Zgodba treh samskih 40-letnic
No ja… Po Daterjevo si vse zafural, če si se odločil za enega stalnega partnerja in za otroke.
Najboljši so samski, ki redno menjavajo…. 😉
GF a si ti dobra al si boljša? :)))[/quote]
To vsekakor ne mislim, niti trdim. Pravim pa, da se vecina ljudi poparcka iz vseh drugih vzgibov, le kompatibilnosti ne. Posledice so znane. Ne le razveze, ipd. Predvsem katastrofa od zvez, na katere so sicer navzven prav ponosni. Vsaj dokler trajajo. In ce ni prehudo.
Je pa danes tvegano imeti enega dolgoletnega partnerja. Se bolj pa otroke.[/quote]
Če se dva ne razumeta ali po nekaj letih ločita, še to ne pomeni, da nista iskala kompatibilnosti. Sami vzgibi nas silijo, da iščemo kompatibilne, preko katerih bomo lahko realizirali svoje vzgibe.
Neposobnost reševanja težav, sebičnost, nerazumevanje partnerja…To so potem razlogi, da dobimo vtis, kot da dva nista kompatibilna. Pa čeprav lahko imata marsikaj skupnega.
No ja… Po Daterjevo si vse zafural, če si se odločil za enega stalnega partnerja in za otroke.
Najboljši so samski, ki redno menjavajo…. 😉
GF a si ti dobra al si boljša? :)))[/quote]
To vsekakor ne mislim, niti trdim. Pravim pa, da se vecina ljudi poparcka iz vseh drugih vzgibov, le kompatibilnosti ne. Posledice so znane. Ne le razveze, ipd. Predvsem katastrofa od zvez, na katere so sicer navzven prav ponosni. Vsaj dokler trajajo. In ce ni prehudo.
Je pa danes tvegano imeti enega dolgoletnega partnerja. Se bolj pa otroke.[/quote]
Kako pa lahko veš kdo je še bolj kompatibilen od trenutnega partnerja?
Sicer pa če se sam ne trudiš ni noben kompatibilen 😉
Sicer pa če se sam ne trudiš ni noben kompatibilen ;)[/quote]
Izkusnje, izkusnje, … 😉
Eni se cudite, kako hitro vidim, da mi ni z neko punco za bit. Da je to moj manjko. Da se mi ne da trudit. Da… Dejansko pa ravno zaradi izkusenj hitro prepoznam nekompatibilnost. Skoda truda.
Izkusnje, izkusnje, … 😉
Eni se cudite, kako hitro vidim, da mi ni z neko punco za bit. Da je to moj manjko. Da se mi ne da trudit. Da… Dejansko pa ravno zaradi izkusenj hitro prepoznam nekompatibilnost. Skoda truda.[/quote]A ni čudno, da kljub izkušenosti ostajaš večno sam in si samo trenutke popestriš z nekom v dvoje?
Izkusnje, izkusnje, … 😉
Eni se cudite, kako hitro vidim, da mi ni z neko punco za bit. Da je to moj manjko. Da se mi ne da trudit. Da… Dejansko pa ravno zaradi izkusenj hitro prepoznam nekompatibilnost. Skoda truda.[/quote]
Če prav razumem, se nisi nasel punco s katero bi bil kompatibilen. Kako pa potem veš, da nisi tudi ti tisti z zgoraj opisanimi lastnostmi? Verjamem, da v težkih situacijah (mišljeno v odnosu) ne težiš ženski, ampak raje greš.. Ampak, a ni to reakcija, sicer obratna od reakcij ‘težkih žensk’, je pa na isti premici?
Izkusnje, izkusnje, … 😉
Eni se cudite, kako hitro vidim, da mi ni z neko punco za bit. Da je to moj manjko. Da se mi ne da trudit. Da… Dejansko pa ravno zaradi izkusenj hitro prepoznam nekompatibilnost. Skoda truda.[/quote]A ni čudno, da kljub izkušenosti ostajaš večno sam in si samo trenutke popestriš z nekom v dvoje?[/quote]
Vecno sam? Pa ravno jaz sem redko sam. 🙂
Niti vem vec ne kolikokrat me je katera zaprosila ali predlagala otroka ali… Res cudno to moje bojda “vecno samsko zivljenje”, lol.
