Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Punca ni za skupno življenje

Punca ni za skupno življenje

S punco sva skupaj 7 mesecev, oba preko 30, oba imava službe. Ona stanuje sama, jaz pri starših. Želim si, da bi šla skupaj živet, na svoje. Njej pa ni, pravi, da je prekmalu. Nekako se mi zdi, da raje živi sama, da ji sploh ni za skupno gospodinjstvo. Ali pa je res še prekmalu? Drugače se super razumeva pa vse. Saj, če bi bila stara 20 let bi bilo kmalu, ampak ker sva pa sredi 30ih pa se mi ne zdi prehitro.

Skenslaj to, ker njene želje niso usklajene s tvojimi. In to bo dolgoročno vedno večji problem.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ti bi se priselil v njeno stanovanje, če te prav razumem in to šele po 7 mescih?
Jaz se tudi ne bi strinjala :).

haha ti bi se od mamice kar k punci prištulil. pametna je, boš moral postati dec in priti s prstanom naokoli.

O poroki noče pa niti slišat, je rekla, da bo vedno na koruzi.
Saj se ne bi kar tako prislinil, bi plačeval stroške.

Kaj ti si fant od tiste, ki je pred parimi dnevi odprla temo kako noče k fantu prehitro po nekaj mesecih?

Če noče pač noče. Lahko se vprašaš kakšen moški si, da ti ne zaupa, zakaj toliko dvomov, zakaj si ne želi skupnega življenja s tabo…… Za vsa ta vprašanja je vedno isti odgovor…. :/

Tokrat se strinjam s Spiderjem…. 🙂

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Saj niso leta tista, ki igrajo vlogo, ampak trdnost in trajanje vajine veze.

Kakšne pa so njene izkušnje z moškimi ?

Tu je kar nekaj odprtih vprašanj, zato je težko enoznačno odgovoriti. Tvoja punca verjetno prej ni z nikomer živela na koruzi, kar pomeni, da je tudi nekoliko previdna, kar pa ni nujno slabo. To ne pomeni, da te nima rada, saj sam praviš, da se sicer odlično razumeta. Živeti sam ali v skupnem gospodinjstvu ni enako, to drugo je precej težje in ona morda tudi ni sama vase prepričana, da se ti bo znala prilagoditi. Bom rekla, da jo celo razumem, ker punca očitno ni zaletava, ampak zelo odgovorna. Ona že živi sama, medtem ko se boš ti še moral naučiti živeti “brez staršev”. Zato se pogovori z njo, kaj jo v resnici muči – ali to, da sta skupaj (le) 7 mesecev, ali pa jo skrbi, če se bosta “ujela”, ko bosta zaživela skupaj.

Potem je razlika tudi v tem, ali je ona lastnica stanovanja, ali le najemnica. Če bosta skupaj kupovala stanovanje, bosta (verjetno) vzela kredit, in to vaju bo “vezalo” tudi, če nekoč več ne bosta skupaj. Kredit zna v primeru razpada zveze biti enak problem kot skrbništvo nad skupnimi otroci.

Zadnje čase opažam, da je vse več takih primerov, ko gre ena oseba skozi več “koruzništev”. Nekateri prekmalu skočijo v skupno življenje, ker mislijo, da se to “spodobi” oziroma da se to pričakuje.

Mislim, da se tudi motiš glede vajine starosti. Kje pa piše, da se morata zato, ker sta oba preko 30 nemudoma preseliti skupaj? Tudi ti se vprašaj, ali želiš živeti z njo zato, ker misliš, da bi tako moralo biti, ker sta oba stara čez trideset, ali zato, ker jo imaš tako zelo rad. Mogoče si v glavi “narisal scenarij” kako bi zadeva morala biti in te muči, ker se stvari ne odvijajo v skladu s tvojim načrtom. Zato odmisli “načrt” in poskušaj najprej ugotoviti kakšna so njena resnična čustva do tebe in kako vaju vidi čez nekaj mesecev.

Wow že po 7 mesecih bi se preselila skupaj? To je prekmalu, bodita skupaj vsaj eno leto ali 2 leti. Če bi meni tip zatežil da se že po dobrega pol leta hoče z mano presletiti bi mu tudi rekla NE.

