Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Brez darila :(

Brez darila :(

S posebnim praznovanjem lahko tudi obdaruješ. Jaz želim biti obdarovana – t.j. dobiti darilo. Moji dragi polovici so darila brez veze, in želi praznovati – dobiti “darilo” v obliki doživetja.
Ne vidim, v čem je eno boljše od drugega in zakaj je nekaj komercializacija drugega. Torej, praznovanje v obliki nočnega sankanja je o.k., če pa nekomu podarimo čokolado je to skomercializirano … Ali pa praznovanje v smislu nažiranja ob (pre)polni mizi in alkoholu v družbi je v redu, če pa namesto da pečeš kilograme potic nekomu kupiš okvir za sliko, gre že za komercializacijo… Adijo pamet…[/quote]

Zanima me kaj bi naredila, če bi tvoj dragi reko, Jaz želim trojčka z še eno žensko, verjetno pa tu ne bi bila tako ”razumevajoča” kot do te Veronike ker kjer pa puncep otegnete mejo pa je ok

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

S posebnim praznovanjem lahko tudi obdaruješ. Jaz želim biti obdarovana – t.j. dobiti darilo. Moji dragi polovici so darila brez veze, in želi praznovati – dobiti “darilo” v obliki doživetja.
Ne vidim, v čem je eno boljše od drugega in zakaj je nekaj komercializacija drugega. Torej, praznovanje v obliki nočnega sankanja je o.k., če pa nekomu podarimo čokolado je to skomercializirano … Ali pa praznovanje v smislu nažiranja ob (pre)polni mizi in alkoholu v družbi je v redu, če pa namesto da pečeš kilograme potic nekomu kupiš okvir za sliko, gre že za komercializacijo… Adijo pamet…[/quote]

Zanima me kaj bi naredila, če bi tvoj dragi reko, Jaz želim trojčka z še eno žensko, verjetno pa tu ne bi bila tako ”razumevajoča” kot do te Veronike ker kjer pa puncep otegnete mejo pa je ok[/quote]
Kolk si ti tečen s tem trojčkom…..

Sploh ne gre za čokolado ali karkoli drugega, gre za to da bi ji s tem pokazal pozornost do nje česar s tročkom ne bi če se greš neko vezo dveh. Zahteva po tročku bi bil potemtakem prezir.

Ampak tega ti itak ne boš nikoli dojel….
Pa kmal spet vpraš kej o trojčku, da boš ponovno dokazal kolk si nerazgledan(?)… :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Zanima me kaj bi naredila, če bi tvoj dragi reko, Jaz želim trojčka z še eno žensko, verjetno pa tu ne bi bila tako ”razumevajoča” kot do te Veronike ker kjer pa puncep otegnete mejo pa je ok[/quote]

Sploh ne gre za čokolado ali karkoli drugega, gre za to da bi ji s tem pokazal pozornost do nje česar s tročkom ne bi če se greš neko vezo dveh. Zahteva po tročku bi bil potemtakem prezir.

Pa kmal spet vpraš kej o trojčku, da boš ponovno dokazal kolk si nerazgledan(?)… :/[/quote]

Ma ti si nerazgledan

Zakaj ne bi pokazala ona to s trojčkom, ker si se ti tako odločo, torej ne priznavaš, da so drugi lahko drugačni od tebe in drugače vzamejo kajne? Ah ja, to je pa je dejanska nerazgledanost.

