Šepetati konjem…….
hojla,
včeraj sem gledala ta film.
1. Pa se že cel dan sprašujem, če še kje obstajajo moški, ki so možati, delavni, po drugi strani pa čuteči, zmožni globoko ljubiti……? ali je testosteron dokončno izginil iz planeta Zemlja?
da je bil le film, vem po tem, ker je bil Redford (poleg omenjenega) postaven, pa še samski :)))))
2. zakaj morajo taki zmeraj naj…..t? (saj veste, kako se je film končal)
Romantični filmi so ustvarjeni za potrebo ženskih sanjarjenj. V njih je predstavljena ideja, da se bo moški s tako rekoč idealnimi lastnostmi goreče zaljubil v običajno žensko, ki je seveda glavna igralka filma.
Testosteron ni izginil. Ampak testosteron ne premore miline in čutečnosti. Namesto, da bi se ženske sprijaznile z realnostjo in spoznale resnične moške, sanjarite o nedosegljivem, o nekakšnem križancu karizmatičnega možatega alfa samca in copatarskega ubogljivega loleka. Takšnih moških seveda ni, nikoli jih ni bilo, izmislil si jih je Hollywood za potrebo vzdihovanja seksualno nepotešene ženske publike.
Moški smo taki, kot smo, tu se ne da veliko narediti. Možati, robustni, direktni, svojeglavi. Ideja, da se bomo za ženske potrebe spremenili v domačega cucka, ostala neuresničljiva.
Film je bil posnet po istoimenskem delu Nicholasa Evansa in ob njem vidiš, da je scenarist preoblikoval določene ključne dele knjige. V bistvu naredil marsikaj verjetnejše.
Nedolgo nazaj sem brala komentar, zakaj naj ne bi bilo ‘škodljivo’ kdaj pogledati filme te vrste (omenjana sta bila I walk to remember in The vow): “Vedno kadar se spomnim vsebine, vedno me to navda z upanjem, zares koliko je vredno, da v življenju najdemo osebo, s katero bomo čutili posebno povezanost. “
Res je, vsi iščemo posebno povezanost s človekom, vsi na to upamo na posebno vez, le poti so različne. Se pa ne strinjam, da bi bilo gledanje filmov škodljivo, če nekomu ustreza določeni žanr, si naj kar privošči…bolj škodljivo se je odpovedovati vsemu, kar imamo radi 🙂
…ta kavboj je zdravil nevrotičnega konja in “usput” pozdravil še dve “osebi ženskega spola”, ki sta bile podobno zdivjani kot konj, ki ga je zbil kamion, ker sta podlegli utripu mesta, idealom, ki jih ponuja sodobna družba.
Po moje film bolj prikazuje kako škodljiv je tak način življenja in kako malo je treba, da se stvari umirijo, če imaš ob sebi še človeka, ki ga “nori svet” ni uspel ujet v svoje lovke se lahko od njega naučiš/nalezeš umirjenosti, ki je potrebna, da živimo srečno. V tem pogledu je “dreser” uspel.
Ni pa uspel v tem, da bi jo “povaljal” za kar je menda tebi žal in po Spiderjevo je tak moški opata…. :/ 🙁
sine (I.N.R.I.) .. tej pa tudi jaz ne morem odpustiti — da babnica aplicira moške na filmske like???
ko bi vsaj ponudila, da fu*ka kot kakšna XXX začetniška starleta in nastavi vsakemu brez, da jo vpraša ☻☻☻
Vsi bi v naših življenjih radi imeli ideal. Da bi ga dobili, no… ne dobi se ga. Ideal, ali pa vsaj čimvečji približek temu, se lahko samo naredi. “Vsak” moški nosi v sebi tovrstne značilnosti, ki so bile izpostavljene v filmu. Ali vsaj v veliki meri. Kar film ne pokaže oz. narobe kaže, je to, da naj bi takšni moški kar obstajal in bil do vseh žensk dosegljiv. Enak. Film je v tem lažniv.
Kot je že Robi napisal, vprašaj se, kaj lahko ti narediš, da bo tvoj partner takšen. Ženske se premalo zavedamo moči, ki jo imamo. Prava ženska ima moč v moškemu prebuditi njegovo možatost, zmožnost empatije, sočutja, in tudi ljubezen. S svojo ženskostjo. In to ni (samo) videz. To nikakor ni (samo) videz.
takšni res obstajajo, ker jih imam nekaj takih v žlahti, le da niso samski kot tip v filmu, ampak so enkratni možje in očetje. So pa malo starejši in ja, te nove generacije pomehkuženih moških jim ne sežejo do kolen. Lahko je to pogojeno tudi s težjimi razmerami, ki so jih imeli v otroštvu in mladosti, da so se izgradili v močne in delovne osebnosti.
Hmmm… zakaj?[/quote]
simpl: da se posname sekvenca par sekud in izrazi “nekaj” se to zgodi v nekaj 10 ponovitvah.
Film traja 1,5 ure … snemajo ga pa od 10 – 24 mesecev … na celulojdni trak / digitalni zapis.
