Agencija Oskar
Enaaa, 12.03.2023 ob 12:05
Lepo prosim tiste, ki ste že potovali z njimi, da mi poveste, ali so normalni ali ne. Slišim vse sorte, od pozitivnih do skrajno negativnih izkušenj. Hvala res za vsako mnenje.
Odlična agencija.
Že vrsto let potujem z njimi, tudi leta nazaj z majhnim otrokom.
Vse organizirajo tudi se po povpraševanju prilagodijo.
kura dva, 10.06.2025 ob 20:03
Odlična agencija.
Že vrsto let potujem z njimi, tudi leta nazaj z majhnim otrokom.
Vse organizirajo tudi se po povpraševanju prilagodijo.
RRe Kura dva
So bili zelo dobra agencija, moja prva izbira, po covidu pa samo še navzdol. Nikoli vec. So pa vodniki, predvsem mladi, ki živijo za skupino 24ur na dan.
Anonimno555, 08.06.2025 ob 19:43
Je bil mogoče kdo z njimi na Portugalskem na Azoriju-Sao Miguel-u? Je veliko hoje? Moje potovanje je zaradi premajhnega števila prijavljenih odpadlo pa mi ponujajo potovanje na Portugalsko.
Bila. Super je bilo, vodič je bil Maks Š., se je zelo potrudil, v dobrem tednu videli in doživeli ogromno. Na Azore še zagotovo kdaj.
Freya473, 04.07.2025 ob 21:26
Običajno potujem sama. Tokrat sem se želela malce odpočiti od dolgih voženj in sem šla z Oskarjem.
Z eno besedo super! Dovolj časa za pobeg od skupine, za lastno večerjo nekje v kotu ulice, intelektualci, prijetna vodička.
Zagotovo spet!
Re Freya
Aja, hvala bogu, intelektualci???, pa dovolj keša, uživaj pa kmalu odrasti?
Haha, sem se pa nasmejal pri vseh teh zgodbicah. Kakor kdo nabaše pri teh agencijah, imaš srečo, ali pa ne. Jaz sem bil 1x samkrat z agencijo, preko Sončka z nekimi Avstrijci v Turčiji, za novo leto 25 let nazaj. Vodič je bil nepozabni turški Avstrijec Tahir. Zelo točen, zelo pedanten, bolj avstrijski od Avstrijcev, po karakterju – malar, če me razumete. Enkrat smo 5 minut zamudili. ”Razumem, da zamudite, aber fuenf Minuten!!???” Potem je enkrat za prazen nič popizdil, ker se ni nihče zahvalil šoferju za opravljeno vožnjo. Haha, to je vse normalno pri agencijah. Če ni še kaj hujšega.
No, da sklenem, na potovanja ne hodim z nobenimi agencijami. Veliko sreče vseeno vsem, ki vztrajate!
Jaz potujem z njimi zadnja 3 leta. Vedno zelo v redu, Iran in Kazahstan med mojimi lepšimi – je pa res odvisno, kaj VAM pomeni v redu. Cenovno zelo konkurenčni, tip 3 in Oskar+ pa dajeta še kako nepričakovano/ presenetljivo izkušnjo. Meni klasični tip ‘hotel in fiksni urnik’ ne ustreza, zato potujem z njimi, tudi zaradi česa izvenserijskega, improvizacije. Kot raziskovalka držav, ljudi, zgodovine, geografije, umetnosti … in tudi družbe, ki ima podoben okus kot jaz.
Stvar, ki me moti pri oscarju so leti, še posebej tam kjer se prestopa in isčejo cenejše varijante. Npr na drug konec evrope se tako potuje vsaj enkrat dlje, kot bi lahko bilo sicer.
Tudi leti domov so ob nenormalnem času, potovala sem že 3-krat, vsakič smo se zbudili okoli 3. ure – to precej vpliva na potek predzadnjega dne potovanja, ki tako ni izkoriscen v celoti. Pa potem čakanje na drugi let, tudi po 7 ur! Bi se dalo drugače, zagotovo..
Druga stvar, ki je, nekdo bi rekel, da je KUL , štajerci pa niti ne – v primeru, ko se npr. leti domov v Benetke. Po poti domov se odlaga potnike – ne samo na autocesti, počivališča, ampak tudi se zapelje v mesta in jih odloži (v programu piše, da je odlaganje možno na počivališčih). To podaljša čas potovanja za tiste, ki se peljejo do dokončne lokcijje z Oscarjem, kar je LJ in potem še naprej v lastni režiji proti štajerski, prekmurju…. V praksi to pomeni tudi 24 ur na poti – npr. potovanje za Španijo??? Z vodici sem imela dobre izkušnje. Eden je bil malo zdolgočasen (tenerife), ostali OK.
Forum je zaprt za komentiranje.