Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Brez darila :(

Brez darila :(

Kakšna beda od dedca. Koliko pa stane ena majhna čokolada, pa da gor napišeš rad te imam…[/quote]

Kakšna beda od babe, da na internetu cmizdri, ker ni dobila čokoladice? Kje je v takih primerih vaš babji ponos in refren: “Si bom pa drugega našla!”? Nobeden drug te ne povoha, to je! Nihče te pa tudi ne sili, da si z njim, razen lastne neumnosti. Ostani samska!

Punca ima že razlog, da ostaja še naprej s tistim, ki nima za njeno čokolado. Razlog je ponavadi, da tudi sama nima za nič, tip pa vsaj stanovanje v katerem se ona brezposelna izležava in razmišlja, kaj bi mu zamerila.

Kera bedna fora, kje je zdaj tisto veleopevano govorjenje kako vam je partner največje darilo in veselje?????????????????????????????????????

Potem pa vsi preklopite na materialno pa čeprav za 1€….. pffffff pa naj še kdo reče da niste praktično vsi materialisti na kubik……

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Kera bedna fora, kje je zdaj tisto veleopevano govorjenje kako vam je partner največje darilo in veselje?????????????????????????????????????

Potem pa vsi preklopite na materialno pa čeprav za 1€….. pffffff pa naj še kdo reče da niste praktično vsi materialisti na kubik……[/quote]

Daj bodi malo realen, no….Kako si on predstavlja življenje v dvoje, če še za čokolado nima? S finančno podporo staršev? Kaj pa, če ona zanosi?

Potem pa vsi preklopite na materialno pa čeprav za 1€….. pffffff pa naj še kdo reče da niste praktično vsi materialisti na kubik……[/quote]

Daj bodi malo realen, no….Kako si on predstavlja življenje v dvoje, če še za čokolado nima? S finančno podporo staršev? Kaj pa, če ona zanosi?[/quote]

Kaj pa (ja vem šokantno) je njemu to, da ne kupuje darila dragi njegova osebna odločitev in je to da kao nima denarja le izgovor ker ji ne želi povedat, ”Čuješ meni je to obdarovanje totalno butasto a se lahko midva tega ne greva?”

Meni osebno recimo je, v krog si delimo te čokolade še 14 dni po božiču, in se mi zdi velika potrata nakup čokolade za darilo bi raje mel 1€ ki bi ga porabil koristneje. Ampak kaj naj, če vsak glupež da čokolado, potem mam pa 30-40(po družinskem članu) milk, temnih, in ostalega ”sranja” v hladilniku ki ga morem raztalat, da ne preteče rok uporabe.

meni osebno je pričakovanje darila samo odraz materialnega razumevanja božiča, ki ga itak osebno ne praznujem, ker mi je ogabno, pa še Kristijani so ga zavzeli, ko je bil prej to poganski praznik.

Naj bo srečna da ima ona fajn moškega, a ni to point božiča, ko ima dnevno najboljše ”darilo” ?

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Kako nima za čokoladico, če pa je zgoraj napisala, da obdaruje vse bratrance, tetke, babice, strice,…

Daj bodi malo realen, no….Kako si on predstavlja življenje v dvoje, če še za čokolado nima? S finančno podporo staršev? Kaj pa, če ona zanosi?[/quote]

Če še zanosi s tistim, ki za čokolado nima, kdo ji je kriv? Ne morete se babe delat bolj odgovorne od moških, bolj pametne od moških, bolj sposobne od moških in vse, kar vam feminizem prišepetava, da ste boljšega po svojem spolu, potem pa kot zadnje tepke zanosit s tipom, ki za čokolado nima. Naj vam potem še vaš feminizem otroka vzdržuje, če ga že z vašo visoko pametjo ne morete.

Kaj pa (ja vem šokantno) je njemu to, da ne kupuje darila dragi njegova osebna odločitev in je to da kao nima denarja le izgovor ker ji ne želi povedat, ”Čuješ meni je to obdarovanje totalno butasto a se lahko midva tega ne greva?”

Meni osebno recimo je, v krog si delimo te čokolade še 14 dni po božiču, in se mi zdi velika potrata nakup čokolade za darilo bi raje mel 1€ ki bi ga porabil koristneje. Ampak kaj naj, če vsak glupež da čokolado, potem mam pa 30-40(po družinskem članu) milk, temnih, in ostalega ”sranja” v hladilniku ki ga morem raztalat, da ne preteče rok uporabe.

meni osebno je pričakovanje darila samo odraz materialnega razumevanja božiča, ki ga itak osebno ne praznujem, ker mi je ogabno, pa še Kristijani so ga zavzeli, ko je bil prej to poganski praznik.

Naj bo srečna da ima ona fajn moškega, a ni to point božiča, ko ima dnevno najboljše ”darilo” ?[/quote]

Ogabno ti je praznovanje božiča? No comment.

Logično, enim pač ni do tega, da bi nam ”javnost” ali pa drugi diktirali kaj se praznuje in kaj ne, praznuješ to kar želiš in če je meni to ogabno, ker se mi zdi da je skomercializirano je to moja pravica, tako kot je tvoja da se ”vdaš” taki miselnosti širših množič ki to praznujejo in se imajo za nekaj več kot vedno 😉

Zakaj bi moral biti božič vsem enakega okusa? Meni je recimo nagravžen. Bolj devalviranega, osladnega in neumnega praznika ni v celem letu. Ta se res po pravici imenuje – praznik. Prazen.