A ni čudno, da kljub izkušenosti ostajaš večno sam in si samo trenutke popestriš z nekom v dvoje?[/quote]
Niti vem vec ne kolikokrat me je katera zaprosila ali predlagala otroka ali… Res cudno to moje bojda “vecno samsko zivljenje”, lol.[/quote]Seveda, seveda vedno si v “gužvi” ups v (plitkih) odnosih.
Nekdo, ki hodi samo do kolen v vodo oz kar skoz tam stoji, mu težko pripišeš, da je dober plavalec.
A boš kaj šel tudi na Radgonski sejem? Menda bo gneča tam…. 😉
Niti vem vec ne kolikokrat me je katera zaprosila ali predlagala otroka ali… Res cudno to moje bojda “vecno samsko zivljenje”, lol.[/quote]Seveda, seveda vedno si v “gužvi” ups v (plitkih) odnosih.
Nekdo, ki hodi samo do kolen v vodo oz kar skoz tam stoji, mu težko pripišeš, da je dober plavalec.
A boš kaj šel tudi na Radgonski sejem? Menda bo gneča tam…. ;)[/quote]
Jaz grem na Radgonski sejem. Je krasen lovski rajon 🙂
Izkusnje, izkusnje, … 😉
Eni se cudite, kako hitro vidim, da mi ni z neko punco za bit. Da je to moj manjko. Da se mi ne da trudit. Da… Dejansko pa ravno zaradi izkusenj hitro prepoznam nekompatibilnost. Skoda truda.[/quote]
Če prav razumem, se nisi nasel punco s katero bi bil kompatibilen. Kako pa potem veš, da nisi tudi ti tisti z zgoraj opisanimi lastnostmi? Verjamem, da v težkih situacijah (mišljeno v odnosu) ne težiš ženski, ampak raje greš.. Ampak, a ni to reakcija, sicer obratna od reakcij ‘težkih žensk’, je pa na isti premici?[/quote]
So podobnosti. Ne gre pa za isto stvar.
Res pa, da redko tezim. Raje grem. Odvisno od situacije, vlozenega truda, zenske.
Ampak to ni edina razlika med mano in njimi.
Jaz raje skacem v vodo, kot plavam proti toku, lol. Ce ze plavam, plavam dokler je relativno prijetno.
Vecini resno “zvezanih” prijateljev in znancev, t.i. plavalcem, sploh ne zavidam. Ravno obratno. Vec ko vem o njihovi zvezi, bolj jih obzalujem. Ujeti. Sprijaznjeni z usodo.
Seveda, seveda vedno si v “gužvi” ups v (plitkih) odnosih.
Jaz raje skacem v vodo, kot plavam proti toku, lol. Ce ze plavam, plavam dokler je relativno prijetno.
Vecini resno “zvezanih” prijateljev in znancev, t.i. plavalcem, sploh ne zavidam. Ravno obratno. Vec ko vem o njihovi zvezi, bolj jih obzalujem. Ujeti. Sprijaznjeni z usodo.[/quote]
Tegale foruma in debat res nisem spremljala, ampak sem opazila, da nekako nimaš, po povedanem, lepega in pristnega odnosa z ženskami. Kateri je tvoj žulj, ne bom razpredala, je pa več kot očitno, da žulj je. Kot je brati na tem delu foruma in na katerem si se izpostavil.
Ne delam primerjav, kar je najslabša možnost, če želiš funkcionirati. Primerjave delaš takrat, ko se odločaš za najboljše ali takrat, ko nečesa nisi prebolel. Včasih moraš pa samo odrasti ali se odločiti.
Sam veš, kaj je pri tebi, ampak toliko povedanega v eno smer, nato še primerjav, kar kliče, kako te nekje žuli vijak, ki ga operater ne zmore odstraniti, ne čevelj, ki ga ti lahkotno lahko zamenjaš.
Ker imam občutek, da se tiče osebnega naslavljanja ta post, bi bilo priročljivo, da bi to bolečio izlil njej v naročje, ne nam, kot močan moški, ki zna razrešiti tudi prdec diskretno.
p.s. pomisli, kako deluješ na okolico. Da ne boš vedno razmišljal, kako so drugi neugodni samo zate.