Na zadnje ni bistvo to, kar ti rečeš ampak kako se tista oseba počuti, trojček je kot primer, ki bi ga Pandora verjetno tudi zavrnila, medtem ko tu oglašuje, kako more bit za oba kaj si želite, ja oba kaj si želita, dokler ne pride do želje ki pa jo ONA OSEBNO ne bi izpolnila, potem bi to moral obiti razumljivo, to je pač za mene hinavsko.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

kakršnokoli darilo ki je posledica €€€ je komercializacija, pod to ne šteje to da se stuširaš, ker to načeloma storiš tudi brez praznika (ali pač ne? :P) čeprav stane €

Torej ja, tudi nažiranje, doživetje[/quote]

Kaj pa če si za tuširanje tisti dan omisliš neko novo milo s kakšnim posebnim vonjem? Resda si ga posebej kupil (torej stane Evrčke) in ga sicer ne bi (bi uporabil obično…), pa vendar ga boš enkrat tudi porabil – torej si ga zgolj kupil “prej”. Ali pa se ti šteje v -, da je to milo s posebnim vonjem stalo 2 Evra več kot tisto obično…

Predlagam, da odpremo en poseben fond za Matkiča in mu privoščimo tistega trojčka, če si ga tako želi.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Matkič kako lahko čokolado primerjaš z trojčkom?

Ampak ok recimo, da sem ženska in rečem ni problema dragi boma v troje. Jaz si pa želim enga grupiča, da me do dobra obdelajo.
Mislim saj me ljubiš dragi mar ne ?
Torej ne bi smelo predstavljati problema.

Pa kmal spet vpraš kej o trojčku, da boš ponovno dokazal kolk si nerazgledan(?)… :/[/quote]

Ma ti si nerazgledan

Zakaj ne bi pokazala ona to s trojčkom, ker si se ti tako odločo, torej ne priznavaš, da so drugi lahko drugačni od tebe in drugače vzamejo kajne? Ah ja, to je pa je dejanska nerazgledanost.

Na zadnje ni bistvo to, kar ti rečeš ampak kako se tista oseba počuti, trojček je kot primer, ki bi ga Pandora verjetno tudi zavrnila, medtem ko tu oglašuje, kako more bit za oba kaj si želite, ja oba kaj si želita, dokler ne pride do želje ki pa jo ONA OSEBNO ne bi izpolnila, potem bi to moral obiti razumljivo, to je pač za mene hinavsko.[/quote]
Ma ti eno ušivo čokolado primerjaš s trojčkom?

Najprej moraš imet razpucane osnove kaj ti veza z nekom pomeni in če za nekoga nisi pripravljen niti čokolade kupit, bi imel pa trojčka, potem imaš precej izkrivljene pojme kaj nekomu veza pomeni oz nisi z pravo osebo.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

🙂
Boš ti madam ali ena izmed treh? :))))

Pusti mu to fantazijo, to je njegov najmočnejši argument na tem forumu. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Matkič, razprava je zame brezpredmetna.
Moj dragi je enkrat želel trojčka s še eno žensko. In mu ni bilo treba čakati Božiča, da je to izustil. In obema je bilo jasno, da je to nekaj drugega kot “darilo” za Božič, da se pogovarjava o temeljih, na katerih bo slonel najin (seksualni) odnos. In da je to nekaj, kjer morava biti oba o.k. in predvsem odkrita z drug drugim ne zgolj glede želja, ampak tudi strahov, pričakovanj, pravil igre, ipd. Tako kot pri drugačnih trojčkih, swinganju, odprtem odnosu, ipd.
To je pa čisto nekaj drugega kot pri darilih in praznovanju. Jaz z njim praznujem njegov rojstni dan tako, kot vem, da mu je všeč. Pa četudi bi se jaz bolje počutila, če bi mu kupila srajco, kot da greva na nočno kopanje. Vendar se lahko prilagodim. Kot se je on meni in mi kupuje darila, ker mi to več pomeni kot polet z balonom ali romantična večerja.Ali drugače povedano – ker sva bila iz otroštva drugače navajena in se veseliva različnih stvari.

