Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ŽIVLJENJSKA BILANCA PARTNERSTVA

ŽIVLJENJSKA BILANCA PARTNERSTVA

Odgovor na objavo uporabnika
Teflon, 29.08.2025 ob 15:16

iDESI ?, 29.08.2025 ob 09:38

Teflon, 29.08.2025 ob 08:30

iDESI ?, 29.08.2025 ob 08:06

Teflon, 29.08.2025 ob 07:47

iDESI ?, 29.08.2025 ob 07:20

Ti iDesi!, 28.08.2025 ob 23:47

A si ti 25 let star? Iz nezaključene zgodbe zdrviš v drugo in jo zastrupljaš s svojo nerešeno zgodovino? Sorry, ti nisi niti odrasel, niti odgovoren in še ekstra ne sogovornik, s katerim lahko jasno zaključiš nek dogovor. O kakem spoštovanju vrednosti partnerske zveze ni sanjati pri tebi.
Samo za svojo guzo ti je mar, preostanek ti pa po tvoje kar pripada v last.

Preživnina se jasno določi na osnovi tvojih prihodkov. Nekaj pesniš tule okoli tega in zadeva ne pije vode. Denar, ki ga mečeš za sodne postopke, verjetno presega zneske preživnine. Torej si idiot na področju financ, čeprav so ti poleg samoljubja in zmagovanja za vsako ceno tako pomembne. To delajo samo norci. Ali pa zelo nekaj šušmariš. Odnosa do otrok ni v eni tvoji besedi. Samo ti žrtev uboga in grdi grdi vsi drugi.

Ton, v katerem govoriš o materi tvojih otrok govori samo o tem, da si narcisoiden ti. Že samo, ko moški začne opletati z izrazoslovjem kvazipsihologinj iz Cosmopolitana, je za moškega na mestu sramota brez primere. Ko pa to še povezuješ z materialističnimi merili, je pa to … ni besede. Katastrofa.

Ta tvoja Aurora mora biti res zelo obupana, da za tako ceno gnjavaže prenaša tebe. Ima dve možnosti -da bo pohlevna sužnja tvojim muham, ali pa boš prav kmalu z njo ravnal enako, kot z bivšo. Pokop v obeh primerih.

Ti pa vsekakor nisi noben odrasel moški, sicer ne bi njej nalagal bremena svoje nedokončane mizerije.

Ne privoščim ti bolezni in zna biti, da imaš mnogo dobrih lastnosti, ampak si nezrel, neodgovoren in težek sto ton. To troje je povsem dovolj, da te nihče ne more spoštovati ali prenašati. Saj samega sebe ne preneseš.
Po svoje logično, da si zbolel.

Verjamem, da ti tako vidiš. In do svojega mnenja imaš vso pravico. Jaz zdaj stojim na trdnih tleh in vidim stvari drugače.

Ko ti nekaj ni všeč,  vsakič nakopiraš na pamet naučen odgovor, najbrž iz kake “šole za osebnostno rast”.
Pa faking niti ene same stvari ne narediš spontano in po občutku, vse je umetno naučeno, strojno, robotsko.
Namesto, da bi v kritiki našel namig za iskanje sprememb na bolje, ti blokiraš.

Izjemno malo ljudi poznam, ki so tako nepredušno zaprti za možnost uvida vase. Vsi imajo enak problem, kot ti. Na področjih odnosov, kjer ratio pač ni tapravi procesor za  obdelavo podatkov.

Verjamem, da se ne boš spremenil. Ne le, da se nočeš, ker si sam sebi super pravilno naštelan, ampak zato, ker nimaš te kapacitete. Zate odnosi niso dodana vrednost, ampak balast. Odpovej se jim raje, ker temu nisi kos.

Saj se ti ni niti treba spreminjati, bodi, kar si. Že to komaj zmoreš procesirati. Ampak bodi fer in ne vlači še drugih v ta suhoparen svet. Sprejmi, da si drugačen in s to drugačnostjo za okolico nesprejemljiv. Ljudje smo socialna (komunikativna) bitja, s tabo pa ob takih odgovorih ni možno komunicirati. Kot bi se pogovarjal z robotom. Brez veze in brezplodno. Samo drugim najedaš, sebi ne dodaš ničesar. V bistvu si pijavka. Črpaš od drugih razmisleke, ki pa jih niti ne uporabiš v svoj prid. Proč metanje časa in energije.