Hja, človek se vpraša, kako zanimivo je v resnici tvoje življenje, ko se toliko s tistimi v resnih zvezah ukvarjaš.[/quote]
Sem eden hudo redkih tukaj gor, ki pise predvsem o in iz svojega zivljenje. Za razliko od skoraj vseh VAS, ki se ukvarjate in pisete predvsem o drugih zivljenjih. Raje se zamisli, kaj to o TVOJEM zivljenju govori. Aha? lol[/quote]
Oprosti, saj bi ti verjela, da pišeš “predvsem o in iz svojega življenja”, če izpod tvojih rok ne bi prišlo toliko prispevkov o lifestyle-u, za katerega trdiš, da nikakor ni tvoj (in sodeč po opisih tega, ki naj bi bil tvoj, tudi ne more biti).
Glede na to, da se je moj komentar nanašala na vprašanja:
…mi povej, kje sta ti in tvoj life znotraj teh? Vprašanje je seveda retorično.
Sama nimam potrebe po tem, da bi svoje življenje popisovala na nekem anonimnem forumu, tako da boš težko (iz)vedel, kako zanimivo je v resnici. Lahko pa ugibaš … kot Matjažko. 🙂
No, se srečava v kakšni kolegovi zgodbi, haha.
Glej, stvar je v tem, da mene ni sram, strah, ali kaj ze, pisati iz svojega zivljenja. In o tistem kar vidim, opazam okoli sebe. S plusi in minusi. Drugace povedano, sem “comfortable with who I am”. Pa ceprav zivim dalec od druzbeno sprejemljivega.
Nikogar ne mislim pretirano analizirat, opazam pa, da se drugi ne upate razkriti. In ko mi taki ocitate “ukvarjanje z drugimi”, sami pa pocnete izkljucno to, ukvarjate se z drugimi, vam gre to tudi povedati. A je tako, Senza? 😉
Tegale foruma in debat res nisem spremljala, ampak sem opazila, da nekako nimaš, po povedanem, lepega in pristnega odnosa z ženskami. Kateri je tvoj žulj, ne bom razpredala, je pa več kot očitno, da žulj je. Kot je brati na tem delu foruma in na katerem si se izpostavil.
Ne delam primerjav, kar je najslabša možnost, če želiš funkcionirati. Primerjave delaš takrat, ko se odločaš za najboljše ali takrat, ko nečesa nisi prebolel. Včasih moraš pa samo odrasti ali se odločiti.
Sam veš, kaj je pri tebi, ampak toliko povedanega v eno smer, nato še primerjav, kar kliče, kako te nekje žuli vijak, ki ga operater ne zmore odstraniti, ne čevelj, ki ga ti lahkotno lahko zamenjaš.
Ker imam občutek, da se tiče osebnega naslavljanja ta post, bi bilo priročljivo, da bi to bolečio izlil njej v naročje, ne nam, kot močan moški, ki zna razrešiti tudi prdec diskretno.
p.s. pomisli, kako deluješ na okolico. Da ne boš vedno razmišljal, kako so drugi neugodni samo zate.[/quote]
Hmm… ce zacnem na koncu. Kdo pravi, da mi je okolica neugodna? Se nad druzbo kot tako se ne pritozujem kaj dosti. Kvecjemu izpostavim nelogicnosti. Ljudje so kot so. Po moje je to pametno sprejeti. In se prilagoditi. Pa naj gre za politiko, partnerstvo, ali kaj drugega.
Zal tudi iskreno ne vem komu bi naj izlil bolecino. Do nikogar ne gojim nekih hudih zamer. Realnost sprejemam kot je. Partnerstvo ni nobena pravljica vredna povelicevanja. Ceprav so mnogi sveze zaljubljeni v to sveto prepricani. Se manj bi naj bila “resna zveza” edino “cloveka dostojno zivljenje”. Vse drugo pa domena neresnih jebivetrov. S poroko ja ali ne kronana zveza je le ena od zivljenskih alternativ. Le neizkusen idealist nesposoben ziveti alternativ, jo vidi kot alfo in omego. Ocitno se ne zaveda minusov in raznih tveganj v taksnih zvezah.
Zenske iz zacetka teme si resne zveze zelijo. Jim ne uspeva, ker jih zeljeni kandidati ne marajo. Alternative jim ne disijo.