Mi tud ne praznujemo božiča. To je za vernike, sprane ofce.

Smisel Božiča in podobnih praznikov je v tem, da nekoga, ki ga imaš rad, obdariš.
Zato tisti, ki nimajo nokogar radi ali imajo občutek, da njih nihče ne mara ali se celo počutijo kot višek, ki ne spada v to družbo, v teh praznikih ne vidijo smisla in jim gre na živce, ker jih spominja na njihovo notranjo praznino.
Zato je na eni strani toliko več veselja in po drugi strani toliko več žalosti in praznine.

Smisel Božiča in podobnih praznikov je v tem, da nekoga, ki ga imaš rad, obdariš.
Zato tisti, ki nimajo nokogar radi ali imajo občutek, da njih nihče ne mara ali se celo počutijo kot višek, ki ne spada v to družbo, v teh praznikih ne vidijo smisla in jim gre na živce, ker jih spominja na njihovo notranjo praznino.
Zato je na eni strani toliko več veselja in po drugi strani toliko več žalosti in praznine.[/quote]

Ne vem, zakaj sem imel občutek, da si bolj nekonvencionalen tip, ki ne potrebuje uradnih prazničnih zapovedi obdarovanja, da bi nekomu dokazal bližino in pripadnost …?

Zato je na eni strani toliko več veselja in po drugi strani toliko več žalosti in praznine.[/quote]

Ne vem, zakaj sem imel občutek, da si bolj nekonvencionalen tip, ki ne potrebuje uradnih prazničnih zapovedi obdarovanja, da bi nekomu dokazal bližino in pripadnost …?[/quote]
Saj jih ne.
Pišem na splošno in to, kar opažam pri večini 🙂
Jaz nisem vernik.

Smisel takih praznikov ni obdarovanje ampak poglabljanje vere. Seveda pri pravih vernikih.
Osebno pa mi za praznike ni, ker jih običajno preživljam v službi in so se mi zasr….i.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Če bi bilo stvar vere, potem ga ateisti ne bi praznovali.
Ljudje se običajno radi obdarujemo in tako drug drugemu kažemo pozornost in naklonjenost in to ni pogojeno z vero, čeprav si to institucije lastijo.

Saj pravi ateisti ga ne praznujemo in nam je tudi nagravžen, sicer pa v originalu je božič POGANSKI praznik ki ga je Cerkev ugrabila z svojo malikovalsko perverznostjo kot je rojstvo Jezusa………..

Obdaruješ se lahko vsak dan, če ti rabiš za to božič in to da ti nekdo reče da se danes obdarujemo potem si pač toliko večja ovca……….. torej to ni izgovor.

Meni je pa božič fajn.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Mikrocefalusi vedno potrebujete nekoga ali nekaj, da popljuvate, pa naj bo to božič, Židje, politiki, pedri ali kadilci, karkoli samo da se počutite bolj varne, čiste in poštene.

Saj pravi ateisti ga ne praznujemo in nam je tudi nagravžen, sicer pa v originalu je božič POGANSKI praznik ki ga je Cerkev ugrabila z svojo malikovalsko perverznostjo kot je rojstvo Jezusa………..

Obdaruješ se lahko vsak dan, če ti rabiš za to božič in to da ti nekdo reče da se danes obdarujemo potem si pač toliko večja ovca……….. torej to ni izgovor.[/quote]

Ko se je Jezus rodil, Cerkve še ni bilo. Cerkev se je rojevala z Jezusovim učenjem, z apostoli, zadnjo večerjo, trpljenjem, smrtjo na križu in vstajenjem Kristusa, s prihodom Svetega Duha na binkošti… Proces.

Ko se je rodil Jezus so bili templji aka dandanašnje cerkve. Vsekakor je božič mnogo več kakor le obletnica Jezusovega rojstva, ker ga praznujejo skoraj vsi in povsod (neodvisno od pripadnosti h kakršnikoli religiji ali ateizmu – ja, tudi ateizem je vera).

Praznovanje novega leta, rojstnih dnevov, to še razumem, vse ostalo je pointless.

Božič so mnogi prevzeli kot praznik družine oziroma družinski praznik, morda tudi zato darila kot znak pozornosti. Seveda so svojo vrečo in tržno nišo hitro zavzeli trgovci in božič, novo leto razširili na cel mesec kot veseli december. Nekateri menijo, da še ni dovolj dobička in bi morali začeti praznovati prej, vsaj sredi novembra. V osnovi pa je bistvo božiča drugje: je Jezus, ki se je rodil, da bi človek vedel za smer in cilj.

Jst ga ne pljuvam, samo brezvezen praznik se mi zdi.

Obdaruješ se lahko vsak dan, če ti rabiš za to božič in to da ti nekdo reče da se danes obdarujemo potem si pač toliko večja ovca……….. torej to ni izgovor.[/quote]

Ko se je Jezus rodil, Cerkve še ni bilo. Cerkev se je rojevala z Jezusovim učenjem, z apostoli, zadnjo večerjo, trpljenjem, smrtjo na križu in vstajenjem Kristusa, s prihodom Svetega Duha na binkošti… Proces.[/quote]

problem je v tem ker RKC oglašuje da se je Jezus rodil na 25 decembra in je to praznik RKCja aka Božič kar je totalna ugrabitev poganskegap raznika in še laž za povrhu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close