Ženske, poročene s kurbirji
Jaz sem imel takšno izkušnjo v preteklosti, da je bila moja ljubosumna oziroma bolje rečeno, jo je bilo strah, ker sem se želel dobiti s prijateljico. Ampak njenih dvomov nikoli nisem potrdil, zaupanja pa ji prav tako nisem bil sposoben povrnit. Na koncu je ona naredila tisto, česar se je bala, da bom jaz. :))[/quote]
Sožalje …ampak to je ena pogostih značilnosti ljubosumnih ljudi…ker sodijo po sebi, ne zaupajo drugim….[/quote]
samo pazi da se ne ujameš v zanko svojih izjav… če se že nisi 🙂
Če ne bo imela razloga za ljubosumnost, ne bo problema. 🙂
Kot opravičljiv razlog pa je navedla…. ?[/quote]
Razlog meni ni bil pomemben, hkrati pa je bil preveč očiten. Razhajanje, nezadovoljstvo v odnosu, logično.
Če ne bo imela razloga za ljubosumnost, ne bo problema. :)[/quote]
Točno tako, samo ona meni ne deluje, da zna tolerirat, razumet, popustit že iz debat v preteklosti, tako, da oči na peclje.[/quote]
Tale izjava je izrazito tolerantna, razumevajoča, dobronamerna, popustljiva…..se bom učila od tebe
od zdaj naprej, ja.
Problem pa je v tem, da svojih skrivnosti za katere ne sme nihče vedet, nihče ne prizna na glas. V takem odnosu so potem večno dvomi. On ne ve, ali je ona ljubosumna zato, ker je sama potencialna kandidatka (kar zviša njegov dvom v njo) ali pa zato, ker jo je upravičeno strah. Ona pa se isto sprašuje zanj in potem to ne vodi več nikamor drugam, kot navzdol. Če človek nima dovolj izkušenj, pač ne more naredit vsega prav, vseeno pa že nekje s polnoletnostjo (pa že prej) verjamemo, da smo pojedli vso pamet sveta in da imam vse prav in vse vemo.
Šele, ko postanemo izkušenejši, spoznamo, kako malo v resnici vemo. 🙂
Točno tako, samo ona meni ne deluje, da zna tolerirat, razumet, popustit že iz debat v preteklosti, tako, da oči na peclje.[/quote]
Tale izjava je izrazito tolerantna, razumevajoča, dobronamerna, popustljiva…..se bom učila od tebe od zdaj naprej, ja.[/quote]
Ne bodi užaljena, jaz samo povem, kako se te bere.
Pošteni, ki zaupamo drugim, pa prav tako nasrkamo od nepoštenih. 🙂
Zato se postavlja vprašanje, kdo si še upa biti pošten ? 🙂
Moraš biti precej pameten, da te ne nategnejo. :)[/quote]
Ne vidim argumenta, da bi moral krivico storjeno tebi, vračati z nepoštenostjo do drugih?
Mogoče bi bila pa (zdrava) previdnost bolj na mestu?
Ne vidim argumenta, da bi moral krivico storjeno tebi, vračati z nepoštenostjo do drugih?
Mogoče bi bila pa (zdrava) previdnost bolj na mestu?[/quote]
odlično napisano s tem je bilo povedano vse
Problem pa je v tem, da svojih skrivnosti za katere ne sme nihče vedet, nihče ne prizna na glas. V takem odnosu so potem večno dvomi. On ne ve, ali je ona ljubosumna zato, ker je sama potencialna kandidatka (kar zviša njegov dvom v njo) ali pa zato, ker jo je upravičeno strah. Ona pa se isto sprašuje zanj in potem to ne vodi več nikamor drugam, kot navzdol. Če človek nima dovolj izkušenj, pač ne more naredit vsega prav, vseeno pa že nekje s polnoletnostjo (pa že prej) verjamemo, da smo pojedli vso pamet sveta in da imam vse prav in vse vemo.
Šele, ko postanemo izkušenejši, spoznamo, kako malo v resnici vemo. :)[/quote]
Ko postanemo izkušenejši, se zavemo, da lahko nadzorujemo samo sami sebe (pa še to slabo :))))
In samo upamo, da je tudi partner prišel do enake ugotovitve…
Mogoče bi bila pa (zdrava) previdnost bolj na mestu?[/quote]
Ja. Zdrava previdnost in sposobnost prepoznavanja nepoštenosti, da se pred njo zavarujemo.
Mogoče bi bila pa (zdrava) previdnost bolj na mestu?[/quote]Previdnost pomeni, da nekaj prikriješ, ne poveš ali se celo zlažeš? :/
Forum je zaprt za komentiranje.