Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Agencija Oskar

Agencija Oskar

Odgovor na objavo uporabnika
KRneki, 20.04.2023 ob 12:53

Moj nasvet. Bili smo družinsko na Maldivih. Pojdite sami. Ceneje. Sam.svoj.šef.

Ne rabite agencije za pot. Rabite denar, voljo in pametni plan poti. Vse lahko kupite in rezervirate na netu. Naredite veliko boljsi plan od njih. Pa se veliko ceneje bo.

…bila skupinsko z eno drugo agencijo… druženje 30 nas vsak dan na obrokih, vsakodnevnih izletih… neprecenljivo in brez tega Maldivi lahko da precej dolgčasa… in obvezno poleg skupine še podaljšek na kak drug otok… vsaj meni tedenski Maldivi za tako daleč, premalo… je pa seveda precej odvisno od vrste folka in vodiča, naša grupa se še po vsem dobiva na kaki večerji, ohranjamo stike…

Z Oskarjem sem v zadnjih letih potovala 7 x in sem zelo zadovoljna z njimi. Potovanja pod oznako 2 – Oskarjeva turistična potovanja, so zame top. Res natrpani dnevi, vožnje in ogledi. Ampak, mene to zanima. Za nekoga, ki bi si želel teden ali več, ležanja pod marelo in gledanja v gladino hotelskega bazena, pa to res ni. Zato so njihova potovanja razvrščena od 1 (počitnice) do 4 (atraktivno in avanturistično), da si temeljito prebereš in veš, kaj te čaka.

Skriti stroški? Ne se ne strinjam. Ko se prijavim, dobim predračun, ki obsega ceno potovanja + zdravstveno zavarovanje za tujino + zavarovanje za riziko odpovedi in to je to. običajno vplačam 30% akontacije in preostalih 70% na datum naveden v predračunu. Povsod imaš obvestilo, koliko stane enoposteljna soba (če potuješ sam) + kolikšna so doplačila za manjšo skupino + koliko bodo znašale približne vstopnine na potovanju. Vse pregledno. Pred odhodom dobiš vse info o deželi, vremenu, napitnini … Koliko zapraviš še poleg vsega, je pa stvar posameznika.

Hoteli in hrana. Mene ne moti, če niso hoteli s 5 *. Pomembno mi je, da so postelje in kopalnica čista, saj itak zvečer samo padeš v krevet in spiš do jutra. Hrana je po navadi prilagojena povprečnemu turistu. Tudi v arabskem svetu (Jordanija, Iran, Maroko) je v ospredju njihova kulinarika, ampak še nikjer nisem jedla nič slabega. Velika in raznovrstna izbira. Je pa res, da smo si različni.

Za provmajske grem prvič na potovanje za agencijo TRUD (Normandija, Bretanija in Loara), samo zato, ker Oskar nima tega v programu. Bom lahko primerjala.

Kaj naj rečem za zaključek? Prav natančno sem si šla pogledat (glede na obilo kritik tukaj), kako je z njihovimi odhodi in destinacijami. Od danes 21.4. do 29.8. so vsa razpisana potovanja ZAGOTOVLJENA, celo ZAKLJUČENA S ČAKALNO VRSTO, ali SKORAJ ZAGOTOVLJENA. Vsako leto odpeljejo po svetu okoli 15 tisoč turistov. Mislim, da jim to ne bi uspevalo, če ne bi bila večina zadovoljna z njihovimi aranžmaji.

Sicer pa se vsak lahko odloči (glede na veliko število agencij v SLO) kam in s kom bo odvanral v svet.

Vse potovalne agencije imajo nekaj skupnega – skriti zaslužek. Ok, vse lepo in prav, a dejstvo je, da se vrag skriva prav v tem. Moti me, pa čeprav je na računu vse črno na belem, zakaj niso točno definirani npr. glavni stroški kot sta letalska karta in nastanitve. V primerih, ko to ni možno pa kasnejši poračun le teh. Primer – pred kratkim sem preverjala ceno letalskih kart, let iz Ljubljane na eno izmed izbranih destinacij pri agencijah stane 700€, ta isti povratni let iz Benetk pa 300€. Vemo, da so te cene precej variabilne, enako je s prenočišči. Sama sem vsega navajena, tudi spanja po tleh, a da nas nastanijo v nekih dotrajanih sobah, kjer se sprehajajo ščurki, ti pa si plačal solidno ceno, je pa tudi malo preveč. Z veseljem plačam vse, kar je potrebno, še posebno delo dobrega vodnika. Nikoli pa ne vem, koliko je bilo dejanskih stroškov oziroma skritega zaslužka agencije.

