Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Že drugič isto , kje delam narobe

Že drugič isto , kje delam narobe

Prehitro počepneš, še kura napravi dva kroga.

Odgovor na objavo uporabnika
kenguru, 26.08.2025 ob 08:09

8409, 25.08.2025 ob 19:11

Modri nasveti, @kenguru, tovrstna ranljivost hitro deluje kot trauma dumping.

Še ena napaka, ki jo ženske včasih delajo in lahko tipa prestraši, je pretiran “clinginess” (ne domislim se dobrega prevoda) prezgodaj v procesu spoznavanja, ko sta se šele začela spoznavat, ona (ali pa on) začne pa z emocionalnim izsiljevanjem, ker nisi dovolj hitro poklical, odgovoril na mesidž ipd.

Najboljši napovednik dogodkov v prihodnosti so dogodki v preteklosti in tak vedenjski vzorec nakazuje na nesamostojnost, ki jo omenjate in nagnjenost k drami. Oboje tipa, če ni glih res desperaten, odbije.

Kar seveda ne pomeni, da se mora ona iti vroče hladno, samo tega ne, ali da ni legitimno pričakovati ažurnosti v komunikaciji, ko sta enkrat že definirana. Do takrat se mi zdi pa boljša ideja spoznavanje s čim bolj sproščeno, igrivo energijo brez velikih pričakovanj.

Kot punce tu rade rečejo, če sta res kompatibilna in je pravi čas, bo šlo itak vse po naravni poti in brez posebnih pretresov.

@8409: ja, saj to oklepanje pride skupaj v paketu, ker gre – enako – za iskanje samopotrditve skozi iskanje naklonjenosti, odziva pri drugem.

Hladno-vroče igrice pa nakazujejo na ambivalentni odnos: lahko samo do dotične osebe, lahko kot običajni vzorec v interakciji z drugimi. To se mi zdi pomembno razlikovati. Razlika je, da v prvem primeru oseba ne bo vztrajala v takem odnosu, bo zavzela (čustveno) distanco. Lahko sicer – prehodno – poskuša pri drugem razčistiti nek dvom, in je ambivalentnost odraz nekega tehtanja, pogajanja, vendar pa vprašanje, ali ta druga oseba lahko karkoli naredi ali reče, da ta dvom odpravi. Običajno gre za neko temeljno nezaupanje (v iskrenost, dobronamernost) in večina ljudi bo poslušala svoj notranji glas. Nekateri pa bodo vztrajali (povozili svoj notranji glas) in se opekli. Ter obžalovali in krivili drugega, ker mu/ji ne bodo mogli odpustiti. V resnici morajo odpustiti sebi – ker so sami sebe pustili na cedilu. In to je veliko težje. Je pa nujno, če se nočeš vrteti v nedogled v vrtincu razočaranj. Brez tega tudi izbira drugačne osebe ni možna, ampak se taki ljudje vedno znova vračajo k istemu profilu, dokler se ne naučijo lekcije. In eni znajo biti tu zelo trmasti. 🙂 

Bravo, oklepanje je res to, zelo močni na besedah, color me impressed. Again.

Pa naj še kdo kdaj reče, da so ženske samo za “pofukat”. Dobra ženska ti je tudi intelektualni sopotnik, frend, zaupnik, zaveznik, moralna opora, muza in največja navijačica, s tako lažje uresničiš svoje potenciale.

samski cinik, 25.08.2025 ob 21:09

3469 je napisal resnico

Ostalo je sprenevedanje. ženske pač doživljate taka razočaranja, ker ne veste, kje realno kotirate. Ve greste na zmenek z moškim, ki je boljši od vas, mogoče ne vizualno, ker itak morate v paru ve biti lepše, kako bi pa svet zgledal, če bi moški bil lepši. Moški vas hoče “le pof.ukati”, ker je to itak edino, kar si lahko z vami počne. Ve se “zapalite”, logično, on s epa ne zapali, ker ste ve njemu le navadne ženske, ene od 100 možnih.

Spet smo pri temi, da se ženske v moškega, ki bi bil vam primeren, pač ne morete “zaljubiti”, ker ste zase prepričane, da ste boljše, kot ste.

Tista, ki bo razumela bo, tista, ki noče, pa naj dela po svoje dalje.

Ne razumem pogleda 3468, Samski cinik. Njih najbolj moti, da ženska lahko izbere kar ji ustreza. Jezi jih, da so nekateri moški spregledani, okoli dobrih je gužva. Ja a ni isto pri ženskah? Okoli dobrih je gužva, uboge debele čudne asocialne reve noben ne pogleda . Moja sodelavka se je ločila pri 40-ih, je v najemu, ima poklicno šolo, ni neka bajna lepotica, ni tudi grda, značajsko drugače ne komplicirana in prijetna,  normalno je želela najti v redu moškega, tiste skrbaste, primitivne, vulgarne moške  ni mogla niti poslušati in jih je samo odbijala.  In ji je uspelo,  našla se je z zelo dobrim moškim, malo starejšim od nje, ampak kulturnim, urejenim, poštenim, vitalnim, zelo rad jo ima. Zakaj bi pobrala izmečka in si uničila življenje? Že tako je imela pijanca , bivši mož je rad popil preveč. Prav je da imate ženske in moški svoje standarde. Logično da izmečme to jezi, za njih so ženske prezahtevne. Bodite sami, ali pa pojdite iskati med Ciganke. Filipinke vas že dolgo ne pogledajo več, punce imajo svoj  standard.

ženske , ženske, ženske. Kdo bi vas razumel.

V svojem življenju sem se naučil tudi naslednje. Tista, ki mi je izlila največ “navideznih čustev”, tista je bila najbolj hinavska. Tiste ženske, ki imate takšne zgodbe , kot jo ima avtorica, takšnih se jaz najraje izognem. Takšna, te bo najbolj prizadela, na koncu bo pa ona izpadla žrtev.

Starost?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close