mogle so bit nekaj čez 20 morda 25) in sem 45 min zraven poslušal o tem… da sem pol raje plačal pa odišo v službo pol ure prej da nisem rabo poslušat 😀
To to!
Dejstvo je da se mlade mamice pa tudi tiste ne več tako mlade (30+= ne znajo pogovarjat o ničemer drugem kot skoz kaj je froc naredo kaj so one mogle, kak so trpele, kak nimajo cajta za it frizuro si naret pa na nohteke lakirat… pa kak so k zdravniku hodle
ŽIV DOLGČAS… poleg njih pa bi res par shooterjev mogo spit da zdržim več kot 15 min![/quote]
Tudi očetje obstajajo, če že obstajajo mamice. 🙂
Očetje pa se ne pogovarjajo o otrocih, pa lakiranju nohtov…:)))[/quote]
To ti misliš. Imel sem takega na šihtu par let nazaj. Je čist napsihiran prihajal na delo. Vsako jutro ista zgodba – kako je moral tamalo pelat v vrtec, pa tožaril kako slabo je spal, ker so mu sosedi spodaj ropotali ipd.
Butalci moji predragi 🙂 Svoh berete. Meni ji tezav it na kofe ali kest s kom ki ima otroke s sabo. Nekaj mojih ptijateljic jih tudi ima, a naj jim recem da ga doma pustijo oz.prekinemo od ose za naslednjoh 10 let?otroke mam rada in.mi ni problem se ukvarjat z njimi.
Sem pa napisala tud da tamali knjigice in pobsrvankr niso zanimivem.toren kaj jim se je?
Vidiš krivokljun, spet si delaš bruko po nepotrebnem. Sama si napisala, pa da te citiram :”Se vam je ze zgodilo da greste s kom na drinko ali jest pa otrok zraven “dela stalo”?”.
Moj odgovor na tvoje vprašanje je pač bil NE, pa še pojasnil sem zraven zakaj sem takšnega mišljenja.
Sprašujem se, v čem si ti zanimiv? Kaj je tisto, kar vzbudi zanimanje pri sogovorniku? O čem sploh debatiraš s svojimi frendi? Katere so tvoje prigode? Športanje…uauuuuuu:))).[/quote]
Dovolj sem zanimiv, da si me malprej kontaktirala na zasebca. Sori, mogu sm oment, preveč je smešno :P[/quote]
Napiši še, kaj sem ti napisala, da bo bolj avtentično. Bistvo je v napisanem, ne v tem, kdo je koga.
Jaz lohk povem, da moja sta se znala pri teh letih sama zamotit, pa če je bla potreba tud na gmah sedet. madona, saj je bil sam pol leta starejši, ko je šel v prvi razred. Kaj mislite, da tam učiteljica za vsakega posebej animacijo išče.
Ne vem, če otroka od malega navajaš na en red, na samostojnost, na vedenje, se mora pa do petega leta že nekaj poznat. Al mislite, da se vse to začne šele v šoli al še hujš pri osemnajsdtih?
Tole je čisto napačen pristop, ker ne moreš kot starš bit večni animator in otrok ne rabi res toliko pozornosti oz ne v taki obliki, da boš ti nega animiral, da ne bo nap. v lokalu štrfnaril po sosednjih mizah! To ni nobena hiperaktivnost! To je samo nevzgojen otrok, ki se ne zna obnašat času in prostoru primerno, pika.
Toliko staremu otroku se komot razloži, kam se gre, in kako se bo treba tam obnašat, ampak….. “hiperaktiven! (beri nevzgojen) bo pač naredil vse, da pritegne pozornost nase, da se svet vrti okoli njega! to je takega otroka osnovni namen, da je opažen. Vse ostalo je le krinka. In največja napaka staršev je, da takega otroka animirajo z ne vem čim, nap kupujejo igračke imajo sabo kup stvari, ki jih vlečejo iz torbe, bombone, piškote….. ma ni da ni. Otrok pa maltene po stropu pleza…… :/
In ko vsi rekviziti odpovejo se nekdo zdere na mulca ali pa “morajo odit dalje, ker mali ne zdrži, vsete naš je hiperaktiven”…..
Lepo vas prosim…..kdo naj se komu prilagaja ? Kdo je komu vzor? A pišče več od kure ve?