Kaj pravite na to?

jainne, 21.04.2024 ob 09:21

Vse potovalne agencije imajo nekaj skupnega – skriti zaslužek. Ok, vse lepo in prav, a dejstvo je, da se vrag skriva prav v tem. Moti me, pa čeprav je na računu vse črno na belem, zakaj niso točno definirani npr. glavni stroški kot sta letalska karta in nastanitve. V primerih, ko to ni možno pa kasnejši poračun le teh. Primer – pred kratkim sem preverjala ceno letalskih kart, let iz Ljubljane na eno izmed izbranih destinacij pri agencijah stane 700€, ta isti povratni let iz Benetk pa 300€. Vemo, da so te cene precej variabilne, enako je s prenočišči. Sama sem vsega navajena, tudi spanja po tleh, a da nas nastanijo v nekih dotrajanih sobah, kjer se sprehajajo ščurki, ti pa si plačal solidno ceno, je pa tudi malo preveč. Z veseljem plačam vse, kar je potrebno, še posebno delo dobrega vodnika. Nikoli pa ne vem, koliko je bilo dejanskih stroškov oziroma skritega zaslužka agencije.

Kaj pravite na to?

A pri kruhu tudi pričakuješ, da ti specificirajo, koliko so plačali za moko, elektriko, prevoz do trgovine…? Seveda ne, ker kupiš končni izdelek in isto je pri potovanju. Kupiš celoten paket, včasih ima agencija srečo in dobi karte poceni, drugič spet mora rezervirati drag hotel, ker so drugi vsi polni. A cena je za kupca enaka.

Glede Oskarja pa – ima odličen marketing, prodaja zgodbo, filozofijo. Njihove stranke so kot sekta, če kaj kritiziraš, te takoj izločijo, da pač ne razumeš in nisi dorasel njihovi filozofiji. Pa niso njihovi programi nič posebnega, ogromno ogledov je površnih, samo od zunaj, na hitro, da je več časa za šoping in provizije. Poznam kar dobro njihov način, tudi 2 vodnika in nekaj zaposlenih. Zrasli so predvsem zaradi odličnega marketinga in ljudje se niti ne potrudijo poiskati kaj drugega. Kot tista štorija s pajkicami.

Jojno, 21.04.2024 ob 09:51

A pri kruhu tudi pričakuješ, da ti specificirajo, koliko so plačali za moko, elektriko, prevoz do trgovine…? Seveda ne, ker kupiš končni izdelek in isto je pri potovanju. Kupiš celoten paket, včasih ima agencija srečo in dobi karte poceni, drugič spet mora rezervirati drag hotel, ker so drugi vsi polni. A cena je za kupca enaka.

Glede Oskarja pa – ima odličen marketing, prodaja zgodbo, filozofijo. Njihove stranke so kot sekta, če kaj kritiziraš, te takoj izločijo, da pač ne razumeš in nisi dorasel njihovi filozofiji. Pa niso njihovi programi nič posebnega, ogromno ogledov je površnih, samo od zunaj, na hitro, da je več časa za šoping in provizije. Poznam kar dobro njihov način, tudi 2 vodnika in nekaj zaposlenih. Zrasli so predvsem zaradi odličnega marketinga in ljudje se niti ne potrudijo poiskati kaj drugega. Kot tista štorija s pajkicami.

Jah, lej. Mislim, da se izločiš kar sam in ne agencija. Pač enkrat greš, če ti ni všeč, pač ne greš več. Meni je to povsem logično. Ma nismo mi nobena sekta, ki nekritično časti “oskarja in njegovo filozofijo”, ki jo razvijajo že dve desetletji. Saj je kup drugih agencij, pa poskusiš, enkrat z eno, drugič z drugo. Nikjer ni vse čisto zlato in nikjer ni vse slabo.

Odličen marketing! Ja seveda, da je saj od tega vse agencije živijo. Ene dobro, druge manj dobro. Vsi so na trgu in vsi poskušajo preživeti in čim več zaslužiti. Zakaj bi pa jaz, kot potrošnik njihovih storitev, morala vedeti kaj in za koliko nekaj kupijo. Naredijo kalkulacijo, ki jim mora biti sprejemljiva in tudi dobičkonosna, sicer lahko takoj zaprejo vrata.
Kot vse ostalo je tu filozofija ponudbe in povpraševanja oz vzemi ali pusti. Če želi nekdo vedeti za vsako postavko koliko kaj košta, gre pač v lastni režiji. Meni se to ne da, ker sem bolj na komot narejena in pač nekaj tudi preplačam.

