Že drugič isto , kje delam narobe
Mi kdo zna svetovati. Verjetno sem jaz kriva, ne vem zakaj se mi to dogaja. Spoznam moškega, oba naju pritegne , kemija, privlačnost. Najprej njega bolj kot mene, jaz sem previdna. Potem pa se začne , jaz se zapalim, odprem srce, igram pošteno igro, sem odkrita. On pa začne igre vroče mrzlo. Pri takem odnosu meni vse dol pade, potem niti ne uspeva priti do pogovora, konča se z ignoriranjem , nedokončana zgodba, čustveno polno nedorečenosti. Zaradi tega sem vedno bolj prestrašena, vedno manj zaupam, vedno bolj sem previdna, ali se bo spet igral, kaj me spet čaka.
Senta267, 25.08.2025 ob 16:29
Mi kdo zna svetovati. Verjetno sem jaz kriva, ne vem zakaj se mi to dogaja. Spoznam moškega, oba naju pritegne , kemija, privlačnost. Najprej njega bolj kot mene, jaz sem previdna. Potem pa se začne , jaz se zapalim, odprem srce, igram pošteno igro, sem odkrita. On pa začne igre vroče mrzlo. Pri takem odnosu meni vse dol pade, potem niti ne uspeva priti do pogovora, konča se z ignoriranjem , nedokončana zgodba, čustveno polno nedorečenosti. Zaradi tega sem vedno bolj prestrašena, vedno manj zaupam, vedno bolj sem previdna, ali se bo spet igral, kaj me spet čaka.
koliko si stara teta? in koliko so stari ti tvoji snubci?
Po nekaj poskusih boš že dobila občutek, kdaj in koliko. Malo skrivnostna pa mora biti vsaka ženska. Vse lahko odpreš po par letih, ne pa po par tednih. Več bodi tiho in raje več opazuj in poslušaj.
Pa ne drvet iz ene zveze v drugo kot blesava. Vzami si čas, se spočij, naštudiraj, kaj točno iščeš in ničesar manj od tega ne sprejmi.
sodobni svet dejtanja. ni iskrenosti, ni doslednosti, ni predanosti, ni nič pozitivnega razen nekega podjebavanja, igračkanja s čustvi, kamor sodijo tudi te mrzlo vroče varjante.. in pa veliko laganja, da iščejo resno vezo. iščejo zgolj fuk na tak način. tudi na monu imaš take kerlce.
ne dejtam, ker ni vredno, saj resnicoljubih ljudi skoraj da ni več, smo sorta v izumiranju, kamoli da zraven prištejem še zvestobo in ostale lepe vrednote. sodoben svet je nič od niča. sebe zaščitiš le tako, da ne spuščaš te svinjarije v svoj zasebni lajf.
Zartrose, 25.08.2025 ob 16:47
sodobni svet dejtanja. ni iskrenosti, ni doslednosti, ni predanosti, ni nič pozitivnega razen nekega podjebavanja, igračkanja s čustvi, kamor sodijo tudi te mrzlo vroče varjante.. in pa veliko laganja, da iščejo resno vezo. iščejo zgolj fuk na tak način. tudi na monu imaš take kerlce.
ne dejtam, ker ni vredno, saj resnicoljubih ljudi skoraj da ni več, smo sorta v izumiranju, kamoli da zraven prištejem še zvestobo in ostale lepe vrednote. sodoben svet je nič od niča. sebe zaščitiš le tako, da ne spuščaš te svinjarije v svoj zasebni lajf.
Super napisano! ???
Žal mi je, da vam je bila “ukradena” vsa lepota tovrstnega spoznavanja. Zaradi tega mora človek na silo spremeniti razmišljanje.
Pa tako fajn sicer delujete.
Senta267
hja draga. začni gledat kewin samuel. drugače pa ti jaz povem resnico. ker nimam razloga da bi ti lagal. kot pa druge samice.
poglej kaj si napisala. če bi se končalo z tem da bi ti njega ignorirala, ghosting, ne bi nič pisala. ampak problem je ker ti moški tebe ghostajo. to tebe boli seveda. ampak tako nisi napisala. napisala si inkluzivno. toej kao dvoumno. nisi želela napsiat, da is ti tista, ki jo dajo moaški na ignor.
