Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Žena hoče da dam polovico za hrano

Žena hoče da dam polovico za hrano

Vrgla sva na kup vse stroske hrano otroke poloznice kredite lizinge zavatovanja registracije dopust varcevanje. Caa 2k mesecno.
Imava racun na katerem sva pooblascena oba.
Gor nakazeva caa 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} najine place. En malo vec ker ima vecjo placo drug malo manj ker ima manjso. Vsak mesec gre tja med 2k-2,2k.
Kar ostane imava zase in drugega nic ne briga.
Bili so meseci ko sem prispevala denar v skupno samo jaz, ker je bil on brez sluzbe in bili so meseci ko je samo on. Potem je imel vec on potem vec jaz. Zivljenje gre gor in dol.
Ziviva pa na svojem. Kredit odplacevala oba.

no ja, najbrž se tudi ni poročila zato in z nekom, da bi ga futrala, ker on v tujo nepremičnino vlaga, a ne?
[/quote]

Najboljse, da gre on se popoldanski siht delat, ali da tip odpre cistilni servis, pa da popoldan pridela ene 1000€. Da lahko potem babšver zagoni za depilacijo, pedikuro, manikuro, kofetke, da financira vse vecerje z njenimi frendicami… pa da ji se ostane za ljubimca, da jo servisira, ko njen ob 22h “krepatus mortus” popada v posteljo.😂

Nekje so meje.

Jaz v zivljenju nisem nikogar izkoriscala in niti ne bi, ne bom. So pa mene grdo drugi( ne moski ampak sorodniki).

No, čaki malo – če si pa ti domisljaš da dva OŠ otroka staneta 100-200€ potem pa malo morgen. Preračunaj si koliko bi stala preživnina, če bi se ločila, hrana in stroški naj gredo na 50/50, če živi pri tebi vštej pol najemnine minus njene investicije, avto pa naj si sama plačuje. Za nazaj zdaj nimaš za ritati, kar se pa tvoje 200€ več plače tiče si pa zapravil 20€ več za svoj avto.
Malo preštej koliko sam porabiš za ***, preden svojo babo označiš za kešP!
Ko boš zaračunal boš pa lahko povedal kdo koga molze.
Dva OŠ otroka sta mnogo več od 180€ za avto. Finance oa imejta urejene toliko, da do takšnih *** ne pride.
Bodi fer do obeh, smo enakopravni. Razumela bi pri razliki 500€, samo za 200 pa sam presodi ali boš dal za ženo in/ali otroke tisti delež več ali zadržiš zase – samo ne zavijaj, ko ti otroka pod gobec upravičeno vržeta požrešnost. Ne zdi se mi prav, da ji daješ polovico teh 200€, samo otrokom pa si po evoluciji dolžen.

No, čaki malo – če si pa ti domisljaš da dva OŠ otroka staneta 100-200€ potem pa malo morgen. Preračunaj si koliko bi stala preživnina, če bi se ločila, hrana in stroški naj gredo na 50/50, če živi pri tebi vštej pol najemnine minus njene investicije, avto pa naj si sama plačuje. Za nazaj zdaj nimaš za ritati, kar se pa tvoje 200€ več plače tiče si pa zapravil 20€ več za svoj avto.
Malo preštej koliko sam porabiš za ***, preden svojo babo označiš za kešP!
Ko boš zaračunal boš pa lahko povedal kdo koga molze.
Dva OŠ otroka sta mnogo več od 180€ za avto. Finance oa imejta urejene toliko, da do takšnih *** ne pride.
Bodi fer do obeh, smo enakopravni. Razumela bi pri razliki 500€, samo za 200 pa sam presodi ali boš dal za ženo in/ali otroke tisti delež več ali zadržiš zase – samo ne zavijaj, ko ti otroka pod gobec upravičeno vržeta požrešnost. Ne zdi se mi prav, da ji daješ polovico teh 200€, samo otrokom pa si po evoluciji dolžen.
[/quote]

Pa da ne bo pomote – če te molze (zase, ne otroke) imaš 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pravico ji pod gobec za vreči – smo enakopravni.

Ti pa moraš kdaj pogledati sodnico yudy. Rekla bi ti “baloney”. To je samoumevno in nič ne zahteva, ker je to dolžnost.

Najboljse, da gre on se popoldanski siht delat, ali da tip odpre cistilni servis, pa da popoldan pridela ene 1000€. Da lahko potem babšver zagoni za depilacijo, pedikuro, manikuro, kofetke, da financira vse vecerje z njenimi frendicami… pa da ji se ostane za ljubimca, da jo servisira, ko njen ob 22h “krepatus mortus” popada v posteljo.😂

Nekje so meje.