Ali bi katera dala kateremu tipu toliko časa (eno leto/1,5 ure * število ponovitev sekvence) za vsak pristop k njej ???
jasno ob vsaj 15 svetovalcih kako naj sekvenco “pristopa” izpelje … in brisanjem kar si je ONA ob ponesrečenih sekvencah mislila / doživela ☺
Hmmm… zakaj?[/quote]
simpl: da se posname sekvenca par sekud in izrazi “nekaj” se to zgodi v nekaj 10 ponovitvah.
Film traja 1,5 ure … snemajo ga pa od 10 – 24 mesecev … na celulojdni trak / digitalni zapis.
Ali bi katera dala kateremu tipu toliko časa (eno leto/1,5 ure * število ponovitev sekvence) za vsak pristop k njej ???
jasno ob vsaj 15 svetovalcih kako naj sekvenco “pristopa” izpelje … in brisanjem kar si je ONA ob ponesrečenih sekvencah mislila / doživela ☺[/quote]
Pomota: film “Šepetati konjem” traja 170 minut 🙂
Hmmm… zakaj?[/quote]
jasno ob vsaj 15 svetovalcih kako naj sekvenco “pristopa” izpelje … in brisanjem kar si je ONA ob ponesrečenih sekvencah mislila / doživela ☺[/quote]
Ko ženska gleda film, ne vidi tehničnih podrobnosti. Niti o tem ne razmišlja. Vidi tisto, kar film – junak – ponuja, v njej zbuja. Torej občutke.
Vsekakor pa si z postom tudi odprl oči. Nov pristop, vpogled.
I.N.R.I. tile židje v holivudu o spet zajebali (že tretjič … prvič, ko so se izselili iz Egipta, drugič, ko so Jeruzalemu delali štalo s tem, da bo prišel odrešenik in tretjič s filmsko industrij)
madona – a koliko vas bruto (neto plača + prispevki + kabelski operater + elektrika + … ) stane, da gledate ženske ta gnoj od delanja občutij … a tega pa ne pomislite, ko na kavču segate po robčkih???
jasno … ob tem so partnerji manj kot zrak in sploh ne vidite kaj ženski lik v filmu “ponudi” GLAVNEMU!! igralcu
I.N.R.I. tile židje v holivudu o spet zajebali (že tretjič … prvič, ko so se izselili iz Egipta, drugič, ko so Jeruzalemu delali štalo s tem, da bo prišel odrešenik in tretjič s filmsko industrij)
madona – a koliko vas bruto (neto plača + prispevki + kabelski operater + elektrika + … ) stane, da gledate ženske ta gnoj od delanja občutij … a tega pa ne pomislite, ko na kavču segate po robčkih???
jasno … ob tem so partnerji manj kot zrak in sploh ne vidite kaj ženski lik v filmu “ponudi” GLAVNEMU!! igralcu[/quote]
Problemi? Malo se pozanimaj koliko ženske gleda romantične filme, nato delaj tovrstne veleumne zaključke!
jasno … ob tem so partnerji manj kot zrak in sploh ne vidite kaj ženski lik v filmu “ponudi” GLAVNEMU!! igralcu[/quote]
Hahaha, prepričana da pišeš le z levico, ker je desna zasedena. In če bi bral malo bolj pozorno, bi prebral o čem sem govorila. Samo je težko, če se hočeš samo izpraznit. :)))
Hahaha, prepričana da pišeš le z levico, ker je desna zasedena. In če bi bral malo bolj pozorno, bi prebral o čem sem govorila. Samo je težko, če se hočeš samo izpraznit. :)))[/quote]
srce … če hočeš biti v odrešitev, kar mi podtikaš kot opravke z “desnico” — vzemi listek s šetvilko pri vratih ☺
Hahaha, prepričana da pišeš le z levico, ker je desna zasedena. In če bi bral malo bolj pozorno, bi prebral o čem sem govorila. Samo je težko, če se hočeš samo izpraznit. :)))[/quote]
srce … če hočeš biti v odrešitev, kar mi podtikaš kot opravke z “desnico” — vzemi listek s šetvilko pri vratih ☺[/quote]
Se mi je zdelo, mišek, da še nisi Ovidija predelal. 😉
srce … če hočeš biti v odrešitev, kar mi podtikaš kot opravke z “desnico” — vzemi listek s šetvilko pri vratih ☺[/quote]
Se mi je zdelo, mišek, da še nisi Ovidija predelal. ;)[/quote]
bucika moja … vseh grkov pa res ne poznam … me zanimajo samo tisti zgodovinski liki, ki so vojne zmagali ☺
btw: vmesni čas med posameznimi številkami je 15 fu*kov … toliko da veš koliko imaš časa med številko nad vrati in tisto, ki jo imaš v rokah, ☺
Se mi je zdelo, mišek, da še nisi Ovidija predelal. ;)[/quote]
bucika moja … vseh grkov pa res ne poznam … me zanimajo samo tisti zgodovinski liki, ki so vojne zmagali ☺
btw: vmesni čas med posameznimi številkami je 15 fu*kov … toliko da veš koliko imaš časa med številko nad vrati in tisto, ki jo imaš v rokah, ☺[/quote]
Prostak 😛
Forum je zaprt za komentiranje.