Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Dolgotrajno samski

Dolgotrajno samski

Mogoče ti nekega dne kdo umre v naročju. Potem boš mogoče kakšno vprašanje manj postavila. Pa smajlijev bo zagotovo tudi manj.[/quote]

Uf, ne vem zakaj dovoliš, da ti ta čvek zleze pod kožo? Poskusi ločiti kaj je pisna zafrkancija in kaj avtentičen life. Nihče ti ne brani čustvenega angažiranja na teh straneh, izvoli – ni prepovedano….morda škodljivo ;)[/quote]

Ni nujno, da ti zleze pod kožo. Se pač umakneš iz teme, ko ti ni več zanimiva.
O “čustvenih komentarjih” pa rajši ne bi. Sem navajena podjebavanja. Me sploh ne gane. Ajd, ciao.

Uf, ne vem zakaj dovoliš, da ti ta čvek zleze pod kožo? Poskusi ločiti kaj je pisna zafrkancija in kaj avtentičen life. Nihče ti ne brani čustvenega angažiranja na teh straneh, izvoli – ni prepovedano….morda škodljivo ;)[/quote]

Ni nujno, da ti zleze pod kožo. Se pač umakneš iz teme, ko ti ni več zanimiva.
O “čustvenih komentarjih” pa rajši ne bi. Sem navajena podjebavanja. Me sploh ne gane. Ajd, ciao.[/quote]
bejbe: VSE!! kar se “rodi” z oploditvijo (od češnje, maline, hruške, merjasca, … ) od/umre … in znije.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Mogoče ti nekega dne kdo umre v naročju. Potem boš mogoče kakšno vprašanje manj postavila. Pa smajlijev bo zagotovo tudi manj.[/quote]

Vsak ima nekje točko, pri kateri se mu hec konča (izkušnje pač) in to bi bilo potrebno spoštovati. Prav tako pa je treba spoštovati tudi drugega, k ima to točko nekje drugje (drugačne izkušnje) in ne razume občutkov, doživljanja drugega.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Morda malo več empatije ne bi škodilo pri tehle debatah

Česar človek nima, ne zmore dati. Včasih pa kdo tudi heca več ne razume in bi drugega kar pretepel. :)) Sprejemanje drugačnosti je problem.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

[/quote]

Jaz pa bi rekla, da fizična privlačnost nima dosti skupnega s samskostjo ali nesamskostjo. Dolgotrajno samski so samozadostni ljudje, ki se lahko sami preživljajo in cenijo svojo samostojnost in svobodo, najbrž pa tudi nimajo pretirano izražene želje po dvojini.

Išči druge vrednote pri moškem, če želiš resnega moškega za skupno prihodnost: zanesljivost, predanost, delavnost, spoštljivost, dobrosrčnost…. To je daleč bolj pomembno, kot pa da je “lep”.

Grdih žensk pa ni, so samo bolj ali manj atraktivne. Tisti moški, ki to izjavi, je sam bedak. In teh je povsod dovolj, tudi tu na forumu, zato si tega ne bi k srcu jemal na tvojem mestu, da bi se prepustil obupu. 🙂

Konec koncev pa tudi, če je ženska samska, ni to katastrofa, dosti bolje pridejo skoz v primerjavi z moškimi, ker so ženske v povprečju bolj disciplinirane in resne. Veliko moških, ki ostanejo večni samci, jim stalni spremljevalec postane alkohol, se opustijo itd.. Mislim, da moški dosti težje shajajo brez žensk, kot pa obratno.[/quote]

Tole je pa razmišljanje zrelega moškega. Pravi kontrast tistim nezrelim pobičem.
V takih izjavah se ločita moški in pobič.

Sem postavna, to vem. Koliko se lepa pa težko rečem. Bi rekla, da neko povprečje. Recimo, da neizstopam v nobeno smer. Imam službo, izobražena, menda kar pridna za delat, menda razgledana, iznajdljiva. Pa vseeno ne najdem moškega.

Še slepa kura zrno najde.. tako da takšne izjave so mi čisto nepojmljive..

Bistva, kar sem imela namen povedat, pa nisem napisala. Hotela sem še omenit, da moj videz je čisto ok, tudi kar se ostalih stvari tiče (razgledanost, samostojnost, zaposlitev…). Problem je recimo v tem, da sem nedružabna, tiha, zaprta vase.
To pomeni, da tudi nek povprečen videz ni zagotovilo, da ženska dobi moškega, če je bolj introvertirana, tiha, nedružabna.
Po drugi strani pa so ženske, ki niso ravno lepotice, so okrogle, imajo recimo aknasto kožo ali kaj takega pa vseeno dobijo moškega. Pač znajo se družiti, vrteti jezik, so družabne.
Ni vse v videzu. Tudi dobra postava ne pomaga (meni ne), če vse osatlo ni ok.

