Bodoča punca je doma na kmetiji
Star sem 27 let, pri punci (26 let) s katero še nisva skupaj (se le spoznavava, vendar oba čutiva, da sva za skupaj, se mi je izpovedala) imajo kmetijo. Imajo več različnih vrst zelenjave s katero zalagajo trgovine po Sloveniji. Ona je v bistvu edinka in bo naslednje leto tudi prevzela kmetijo. Kot mi je razlagala jo veseli delo z rastlinami, rada tudi vrtnari. Finančno jim gre dobro. Ko greva na dejt je urejena, lepa… Sam delam v trgovini in nikoli nisem imel točnega vpogleda v delo na kmetiji. Vem pa, da je ta punca med delom velikokrat umazana od zemlje, prešvicana itd… Verjetno bi se moral nekoč preselit k njej in ne ona k meni, saj če imaš kmetijo potem je neka logika, da tam zraven tudi živiš. Če prav pomislim me bega nekaj stvari v zvezi s tem. Nihče od mojih staršev ali sorodnikov ni nikoli opravljal dela na kmetiji. Živimo na vasi pa nimamo niti majhnega vrtička. Rože na zelenici in grmičke nam oskrbi vrtnarija, ki ji plačamo. Oni si doma zrihtejo vse sami. Res je, da jim ni treba delat vsak dan, saj nimajo živali in imajo večinoma rastlinjake. Ampak še vedno me bega, ker je to delo vezano na prst in, da včasih delajo cel dan, pa tudi kakšno nedeljo. Nimajo nekega ustaljenega urnika dela naprimer od 7.00 do 15.00 ure in konc za danes. To so mi edine ovire pri tem ali se naj spustim v zvezo ali ne. Partnerice mojih frendov so po nekih pisarnah, kavarnah, prodajalke.
Nimamo kmetije imamo pa hišo z nekaj zemlje na podeželju.
Ja in res je, ko delam na vrtu sem dostikrat čisto prepotena, umazana od zemlje, komposta, gnojil, gnilih rastlin. kar umazan o delo.
Za nohti se mi nabere črno in zelo težko se umije. Je treba delati kar vsak dan, če hočeš, da je vse urejeno. Prav gotovo ji boš moral vsak dan pomagati pri tem delu. Če ti ni do tega – beži.
Odgovori si:
Bos prenasal njen svic in umazanjo (v razmislek a v fitnesih in tekih in kolesarjenju se ne potis/umazes)
Imas voljo in interes se priucit dela in s tem punci pomagat vzdrzat ali celo se povzdignit kmetijo
Bo njen urnik res tak problem
Kak doprinos v zvezo in zivljenje lahko ti prineses? Zdaj ce si navaden prodajalec, z minimalcem prav veliko ne, pocaki ko bodo otroc, bos videl kako € frcijo. Dokler imas placo samo zase je ok, pol pa se zacne…pa ce bo treba se stanovanjski problem resit bo pa jeba.
In ce je srce na pravem mestu, se vse da. Tudi marsicesa priucit. Meni je res dobro za zgleda eko kmetijo dvornik….Zenska je sicer prek takratne tv oddaje se na polno zaljubila v takratnega iskalca. Najprej mu ni bla vsec, na koncu sta pristala skupaj. Dans vodita super kmetijo, ona veckrat pove, da je prisla iz ljubljane, pojma ni imela o sadju in zelenjavi in rastlinjakih, dons pa je ocitno da je ona gonilna sila. Poglej njihov fb profil. Prodajata zelenjavo, na trznicah pri nas in v avstriji, tudi na domu, on se je naucila izdelave testenin vseh sorta, sokovi, zgani izdelki….vidi se tudi koliko dela je, zdaj ne sezona, delo se zacne tudi ob 4h ko gre v razvoz, koncuje pa….pri tvoji imajo sicer samo zelenjavo, ampak poglej si po fb kaj naredi mocna volja in ljubezen. Ce nisi iz pravega testa in se nimas namena s tem spopadt na pozitiven nacin in v pomoc njej potem zakljuci prej predno bo prepozno. Naj jo osvoji nekdo, ki jo bo cenil, bo pomagal njej, in ga ne svic ne umazanija ne bosta motila. Pa cimprej stran da ji das moznost, da najde pravega, stara je 26, kmalu oz v bistvu bi bil ze cas za otroke. Verjemi vsak let kasneje se pozna.
Mene sploh ne bi motilo. To je pac njen job. Pakaj ce je umazana, se pol stusira in je to to. Ce ni konzervativno misleca, je to super. Moja punca je podedovala veliko vinogradov. S trm zasluzimo toliko, da nam gre zelo dobro. Vecino leta nam ni treba nic delat. Dvakrat lrtno greva na dopust. Avto menjava na dve leti. Otroci so v gimnaziji. Vseeno nama je, ce bo keri to prevzel. Vino prodajamo v Avstrijo in Hrvasko. Dobro nam gre!
Jaz sem nekaj časa živel s tako familijo, kjer se je vse vrtelo samo okoli brkljanja po zemlji in mi je kmalu dopizdilo. To so ljudje brez širine, brez interesov v življenju, nobene knjige v življenju prebrane, nikdar nikamor na izlet, vse je samo neko prčkanje po tisti obdelovalni površini. Puščobno življenje do bolečine. Pa sploh niso bili neki veleposestniki, ampak malo večji vrtičkarji. Cele dneve brkljanje po zemlji, rezultatov pa skoraj nobenih vidnih. Razlika med velikim kmetom in vrtičkarjem je, da kmeta skoraj nikoli ne vidiš na njivi, ampak mu na koncu veliko zraste, vrtičkar pa kar naprej nekaj motovili okoli tistih fižolovk, paradižnika, solatke, na koncu pa od vsega skupaj ni več kot za eno skledo napolnit. Bejž stran od takih!
Poba je napisal da od tega živijo. Prodajajo izdelke in se s tem preživljajo. Se upam stavit da finančno bolje stojijo od njega. Prodajalec na minimalcu se zgraža nad belim kruhom :). Smešno res.
In ljudje, ki živijo od svojega dela na kmetiji, sploh v sloveniji, so običajno zelo podjetniški. In niti malo “tupasti” :). Tupast si da misliš da si nekaj več ker se pri delu ne umažeš :).
Poba najdi si prodajalko ali nekaj v svojem rangu. To življenje ni zate. Bosta boljš živela z dvema minimalcema pa čistimi neprešvicanimi rokami :).
Pa kaj hudiča je z vami moškimi narobe???! večina jih piše kako so ženske oh in sploh grozne da ne znajo nič delat, ti pa naletiš na eno full vredu, pridno , delavno punco, in take bedarije vn sekaš. Če bi bil res zaljubljen v njo, bi bilo delo na kmetiji najmanjši problem. Današnji deci sploh ne vete kaj bi radi od življenja, vse bi radi imeli, a delal ne bi nič, na koncu pa vso krivdo na ženske zvalite. Pusti to punco pravemu moškemu, ti pa še naprej stanuj v mama hotelu, igraj igrice in hodi na piva s kolegi. Si še na stopnji nedoraslega fantka
Pač enim ni za delo na kmetiji. Tudi eni ste primitivni s tem tu,da je avtor samo en navaden prodajalec. In kaj potem? Tudi dela . Ona je pa potem kmetica.
On se naj sam odloči ,ali bo opravljal celi dan kmetijska dela,ali bo kasneje gospodinjil,ali pa bota šla vsak svojo pot.
Vete nekaterim je že dovolj dela v službi in opravkih doma po hiši in okoli hiše.
Forum je zaprt za komentiranje.