seveda je tako, ker ne veš kaj tvoja cena na trgu. ti msiliš ,da če če kter moški ki je recimo 6 , 7 pofuka, da je to neki. to ni nič. fsak moški pofuka fsako, če je kolkr toliko dobra.tisi verjento 5ka. mogoeč 6ka. povprečna si. mogoče malo suha. seveda te bo kter pofukal logično. zakaj si ne bi jajc spraznil v prasici. logično da, zakaj ne. tvoj problem je ker se prvisoko ceniš.. ti imaš jebača. daješ mu pizdo, zastojn. dajemuš mu pičko čeprav ga sama ocenjuješ da ni dost dober zate. pove ti da te ne želi resno pa mu daješ pizdo. in po lse čudiš? saj mioškli niso neumni. tisi moraš najdit moškega ki je 5ka. kot ti. povprečen. ampak ne povpreče po izgledu. ampak po karakterju. ker moraš ti bi bit lepa. tisi na trg uvredna toliko kot si lepa. tvoja ničvredna diploma moškim ne pomeni nič. moški gledamo pri ženski, da je mlada, sexy, ateltska, lušna , prijazna, JE ŽE ŽENA. želi imet 3 otroke. i moški dobimo kaj želimo – vedno. samica je punčka do 15 let. od 15 do 24 je mlada. od 24 so 30 ne morem rečt da je stara , ker ni. ampak mlada tudi ni. ko si 30 je konec. moški je nagrada, ne ženska. jaz govorim o moških,ki jih ti želiš? ki bi jih ti cenila. spoštovala? o takih moških? a takega lahko dobiš – za poroko? očitno ne moreš. ker so zunaj taki moški. vidiš jih.poznaš jih. ampak tebe ne želijo. ker alfa samci ne želimo kvazi umske revice alfa samice – alfa prasice. ja? alfa samica dobi beta luzerja, mlajšega.
poglej. ti ne tekmuješ z moškim amak z samicami okoli njega. in čeje psotaven, dobro zgleda, pameten, iam denar, GA ŽELI VELIKO SAMIC. ima izbiro. ZAKAJ BI IZBRAL AROGANTNO, NADUTO, LENO, DEBELO, POVPREČNO, DRUZBOSLOVKO, KI EJ TOXIČNA FEMINSITKA????
če lahko dobi 24 letno mlado sexy atletsko lušnoki želi otroek sedaj takoj.
samo poroka šteje. nič druzga. moški vejo da imate jebače!! niso neumni. razumeš. moški vedo to. in kako boš tito razložila moškemu, ki ga želiš? da si šla mimo fseh fajnih moških, in daješ pizdo nekemu luzerju, ki gasama na oenjuješ da je dost dober zate za moža? kaj a zdaj tebo alfa samec teb razfukanko poročil za tvojo pizdo sprejebano, ki jo daješ luzerju zastojn. on pa bo plačal?? kaj si nora ti??
ahahahah nimaš nobenega vzvoda odločanja. nimaš!! razumeš ti to. ja ti lahko rečeš NE. ampak tebe mora prvo zaročit , nekdo ki ga ti želiš!!! to lahko dobiš? očitno ne.
ti si moderna feminsitka. gopčava, lena, prevče pametuješ, toxična feministka. to pametni spsobni moški ne želimo. razumeš?? NE ŽELIMO TEGA.
kako naj recimo jaz tebe pripeljem nekam? če si inkluzivna lezbačika, feministka, ki bo pametvala, bo delala scene. ki so jo fukali že fsi verjetno. kaj si naj sramoto delam??
če lahko sponzoriram toxično druzboslovko staro 35 z froci. lahko tudi samsko 25 letnico. a ne??
nehaj poslušat ženske. nehaj bit toxična prasica. tobo najbolje, če želiš moža. če ne pa imej punco. al pa kuzeka belega.
Vaja dela mojstra, 25.08.2025 ob 16:42
Po nekaj poskusih boš že dobila občutek, kdaj in koliko. Malo skrivnostna pa mora biti vsaka ženska. Vse lahko odpreš po par letih, ne pa po par tednih. Več bodi tiho in raje več opazuj in poslušaj.
Pa ne drvet iz ene zveze v drugo kot blesava. Vzami si čas, se spočij, naštudiraj, kaj točno iščeš in ničesar manj od tega ne sprejmi.
ne strinjam se. Mislim da je edini pravi odnos odkritost. Zakaj skrivnostnost, zakaj igranja , zakaj pretvarjanja, koliko ur moram počakati da ne bo imel občutek da samo njegov klic čakam? A se vam to res ne zdi to otročje, nezrelo? Midva z možem ko sva se spoznala, je komunikacija takoj stekla obojestransko, odkrito , ce me je klical, sem dvignila, drugače takoj nazaj poklicala, skupaj sva že 20+let. Tako delamo zreli ljudje, nobenih igric, slepomišenja, to ni ljubezen da se z nekom igras, to je igra egov. Ljudje ki se bojijo čustvene bližine, se začnejo umikati, ko začutijo čustva z druge strani.
