Bodoča punca je doma na kmetiji
To niso predsodki ampak realnost. Če hočeš ostati doma na kmetiji/v hiši staršev/v kraju Duplek itd. si tog in neprilagodljiv. Neprilagodljiv si iz vidika drugega partnerja, saj se bo moral drugi partner prilagoditi/podrediti. Tu ni kompromisa, ko si nekdo želi živeti v Ljubljani drugi na Dolenjskem pa je kompromis Grosuplje, ko nekdo hoče hišo, drugi stanovanje pa končaš v vrstni hiši.
[/quote]
Če se spoznata 2, ki sta zacementirana, da živita, kjer živita, potem to ne gre. Če se spoznata 2, kjer je enemu vseeno, kje živi ali kot v primeru moje mami, ki je bila nad naravo, tišino, mirom in ogromno hišo navdušena (prej je živela v bloku), potem ne vidim nobenih ovir. Tudi ne moreš govoriti, da je eden neprilagodljiv, drug podrejen, glede na to, da je praktično v istem letu, ko se je preselila, začela obnavljat/ prenavljat hišo in to po svojem okusu in idejah. Oče pa je kmalu po poroki pol celotne kmetije prepisal nanjo, čeprav ga zanj ni nikoli prosila.
To je partnerstvo, kjer sta dva enakopraven team, ampak to takšnim kot si ti, ki imate samo to v glavi, kako je nekdo neprilagodljiv capo di banda in se mu morajo drugi zgolj podrejati, ne boste razumeli.
S tem se pa ne strinjam. Lahko postavi meje,a ne bo sprejet,ker ne paše v okolico. Na žalost. To,da bi bili na kmetiji zadovoljni s tem,da bo on delal od 7-15 NE BO cenjeno. Saj kmetje NE cenijo službe,to je za njih nedelo. Za njih je glavno in zlata vredno delo samo doma. Pričakuje se,da si doma in pomagaš! Če boš pa želel boš pa lahko hodil v službo in kljub temu od 15.30 do večera POMAGAL. Sama imam obraten primer. Partner s kmetije… on še sprejme ,da raje hodim v službo,za starša sem pa čudakinja in izkoriščevalka,ker bi rada živela tam ,kjer sploh ne mislim nič delati. Pomagala sem letošnjo leto vse skupaj ene 30 x ampak še skoz ni dovolj dobro,saj nimam časa skoz,ko bi me potrebovali. Mene to delo sploh ne veseli,ker priznam,da se nerada umažem,ne jem zelenjave ,ki jo pridelujejo (sploh ne jem zelenjave) tako,da niti nimam veselja. In raje hodim za 800€ cel mesec na šiht za 8ur kot se doma jebem na soncu od jutra do večera,ker delo je skoz. Partnerka se ne. bo preselila,kot se noče moj partner,torej ostane ti al delaš kot želijo in si nesrečen če se ne navadiš ali po svoje in si nesprejet ter srečen ko bosta šla narazen. 🤷🏼♀️
On se pa naj sam odloči,jaz se še dokončno nisem.
[/quote]
Na kmetiji si lahko delo tako razporediš, da se ne pečeš na soncu. Tudi pri nas nikoli ne delamo zunaj na vročem poletnem soncu, ker nam je zdravje na prvem mestu in ne delo.
Boš jim jasno morala postaviti meje, a v kolikor dogovori niso možni, potem ne vem, če je zate dobro, da še vztrajaš.
Če se spoznata 2, ki sta zacementirana, da živita, kjer živita, potem to ne gre. Če se spoznata 2, kjer je enemu vseeno, kje živi ali kot v primeru moje mami, ki je bila nad naravo, tišino, mirom in ogromno hišo navdušena (prej je živela v bloku), potem ne vidim nobenih ovir. Tudi ne moreš govoriti, da je eden neprilagodljiv, drug podrejen, glede na to, da je praktično v istem letu, ko se je preselila, začela obnavljat/ prenavljat hišo in to po svojem okusu in idejah. Oče pa je kmalu po poroki pol celotne kmetije prepisal nanjo, čeprav ga zanj ni nikoli prosila.
