Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Žena hoče da dam polovico za hrano

Žena hoče da dam polovico za hrano

Plačam polovico položnic. Drugo polovico plača žena.
Plačam še lizing za njen im moj avto v vrednosti caa 400 eur – njen 180.
Imam 200 eur večjo plačo.
Ona ima še otroške – realno če dobim 100-200 eur več.
Jaz imam konec meseca 0 na TRR, ona ima za 20k prihrankov. Na mesec da priblizno 500 eur v varčevanje.
Sedaj si je izmislila, da ji moram dat mesečno vsaj 250 eur za hrano za 2 odrasla + 2 OŠ otroka.
Ko sem ji rekel, kaj pa lizing za tvoj avto, je rekla, da če je tak, bo ona si sama plačevala še teh par mesecev lizinga ni problema.

nič se sekirat, če ima svoje prihranke na banki, so tudi prihranki skupni, zato je vseeno kdo špara. sicer ona pri nižji plači prišpara 500 evrov, torej ti kar na veliko zapravljaš.

Ce se ze gresta tole vse na pol, potem lepo poglejta, koliko ima kdo place in dajta oba v en zakelj sorazmeren del svoje place, torej ce ima ona 1000€, ti 1200, da ona v skupni fond 500, ti pa 600€ (20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vec, ker je tvoja placa toliko visja), otroski v celoti v skupni fond, lizing placa vsak svojega in problem resen.

Kako se pa kaj razumeta drugač? Kdo ima večje investicije v hisi cez?

Ce imata enake place kako da ona 500 v varcevanje, ti pa ne? Ali brezglavo trosis pa ce vsaj ona potem nakaj dat na stran?

Imam obcutek, da pripravlja teren za pobeg.

Zivimo pri mojih starsih v mansardi. Stroskov z stanovanjem ni. Haz kupim dosti za hiso delavnico in kmetijo zato ne uspem nic nasparat.

po domače povedano, dopyzdilo ji je, da ti svoj denar mečeš za starše (hiša, kmetija, delavnica, nič od tega ni vajino kaj, vse ima foter prek), ona pa plačuje za hrano za 4 člansko družino
od tega, da ti plačuješ za kmetijo pa bajto pa delavnico, ne ti, ne ona, ne familija nima nič.

ima prav. najprej bi morale biti zadovoljjene potrebe vajine družine, pol pa ti kupuj za delavnico pa kmetijo pa tak dalje

Samo dve besedi, da ti bo vse jasno:
NAJ_BAL SI!!

Jaz, pa nimam teh problemov, pol pol. Me noben za nič ne gnjavi. Vse, kar je na banki je moje, kar je v hiši je moje. Zato je pa potrebno dobro vse prej preštudirat, predno se podaš na pot za pol – pol.

V roku 2-5 let bo imela divolj za polog za stanovanje. Ce ima 500 eur vsak mesec viska za sparanje ima vredu placo in bo dobila za preostanek kredit.
Nekaj bo scuzala iz tebe.
Prezivnina za dva otroka.
Jup n a j e * a l s i.

Ima poloznice na trajnik?
Hrano placuje s kartico?
Pred sodnikom bo lepo pomahala z izpiski iz banke kdo je placeval kaj.
Pripravi se.

Prihranke bo dala za fasado.
Kako stanovanje? Nimamo v planu it nikamor. Tu nam nic ne manjka.

To ti misliš. Oz. ti nimaš planov, ker ti nič ne manjka.
Jo pa razumem. Dopizdilo ji je tvoje vlaganje v nekaj, kar ni vajino, ona te pa medtem futra. Zakaj že?

ho ho hooooo, Merry Christmas!

Samo dve besedi, da ti bo vse jasno:
NAJ_BAL SI!!
[/quote]

Na začetku ko sta šla pod streho tvojih se nista zmenila da bi približno isto prispevala za stroške(lizing še omenjaš, hrana itd) in zdaj je udarilo. Zaštekala vama je komunikacija. Ne vem kako bosta to zdj skompenzirala da se uredi. Težka bo tole. Če ima ona tolko na strani pri njej ne bi smel bit problem in bi lahko dala vsaj za lizing zraven.

Dol mi visi za tvoje familijarne probleme.

Mislim za lizing da bi v štartu že ona t7d dala zraven. Mal sem prehitr oddala post.

A lulcek je tudi samo pol njen,ali kako nasta pa to urejeno?!