Se strinjam, res bedno, kakšne igre se grejo odrasli ljudje. Čisti čustveni invalidi .
Anonimna303, 25.08.2025 ob 17:25
ne strinjam se. Mislim da je edini pravi odnos odkritost. Zakaj skrivnostnost, zakaj igranja , zakaj pretvarjanja, koliko ur moram počakati da ne bo imel občutek da samo njegov klic čakam? A se vam to res ne zdi to otročje, nezrelo? Midva z možem ko sva se spoznala, je komunikacija takoj stekla obojestransko, odkrito , ce me je klical, sem dvignila, drugače takoj nazaj poklicala, skupaj sva že 20+let. Tako delamo zreli ljudje, nobenih igric, slepomišenja, to ni ljubezen da se z nekom igras, to je igra egov. Ljudje ki se bojijo čustvene bližine, se začnejo umikati, ko začutijo čustva z druge strani.
Mislim, da ona (@vaja dela mojstra) ni govorila o tem. Lahko bi tudi rekla: “Ni ti treba vsega o sebi takoj zblebetati.” In s tem se ZELO strinjam. In pogosto ženske s svojo “odkritostjo” (ranljivostjo) manipulirajo, samo običajno se jim ne izide – kar je zanje boljše, kot če bi se jim.
Here’s why:
Nihče z zdravo samopodobo ne gre v zvezo z namenom, da bo drugemu reševal težave, mu nadoknadil izgubljeno ali nedoživeto, osmislil ali zapolnil življenje ipd., ker ni socialna delavka ali samaritanec. Tak scenarij je mogoč samo v primeru, ko se oba hkrati znajdeta in spoznata v nesreči (naravne nesreče ipd., nepredvidljivi dogodki), si pomagata, stojita ob strani, se zanašata drug na drugega… takrat se lahko iz tega, te povezanosti, razvije kaj več, ker ju neka (telesno in čustveno) intenzivna izkušnja poveže. Pogoj za uspeh je tudi, da je ta izkušnja odnosa pri obeh doživeta kot pozitivna (sreča v nesreči).
V “miru” pač veljajo drugačna pravila privlačnosti, ker običajno ljudje ne iščejo (namensko, zavestno) nesreče. Toda mnogi (ne samo ženske) iščejo nekoga, ki bi jim pomagal reševati njihove težave in zato pogosto zapadejo še globlje – praviloma v roke manipulatorjem, ker so edini, ki vidijo korist zase v težavah drugega. “Luštno se imet” je povezovalni element med dvema (ni pa dovolj, se strinjam). Tako kot zgoraj, rabita dva dovolj intenzivno pozitivno izkušnjo odnosa, samo pot je drugačna in daljša, se gradi postopoma – ni instantna (ker ni sočasnega občutka ogroženosti, vsaj objektivno gledano ne). Ostalo je odvisno od kompatibilnosti karakterjev in skladnosti pričakovanj in želja, poleg kemije in energije med dvema.
Itak, da če nekoga zasuješ s svojimi problemi že na začetku, bo šel. Pa to ne pomeni nujno, da je plehek, samo da ni (noče biti) kanta za frustracije in tegobe drugega, od-rešitelj. Karikirano: nerealno je, da bo en že na drugem zmenku začel drugemu iskati (boljšo) službo (sploh v firmi, kjer sam(a) dela ali njegovi prijatelji), ker mu/ji s tem prvi daje vedeti, da je nesamostojen(-na) in noben noče, da se mu en ali ena obesi za vrat. Podobno velja za zdravstvene težave ali družinsko zgodovino. Nikomur ni treba vsega takoj zvedeti, povedati – pa to ni zavajanje. Ranljivost ni “adut” in je bolje s tem malo počakati, da sploh vidiš, ali in v koliki meri jo je drugi sposoben, pripravljen sprejeti – in ali jo ti želiš pokazati. Saj mu mufne tudi ne pokažeš takoj, ne?
Pretirana pričakovanja in prezgodaj v fazi spoznavanja so recept za neuspeh.
Če se problemi ponavljajo – si skupni imenovalec ti. Izbiraš takšne moške.