Meni so alternative cisto sprejemljiva “resitev”. Mi uspeva ziveti cisto cool. Resna zveza je kvecjemu bonus opcija, ce mi bo lepse in “makes sense” v moji situaciji.
Tudi mene ni strah ali sram pisati iz sebe, le da ne čutim pretirane želje, še manj pa potrebe po tem, da bi na nekem anonimnem forumu pisala o sebi in svoji intimi, pa čeprav se ta oblika zdi skorajda idealna platforma, ki te možnosti ponuja oz. omogoča. Poleg upati si in ne upati si obstaja tudi želeti si in ne želeti si, in dejstvo, da gre za anonimen forum, tega ne spremeni. Nikoli nisem tripala na izzive v smislu “Saj ne upaš…”, ker v golem pogumu brez prisotnosti želje ne vidim nobene poante. Če malo karikiram, tudi ti verjetno ne bi pofukal 200-kilske ženske – ne zato, ker si ne bi upal, ampak zato ker si ne bi želel, a je tako, Dater? 🙂
Še enkrat, ne oporekam tvojemu načinu življenja, še vedno pa te vidim kot povprečnega Slovenca, ki svoje mnenje izraža tako, da se izreka proti vsemu, kar je drugačno od “njegovega”, namesto da bi se izrekal za tisto, kar živi, v kar verjame in za čemer stoji. Nekako tako, kot tiste “feministke”, katerih feminizem sloni na pljuvanju moških, namesto da bi se naslanjal na pravice žensk…
Tudi mene ni strah ali sram pisati iz sebe, le da ne čutim pretirane želje, še manj pa potrebe po tem, da bi na nekem anonimnem forumu pisala o sebi in svoji intimi, pa čeprav se ta oblika zdi skorajda idealna platforma, ki te možnosti ponuja oz. omogoča. Poleg upati si in ne upati si obstaja tudi želeti si in ne želeti si, in dejstvo, da gre za anonimen forum, tega ne spremeni. Nikoli nisem tripala na izzive v smislu “Saj ne upaš…”, ker v golem pogumu brez prisotnosti želje ne vidim nobene poante. Če malo karikiram, tudi ti verjetno ne bi pofukal 200-kilske ženske – ne zato, ker si ne bi upal, ampak zato ker si ne bi želel, a je tako, Dater? 🙂
Še enkrat, ne oporekam tvojemu načinu življenja, še vedno pa te vidim kot povprečnega Slovenca, ki svoje mnenje izraža tako, da se izreka proti vsemu, kar je drugačno od “njegovega”, namesto da bi se izrekal za tisto, kar živi, v kar verjame in za čemer stoji. Nekako tako, kot tiste “feministke”, katerih feminizem sloni na pljuvanju moških, namesto da bi se naslanjal na pravice žensk…[/quote]
Ponovno. Ni poanta pisati o sebi ali ne. Pac, po zelji. Nikjer te nisem karkoli prosil. Poanta je, da mi gres TI, ki ne zelis pisati o sebi, pac po zelji, in izkljucno debatiras o drugih!, ocitati ukvarjanje z drugimi. Kot prvo, si hipokrit. Kot drugo, ocitas mi nekaj, kar zame morda od VSEH tukaj se najmanj velja. Ti naj se bolj direktno ovem? Meni ocitas to kar pocnes ti, ce kdo pa prav jaz to se najmanj pocnem. Tudi tukaj se ti ukvarjas z mano, mojim.zivljenjem, ne jaz s tabo in tvojim zivljenje. Slednje me sploh ne zanima. Nic te nisem vprasal, analiziral, itd.
Drugi ocitek je pa se vecji nesmisel.
Kot prvo, kje to jaz ne stojim za tem kako zivim? Kaj to sploh pomeni? Kako clovec zivi je se najboljsi pokazatelj za cem stoji. Ti pa mi gres ocitati, da zivim eno, stojim pa za necem drugim, nasprotnim. WTF?