Aja tale oskarizem mi je všeč: Boljš, da zmrznem na potovanju, kot zgnijem na kavču!

Jaz sem sla z njimi samo enkrat. Natrpan program, povrsno in kadar gre kaj narobe ti to prodajajo kot posebno dodatno dozivetje? Mal bedno in prozorno, se vam ne zdi. Prijateljica je za njih nekaj casa lani vodila in je rekla, da vodnike izkoriscajo in jim ne placujejo stroskov, zato se ves cas menjajo, ker jih vsak pokuzi. Eni so res slepi, da nasedajo takim sektaskim pocen foram. No ja, vsak po svoje.

Kdor avta ne pozna je tudi z jahanjem osla zadovoljen

Daleč najboljša agencija. Z njimi, posebno če vodi Cigoj Boštjan, je imenitno potovati.

Ni da ni, doživetja vrh doživetij in odkrivanje sveta, o katerem lahko sicer le sanjaš.

Kaj pravimo na to?

Da picajzlaš in takšni niste niti za takšna potovanja, ker s svojim  picajzlanjem uničujete vzdušje v skupinah.

Zato picajzlaj pred odhodom in, če ti kaj ne paše pač ne greš. Jasno kot beli dan.

Opravljivke, 21.04.2024 ob 10:43

Jah, lej. Mislim, da se izločiš kar sam in ne agencija. Pač enkrat greš, če ti ni všeč, pač ne greš več. Meni je to povsem logično. Ma nismo mi nobena sekta, ki nekritično časti “oskarja in njegovo filozofijo”, ki jo razvijajo že dve desetletji. Saj je kup drugih agencij, pa poskusiš, enkrat z eno, drugič z drugo. Nikjer ni vse čisto zlato in nikjer ni vse slabo.

Odličen marketing! Ja seveda, da je saj od tega vse agencije živijo. Ene dobro, druge manj dobro. Vsi so na trgu in vsi poskušajo preživeti in čim več zaslužiti. Zakaj bi pa jaz, kot potrošnik njihovih storitev, morala vedeti kaj in za koliko nekaj kupijo. Naredijo kalkulacijo, ki jim mora biti sprejemljiva in tudi dobičkonosna, sicer lahko takoj zaprejo vrata.
Kot vse ostalo je tu filozofija ponudbe in povpraševanja oz vzemi ali pusti. Če želi nekdo vedeti za vsako postavko koliko kaj košta, gre pač v lastni režiji. Meni se to ne da, ker sem bolj na komot narejena in pač nekaj tudi preplačam.

Aja tale oskarizem mi je všeč: Boljš, da zmrznem na potovanju, kot zgnijem na kavču!

In potem ko zmrzuješ v hotelu brez ogrevanja v npr. Jordaniji februarja (ja, je hladno takrat!), te pogreje ta Oskarizem, ane? In si mu še hvaležna za čudovito doživetje!

Nisem turistka za ležalnik, 21.04.2024 ob 12:06

Kaj pravimo na to?

Da picajzlaš in takšni niste niti za takšna potovanja, ker s svojim  picajzlanjem uničujete vzdušje v skupinah.

Zato picajzlaj pred odhodom in, če ti kaj ne paše pač ne greš. Jasno kot beli dan.

za jainne

Paznik, 21.04.2024 ob 11:38

Kdor avta ne pozna je tudi z jahanjem osla zadovoljen

ta je malo zgrešena…. imam raje osla, kot avto….

Ne menjam za tisto instant ugodje v turističnih destinacijah, slikanje s koktejli s palmicami za fb….. Hahaha

Re jojno

Govorim o dveh glavnih stroških na potovanju ti pa tipično sl. bolestno nabijaš

Nosej, 21.04.2024 ob 12:08

In potem ko zmrzuješ v hotelu brez ogrevanja v npr. Jordaniji februarja (ja, je hladno takrat!), te pogreje ta Oskarizem, ane? In si mu še hvaležna za čudovito doživetje!