Izbiraš sicer tiste, ki so ti zanimivi in privlačni – in pri tem izhajaš iz sebe. Zato moraš najprej spremeniti sebe – kar pomeni svoje doživljanje in posledično vrednote. Ko se boš spremenila – kar je posledica globokih razmislekov in prevrednotenj svojih življenskih zamisli – te bodo začeli privlačiti drugačni karakterji moških. Mogoče bodo celo fizično drugače izgledali…
In tudi zveze in njihovi rezultati bodo drugačni.
Modri nasveti, @kenguru, tovrstna ranljivost hitro deluje kot trauma dumping.
Še ena napaka, ki jo ženske včasih delajo in lahko tipa prestraši, je pretiran “clinginess” (ne domislim se dobrega prevoda) prezgodaj v procesu spoznavanja, ko sta se šele začela spoznavat, ona (ali pa on) začne pa z emocionalnim izsiljevanjem, ker nisi dovolj hitro poklical, odgovoril na mesidž ipd.
Najboljši napovednik dogodkov v prihodnosti so dogodki v preteklosti in tak vedenjski vzorec nakazuje na nesamostojnost, ki jo omenjate in nagnjenost k drami. Oboje tipa, če ni glih res desperaten, odbije.
Kar seveda ne pomeni, da se mora ona iti vroče hladno, samo tega ne, ali da ni legitimno pričakovati ažurnosti v komunikaciji, ko sta enkrat že definirana. Do takrat se mi zdi pa boljša ideja spoznavanje s čim bolj sproščeno, igrivo energijo brez velikih pričakovanj.
Kot punce tu rade rečejo, če sta res kompatibilna in je pravi čas, bo šlo itak vse po naravni poti in brez posebnih pretresov.
kenguru, 25.08.2025 ob 18:00
Mislim, da ona (@vaja dela mojstra) ni govorila o tem. Lahko bi tudi rekla: “Ni ti treba vsega o sebi takoj zblebetati.” In s tem se ZELO strinjam. In pogosto ženske s svojo “odkritostjo” (ranljivostjo) manipulirajo, samo običajno se jim ne izide – kar je zanje boljše, kot če bi se jim.
Here’s why:
Nihče z zdravo samopodobo ne gre v zvezo z namenom, da bo drugemu reševal težave, mu nadoknadil izgubljeno ali nedoživeto, osmislil ali zapolnil življenje ipd., ker ni socialna delavka ali samaritanec. Tak scenarij je mogoč samo v primeru, ko se oba hkrati znajdeta in spoznata v nesreči (naravne nesreče ipd., nepredvidljivi dogodki), si pomagata, stojita ob strani, se zanašata drug na drugega… takrat se lahko iz tega, te povezanosti, razvije kaj več, ker ju neka (telesno in čustveno) intenzivna izkušnja poveže. Pogoj za uspeh je tudi, da je ta izkušnja odnosa pri obeh doživeta kot pozitivna (sreča v nesreči).
V “miru” pač veljajo drugačna pravila privlačnosti, ker običajno ljudje ne iščejo (namensko, zavestno) nesreče. Toda mnogi (ne samo ženske) iščejo nekoga, ki bi jim pomagal reševati njihove težave in zato pogosto zapadejo še globlje – praviloma v roke manipulatorjem, ker so edini, ki vidijo korist zase v težavah drugega. “Luštno se imet” je povezovalni element med dvema (ni pa dovolj, se strinjam). Tako kot zgoraj, rabita dva dovolj intenzivno pozitivno izkušnjo odnosa, samo pot je drugačna in daljša, se gradi postopoma – ni instantna (ker ni sočasnega občutka ogroženosti, vsaj objektivno gledano ne). Ostalo je odvisno od kompatibilnosti karakterjev in skladnosti pričakovanj in želja, poleg kemije in energije med dvema.
Itak, da če nekoga zasuješ s svojimi problemi že na začetku, bo šel. Pa to ne pomeni nujno, da je plehek, samo da ni (noče biti) kanta za frustracije in tegobe drugega, od-rešitelj. Karikirano: nerealno je, da bo en že na drugem zmenku začel drugemu iskati (boljšo) službo (sploh v firmi, kjer sam(a) dela ali njegovi prijatelji), ker mu/ji s tem prvi daje vedeti, da je nesamostojen(-na) in noben noče, da se mu en ali ena obesi za vrat. Podobno velja za zdravstvene težave ali družinsko zgodovino. Nikomur ni treba vsega takoj zvedeti, povedati – pa to ni zavajanje. Ranljivost ni “adut” in je bolje s tem malo počakati, da sploh vidiš, ali in v koliki meri jo je drugi sposoben, pripravljen sprejeti – in ali jo ti želiš pokazati. Saj mu mufne tudi ne pokažeš takoj, ne?
