Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Punca ni za skupno življenje

Punca ni za skupno življenje

Pretiravaš. Če sta resno skupaj, je najbolje čimprej preverit, ali življenje pod skupno streho zdrži ali ne. Tle je pač problem v tem, da bi se on selil k njej, torej ne gresta živet v najemniško stanovanje.

Vsak ki je resno v vezi, teži k temu, da bi se čimprej nekje ustvaril skupno gnezdece (ne mislim tukaj otrok), kaj ti nuca nekajletno dejtanje, ko potem ugotoviš, da skupaj v istem stanovanju, ki sta ga nekaj časa opremljala, ne zmoreta? Potem dosti parov ostane skupaj zaradi stroškov, nastalih pri selitvi, komu na čast torej? Samo zato da ne bi izgubila vložka? Brezveze,

Čudi me, da bi se že nekateri po par mesecih kar skupaj preselili.
Človeka komaj spoznaš, sveže zaljuben, vse vidiš v rožicah pa bi kupoval skupno pohištvo, mogoče celo stanovanje?
Se vam ne zdi to malce trapasto?
To so ogromni stroški.
Naj se najprej sploh poležejo prvi metuljčki, ko vidiš na človeku vse super in fajn.
Jaz osebno niti pod razno po par mesecih ne bi vlagala v skupno stanovanje. Sem že bila v par vezah in vse so bile po par mesecih super in fajn po kakem letu ali dveh pa ni bilo več tako rožnato in ker nisva silila tako hitro v skupno stanovanje, ni bilo odvečnih stroškov.
Skupaj sva šla živet z mojim šele po 2 letih. In sva že par let skupaj.

Zanimivo, kako nasportujoče si poti ljudje izbiramo in kako pri vsaki najdemo dober argument za to odločitev. Pa smo pri tem dovolj pošteni do sebe? Pogledamo tudi na slabe strani neke odločitve ali se zadovoljimo le z eno dobro?
Dva se še vedno lahko preselita skupaj v stanovanje takoj na začetku brez da bi pretirano vlagala, če se jima to zdi tvegano. Pač izbereš stanovanje, ki je opremljeno.
Če je denar torej edini razlog, da se skupaj ne vselimo, ker si ob morebitnem neujemanju ne želimo preglavic z delitvijo materiala, potem je moj predlog kar dobra rešitev. Obstaja zdaj še vedno kak tehten proti argument, da bi se dva vselila skupaj po pol leta recimo?
Kako vam pa dve leti življenja z nekom, ki ne živita pod skupno streho zagotavlja, da bo potem pod skupno streho vse teklo, enako kot prej, torej brez težav? Na podlagi česa?
Ali ni želja po prialgajanju celo na začetku neke zveze večja, kot kasneje?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ja krivokljun pa vendar za veliko ljudi je 6 mesecev še premalo da bi zaupal človeku do te mere da bi se že selil skupaj, eni ljudje potrebujemo več časa upam da to razumeš. Tudi jaz ne bi tega hotela po samo 6 mesecih bi hotela imeti neko podlago vmes vsaj kako leto, in potem bi šla v najemniško stanovanje. Saj se hitro vidi potem že po parih mesecih kako klapa. Sem imela podobno situacijo sva se super ujela potem po kakem letu pa pol sva se preselila v najem, in po slabem letu šla narazen ker se nisva ujela preveč različna sva si bila in življenje skupaj je bilo kaotično in neharmonično. Ampak sem hvaležna za to izkušnjo tako da vsem parom svetujem pred poroko, pred otroci obvezno iti v najem za nekaj časa da se sproba tak način življenja, če sta za skupaj ali nista.

Pa obvezno, kot je že nekdo zgoraj napisal Ne kupujte nepremičnin in pohištva in avtov z nekom ki ga komaj poznate tudi s takimi ki ste že v vezi po 1, 2 leti. Ne delajte tega, najbolje da greste v najeto že opremljeno stanovanje in si razdelite najemnino s partnerjem saj kot sem že napisal se zelo hitro skristalizira ali sta za skupaj ali ne.