Vsaj ene 2 leti bodita skupaj, saj že če se v taki osnovni zadevi ne strinjata sta si verjetno tudi tako zelo različna tako da dvomim da ti bo veza zdržala 2 leti.

Mislim, da je skupno življenje edini in res pravi pokazatelj ali sta dva za skupaj, ali ne. Seveda ne od prvega dne, okoli enega leta pa že, zato ne vidmi popolnoma nič narobe, če tudi gre taka zveza potem narazen. Vsekakor bolje kot nekaj let narazen, pa krediti za stanovanje, potem pa ugotavljata, da nista za skupaj, po možnosti ko je tu nosečnost ali celo otroci.

Spider, to si pa sijajno zapisal, se čuti tvoj intelekt! Kratko, jedrnato in zelo življenjsko modro- bolje ne bi mogel povedat, kot si.

Ja, no meni ni več za biti doma pri starših. Pa ne zdi se mi smiselno, da bi najemal svoje stanovanje, če pa ima punca že svoje, kupljeno stanovanje. Saj me lahko ven vrže, če ne bom ok :).

A, če to bo ven vrgla, boš pa šel nazaj k staršem? 🙂 Pa te ni nič strah, da te bo vzela pod komando, ker je njeno stanovanje? Mal te v hecu sprašujem. 🙂

Vidim, da se je avtor ustrašil, da bi ga punca komandirala in zdaj resno premišljuje, če bi se preselil k njej. :))

Potem je najbolje biti samski. 🙂

Najti takšnega, s katerim bodo naše želje vedno usklajene, je nemogoče.

To še ni razlog, da dva začneta živeti skupaj.
Tvoje želje prav tako niso usklajene z njenimi.

Ni nujno, da bi jaz šel k njej. TUdi ona bi lahko pri meni živela. Moji starši nimajo nič proti, hišo imamo pa dovolj veliko.

To, kar je za njo prehitro, je za tebe pre(počasno). Če vse drugo štima, kot mora, potem si dajta še nekaj časa in čas bo pokazal kako in kaj. Ne zaletavaj se z glavo skozi zid. 7 mesecev pa tudi ni neka dolga doba… ne rečem 7 let.:) baje se po 7 letih pokaže dejansko ali sta dva za skupaj ali ne :)))))) … saj veš… čez 7 let vse prav pride.:)))))))

Z njo pa bi še bil doma pri starših, sam pa ne ?

Kakšni pa so njeni razlogi, da še ne želi živeti s tabo ?

Pantik, vseeno mislim, da bi njej bolj ustrezala varianta, da bi ti prišel živet k njej, vendar ne takoj. Namreč, ona je šla “na svoje” z razlogom in prav dobro ve, da bi bila v hiši tvojih staršev precej omejena.

Ne forsiraj zadeve, mnoge potencialno dobre veze so zaradi tega razpadle. Sploh pa ne poslušaj nasvetov tistih, ki ti svetujejo na podlagi svoje slabe izkušnje. Vsak primer je zgodba zase.

No, če bi bila ona pri meni, bi si uredila na podstrešju stanovanje.
Ona je proti temu, da bi živela skupaj z mojimi starši. Da bi pa jaz prišel k njej pa se ji zdi prekmalu. Pravi, da se mora veza prej utrditi.

Zgleda, da je bolj previdna. Ali pa nezaupljiva, če ima slabe izkušnje.

Sam najbolj veš kako dobro se razumeta in če se splača delati na utrjevanju veze.

@pantik, kaj ti ni jasno? Punca ima edino prav, da te drži na razdalji. Ima svoje stanovanje, svoje življenje, svoj mir. In sedaj pričakuješ, da se boš kar tko prislinil k njej in ji zavzel kavč?

Fant, pokazati boš moral rezultate. Zrihtaj podstrešje sam in mogoče bo prišla živet k tebi 🙂 🙂 🙂

tip, ki pri 30 in več lahko punci ponudi samo neizdelano mansardo pri tastarih – samo proč od njega.

ali mi posodiš avto? saj bom plačeval stroške. kakšen sanjač.

run punca, run!

Bolj ko to berem, bolj se mi dozdeva da je danes vse več samskih in jamranjočih v stilu “zakaj ne najdem partnerja” med ostalim ravno zaradi tega, ker so mnogi pri 30 in več letih še vedno nesituirani, še vedno živijo pri starših itd.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close