To je partnerstvo, kjer sta dva enakopraven team, ampak to takšnim kot si ti, ki imate samo to v glavi, kako je nekdo neprilagodljiv capo di banda in se mu morajo drugi zgolj podrejati, ne boste razumeli.
[/quote]
Vidim da nisi razumela zato ponavljam še tretjič :). Vsak človek je bolj ali manj zacementiran. Eni zaradi karier, drugi zaradi služb, tretji zaradi okolice, četrti zaradi kulture itd. Časi se spreminjajo in recepti naših staršev niso nikakršno zagotovilo za danes ali za prihodnost. In bolj kot si zacementiran manj si prilagodljiv, s tem pa imaš reducirano število kandidatov, ki so ti na voljo. Pa je to res težko razumet?
Bom raje prijazen :). Pusti zaenkrat partnerstvo na strani, pa se raje fokusiraj na spoznavanje. Sam nimam težav s spoznavanjem žensk in to tudi moja ve. In malce je smešno ko nekdo zgreši poanto, se spusti na osebni nivo in razlaga o partnerstvu, ima pa težave že s spoznavanjem.
Na kmetiji si lahko delo tako razporediš, da se ne pečeš na soncu. Tudi pri nas nikoli ne delamo zunaj na vročem poletnem soncu, ker nam je zdravje na prvem mestu in ne delo.
Boš jim jasno morala postaviti meje, a v kolikor dogovori niso možni, potem ne vem, če je zate dobro, da še vztrajaš.
[/quote]
Jaz se itak ne pustim. Ker PRAVEGA DELA toliko nimajo doma,da bi bila doma,skoz nekaj mečkajo samo,da se nekaj dela in to je meni brezveze 🙂 Če že pomagam ,pomagam pri delih z namenom kot v vinogradu ,v gozdu pri pospravljanju drv ipd Partner zasluži veliko tako,da teoretično bi lahko bila doma in pomagala staršema,ampak se ne želim počutiti kot neka izkoriščevalka,ki dela neko delo ,ki sploh nima svojega namena,preživlja me pa potem mož. Starša tega ne razumeta saj sta oba stara 70+ in starokopitna. In bi morala biti doma,ker služba pač ni vredna nič. Tega jim iz nore stare kmečke glave ne gre izbiti,jaz sem flegmatik mi je itak vseeno kaj si mislita o meni,sem se sprijaznila,da me ne marata,edino partner se ne počuti dobro,ker ve da se s starši sploh ne menimo,razume pa zakaj🤷🏼♀️
Pišejo tudi ženske ki so se preselile k moškemu na kmetijo in se vsega tega naučile, čeprav niso nekatere prej o tem imele pojma. Obratno ko pišejo moški pa se ne bi ravno prilagodili ženski kmetici. Iz tukaj potegnem črto da smo se ženske veliko bolj pripravljene prilagodit svojemu moškemu pa četudi nam kaj ni všeč.