Ljudje, ki se držijo bolj zase res težje spoznajo partnerja, ker so manj družabni, ko pa ga spoznajo, ponavadi dobro izberejo, ker so bolj previdni in se oblj potrudijo, ker imajo manj priložnost in imajo tako na nek način celo večjo verjetnost, da ustvarijo dober odnos, kot pa tisti, ki jih non stop obletavajo drugi in se za nobenega resno ne zanimajo. Vsak značaj ima svoje prednosti in svoje slabosti. 😉

Pa postani bolj družabna ane, če te to moti pri sebi. Nevem kaj je fora, da si celo življenje govoriš mirna sem, nedružabna, s takšnim karakterjem itak ne bom nikoli nobenega spoznala. Namesto, da bi si dala priložnost in probala kaj naredit v tej smeri. Takšen človek se definitivno ne bo nikoli spremenil, če si bo ves čas govoril v glavi, kriva je vzgoja, da sem danes takšna kot sem, kriva je družba, skratko krivo je vse samo jaz nisem.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

dekolte, preklano krilo / minič … bo zihr privabil kakšnega, da boš ob njegovem nakladanju lahko tiho strmela v njegove učke in mu z žmirkanjem nakazala, naj te odpelje za vogal, v grmovje .. ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Še slepa kura zrno najde.. tako da takšne izjave so mi čisto nepojmljive..[/quote]

Take izjave niso nepojmljive, razen, če je človek z vsem zadovoljen in gre v zvezo samo zato, da ni sam. A si slišal, da ljudje najpogosteje vtipkajo v google: kako biti srečen in kako najti dobrega partnerja?:)
Fizično in duhovno ujemanje je redka stvar – vse ostalo pa so bolj kompromisi.:(
Vsak zase ve, katera prioriteta v življenju mu je partnerstvo in tako tudi ravna.

Eni ljudje smo po naravi bolj nedružabni, introvertirani in niti ne želimo postati neki žurerji. Marko vsaj razume, da smo ljudje različnih karakterjev. Težava je edino v tem, da introverti težko najdemo partnerje. Smo čisto ok ljudje, edino težko se srečamo. Ponavadi je tako, da se niti ne želimo spremeniti. Paše nam naš mir. Napaka tega miru pa je, da se bolj poredko družiš z možnimi kandidati.
Moj namen pisanja je v tem, da hočem povedat, da videz pri iskanju partnerja ni tako bistven. Tudi nepreveč lepi dobijo partnerje. Bolj igra vlogo značaj. Določeni ljudje so vse prej kot lepi, ampak nasprotni spol se lepi nanje. Gre za nekaj v značaju, obnašanju. Po mojem je to bolj pomembno kot videz.
Ali se mogoče motim?

Postavna zenska na plazi nima nobenih tezav. Moski pridemo kar sami 🙂

Pa postani bolj družabna ane, če te to moti pri sebi. Nevem kaj je fora, da si celo življenje govoriš mirna sem, nedružabna, s takšnim karakterjem itak ne bom nikoli nobenega spoznala. Namesto, da bi si dala priložnost in probala kaj naredit v tej smeri. Takšen človek se definitivno ne bo nikoli spremenil, če si bo ves čas govoril v glavi, kriva je vzgoja, da sem danes takšna kot sem, kriva je družba, skratko krivo je vse samo jaz nisem.[/quote]
Delno je res, vse pa ne. Gotovo se del našega karakterja skriva v genih in na silo ni spremenljiv, pa če se še tako trudiš, zato se lahko “spremenimo” le do neke mere, ne moremo pa postati nekaj kar nismo. To bi bilo pretvarjanje, kar pa človeka ne osrečuje, ampak prej obratno, še bolj je razočaran, v kolikor njegova pričakovanja (kljub temu, da se je “spremenil”) niso izpolnjena.
Če jo moti, da ni družabna, je to lahko ravno zaradi ljudi, ki ji nonstop govorijo, da naj postane bolj družabna, ker je ne sprejemajo, takšne kot je. Če se človek dalj časa druži z ljudmi, ki ga ne sprejemajo, začne zavračati tudi sam sebe in se v svoji koži ne počuti več dobro, samozavestno, ampak manjvredno, zato začne igrati in posnemati druge, da bi se jim tako približal. V sebi pa zadovoljstva pa ne občuti, saj tudi, če so ga ljudje zdaj bolj sprejeli ali pa se tako zdi, to ni on, ampak nekdo drug, nekdo, ki se pretvarja za nekaj, kar ni.
Svetujem, da pač skušaš spoznati, kdo in kaj v resnici si in to sprejmeš, drugim, ki te želijo spremenit, pa mirno razložiš, da te ne zanima, če te v karkoli silijo. Lahko jim tudi pojasniš zakaj te ne zanima, zato da te bodo lažje razumeli. Šele, ko te bodo razumeli, te bodo lažje sprejeli.

Več, ali manj je to res, vprašanje je pa kakšni moški potem pridejo do nje. Dvomim, da takšni, kot bi jih ona rada spoznala.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Imaš kar prav. Če se držiš bolj zase, si niti ne nudiš možnosti, da bi koga spoznala, ne glede na videz.
Družabne, pa čeprav manj privlačne, pa imajo več možnosti, da najdejo primernega.