Jaz v zivljenju nisem nikogar izkoriscala in niti ne bi, ne bom. So pa mene grdo drugi( ne moski ampak sorodniki).
[/quote]

Kaj če bi ga ti viharcu malo manj skozi ekran lizala, pa rajši prebrala uvodni post, kdo tu z denarjem razmetava in kdo koga molze?

Kaj če bi ga ti viharcu malo manj skozi ekran lizala, pa rajši prebrala uvodni post, kdo tu z denarjem razmetava in kdo koga molze?
[/quote]

Se strinjam, da je hudo, ko ste frigidne emancipirane možače na udaru!
Ne sekiraj se, to je šele začetek konca…

To zadeva pelje do ločitve, to tako ne gre. Zakaj sta poročena, zakaj skupaj živita, zakaj imata otroke? Ali tudi otroke je vsak lastnik enega? Kako je šele v postelji..
Preveri zakaj dela 20k prihrankov, kaj je njen namen, da te spoka stran.

Pri nas je ena skupna koverta, vse kar ostane po poloznicah gre v skupno koverto in denar je skupen, ni ne moj ne njen, ampak naš. Ni važno kdo plača vse položnice. Je pa tudi prinas žena je imela 500 do 700 eur večjo plačo 5 let, sedaj pa sva na približno enaki plači. Še vedno je vse skupno, zato sva se poročila.

Bolano….
Če je skupna kuhinja, spalnica, dnevna, sekret itd., potem je skupen tudi denar. To je bistvo življenja v zvezi.

Saj pravim, če tega ni, s takim babšetom ni za ustvarjat družine in imet otrok. Nategnt, če je vsaj za to, pa brco v rit, pelji….

Glede na racunico, bi moralo ostat obema enako. Otroci so velik strosek, sploh pa hrana.
Prides do zakljucka, da zena pridno varcuje, da uspe prihranit 500€ na mesec, ti pa verjetno zapravljas za razne bedarije.
In zdaj ti gre v nos, ker zena zeli, da je posteno.

Sorči, ampak jaz sploh ne morem verjet, da nekateri dejansko tako funkcionirate v zakonu. Pri nas se sploh ne obremenjujemo s tem, kdo kaj plača. Imamo skupen denar/račun in noben od nas ne zapravlja vse povprek. Mojemu partnerju sploh na pamet ne bi padlo, da bi šel preračunavat, kdo od naju da več v skupno blagajno. No, ko tole berem, sem zelo vesela, da ga imam.

Si v Evropi. Še malo in bosta vsak svoje nakupljeno za svoj denar delila v pol hladilnika. 😁

Prijavi jo na policijo, da ti krade. Samo se bojim, da gre tu za dobrodelne namene s tvoje strani. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

ja, saj s tako ureditvijo se vedno strinjate tisti, ki prispevate manj, to ni nič novega

A si to moja žena?🙂

Jaz pa ženo do neke mere razumem. Imam moža, ki od oka zasluži caa 500 eur več kot jaz. Od doma je cele dneve. Vse gospodinjstvo in delo z otroci je 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} na meni.
Od oka sva imela razdeljeno vsak pol položnic, on je plačeval kredit, jaz hrano in ostale prčkarije. Potem pa se teh prčkarij začne nabirat – rojstni dnevi otrok, kupi otroku obutev, oblačila, rojstni dnevi otrokovih prijateljev, interesne dejavnosti, material za ustvarjanje, izleti, vsa kosila z njegovo družino (jaz imam samo očeta), vsa darila za njegovo družino, vstopnine ono tisto tretje.
On je še naprej lepo plačeval pol položnic in kredit. Če sem ga poslala kdaj v trgovino je privlekel domov 1 toast 1 poliko pa 3 vrtalne mašine in potem gumpal kako je drago vse, da je dal 200 eur v trgovini ven pa kaj bi sploh rada. S tisti hrano kaj jo je prinesel smo pa živeli 1-2 dni max.
Meni na koncu od moje plače (pa nimam slabe) ni ostalo na mesec nič.
On je bil tudi vedno na 0, ker si je kupoval same bedarije. Na teden je vrgel ven 50 eur za fucking loto! Ima se može se. Kitajska paypal ebay – to so samo hodili paketi. Za družino za otroke? Ne ne – za njega.
Z caa 4000 eur skupnega mesečnega dohodka smo bili na 0 vsak mesec. Kakšni prihranki lepo vas prosim.
Potem se mi je odpeljalo in sem ga posadila januarja prej nekaj leti pred računalnik, potegnila sva skupaj vse stroške in vse izdatke in naredila novo delitev, ki je temeljila na tem koliko imamo skupnih stroškov in preračunano, da jih pokrijeva če vsak prispeva 65{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plače. Res da je on tako dal več, ampak doma pa tudi jaz naredim več.
Realno je bil obremenjen kakšnih 300 eur več na mesec kot prej.
Vsako leto med božičem in novim letom naredimo revizijo in prilagoditev.