Vsak lahko racionalizira kar mu pac pase. 😉

Sem prav razumel, da komplet sirse sorodstvo, od tet in bratrancev naprej, od obrekovanega “junaka” za praznik pricakuje darila? Koliko daril to potem vsak dobi? Od vsakega? Vsako leto. Popolna zmaga komercializacije praznika, ko to postana moralna obveza vsakega posameznika. Praznik pa se praznuje in dozivlja predvsem skozi darila. Vkljucno z obrekovanji kaj je kdo kumu dal. Veselje veselje. 🙂

Ma ti si nerazgledan

Na zadnje ni bistvo to, kar ti rečeš ampak kako se tista oseba počuti, trojček je kot primer, ki bi ga Pandora verjetno tudi zavrnila, medtem ko tu oglašuje, kako more bit za oba kaj si želite, ja oba kaj si želita, dokler ne pride do želje ki pa jo ONA OSEBNO ne bi izpolnila, potem bi to moral obiti razumljivo, to je pač za mene hinavsko.[/quote]

Najprej moraš imet razpucane osnove kaj ti veza z nekom pomeni in če za nekoga nisi pripravljen niti čokolade kupit, bi imel pa trojčka, potem imaš precej izkrivljene pojme kaj nekomu veza pomeni oz nisi z pravo osebo.[/quote]
Matkič bi samo rad povedal, da se naše želje pač razlikujejo in ne vidi nekega smisla v tem, da jih od partnerja na neč način “izsiljujemo”.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ma ti si nerazgledan

Ma ti eno ušivo čokolado primerjaš s trojčkom?…
[/quote]

Khmm…. Očitno ni nikoli probal trojčka :D, sicer bi mu bilo jasno, da užitki niso primerljivi 😛

Ali ni bistvo življenja v dvoje je prav usklajevanje želja? Da se včasih odpoveš temu, kar ti je manj pomembno … in prosiš za upoštevanje tistega, kar ti je zelo pomembno…

Ko je Dušan Mramor nedavno komentiral sklenjeni dogovor med vlado in sindikati javnega sektorja, je ugotavljal, da je sporazum dober, saj bodo zahvaljujoč doseženemu kompromis imeli državljani več denarja za božične nakupe, to pa bo povečalo prilive v prazno državno blagajno. Je finančni minister s temi besedami nehote povedal, da je cesar pravzaprav gol, da je božič predvsem praznik potrošništva in je potemtakem edini način, da izkažemo ljubezen do svojih najdražjih, ta, da kupimo primerno draga darila? So sreča, mir, veselje in ljubezen, pojmi torej, ki jih povezujemo z božičnim praznovanjem, pravzaprav le maske, ki naj prikrijejo, da za današnji kapitalizem dela prost praznik ne pomeni nedopustne izgube storilnosti le, če pred tem obilno ne zapravljamo? In kaj vse to pomeni za vse tiste, ki si nakupa daril – pa naj delajo še tako trdo – preprosto ne morejo privoščiti? – Na ta in na druga, nelagodje zbujajoča vprašanja bodo v predpraznični Intelekti odgovarjali psiholog in strokovnjak za marketing, dr. Miro Kline s Fakultete za družbene vede, pa antropologa, dr. Božidar Jezernik in dr. Rajko Muršič, oba predavatelja na Filozofski fakulteti. Oddajo pripravlja Goran Dekleva.

http://radioprvi.rtvslo.si/prispevek/17864

Zanimiva oddaja o tem kaj komu pomeni obdarovanje in kako so na to gledali nekoč ne samo pri nas, tudi v drugih kulturah predno jih je pokvaril kapitalizem in množična potrošnja.

Ampak ok matkič zastopim. Sicer se po eni strani z tabo celo strinjam.

Partner pa ni lastnina in mu ni čisto nič potrebno izpolniti partnerjeve želje. Enačiti izpolnitev tvojih želja in ljubezen ni ista stvar.

Mislim pa da greš tukaj v skrajnost. Tiste kurčevih 1.5€ za čokoladico bi pa lahko dal. Ok razumem, da ti gre za princip. Ampak potem je lahko isti izgovor za čisto vsako stvar, ki bi si lahko z partnerko privoščila.
Upam da boš z partnerko že v začetku razčistil, da naj ne pričakuje daril razen rojstnega dneva .