Ukazati, da resna zveza ni ena in edina alternativa zivljenja, temvec le ena od opcij je vse prej kot to kar mi ocitas. A po tvoje je nedopustno, da se kriticno ozrem na razne po meni zgresene razloge zakaj se gre najbrz kar vecina resno zvezo? S tem stopim na marsikateri zulj, seveda. A jaz bi naj pisal le o svojem zivljenju, ne pa za tem kaj stojim, ali kako sedaj? Ker stojim lahko se za cem drugim, kot tistim kar zivim. Morda to, da zivim kot zivim, odraza tudi prepricanje, da v alternativah vidim vec slabega kot vecina. Ukazati na zablode mnogih resno zvezanih pomeni izraziti moje prepricanje, da se za trajnejsi uspeh zveze mora dosti vec poklopiti in manj temeljiti na brrzmejnem prilagajanju partnerjev in tezkem delu v zvezi. S tem pa se vrnemo na to, da sem dal npr 100 partnerk skozi, predem sem nasel eno vredno ekskluzive. Torej tudi to tukaj zagovarjano zivim. Je tako?? 😉
Skratka, bolj ko s kazalcem kazes name, s tremi prsti kazes nase. A to je tudi lastnost povprecnih Slovencev?
Vem jaz kaksno malenkost ali dve o parlamentarnem debatiranju. Trugic bos morala boskrbeti za malo boljse fiormuliranje. Predvsem pa posegaj po veljavnih argumentih. Ne pa da pokazes da si hipokrit. Tokrat se res nisi proslavila. Lahko ti predlagam kak tecaj ali debetni krozek. 😉
Še enkrat, ne oporekam tvojemu načinu življenja, še vedno pa te vidim kot povprečnega Slovenca, ki svoje mnenje izraža tako, da se izreka proti vsemu, kar je drugačno od “njegovega”, namesto da bi se izrekal za tisto, kar živi, v kar verjame in za čemer stoji. Nekako tako, kot tiste “feministke”, katerih feminizem sloni na pljuvanju moških, namesto da bi se naslanjal na pravice žensk…[/quote]
Ponovno. Ni poanta pisati o sebi ali ne. Pac, po zelji. Nikjer te nisem karkoli prosil. Poanta je, da mi gres TI, ki ne zelis pisati o sebi, pac po zelji, in izkljucno debatiras o drugih!, ocitati ukvarjanje z drugimi. Kot prvo, si hipokrit. Kot drugo, ocitas mi nekaj, kar zame morda od VSEH tukaj se najmanj velja. Ti naj se bolj direktno ovem? Meni ocitas to kar pocnes ti, ce kdo pa prav jaz to se najmanj pocnem. Tudi tukaj se ti ukvarjas z mano, mojim.zivljenjem, ne jaz s tabo in tvojim zivljenje. Slednje me sploh ne zanima. Nic te nisem vprasal, analiziral, itd.
Drugi ocitek je pa se vecji nesmisel.
Kot prvo, kje to jaz ne stojim za tem kako zivim? Kaj to sploh pomeni? Kako clovec zivi je se najboljsi pokazatelj za cem stoji. Ti pa mi gres ocitati, da zivim eno, stojim pa za necem drugim, nasprotnim. WTF?
Ukazati, da resna zveza ni ena in edina alternativa zivljenja, temvec le ena od opcij je vse prej kot to kar mi ocitas. A po tvoje je nedopustno, da se kriticno ozrem na razne po meni zgresene razloge zakaj se gre najbrz kar vecina resno zvezo? S tem stopim na marsikateri zulj, seveda. A jaz bi naj pisal le o svojem zivljenju, ne pa za tem kaj stojim, ali kako sedaj? Ker stojim lahko se za cem drugim, kot tistim kar zivim. Morda to, da zivim kot zivim, odraza tudi prepricanje, da v alternativah vidim vec slabega kot vecina. Ukazati na zablode mnogih resno zvezanih pomeni izraziti moje prepricanje, da se za trajnejsi uspeh zveze mora dosti vec poklopiti in manj temeljiti na brrzmejnem prilagajanju partnerjev in tezkem delu v zvezi. S tem pa se vrnemo na to, da sem dal npr 100 partnerk skozi, predem sem nasel eno vredno ekskluzive. Torej tudi to tukaj zagovarjano zivim. Je tako?? 😉
Skratka, bolj ko s kazalcem kazes name, s tremi prsti kazes nase. A to je tudi lastnost povprecnih Slovencev?