Pa očitno še vedno in vseeno toliko neracionalen, da se nenehno izpostavljaš na ogled drugim, čeprav nočeš njihovega mnenja.

A znaš razložiti, čemu to sploh delaš? Kaj si recimo koristnega iz tukajšnjih debat pridobil v zadnjih dveh letih? Znaš našteti?

Zanimiva vprašanja. Bom poskusil odgovoriti. Dve desetletji sem živel v zvezi, v kateri moje potrebe in moja čustva niso bila pomembna. Vsakršno nelagodje na drugi strani pa je služilo temu, da bi v meni izzvalo občutke strahu (pred zapustitvijo), tesnobe, krivde in dolžnosti, da storim vse za odpravo tega nelagodja.

Vse to se je seveda zelo dobro prijelo, saj sem bil naučen, da sem vreden toliko, kolikor strežem in ugajam drugim. Moja vrednost je bila pericipirana skozi odobravanje, potrditev drugih.

V zadnjih letih sem veliko delal na tem. Po toliko letih megle v glavi, mi je danes npr. jasno, da lahko vsak izmed nas vidi stvari na svoj način, jih doživi in občuti po svoje. In zelo pomembno se mi zdi, da tudi sam to dopuščam drugim. Zavedam se, da nimam nadzora nad čustvi, občutki in mnenji drugih. Imam pa nadzor nad svojim vedenjem. In zanj potrebujem prevzeti polno odgovornost.

Opazim, da v debatah pogrešate mojo čustveno vpletenost. In res se držim na distanci. Vaš občutek je povsem legitimen. Moje vedenje je utemeljeno na moji trenutni poziciji in usmerjen sem v cilje, ki me izpolnjujejo in mi omogočajo angažma, skladen z mojomi vrednotami. In razprševanje energije za debate, kot se tu implicirajo, bi bilo iz mojega vidika potrata. Komuniciram na način, ki mi omogoča dobro počutje in daje neko dodano vrednost debati.

Ok, to je sedaj malo bolj razumljivo. Tudi tvoj “razvoj” v strogo racionalno smer je v tem primeru neka logična rešitev.
Upam, da si del osebnosti vseeno obdržal (zase) in ne popolnoma potlačil ali izničil. Iti iz ene skrajnosti v drugo tudi ne prinese uspeha, le trenutno služi točno določenemu namenu – v tvojem primeru predelavi in zaključevanju.

Nikakor pa tega stila na obdrži trajno, ker je nefunkcionalen in te pušča praznega.
Trenutno si stroj. Menda to sam veš, ali ne?
Služi namenu (recimo, da).
Boš to obdržal kot svoj vzorec?

Od nekdaj sem bil pristaš pristopa “tool for the job”. Analitičnost je moj pomemben gradnik in eno mojih močnejših orodij. Vzorcev vedenja pa prakticiram več, odvisno od situacije in vloge.

Konec koncev v resnici tak ali drugačen vzorec sam pi sebi ni ne dober in ne slab. Kar je smiselno, je da ga ozavestimo in ne delujemo na avtopilotu naših sprožilcev, temveč da zavestno izberemo vrsto odziva.

Uh, tu se pa gola analiza stanja loči od življenja.  Kar si zdaj napisal, je materialistični oportunizem.
Četudi bi se do milimetra držal takega recepta, te bo pripeljal v psihiatrično obravnavo (ali pa zapor) .

Ne govorim na pamet, ampak iz izkušenj-ne le lastnih.
Hja, morda tvoja edina možnost, ampak ne obetaj si preveč od nje. Morda reši en vidik življenja, zagotovo pa ne celote.
Če si s tako malo zadovoljen… poročaj. Če boš lahko.

Zanimivo. Jaz vidim drugače. Pojasni oz. utemelji (ko/če boš pri času in volji).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close