Pa postani bolj družabna ane, če te to moti pri sebi. Nevem kaj je fora, da si celo življenje govoriš mirna sem, nedružabna, s takšnim karakterjem itak ne bom nikoli nobenega spoznala. Namesto, da bi si dala priložnost in probala kaj naredit v tej smeri. Takšen človek se definitivno ne bo nikoli spremenil, če si bo ves čas govoril v glavi, kriva je vzgoja, da sem danes takšna kot sem, kriva je družba, skratko krivo je vse samo jaz nisem.[/quote]
Delno je res, vse pa ne. Gotovo se del našega karakterja skriva v genih in na silo ni spremenljiv, pa če se še tako trudiš, zato se lahko “spremenimo” le do neke mere, ne moremo pa postati nekaj kar nismo. To bi bilo pretvarjanje, kar pa človeka ne osrečuje, ampak prej obratno, še bolj je razočaran, v kolikor njegova pričakovanja (kljub temu, da se je “spremenil”) niso izpolnjena.
Če jo moti, da ni družabna, je to lahko ravno zaradi ljudi, ki ji nonstop govorijo, da naj postane bolj družabna, ker je ne sprejemajo, takšne kot je. Če se človek dalj časa druži z ljudmi, ki ga ne sprejemajo, začne zavračati tudi sam sebe in se v svoji koži ne počuti več dobro, samozavestno, ampak manjvredno, zato začne igrati in posnemati druge, da bi se jim tako približal. V sebi pa zadovoljstva pa ne občuti, saj tudi, če so ga ljudje zdaj bolj sprejeli ali pa se tako zdi, to ni on, ampak nekdo drug, nekdo, ki se pretvarja za nekaj, kar ni.
Svetujem, da pač skušaš spoznati, kdo in kaj v resnici si in to sprejmeš, drugim, ki te želijo spremenit, pa mirno razložiš, da te ne zanima, če te v karkoli silijo. Lahko jim tudi pojasniš zakaj te ne zanima, zato da te bodo lažje razumeli. Šele, ko te bodo razumeli, te bodo lažje sprejeli.[/quote]

Zdaj sem pa nekaj zmeštrala.
V glavnem. Marko je zelo lepo napisal. Robi pa tudi :).
Kakorkoli že: namazan jezik veliko pomeni, več kot videz.
Sicer velja bolj za moške (žensk ne opazujem toliko), verjetno je že marsikdo opazil,da je kup ženskarjev, žigolov, ki niti malo niso postavni, lepi, niti ne bogati. Žensk imajo pa polno. Pa se sprašujemo zakaj? Ja, očitno jezik namazan, samozavest na polno in prepričajo ženske.

največ šteje “korajža” … da se upaš vsaj postaviti kam, kjer te ljudje (moški) lahko opazijo.
Če si nekje zadaj, v skritem kotu te pač nihče ne opazi.
Pravo mesto je tam, kamor sama gledaš druge ljudi, izpostavljena lokacija.
Torej: ko nekam prideš med ljudi se po svoji “naravni” odločitvi vsedi / postavi kamor ti ustreza. Potem pa preberi z listka: postavi se tja, kamor ti gledaš druge. In to naredi ☺

Česar človek nima, ne zmore dati. Včasih pa kdo tudi heca več ne razume in bi drugega kar pretepel. :)) Sprejemanje drugačnosti je problem.[/quote]

Če je to količkaj letelo name, lahko povem, da mi do pretepov ni. Sem miroljubno bitje. Tudi zato se vedno raje umaknem.
V konkretnem primeru pa je tema rahlo zašla in se mi ni dalo več dalje razglabljat o tem. Vsaki šali in hecu se pa tudi nismo dolžni smejat.

Vsak ima nekje točko, pri kateri se mu hec konča (izkušnje pač) in to bi bilo potrebno spoštovati. Prav tako pa je treba spoštovati tudi drugega, k ima to točko nekje drugje (drugačne izkušnje) in ne razume občutkov, doživljanja drugega.[/quote]

Raje bi videla, da če je že kak komentar na to, da je od koga drugega, bolj primerno bi bilo od Bikini 😉 Marko, ni ti treba v vsak “kozarec z marmelado prstov tlačit” 😛

Vsak ima nekje točko, pri kateri se mu hec konča (izkušnje pač) in to bi bilo potrebno spoštovati. Prav tako pa je treba spoštovati tudi drugega, k ima to točko nekje drugje (drugačne izkušnje) in ne razume občutkov, doživljanja drugega.[/quote]

Raje bi videla, da če je že kak komentar na to, da je od koga drugega, bolj primerno bi bilo od Bikini 😉 Marko, ni ti treba v vsak “kozarec z marmelado prstov tlačit” :P[/quote]

Sem že enkrat omenila, da je bil razlog za neregistracijo tudi v ZSjih. No, recimo, da je to razlog, da se vračam na neregistrirano verzijo. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close