Ma ti eno ušivo čokolado primerjaš s trojčkom?…
[/quote]

Khmm…. Očitno ni nikoli probal trojčka :D, sicer bi mu bilo jasno, da užitki niso primerljivi :P[/quote]
Hočeš povedat, da si že poizkusila čokolado? 😀

🙂
Boš ti madam ali ena izmed treh? :))))[/quote]

Eemm… bom raje več prispevala v fond :)))

Najprej moraš imet razpucane osnove kaj ti veza z nekom pomeni in če za nekoga nisi pripravljen niti čokolade kupit, bi imel pa trojčka, potem imaš precej izkrivljene pojme kaj nekomu veza pomeni oz nisi z pravo osebo.[/quote]
Matkič bi samo rad povedal, da se naše želje pač razlikujejo in ne vidi nekega smisla v tem, da jih od partnerja na neč način “izsiljujemo”.[/quote]
Ok, to razumem, njegova primerjava je vseeno nesmiselna, če si vsaj malo pozoren do partnerja in se greš neko “običajno vezo”.

Vsak lahko racionalizira kar mu pac pase. 😉

Sem prav razumel, da komplet sirse sorodstvo, od tet in bratrancev naprej, od obrekovanega “junaka” za praznik pricakuje darila? Koliko daril to potem vsak dobi? Od vsakega? Vsako leto. Popolna zmaga komercializacije praznika, ko to postana moralna obveza vsakega posameznika. Praznik pa se praznuje in dozivlja predvsem skozi darila. Vkljucno z obrekovanji kaj je kdo kumu dal. Veselje veselje. :)[/quote]

Glej, to je spet nekaj slovenska uravnilovka, ki pač ne drži. Pri nas ni bistvo obdarovanja v tem, da moraš. Temveč se tega veseliš. Veseliš se, da boš nekoga z darilom razveselil. Videl si nekaj, kar ga bo razveselilo, in si mu kupil. In ko nisem nikomur kupila ničesar, ker mi časovno ni zneslo, me ni nihče gledal postrani. In tudi nihče ne gleda postrani tistega, ki ni kupil darila vsem, kot tudi ne z zavistjo tistega, ki je po spletu okoliščin dobil več daril kot drugi. Vendar se mi nikoli, res NIKOLI ni zgodilo, da bi obdarovala celo familijo, za partnerja pa bi mi zmanjkalo časa, idej, denarja.

🙂
Boš ti madam ali ena izmed treh? :))))[/quote]

Eemm… bom raje več prispevala v fond :)))[/quote]

Ahaaaaaa, to se kupi za denar?!
Zbiramo 1,5€ ? 🙂

Pusti mu to fantazijo, to je njegov najmočnejši argument na tem forumu. :))[/quote]

Saj mu. V bistvu samo potrpežljivo čakam, da naredi kakšno primerjavo, kako to počnejo v Keniji recimo…. Ali pa Papua Nova Gvineja bi bila recimo tudi zanimiva.

Ok, to razumem, njegova primerjava je vseeno nesmiselna, če si vsaj malo pozoren do partnerja in se greš neko “običajno vezo”.[/quote]
NE gre se za pozornost do partnerja, ampak za pozornost na lastne želje/potrebe. Tudi avtorica usmerja pozornost na lastne želje.

Eemm… bom raje več prispevala v fond :)))[/quote]

Ahaaaaaa, to se kupi za denar?!
Zbiramo 1,5€ ? :)[/quote]

Ko čokolada. Samo mal dražje. Naberite kolk mate. Jaz dam razliko. Sam da bo čim prej tega konec. :))

Khmm…. Očitno ni nikoli probal trojčka :D, sicer bi mu bilo jasno, da užitki niso primerljivi :P[/quote]
Hočeš povedat, da si že poizkusila čokolado? :D[/quote]

Seveda, kaj pa drugega … 😛

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close