Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek zakaj ste nekatere prodajalke tako mrke….in zdolgočasene

zakaj ste nekatere prodajalke tako mrke….in zdolgočasene

Ljudje božji,konkretno prodajalci, kaj vam je, da ste zagrenjeni in brez volje, da ne znate niti pozdraviti in da ste v trgovini neprijazni?

Sem brezposelna, skorajda že depresivna, čez 6 tednov brez nadomestila, a kljub temu se trudim biti prijazna, vesela,, nasmejana…saj nočem nikogar obremenjevati z mojimi težavami….

Stopim v trgovino, konkretno MERKUR!
Pozdravim prvo prodajalko, ki jo srečam pri infopultu….začudeno me pogleda, odvrne pogled stran kot da bi ji z mojim pozdravom pokvarila dan..
Grem na oddelek, ker sem rabila konkretno malenkost…vprašam prodajalko…kje to najdem…brez, da me pogleda, me usmeri na konec stelaže in pove, da bom tam najdla…..
Se zahvalim, grem tja, vzamem, stopim do blagajne in tam spet mrk obrat, ki nekaj mrmra od Merkur kartice…jo dam čez 20 sekund, ker jo enostavno nisem mogla spraviti iz denarnice, slišim globok vzdihljaj….pa ni bilo vrste, sama sem bila…
Prosim, če ima morda malo vrečko za trgat, ona hladno odgovori, da vrečke so 20 centov in so velike….….ok, vzamem vrečko in grem
Stopim v drugo trgovino, konkretno s pohištvom, mrk obraz za info pultom spet ne odzravi…..3 prodajalci mimo, eden pozdravi….ostali se potuhnejo…

Nato grem v tretjo trgovino s oblekami, nikjer nobene prodajalke, naenkrat se prikaže mrk, starejši obraz, mastne lase, črne podočnjake….nekaj mrmra če lahko pomaga, vljudno odklonim, nakar hodi za mano in opazuje, kaj delam….trpela sem 3 minute, nato sem se pobrala ven…..

Četrta trgovina, spet obleke….stopim notri, nekaj vzamem, grem do blagajane, nobenga od nikoder…
Čakam, čakam, čakam…vljudno počakam, in še…nakar se privalja (dobesedno) neka prodajalka, spet zamorjena, mrka, neurejena, močnejše postave, kar me ne moti, toda potem ti pajkice pač ne pašejo…..…..računa…..vzamem vrečko, ona hladno reče: gospa, to je 10 centov..
Jaz odvrnem: vem

In računa naprej, vzame denar in to je to

Ljudje božji, kaj se ne zavedate, kako taka mrka, naveličana faca nekomu dan pokvari…
Meni je še huje, jaz nimam službe, umiram od dolgočasja in pisanja prošenj, vi pa takole…kaj ne bi mogla biti prodajalka nasmejana, urejena???
Jaz sem imela lepše hlače in čevlje in bolj oprane lase kot vi danes….
vsak ima kdaj slab dan ampak bi vas kap če bi se vsaj malo nasmejale, bile prijazne…..

Za brezposelno osebo veliko hodiš po trgovinah… edino to lahko komentiram

Zakaj jih pa ne vprašaš? Ali zapišeš o svojih opažanjih v knjigo pritožb, pohval trgovine? Mene ne motijo mrki prodajalci/ke, razumem jih, da se “dokazujejo” za minimalca (lastniki trgovin, poslovodstva premetavajo podatke v vse smeri, da ob izplačilu ne glede na to, kdaj prodajalec dela dobi minimalca). Če so mrke do tebe le prodajalke, še ni tako hudo….huje bibilo, če bi bili takšni tvoji bljižnji, sodelavci. Po napisan mi delujete kot stranka, katere nikjer niso veseli, zakaj je temu tako bomo tu gor zelo težko ugotovili.

Iz tipkovnice si mi vzel….
Jest mam dve službi, pa grem samo enkrat na teden v štacuno…..sam not-ven, na hitro.
Prodajalk še vidim ne, razen tiste na blagajni za 10-20 sekund…

Se strinjam.Zato ker je mrka:)

Ker je veliko ljudi nesrečnih in se ne znajo pretvarjati. še hujše je ko so eni v službi prijazni in prijetni, za domačo steno pa prave tečnobe.

Mene pa še najbolj zanima, kako izgleda, ko se nekdo dobesedno privalja. Pa sem se trudila, da bi si predstavljala, ampak dlje od tega, da se nekdo valja po tleh, nisem prišla.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Iz tipkovnice si mi vzel….
Jest mam dve službi, pa grem samo enkrat na teden v štacuno…..sam not-ven, na hitro.
Prodajalk še vidim ne, razen tiste na blagajni za 10-20 sekund…[/quote]
Saj ima čas, kot brezposlena in denar, ker prejema nadomestilo plače.
Idealno za šopingiranje. 🙂

Tvoje čustveno stanje vse pove:

Vidiš tisto, kar želiš videti, ker sama sebi greš na živce.