S tem se pa ne strinjam. Lahko postavi meje,a ne bo sprejet,ker ne paše v okolico. Na žalost. To,da bi bili na kmetiji zadovoljni s tem,da bo on delal od 7-15 NE BO cenjeno. Saj kmetje NE cenijo službe,to je za njih nedelo. Za njih je glavno in zlata vredno delo samo doma. Pričakuje se,da si doma in pomagaš! Če boš pa želel boš pa lahko hodil v službo in kljub temu od 15.30 do večera POMAGAL. Sama imam obraten primer. Partner s kmetije… on še sprejme ,da raje hodim v službo,za starša sem pa čudakinja in izkoriščevalka,ker bi rada živela tam ,kjer sploh ne mislim nič delati. Pomagala sem letošnjo leto vse skupaj ene 30 x ampak še skoz ni dovolj dobro,saj nimam časa skoz,ko bi me potrebovali. Mene to delo sploh ne veseli,ker priznam,da se nerada umažem,ne jem zelenjave ,ki jo pridelujejo (sploh ne jem zelenjave) tako,da niti nimam veselja. In raje hodim za 800€ cel mesec na šiht za 8ur kot se doma jebem na soncu od jutra do večera,ker delo je skoz. Partnerka se ne. bo preselila,kot se noče moj partner,torej ostane ti al delaš kot želijo in si nesrečen če se ne navadiš ali po svoje in si nesprejet ter srečen ko bosta šla narazen. 🤷🏼♀️
On se pa naj sam odloči,jaz se še dokončno nisem.
[/quote]
Tako je če se primožiš na kmetijo moraš za njih delat vse in si njihov hlapec pa še nikoli jim ni nič dovolj dobro. Nisi cenjen in nikoli ne boš. Oni rabijo garače da jim delajo. Njim se moraš 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} podrediti in odpadejo tvoje prijateljice, hobiji. Sem imela pri 20 takega 2 leti in ne hvala lepa si skoraj nič časa nisem skoraj smela vzeti za svoje drage ljudi, samo delo delo in delo za crknit res. Nekateri pravijo takoj da si len pa je resnica nekje druge da so pač kmetje res togi in neprilagodljivi ti pa bi mogel biti za njih 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prilagodljiv. Avtor dobro premisli vse.
Se popolnoma strinjam. Jaz skrbim zase dobesedno brez pomoči že veliko let. Sama plačujem položnice,kuham,si privoščim kaj,služim denar. Skratka vsi me smatrajo kot pridno,delovno osebo. Razen na kmetiji sem lena,nesposobna in samo hodim okoli .
Naj povem,da razen k dedku in sestri ne grem nikamor. No,v trgovino še. Enkrat sem morala iti v službo in nisem pomagala pri opravilu. Od takrat naprej sem pri tašči odpikala. No,ona pri meni tudi glede na to kaj vse je imela za povedati,ker me enkrat ni bilo pa ne zaradi tega ker bi ležala nekje v sobi ampak sem bila v službi.
ne hvala
Človek ne jamri….če jo ljubiš ni ovir..TO JE BISTVO ŽIVLJENJA IN SREČE DA SKUPAJ GRADITA TISTO KAR LJUBITA VAJU POVEZUJE IN DAJE OSEBNO RAST…srečen bodi,da jo imaš. Za sebe lahko povem, da sem imel odlično prijateljico iz kmetije. Med nama je bila rez neverjetna pozitivna energija, ampak nikoli si nisva upala reči izkreno v obraz, da sva Ustvarjena drug za drugega (sorodni duši), saj je imela ona fanta in nihče ni upal priznati ali začeti odkrito o ljubezni. Kasneje so se začeli vmešavati prijatelji kakšen sem “zakaj ji ne kupiš to ali osrečiš….kakšna neverjetna pozitivna energija je med vama” a v meni je bila vedno bolečina in strah, da bom izgubil prijateljico, ko ji bom rekel, da čutim nekaj več, saj še sama ni vedela kaj bi velikokrat sva prišla blizu poljuba, ampak se je izgovorila imam fanta. A nekega dne se mi je zagovorila, da jo še ni nobeden fant ni tako osrečil….A jaz bedak sem od bolečine odšel kaj se dela norca iz mano kdo je zakaj mi vedno laže (ali ima res fanta?)