Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Agencija Oskar

Agencija Oskar

Sem z njimi bila dvakrat, letos, prej ne. V redu so. Tudi za potovanje ki je odpadlo zaradi premalo prijav znesek v celoti vrnjen s prijavnino, rizikom, zz, z vsem. Sploh namestitve so bile vrhunske, ne vem , mogoče sem imela srečo glede namestitev , bom z njimi zagotovo še potovala. Vodiča v redu, tudi l9kalni vodiči ok, četudi je pri lokalnih treba biti previden, ker te peljejo tja kjer dobijo boljšo provizijo,   ….Samo je to glede lokalnih vodnikov povsod enako ali greš s Palmo, Oskarjem ali komerkoli . Tam kamor je lokalni vodič peljal nisem šla ali pa zgolj preverit cene in se je izkazalo, da je bilo povsod 100%, …vendar je to domena lokalnega vodiča, ne Oskarjevega.

Dragi in zelo slaba organizacija, prenočišča nikakršna za to ceno. Vodniki večinoma v redu, programi neznosno prenatrpani in neko sektaštvo. Odsvetujem, tudi glede varnosti niso pozorni, važno da te oberejo.

Slabo, zelo slabo. Bili v Turciji, katastrofa. Kar naprej siljenje v neke lokalne nakupe za provizije vodniku, prodajanje kvazi duhovne farizejske megle, drago v primerjavi z drugimi. Nikdar vec z njimi, cisti fejk.

Odlični so.  Vsaj moje potovanje je bilo brez pripomb, vodiči super, lokalni vodič v presežkih profesionalen. Ker dosti potujemo z družino sami, tokrat pa se časovno ni izšlo ostalim, sem šla z agencijo Oskar. Naslednje Peru ali Vietnam.

Kot prvo, najbolje je potovati sam v lastni režiji. A vendarle nas včasih premaga želja, da gremo z agencijo… ni časa za urejanje logistike, strah in podobno. Kar se meni zdi je, da so nekatere agencije povsem izgubile kompas, kaj si lahko privoščijo. In kot sem sam izkusil na potovanju v Maroko, je to zagotovo Oskar. Pripomb je veliko, od slabih prenočišč, prevozov do previsokih cen in nategovanja s provizijami in izločevanja na podlagi sektaštva v skupinah. Potujte sami in boste doživeči tisto, kar iščete, potovati z agencijo je zgolj in samo potrošništvo, s katerim podpirate postarane japije.

Izjemno slaba izkusnja s potovanjem v Tanzanijo. Ne it z njimi, odsvetujem. Zmedeno, prenapeto. Vodic super, agencija pa zmedena, prodaja meglo za velike pare. Bedak, kdor nasede takim poceni agencijskim trikom.

Super so.

Same pohvale in ponovim. Azija.

Oskar-kaos in zmeda.

Kmalu spet z njimi. Se veselim, enkratni so.

Moje izkušnje zaenkrat.

Odvisno od vodnika, ne od agencije. Oskar kot agencija ima včasih zanimive programe, pogosto pa prenatrpane. Ne moreš se imet fajn, če nimaš časa za zadihat. Pa vse to newagevstvo in poti herojev jim zelo kvarijo ugled. Ljudje ne marajo samooklicanih duhovnih mesij. To ima on ene probleme sam s sabo. Prenočišča so slaba.

Potovala 3-krat. Meni do sedaj vse zelo v redu – videli vse in doživeli kdaj še kaj več, kot je pisalo v programu, najbrž je pa veliko odvisno tudi od vas samih, kako ste prilagodljivi in sposobni gledati kaj z zdravo kmečko pametjo. Vremena ne morejo pričarati, z vodniki do sedaj (lastnik, Tinkara, Jernej) se je dalo tudi kaj pogovoriti in jih pregovoriti (v smislu interesa cele skupine), tako da zaenkrat nimam slabih izkušenj s samih potovanj. Načrtujem tudi nova z njimi. Klasična potovanja s starejšimi tur. agencijami mi ne ustrezajo, rada spoznavam netipične dele/pokrajine sveta. Pomembno mi je tudi gibanje (tip 3) in stik z domačini.

Sociopat pač, japi.

Odgovor na objavo uporabnika
Tako ti povem, 20.03.2024 ob 21:38

Bruska, 20.03.2024 ob 20:56

Bili 2x z Oskarjem, 1x EU, 1x Azija in ni bil lih nek presežek. Vidi se šparanje na vsakem koraku. Če padeš na to njihovo finto, da je vsak njihov zaj*** dogodivščina, potem gre. Jaz sem prestara za to. Veliko boljši so mi pri Vardu ali Trudu.

jasno, da izbereš sebi primerno, manj zahtevno, bolj za poležavanja.
Ti Oskarju nisi dorasla.

Programi od Truda niso nobeno poležavanje! Zelo intenzivni in vsebinsko bogati. Res pa je servis (hoteli, hrana…) na malo boljšem nivoju kot Oskar. Cena temu primerno višja.