Marko, tudi, če se dva vselita v že opremljeno stanovanje, stroški niso zanemarljivi. Razen, če si ti tako vajen, da se h kateri kar priseliš oz. da bi se k tebi katera kar priselila.
Selitev v skupno stanovanje pa ni nek mali projekt. Pa četudi najdeta že opremljeno stanovanje.

Neumnost. “Velik projekt!” je edino v tvoji/njeni glavi!

“Sam” (z njo) se preselil v prazno stanovanje z dvema vrečkama cot in službo za določen čas (ki se je iztekal), in to na zimo…. Ostalo je brez veze pisat nekomu, ki mu lastno ugodje (pri starših?) več pomeni kot pa nekdo, ki naj bi ga ljubil…. :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Jaz ne razumem, ker nisi pojasnila, zakaj točno potrebuješ več časa. Pojasni, pa bomo videli. 🙂 Se bojiš, da te bo ponoči ubil?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Stroški? Če sicer živiš na cesti (ali pa pri starših) in ne plačuješ stroškov, potem ta argument “razumem”, sicer pa je zelo smešen izgovor, ki ga ne morem resno jemat.

Ja očitno je za nekatere to samo kapljica v morje oz. not a big deal. Zame ki sem že izkusila te stvari je pa to ogromna zadeva in na žalost so danes takšni časi da je še kako treba gledati kam ti gre denar in s kakšnim človekom se zapletaš. Jaz sigurno nimam toliko denarja da bi ga metala oz. vlagala v nek skupni projekt s človekom ki ga poznam manj kot leto dni. Sploh pa tukaj niso samo leta odločilna itak se lahko zajebesh tudi če si z nekom skupaj dolgo časa. Ne vem mene je izučilo, da imam najprej svoj shit urejen lastno stanovanje napisano na moje ime, svoj job in svoje avto da bi pa delila to z nekom oz. vlagala bo pa moral človek še kaj več pokazati oz. me impresionirati še na kakšne druge načine. Folk ne bodite tupi in naivni in najprej za sebe poskrbite.

8888, zanimivo pri tebi je to, da se iz svoje izkušnje nisi nič naučila. Namesto, da bi z nekom zaživela čim prej, boš naslednjič “potratila” še več časa, zato da boš še enrkat prišla do istega spoznanja. Kaj boš pa potem? Nadlednjič boš počakala še eno leto zraven in naslednjič 2? In kako daleč to vodi?
Kaj pa, če samo ti sama nisi dovolj prilagodljiva, da bi z nekom zaživela harmonično?
O kakem projektu govoriš? Najem stanovanja ni noben projekt. Stroške si lahko delita na pol. Stroške plačuješ tudi takrat, ko živita narazen, ali ne? Niso stroški celo nekaj manjši, če jih deliš na dva dela?

Tako ja. Nakar si domislja, da ga lahko komandira. 🙂

Med samskimi zenskami prevladujejo “uspesne”, sploh ce niso fizicno nekaj posebnega. In podpovprecno situirani moski.

Ja, seveda, dragi moj, kes za stanovanje pa ji je z lufta padu. Aja, v parih letih je privarcevala 100 jurjev ali koliko ze za svoje stanovanje. Hahaha… No, potem pa pride svizec in zavije cokolado…

To je smešno ja. Dobijo tipa, ki je v vsem boljši od njih, potem bi pa rade komandirale.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Oprosti Marko, ampak pišeš tako kot, da živiš na Luni.
Glej, če si se kdajkoli v življenju selil, veš, da to ni poceni stvar.
Daj si preberi 8888 ona ti je dovolj jasno napisala. Ti očitno nimaš kaj veliko izkušenj s tega področja, če se ti zdi selitev čisto zastonj.

Stroški? Če sicer živiš na cesti (ali pa pri starših) in ne plačuješ stroškov, potem ta argument “razumem”, sicer pa je zelo smešen izgovor, ki ga ne morem resno jemat.[/quote]

Si mogoče ti pametna buča že kdaj slišal za najem?