….Naslednje dni sem se spraševal kaj če sem jo prizadel in se hotel z njo pogovoriti…a mi je spet začela imam fanta in ignorirati. Na vsak način sem vztrajal, da ji povem,da jo ljubim in hočem začeti skupno pot se je vedno bolj oddaljevala (nato so jo prijatelji podprli, da jo nadlegujem) in sedaj je žalostno, da me jemlje kot največjega sovražnika, ker je bilo preveč strahov v meni in v njej, ter njene majhe laži, ki ji ohranjajo njen ponos. Edino kar lahko rečem ljubezen lahko ohranim v sebi in sem hvaležen za vsak srečen trenutek z njo, za vsako lekcijo, za vsak košček, ki mi je podarila čas, osebno rast,..itd. Mogoče se ji bom nekega dne lahko zahvalil na 4 oči za vse kar mi je dala oziroma pokazala kaj je močna ljubezen (kjer se odpre čisto novi svet “preprost in najlepši” samo da jo imaš ob sebi), ki se zgodi sama od sebe, občudovanje naravne lepote, me spremenila v moškega oz. v bolj zrelo osebo. Sedaj bi vse na svetu dal, da bi lahko jo imel ob sebi in ustvaril družino z njo, ter gradil skupno življenje z njo kar naju veseli “seveda kmetijstvo” ……sem imel tudi krizo, da bi naredil samomor, ampak vsakič pomislim nanjo in da se bo mogoče nekega dne vrnila ljubezen v moje življenje….. trenutno niso lepi časi zame ampak vedno iščem nekaj lepega in smisel naprej….
Poba, tvoja izpoved močno zaudarja po meščanskem snobizmu. Morda ti te ženske nisi vreden, če ti je umazanija od dela gnusna. Dobro, delavno in kot žensko kompetentno boš v teh časih težko našel. Pravih žensk ma katere bi se mošku lahko zanes ni več v izobilju. Zdaj so v večini “emancipirane” kar pomeni, da kuhat ne znajo, ne opravljajo gospodinjskih del, družina jim ni mar, hodijo vsak dan v fitnes, tedensko na nohte in frizuro in vsak dan na kavico s frendicami in filozofirajo o svojem “popku”.
Poba, pamet v roke!!
mih95555, 09.07.2020 ob 19:57
Star sem 27 let, pri punci (26 let) s katero še nisva skupaj (se le spoznavava, vendar oba čutiva, da sva za skupaj, se mi je izpovedala) imajo kmetijo. Imajo več različnih vrst zelenjave s katero zalagajo trgovine po Sloveniji. Ona je v bistvu edinka in bo naslednje leto tudi prevzela kmetijo. Kot mi je razlagala jo veseli delo z rastlinami, rada tudi vrtnari. Finančno jim gre dobro. Ko greva na dejt je urejena, lepa… Sam delam v trgovini in nikoli nisem imel točnega vpogleda v delo na kmetiji. Vem pa, da je ta punca med delom velikokrat umazana od zemlje, prešvicana itd… Verjetno bi se moral nekoč preselit k njej in ne ona k meni, saj če imaš kmetijo potem je neka logika, da tam zraven tudi živiš. Če prav pomislim me bega nekaj stvari v zvezi s tem. Nihče od mojih staršev ali sorodnikov ni nikoli opravljal dela na kmetiji. Živimo na vasi pa nimamo niti majhnega vrtička. Rože na zelenici in grmičke nam oskrbi vrtnarija, ki ji plačamo. Oni si doma zrihtejo vse sami. Res je, da jim ni treba delat vsak dan, saj nimajo živali in imajo večinoma rastlinjake. Ampak še vedno me bega, ker je to delo vezano na prst in, da včasih delajo cel dan, pa tudi kakšno nedeljo. Nimajo nekega ustaljenega urnika dela naprimer od 7.00 do 15.00 ure in konc za danes. To so mi edine ovire pri tem ali se naj spustim v zvezo ali ne. Partnerice mojih frendov so po nekih pisarnah, kavarnah, prodajalke.
Ti si pravi kmetavzar hepan. Bolje da čimprej spizdis od nje pa si naj najde pravega dedca?️♀️ in ne polulancka ???
Forum je zaprt za komentiranje.