Bili z Boštjanom Cigoj na Kitajskem.

Priporočamo. Tako potovanje je fantastično.

toplo priporočam632, 20.03.2024 ob 18:53

večkrat, 12.03.2023 ob 12:19

Jaz sem zelo zadovoljna. Veliko nas gre samih z njimi. Fajn ljudje. Vodniki do sedaj vsi super, je pa res zelo veliko od vodnika odvisno in ljudi, ki takrat gredo na potovanje.

Nepozabno doživetje v Španiji, ogromnega smo videli, doživeli še veliko več kot smo pričakovali.

Skratka, bilo je briljantno potovanje. Mislim, da je bil vodnik Boštjan Cigoj.

Čudovit in ne samo čudovit, vse pohvale vreden. Toplo priporočam, da greste tam, kjer on vodi in uživali boste v odkrivanju novih dežel.

Tudi mi smo potovali z vodičem Boštjanom Cigoj.

Bilo je izjemno zanimivo, bogato in lepo potovanje.

Nojanoja, 30.09.2024 ob 21:10

Programi od Truda niso nobeno poležavanje! Zelo intenzivni in vsebinsko bogati. Res pa je servis (hoteli, hrana…) na malo boljšem nivoju kot Oskar. Cena temu primerno višja.

Tudi TRUD se poslužuje cenenih nastanitev Ibis Budget, doplačil za manjše skupine, teden dni pred odhodom ti sporočijo dejansko ceno potovanja. 2x smo si morali sami doplačati večerjo po 25 eur. Cena brez vsega navedenega je bila že v štartu višja kot pri Oskarju.

Program je bil res nabito poln z vsebino. Za prvomajske praznike sem bila z njimi v Normandiji, Bretaniji in Loari.

Vse je enako pri večini ponudnikov.

Opravljivke, 01.10.2024 ob 07:58

Tudi TRUD se poslužuje cenenih nastanitev Ibis Budget, doplačil za manjše skupine, teden dni pred odhodom ti sporočijo dejansko ceno potovanja. 2x smo si morali sami doplačati večerjo po 25 eur. Cena brez vsega navedenega je bila že v štartu višja kot pri Oskarju.

Program je bil res nabito poln z vsebino. Za prvomajske praznike sem bila z njimi v Normandiji, Bretaniji in Loari.

Vse je enako pri večini ponudnikov.

Aja, pozabila napisati, da je vodič naknadno pobiral še #prostovoljno# napitnino za voznika in njega.

Res je prostovoljno, ampak vsi dajo, pa se malo neprijetno počutiš, če ne prispevaš. Razumem, da pobirajo napitnino v arabskem svetu in Turčiji, ker je tam tradicija. Vse ostalo je pa malo pod nivojem resne agencije.

Zgolj moje skromno mnenje.

Tudi mi smo veliko potovali z Oskarjem. Velika, lepa in očarljiva potovanja, seveda, tudi utrudljiva.

Tudi mi bi pohvalili vodiča Boštjana Cigoja. Pa še mnoge druge, pravzaprav vse.

Za vse nahajpane na ta agencijska potovanja ponujamo manjša skupina vodnikov nov izziv Slow travel. Počasi, doživeto, brez stresa in skritih stroškov.

Slow travel, 06.10.2024 ob 19:55

Za vse nahajpane na ta agencijska potovanja ponujamo manjša skupina vodnikov nov izziv Slow travel. Počasi, doživeto, brez stresa in skritih stroškov.

Kje se vas najde? Sem sprobala skoraj vse agencije. Včasih boljše, včasih slabše. Prvič grem v lastni režiji. Pa bo kar pač bo.

to se ti zgodi tudi v osebni organizaciji. Pot pač terja čas, če greš daleč …

Ja, ta agencijska potovanja pri velikih agencijah niso osebno doživetje, ampak industrija. Bolje poiskati vodnika, ki pozna destinacijo in je umirjen, slow travel style. To je edini način, da doživiš potovanje. Velike agencije imajo vse prenatrpane programe, potovanje naj bi bila svoboda, ne pa prisila.

Oskar po covidu ni več to kar je bil. Če imate dovolj denarja, potem plačujte draga 8 ali 9 dnevna potovanja. Dobili boste samo 5 dni-, 2 dni boste cakali po letaliscih, čeprav letita vmes vsaj dve letali, (oni pa kupujejo karte za leto dni vnaprej), zadnji dan zjutraj, ko priletite na Brnik, se pa steje za osmi dan potovanja.

Oskar je postal popoln nateg v zadnjih letih. Pojdite sami, poiščite lokalne vodnike, slow travel brez natrpanih urnikov in vsiljevanja nakupov, kosil za provizije. To je sto procentno boljši način kot s temi nateguni.

Odlično iz Azije z Agencijo Oskar. Mene ni nihče nategnil. Pa veliko potujemo drugače sami. Vse pohvale, tudi lokalnemu vodniku.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close