Mene motijo preveč vsiljive prodajalke. Tudi, če bi vrečo oblekla, bi rekla, da mi izjemno pristoji in da barva paše k moji barvi las. 🙂

Izjemno lepe ženske lahko oblečejo vrečo pa so vseeno lepe in sexy 🙂

Izjemno lepe ženske lahko oblečejo vrečo pa so vseeno lepe in sexy :)[/quote]

Seveda, ker razmišljaš kakšna je pod obleko in te njena obleka sploh ne zanima. :)) Da ne boš rekel, da ti ne berem misli. 🙂

Izjemno lepe ženske lahko oblečejo vrečo pa so vseeno lepe in sexy :)[/quote]

Seveda, ker razmišljaš kakšna je pod obleko in te njena obleka sploh ne zanima. :)) Da ne boš rekel, da ti ne berem misli. :)[/quote]
Pa predpostaviva, da je nisem nikoli prej videl niti oblečene, kaj šele gole. Zatorej ne morem vedet kakšna je pod obleko.. Ampak enostavno enim ženskam se poda vse kar navlečejo nase. Ne vem morda zaradi energije, ki jo izžarevajo ali njihove drže, govorice telesa…

Seveda, ker razmišljaš kakšna je pod obleko in te njena obleka sploh ne zanima. :)) Da ne boš rekel, da ti ne berem misli. :)[/quote]
Pa predpostaviva, da je nisem nikoli prej videl niti oblečene, kaj šele gole. Zatorej ne morem vedet kakšna je pod obleko.. Ampak enostavno enim ženskam se poda vse kar navlečejo nase. Ne vem morda zaradi energije, ki jo izžarevajo ali njihove drže, govorice telesa…[/quote]

Pa misliš, da je lahko neka ženska lepa in lepo oblečena, pa hkrati nezanimiva?

Pa predpostaviva, da je nisem nikoli prej videl niti oblečene, kaj šele gole. Zatorej ne morem vedet kakšna je pod obleko.. Ampak enostavno enim ženskam se poda vse kar navlečejo nase. Ne vem morda zaradi energije, ki jo izžarevajo ali njihove drže, govorice telesa…[/quote]

Pa misliš, da je lahko neka ženska lepa in lepo oblečena, pa hkrati nezanimiva?[/quote]
Ja mislim. Ene ko odpro usta vse pokvarijo. 🙂

Pa misliš, da je lahko neka ženska lepa in lepo oblečena, pa hkrati nezanimiva?[/quote]
Ja mislim. Ene ko odpro usta vse pokvarijo. :)[/quote]

Tudi meni se kdaj kakšna neumnost posreči. :))

Ja mislim. Ene ko odpro usta vse pokvarijo. :)[/quote]

Tudi meni se kdaj kakšna neumnost posreči. :))[/quote]
Tudi meni. Včasih napačno postavim vejico ali pa jo pozabim.. 🙂
Hočem reči, da je razlika med “neumnost posreči” in biti neumen 🙂

Jaz bi dodala še izkušnjo z eno zelo klepetavo prodajalko – intuitivno ji nisem zaupala, kar je bila še velika sreča, saj je nekatere stranke oziroma kupce opeharila. Stranke so vnaprej plačale opremo, ki pa kasneje ni bila dobavljena. Če bi nasledla njeni klepetavosti in lepim besedam, bi bila ena od teh opeharjenih strank. Skratka, prodajalke naj bi bile ustrežljive, a ne vsiljive in preveč klepetave.

Jaz pa avtorico razumem, kaj je želela povedati.

Jaz hodim tudi v službo, in zelo občasno po trgovinah, ampak kadar grem, jih dostikrat opazim kot neprijazne, zveličane, odsotne na nek način. Kot da jim samo delo, služba, ni v “zabavo”, kar jim verjetno tudi ni, kot da so vsega site, kot da jim je odveč biti takrat in tam s temi in temi ljudmi, kot da s samo službo, delom… niso zadovoljne.

Zato ker sem tudi sama taka? Ne vem, če bo to držalo. No, razen tega, da sem kdaj pa kdaj tudi sama sitna.

Kadar sem sama v službi in delam s strankami, sem drugačna kot te prodajalke, ki jih velikokrat srečujem. Mogoče zato še toliko bolj opazim to nezanimanje, te mrke obraze, kot jih opisuje avtorice. Sicer ne v smislu neke zamere, bolj v smislu neke nezainteresiranosti. Mislim, da enostavno pozabljajo, da so tam zaradi nas, in ne zaradi sebe. Ali pa vsaj tudi zaradi nas in ne le zaradi sebe. Ta miselnost. Pa moti me tudi tista miselnost, da nimajo biti česa vesele, če delajo trdo in za minimalno plačo, čeprav je marsikje v trgovini več kot minimalna plača. Moti me, ker pozabljajo, da one imajo vsaj službo in redni mesečni dohodek (vsaj imele naj bi ga, in marsikje tudi imajo), marsikdo pa ga nima. Vsaj tega bi lahko bile vesele, mar ne?