Vem jaz kaksno malenkost ali dve o parlamentarnem debatiranju. Trugic bos morala boskrbeti za malo boljse fiormuliranje. Predvsem pa posegaj po veljavnih argumentih. Ne pa da pokazes da si hipokrit. Tokrat se res nisi proslavila. Lahko ti predlagam kak tecaj ali debetni krozek. ;)[/quote]
Moj namen ni bil nikakršno parlamentarno debatiranje (tudi ne kakšna proslavitev), le razumem ne, zakaj ob vsem tvojem zanimivem življenju non-stop vrtiš isto ploščo. Res, raje berem o šlatanju v kinu in napihnjenih brisačkah, kot pa v neskončnost o tem, kakšni bedniki smo v resnih zvezah. Čeprav furam resno zvezo, je nisem nikoli zagovarjala kot edino pravo opcijo, saj nisem s tem namenom tu, da bi ljudi prevzgajala, jim odpirala oči ali jih preusmerjala na (kvazi) pravo pot. Vsak ima svojo, po kateri hodi kot najbolje zna, in če bi malenkost odstrl svoj filter, bi dojel, da se ne ukvarjam s tvojim življenjem, ampak s tem, kako se konstantno postavljaš na pozicijo superiornega. Ne vem, če se tega zavedaš, prav tako mi je vseeno, če to priznaš, niti se ne bom šla detektiva, ki bi to dokazoval; tak vtis pač pustiš – vsaj name, če doslej še ni razvidno, da vseskozi pišem o tem, kako te jaz “doživljam”.
“Bedniki” in “nebedniki” smo vsepovsod, v raznih oblikah vez kot samski, lol.
Sam status bolj malo pove. 😉
Glej! Ko sem prvic naletel na ta forum, sem opazil, da se ima predvsem pescica “resno vezanih” moskih za nekaj vec, ker so pac vezani. Ostali smo bili delezni posmehovanja in etiket kot so neresnes, nezrel, jebiveter, itd.
Sedaj je forum bolj uravnotezen. Vezan, samski, jebac, aseksualec, … vsega je. In bil je cas, da se “resnezi” malo skulirajo.
Vceraj sem za isto mizo zajtrkoval s CEO-jem firme z 27.000 zaposlenimi. No, in njegovo hcerko. Zgolj nakljucje. Kako vem, kaj je? Povedal mi je. Na telefonu mi je pokazal razne slike s potovanj sirom sveta, v prvem razredu. Omenil, da je doktoriral v Avstraliji. Pa tudi to, da je pred 50. leti hodil 7km bosonog do osnovne sole.
No, na forumu bi rekli, da se je tip HVALIL. Da se ima za nekaj vec. Kaj pa misli da je, a ne? Ampak, dragi moji, tip je nekdo. In na to je cisto upraviceno ponosen. Pa ceprav komu daje vtis superiornosti. Dejanko je superioren v primerjavi z veliko vecina zemljanov. Kdor pa tega ne prenese… njegov problem. Toliko o superiornem vtisu. Ko ga ravno omenjas. 😉
No ja Dater….
Včasih so tudi “resno vezani” moški čufotali po plitvinah, ki jih ti tako hvališ, danes plavajo s tokom v bolj globoki vodi (proti toku se ti bojuješ 😉 in na te svoje sposobnosti so upravičeno ponosni
Pa ceprav komu dajejo vtis superiornosti. Kdor pa tega ne prenese… njegov problem. Toliko o superiornem vtisu. Ko ga ravno omenjas. ;)
Besedo bedniki sem vzela iz tvojega posta, namenjenega vezanim (ali resnim, ali kakorkoli že).
In ko sem jaz uletela na ta forum, ste drug drugemu prali možgane – vsaka tema se je sprevrgla v dvoboj “tradicionalisti” vs. “ponosni samci”. In že takrat nisem razumela, v čem je trik dokazovanja, katera pot je bolj prava. Kot da bo kdo komu kaj vzel, pišuka.
Nič ni narobe, če je nekdo ponosen na svoj uspeh, na sadove svojega dela, medtem ko mi gre vedno malo na smeh, ko se nekdo postavlja s tem, da je drugačen, on ali njegov način življenja. Če človek ni sposoben funkcioniranja na bazi osnovnega spoštovanja do ljudi okoli sebe (ne glede na to, kje na hierarhični lestvici se nahaja), mu vsa drugačnost nič ne pomaga, pa visoke številke tudi ne.
Forum je zaprt za komentiranje.