Ja, seveda, dragi moj, kes za stanovanje pa ji je z lufta padu. Aja, v parih letih je privarcevala 100 jurjev ali koliko ze za svoje stanovanje. Hahaha… No, potem pa pride svizec in zavije cokolado…[/quote]

Ampak v tem primeru stanovanje ni njeno oziromanima svojega, kot je omenil. Sicer je možno, da se je nerodno izrazil.

Marko, če nekdo živi na svojem, je to nujno, da je kupil stanovanje. Kako pa potem rečeš tistemu, ki živi sam v najemniškem stanovanju?

Ja, seveda, dragi moj, kes za stanovanje pa ji je z lufta padu. Aja, v parih letih je privarcevala 100 jurjev ali koliko ze za svoje stanovanje. Hahaha… No, potem pa pride svizec in zavije cokolado…[/quote][/quote]
Ne 🙂

Ko se prebral tvojo zgodbo, sem dobil vtis, da je ona neka super uspesnica, ti pa izhajas iz dobro situirane druzine. Sedaj pa vidim, da ni ne eno ne drugo res.

Sodec po drugih temah, puncam je fant luzer, ce pri 30-tih ni vsaj tako “uspesen” kot tvoja deklina. 🙂

Tale tema je očitno namenjena sproščanja frustracij. Eni bi pljuvali po meni, drugi po moji punci. Le kake frustracije imate eni, da morate vsako temo spremeniti v pljuvanje, prepucavanje?

Najemnik?

Stroški? Če sicer živiš na cesti (ali pa pri starših) in ne plačuješ stroškov, potem ta argument “razumem”, sicer pa je zelo smešen izgovor, ki ga ne morem resno jemat.[/quote][/quote]
Če ima kdo od njiju svoje stanovanje, se mi tako ali tako zdi bedasto, da iščeta najem. Če pa živita oba pri starših, pa se mi zdi selitev v najemniško stanmovanje mala malica. Ne vidim stroškov pri selitvi.

Ti pametna buča a ti veš kaj pomeni “na svojem”?
Če si na svojem, jaz to razumem kot, da je ta reč moja last, ne pa od nekoga x in sem jo jaz samo najel, lahko si pa na svojem v smislu samostojnosti.
Samo to je spet razprava o spolu angelov in se išče kako bi da nebi

Drugače pa tisti, ki se tako težko odloči za ta korak “na svoje” iz razloga, da je to predrago, da je drago se selit, ker to veliko stane…… ma ne vem zakaj je sploh iz postelje vstal, ker obleka tudi stane, ki jo je oblekel, da lahko gre ven….
Nima smisla, brez veze, ker ko vam ne bo denar toliko pomemben in vam bo oseba, ki si jo želite pomenila več kot ves denar na tem svetu vam ne bo težko naredit tega koraka, do takrat pa bolje da ste tam kjer ste.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Mare, jaz sem živela v najemniškem stanovanju pa nisem po pol leta vselila nikogar k sebi. Oprosti, pol leta je pa čisto premalo. In sploh ne bi vzela k sebi moškega, ki je do takrat živel pri starših.
Potem sem živela tudi v svojem, kupljenem stanovanju, in niti pod razno nisem pomislila, da bi se nekdo kar priselil po pol leta k meni. Jaz naj bi varčevala na veliko, potem pa bi kar nekoga vselila?
Ne, hvala.
In vedno sem imela prav v takih primerih. Vedno se je izkazalo, da so to eni priskledniki, ki bi najprej pri mamici živeli potem pa se kar prislinili k punci.
Potem pa, ko sem sva se sedanjim fantom odločila za skupno bivanje, sva najela skupno stanovanje (ni sem ga vzela k sebi v svoje). Šla sva oba v najem. In ne boš verjel. Stroški selitve so veliki.

Ce bi ze na zacetku jasno opisal vajino situacijo, bi tudi boljse odgovore dobil. Tako pa se gromo Tom in Jerry risanko. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close