Jaz ti bom napisal, pa sem že stokrat pisal o tem tukaj, lahko najdeš kakšno staro mojo temo o tej zadevi.
V zakonu je potrebno imet pošlihtano spalnico in denarnico. To je vse. Ko to je to tako kot se zagre, potem zakon obstane in je zdrav zakon.
Ljudje imamo različno urejeno na tem področju. Jaz poznam par, ki dejansko plačuje vse vsak zase, za otroke se razdeli na oba. In odlično funkcionirata že 25 let, pa verjetno še več. Ma kje, trideset let sta poročena.
Takole se oni gredo: vsak svoj tuš gel, vsak svojo žajfo, vsak svoj šampon, vsak svojo pasto, vsak svoje vse! Enostavno svoje vse. Edino kar imajo skupnega je hladilnik in kar je v kuhinji. To se razdeli na oba enako. Eden kupi, prinese račun in drugi mu da do centa točno v kešu. Zanimivo, ampak jim laufa. Ko gredo na dopust, plačata točno vsak pol. Neglede koliko ima kdo plače. Pač vsak pol da.
Jaz imam urejeno drugače. Pri nas se takoj ob plači da en znesek na drug račun, na katerem sva oba pooblaščena in imava tudi vsak svojo kartico za ta račun, tako da oba lahko z njo plačujeva ali dvigujeva na bankomatu. To je denar, ki ga imamo na voljo za čez mesec, da se kupi karkoli za gospodinjstvo in se tanka avtomobile in se kupi ko se kaj polomi al karkoli. Torej to je denar za našo družino in financiranje. Tudi položnice se vse plačujejo iz tega računa. Ostali denar imava vsak zase in ga trošiva ali pač ne trošiva. Meni ne more ona nič očitat, ker jaz lahko svoj denar staršem pošljem, v dobrodelno nakažem, si lahko lopar za tenis kupim, ali pa nov telefon. Ni pomembno. Tudi ona tako.
To je najboljša varianta in nihče se nič ne krega.
Lahko se pa zmenita tako, da eden plača položnice vse od a do ž, drugi pa isto vsoto kot si ti dal za položnice da za namen gospodinjstva. V veliko familijah je tako. Da eden položnice plača eden pa hladilnik fila.
Kaj je namen da ti je zdaj začela to hrano naprej metat ne vem… Konec koncev če ji njen lizing plačuješ… No ja, glej ne vem.
Imaš pa tudi pare, kjer eden svoje plače sploh ne dvigne. Živijo od ene plače, ena se pa špara. In taki ljudje dejansko prišparajo v nekaj letih precej denarja. Najslabše je to ko nekaj delite in se menite kdo bo kaj plačal. Brez veze. Naredita skupni fond in iz njega se naj plačuje vse kar je za družino.

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Ne!
Ali se je porocila z mozem ali z banko?
Lepo ji pokazi kje je banka in naj gre tam kes cuzat.
Odlocno reci ne!

Je tako noro Šnelo, tako je treba samo tako.[img]http://shrani.si/f/28/wq/3s5FlSJ6/xy.gif[/img]

Je tako noro Šnelo, tako je treba samo tako.[img]http://shrani.si/f/28/wq/3s5FlSJ6/xy.gif[/img]
[/quote]
A zdaj ze babe tepejo babe?😏🙄😶
Ne zmores vec, si prestar?😁

Ne, ne. Tako zeno poslat na banko, da se poroci z denarjem.
Taka unici odnose, familijo.

A zdaj ze babe tepejo babe?😏🙄😶
Ne zmores vec, si prestar?😁

Ne, ne. Tako zeno poslat na banko, da se poroci z denarjem.
Taka unici odnose, familijo.
[/quote]
Agentke, ne? Nimam jaz zmeraj cajt za vse.😁

Torej vse na pol. Delo v stanovanju. Delo z otroci. Denar. Vse na pol. Torej ti prenehaj plačevati njen lizing. Daj zraven za hrano pol, enkrat ti pelji otroke k zdravniku, drugič ona, enkrat pojdi ti v trgovino, drugič ona, enkrat ti sekret spucaj, drug dan ga bo ona, cunje za mulce vsak pol, vrtec vsak pol, dopust vsak pol….pač vse na pol. Če ste že cimri. Tako gre. Jaz ko sem kot študentka živela s cimri smo imeli razpored za čiščenje. Lahko to naredita :). Pa označene police v hladilniku čigavo je kaj. Lahko pa se pogledaš v špegu in se zaveš da si dedc, mož in oče in nehaš špilat sinčka in metat denar v stvari ki ne koristijo vajini družini. Saj ne da si zmožen, ampak nej vsaj probaš lahko.

no ja, najbrž se tudi ni poročila zato in z nekom, da bi ga futrala, ker on v tujo nepremičnino vlaga, a ne?

No, vsekakor, ker prišel si v navzkriž z leasingom in stroški prehrane. Jaz močno dvomim oz. mi je jasno, da 180 eur, ki jih plačaš za leasing, niti pod razno ne pokrije stroška hrane zate ter 1/2 za otroke. Tako da bo vsekakor bolj pošteno in ugodneje zanjo, da si leasing sama plačuje, pa od tebe pobere znesek za hrano in ostale zadeve. To, da ti denar mečeš v nekaj, kar ni najino, pa ni njen problem in ni tega treba vštevat v stroške, ki se nje tičejo. Bodi dedec. To predvsem pomeni, da bodi vsaj pošten, če že z denarjem ne znaš ravnati.

no ja, najbrž se tudi ni poročila zato in z nekom, da bi ga futrala, ker on v tujo nepremičnino vlaga, a ne?
[/quote]
To sploh niso zveze, tako pizdačo kot je ta in ti, se dvakrat, trikrat nategne, pa v rit nasuva, nikakor se z njo ne ustvarja družine.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close