Se prav čudno sliši, kajne, da si lahko bolj pomirjen, manj živčen, in nekako “boljše” volje, kot tak, ki nimaš službe, kot pa kot tak, ki jo imaš.

Če kdo na to pozablja, pozablja vosdtvo oz. lastniki trgovine, ki z zaposlenimi ravnajo na naprimeren način. Ta je namreč tista, ki je tam zaradi nas, in ne prodajalke.

Žal, vendar ob takem načinu razmišljanja se bo z zaposlenimi še dolgo ravnalo kot pač se.

In poštene? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Draga avtorica, s tabo se popolnoma strinjam, ker tudi sam opažam, da je odnos prodajalcev do strank v Sloveniji v večini primerov skrajno neprimeren. Nevljudni, neustrežljivi, nezainteresirani in pojma nimajo kaj prodajajo. Verjetno bi bila zadeva nekoliko drugačna če bi bili plačani od prometa…sam če dobro služijo že z zateženimi facami, se jim očitno ni treba smejčkat;)

Je pa treba vedet, da je povprečen slovenski kupec sila nezahteven (kar se vidi tudi v mnogih odgovorih tukaj) in za take kupce so mrke face pač nekaj normalnega…

Delaj ti 10 let s tečnimi strankami, prenašaj njihovo teženje, pametovanje…in vse to za nikakvo plačo, pa da te vidim, kako boš nasmejana.

Če kdo na to pozablja, pozablja vosdtvo oz. lastniki trgovine, ki z zaposlenimi ravnajo na naprimeren način. Ta je namreč tista, ki je tam zaradi nas, in ne prodajalke.

Žal, vendar ob takem načinu razmišljanja se bo z zaposlenimi še dolgo ravnalo kot pač se.[/quote]Po trgovinah imajo največkrat minimalca, premeščajo jih iz poslovalnice v poslovalnico, ne plačajo/izigravajo jih za potne stroške, izmensko delo, deljen delovni čas….itd.itd potem pa naj zobe sončijo, ker je nekdo prišel tja in si želi pozornosti kot kupec?
Drugi pa doma živi s socialnimi transferji in ni dosti na slabšem pa še delat mu ni treba…
Pa da ne bo kdo rekel, da je socialna previsoka! Tisti ki delajo premalo zaslužijo/dobijo zato, da nekdo na njihov račun, pobere milijonski dobiček od firme!

A gre tudi kdo v trgovino in vidi za pultom človeka, osebo ali samo nekoga, “ki je tam zaradi njega”?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ah, dejte no…

Special edition in On_, mislim da sta v mislih imela moje (ali pa vsaj tudi moje?) pisanje oz. opažanje….

To, kar sta vidva izpostavila, pa tudi Boom, je, da so prodajalke na nek način izkoriščane (in izkoriščene). S strani vodstva, s strani nas, kupcev (ki od se “zgražamo” nad njihovim razpoloženjem). Tako, kot vi to vidite, bi lahko veljalo za vsako službo oz. vsaj za vsako službo, kjer je delo s strankami. Pa naj bo to zdravstvo, gospodarstvo, šolstvo, pa tudi še marsikje drugje.

Ampak za šolstvo pa predvidevam, da ne bo tako rečeno, kajne. Prav tako za zdravstvo, me zanima, kdo se bo zavzemal oz. zagovarjal njihove tegobe, premale plače, pretrdo delo, delo ob nedeljah, praznikih, nočnih (v zdravstvu), kdo, če se ob delu s svojimi strankami (bolniki, otroci), ne obnašajo strpno, prijazno, razumevajoče, tolerantno… Boste njih tudi zagovarjali? Ali imajo oni res toliko večje plače, da bi lahko odtehtale oz. diktirale razpoloženje, obzirnost…

Nismo vsi za vsa dela. In kdor ni za delo prodajalca, ali delo šolnika, ali delo policaja, ali delo zdravstvnega uslužbenca, ali delo … , naj pač to ne dela. Naj pač dela delo, ki mu leži, ob katerem se bo dobro počutil. Kdor nima pravega odnosa niti do sebe in do svoje lastne družine (partnerja, svojih lastnih otrok), bo zelo težko imel nek korekten (prijazen) odnos do strank, kupcev, bolnikov, otrok… In nismo vsi kupci “težki”, sitni, in ne “pametujemo” za vsako figo.

Mislim, res, kar lasje mi gredo po konci…

Nisi ti malo zamešala čas ? 🙂
Da si lahko izbiral službe in delal kar si rad delal in če si bil izkoriščan, preprosto zamenjal službo, je bilo možno pred 30-timi leti. Zdaj to preprosto ni možno, da bi izbiral, ampak zaradi nuje vzameš kar je na razpolago. In na razpolago ni nič pametnega. Razen za tiste, ki imajo veze.

Ja, to se dogaja in rajši vidim, da ženska iskreno pokaže, če je nezadovoljna, kot pa tisti prisiljen nasmeh in dober dan po sili.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close