Težava nastopi pri takih otrocih, ki jih starši do x let pustijo da počnejo karkoli se jim zaljubi, češ so še premajhni, da bi razumeli…… To je največja napaka, ker potem je zadevo veliko težje spravit na pravi tir kot pa če se to počne od 0 let dalje. Otrok ne rabi razumet! ker so itak njegove sposobnosti razumevanja omejena, mora pa počet stvari, ki so mu naročene. Tu ni nujno, da starš uveljavi svojo s sili, da me ne bo kdo spet obsodil, da širim nasilje! Dovolj je, da otroka pripravimo do tega, da na besedo uboga/upošteva tisto kar se od njega pričakuje in če je to od 0let dalje mu bo to čisto samoumevno in ne bo delal zgage, če gremo z njim bilokam v nasprotnem ti pa dete iz sosednje mize namaka parkeljčke v tvoj krožnik/šalico…… :/
Dovolj sem zanimiv, da si me malprej kontaktirala na zasebca. Sori, mogu sm oment, preveč je smešno :P[/quote]
Napiši še, kaj sem ti napisala, da bo bolj avtentično. Bistvo je v napisanem, ne v tem, kdo je koga.[/quote]
Bom pa jst…dobil si osebno kritiko in nenazadnje košarico:). Zdaj me ne nadleguj več:).
Kontaktirati, povedati in oditi…zakaj se ti še vedno zadržuješ z mano na pvt?:) Dej povej, mene tut zanima:))).[/quote]
Ker mi še vedno pišeš komentarje ? Jst sem pa pač prijazen in odpišem nazaj ane, sama dobrota me je 😛
Kontaktirati, povedati in oditi…zakaj se ti še vedno zadržuješ z mano na pvt?:) Dej povej, mene tut zanima:))).[/quote]
Ker mi še vedno pišeš komentarje ? Jst sem pa pač prijazen in odpišem nazaj ane, sama dobrota me je :P[/quote]
Dobrota je sirota:))). Dej, da se ne boš še komu neupravičeno zasmilil:))). Pazi, da ne odpišeš, ker jst sem se že zdavnaj poslovila:).
a ti je tudi natipkal s kakšnim onetom, kam in koliko časa bi te klekljal ☺
pa koliko bi ti plačal (menda ima denarja 5 mestno cifro na TRR (aja … z 2 decimalki vred)
Dobri vprašanji:))). Ti meni povej, dvojno vidiš?:)[/quote]Tudi če ni od tvoje pijače…. 😉
ps
Dej raje še kaj napiši o “otrocih na kavi” kot pa, da te spet peljem en krog….. :D[/quote]
Otroci so božji dar! Ravnajte v skladu s tem vedenjem:).
Drgač pa…otroci so zelo dojemljivi in če z njimi lepo, pravilno ravnaš, ti vračajo stokratno. Petletniku lahko (predno greš na kavo, za katero veš da bo za otroka prej monotona kot kaj drugega) razložiš situacijo, mu točno poveš sledljivost dogodkov ter ga s tem pripraviš in pomiriš, ker bo vedel, kako se naj prilagodi. Poveš mu, da se bosta dobila z eno tetico, s katero bi mamica rada govorila. Med tem časom se otrok igra z nečim, kar je prinesel od doma (risanje, kakšna igrača in podobno). Vmes mu nameniš pozornost, ga pohvališ in mu daš vedeti, da je lepo, ker je tudi on del tega “kofetkanja”. Kot odrasel se zavedaš, da je ta čas bistveno krajši kot si imata dve čveki za povedat, zato se temu primerno obnašaš. Ne moreš pričakovati od majhnega otroka, da bo dve uri pri miru. Saj se lahko zamoti še s sladkorčki na mizi, vmes poliže sladoled in ko je čas, se gre domov:).
To je v bistvu to. Da sta bila DVA ! Drug drugemu družba, animacija…
Krivokljunka, naslednjič še kakšnega otroka povabi zraven oz. prijateljico s podobno staro hčerko. Potem pa že vidiš, ali bosta takoj pristopili druga k drugi, ali pa rabita kakšno minuto za spoznavanje v družbi starejših, potem se bosta pa že podružili.
Forum je zaprt za komentiranje.