Ne razumem vas parov oziroma zakoncev, ki imate vsak svoj denar. Prvi dan ko mi baba reče “moj denar”, jo naženem. Če imamo v skupnem življenju vse skupno potem imejmo skuoen tudi denar. Pika

Tole se lahko greš samo z nekom, ki ima isti pogleda na denar kot ti.
Ne pa da en troši samo za svoje potrebe večino plače, drug pa zalaga za familijo in mu na koncu meseca niti za gate ne ostane.
Moj je tudi takšen. Vse sprčka, na koncu meseca mu ne ostane nič pa ima isto plačo kot jaz pa imam jaz vsak mesec kar par 100 eur viška – pa mislim, da tudi dam za družino več ven kot on. Za dopust ponavadi ni imel in se sploh ni sekiral – pač ne bomo šli, če ne bo ženska plačala iz svojega.

Zanimivo maste eni to razdeljeno. Jaz imam sicer res ogromno placo ze kar nekaj let. Moja mislim da okol 1500 mesecno. Ona pac ko gre v trgovino kaj kupit, to placa. Stroske vse placujem jaz na trajnik. Ko sva skupaj kjerkoli, pac placam jaz. Nikoli se s tem ne obremenjujem. Denar ni nic posebnega. Je pa res, kot ze receno, da ga imam vec kot dovolj. Kreditov nimava, je pa vso premozenje moje in ona to tudi ve, ker ga imam ze od prej

Če niste za zveze, kaj rinete v njih in spočnete otroke? Bi vsaj toliko zavedanja in odgovornosti morali imet, da niste več tega zmožni in niti pod razno sposobni za otroke, ne da sebično uničite še nič krive otroke..

Jaz služim dobro. Moja žena dela po 4 ure in dobi nekih 900-1000 eur vse skupaj (ni navaden delavec – 7. stopnja izobrazbe). Nikoli nisem iskal evra od žene. Plačam vse jaz. Ima tudi kartico na mojem računu z 2000 eur mesečnega limita in s tem razpolaga za hrano čez mesec za naju in 2 otroka. Sam sem mnenja, da moški mora za svojo družino poskrbet. Ona pa ves tisti čas, ko ni v službi vloži v hišna opravila, nakupe, skrb za otroke, pranje, likanje itd…rada to počne in ima vse poštimano tipi topi. Zato mi na pamet ne pade, da bi iskal še denar od nje. Še tiste 4 ure, ki dela, jaz nisem bil za to…ampak je sama hotela, ker pač rabi spremembo okolja in jo razumem…ne moreš samo z otroci in v hiši bit. Za njen dohodek jo ne sprašujem niti me zanima kaj z njim počne…kot jo poznam verjetno špara…verjetno bolj za otroke kot pa zase saj ima vse kar rabi, od avtomobila do hiše, bazena, vikenda na morju, čolna, potovanj…itd itd.

Ne bi imela od moza kartice oz jo uporabljala.
Pac mi ni blizu in ne bi izkoriscala.

V zakonu je vse skupno, vsaj bilo naj bi 🙂
Ni prav če en na veliko zapravlja, drugi pa drži tri vogale pri hiši in je finančno na psu.
Midva imava skupni denar oz. premoženje (jaz skrbim za investicije in šparovček pa za gospodinjstvo, on za firmo, položnice in druge družinske odhodke npr hrana, avti, obleka itd) enako velja za skupne nepremičnine. imava pa tudi vsak svoje premozenje
Da bi pa kdo od naju brezglavo zapravljal tega pa ni. Vsak večji nakup npr nova nepremičnina, nov avto itd..o tem se pogovoriva in skupaj odločiva kaj in koliko bova plačala.

Saj si sama napisala, da imata tudi vsak svoje premoženje, torej sta na istem kot avtorica teme, le da je v tvoji zgodbi denarja več.
Takoj, ko se denar začne deliti na “moje” in “tvoje”, to zame ni poanta družine oz. zakona.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close