Jah, lej. Zakaj pa si ne izbereš kakšen drug termin, ampak ravno februar? Saj jih imajo (ne samo Oskar) malo morje. Vem, da iščeš dlako v jajcu. Bila sem v začetku oktobra 2022. Še vedno okoli 30* in imeli smo se fino. Vodil nas je Branko Struga, odličen vodnik, prava enciklopedija. Za vse je poskrbel. Ja pa tudi v hotelih smo običajno bolj malo. Po zajtrku med 7. in 8. uro je kmalu odhod in vrnitev tam okoli 19. ure. Večerja, tuš in v krevet.

Drži, da so urniki natrpani in čisto nič površni. Saj zato pa imajo različno ponudbo od 1 počitnice in 4 avanturistična potovanja. Pa zakaj za božjo voljo si tega ne preberete in se odločite za tisto, kar vam je všeč in zmorete. Se strinjam, da ni vse za vsakega.

Evo, lepo smo prediskutirali argumente za in proti. Počasi že pakiram kufer, da kaj ne pozabim. Bon Vayage. Normandie, je viens …

Anonimno 5006, 21.04.2024 ob 12:04

Daleč najboljša agencija. Z njimi, posebno če vodi Cigoj Boštjan, je imenitno potovati.

Ni da ni, doživetja vrh doživetij in odkrivanje sveta, o katerem lahko sicer le sanjaš.

Drži Andaluzija in Boštjan Cigolj. Lani konec marca. Prijeten vodič. Živa enciklopedija na dveh nogah. Peljal nas je v lokale, kjer smo poskušali celo vrsto španskih tapasov po zmerni ceni.

Še en oskarizem za alergične: Boljš, da smo, kot nismo!

top komentar

Alaria, 21.04.2024 ob 19:42

top komentar

Ker ni scitiralo: odg. je bil na komentar avtorja/ice: Opravljivke

Hvala, če je to namenjeno meni.

Opravljivke, 21.04.2024 ob 19:53

Hvala, če je to namenjeno meni.

Yeap, je bilo 🙂

Agencije imajo najraje tiste, ki ne vedo, kam z denarjem, pa da se hvalijo pred prjatli, ki komaj furajo vsakdanje stroške ?

Grozna izkušnja! Oberejo z zavarovanji odpovedi, sami pa te lahko pustijo brez dopusta kadar želijo. Mesece prej smo imeli rezervirano potovanje v Barcelono ki je bilo zagotovljeno, teden dni pred odhodom pa po emailu sporočijo da je potovanje odpovedano. Isti dan termin zbrišejo iz spletne strani, kot da ga nikoli ni bilo. Brez obzalovanj, da lahko gremo v Apuglio ampak da se moramo odločiti v nekaj minutah. Vsakič sem govorila z drugo osebo, ki nimajo pojma kaj se s posameznimi potovanji dogaja. Nihče mi ni znal podati razloga, zakaj so potovanje odpovedali tik pred zdajci. Nobenih posledic za njih. Resnično razočarana!!!

Koga briga kaj delaš ti

Nikoli več, 16.05.2024 ob 08:40

Grozna izkušnja! Oberejo z zavarovanji odpovedi, sami pa te lahko pustijo brez dopusta kadar želijo. Mesece prej smo imeli rezervirano potovanje v Barcelono ki je bilo zagotovljeno, teden dni pred odhodom pa po emailu sporočijo da je potovanje odpovedano. Isti dan termin zbrišejo iz spletne strani, kot da ga nikoli ni bilo. Brez obzalovanj, da lahko gremo v Apuglio ampak da se moramo odločiti v nekaj minutah. Vsakič sem govorila z drugo osebo, ki nimajo pojma kaj se s posameznimi potovanji dogaja. Nihče mi ni znal podati razloga, zakaj so potovanje odpovedali tik pred zdajci. Nobenih posledic za njih. Resnično razočarana!!!

Odpovedali so, ker je bilo premalo prijavljenih. To je njihova pravica, a mislim, da je rok vsaj 2 tedna prej? Ne vem, preveri na inšpektoratu. Sem pa slišala, da imajo odprtib kar nekaj tožb na sodiščih.

Popolni kaos od organizacije, vse se zadnji trenutek spreminja po tekočem traku, Oskar je bil včasih kar dober, zdaj je pa postal katastrofa, cenovno in sicer. Zelo razočarana nad Portugalsko za 1. maj.

Druga stran sveta.

Izredno zadovoljna.

Ne morem prehvaliti, bilo je res organizirano v nulo.

Kmalu ponovim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close