Pretirana pričakovanja in prezgodaj v fazi spoznavanja so recept za neuspeh.
Sploh nisva bila v vezi, niti intimna, pričakovanja? Všeč mi je bil, en redkih ki mi je bil všeč, želela sem si druženja, spoznavanja, nisem želela da se preseliva skupaj. Bilo je čudno, kot bi se ustrašil. Tak občutek sem imela. Da je želel le flirt, tam se počuti močnega, potem ko je videl, da želim več, kot površen flirt, se je začela igra vroče mrzlo. Dal mi je drobtinico pozornosti in se umaknil. Ko sem to spoznala, kaj dela, sem se umaknila. Odnos se je končal nedorečen.
Precej neprijetno mora biti to. Eno razočaranje za drugim. Ima pa ta dinamika ime: odnos med osebama z izogibajočim in oklepajočim se stilom navezanosti. Poznano, raziskano in razrešljivo. Morda se lotiš dela s terapevtom, ki ti bo pomagal prepoznati in naučiti se spremeniti svoje vzorce. Ključnik: integrativna terapija (delo z notranjim otrokom). Srečno! ❤️
rok-1, 25.08.2025 ob 19:09
Če se problemi ponavljajo – si skupni imenovalec ti. Izbiraš takšne moške.
Izbiraš sicer tiste, ki so ti zanimivi in privlačni – in pri tem izhajaš iz sebe. Zato moraš najprej spremeniti sebe – kar pomeni svoje doživljanje in posledično vrednote. Ko se boš spremenila – kar je posledica globokih razmislekov in prevrednotenj svojih življenskih zamisli – te bodo začeli privlačiti drugačni karakterji moških. Mogoče bodo celo fizično drugače izgledali…
In tudi zveze in njihovi rezultati bodo drugačni.
Rok-1, to drzi. Zato sem se umaknila, ker me je tako močno zmotilo, ko se nekdo začne z menoj igrati, jaz izstopim. Kot bi mi dal drobtinico , nato pa spet umik. To me je začelo spravljati ob živce, pamet, kako bo pa danes. Zame to ni v redu odnos in na to ne pristanem , zato sem se umaknila in tu se je vse, kar bi lahko bilo lepo, končalo. Ampak vsak po svoje dela, s svojimi ranami, zadržki, blokadami, bom prebolela, se kaj hujšega sem.
Suzzanka, 25.08.2025 ob 19:25
Ojla kot bi pisala o meni ….mogoče pa piševa o istem tipu, kako mu je bilo ime? Identično se mi je dogajalo. Ja takšni so, potem pa še zapakirajo v lep celofan, preveč čutim do tebe, ustrašil sem se bla bla bla, dajejo pa drobtinice. Lazejo. No povej ime, vsaj prvo črko. 🙂
Suzzanka , midva še do pogovora na to temo nisva prišla, bedno tako in drugače , mislim da jih je preveč takih, lahko kar celo abecedo naštejeva. To je zgleda sedaj moderno, mal flirt, pa nič globjega ??
Senta267, 25.08.2025 ob 19:16
Sploh nisva bila v vezi, niti intimna, pričakovanja? Všeč mi je bil, en redkih ki mi je bil všeč, želela sem si druženja, spoznavanja, nisem želela da se preseliva skupaj. Bilo je čudno, kot bi se ustrašil. Tak občutek sem imela. Da je želel le flirt, tam se počuti močnega, potem ko je videl, da želim več, kot površen flirt, se je začela igra vroče mrzlo. Dal mi je drobtinico pozornosti in se umaknil. Ko sem to spoznala, kaj dela, sem se umaknila. Odnos se je končal nedorečen.
Meni je celo rekel, da bo raje z eno, do katere ne čuti nič, bi pa ona vse naredila zanj, zato ker se s tem zavaruje, češ do mene je pa preveč čutil hahahhahahaha.
Taki so sodobni dejti. Najprej se napalita, potem se ona zaljubi, on pa bi samo seksal, pa ne ve, kako naj ji to pove, ker če bo preveč direkten, ga bo valjda zapustila in pol se gre to vroče-hladno igrico, ker bi vse rekel, izjavil, naredil, uredil, samo, da ga namoči, pa četudi bo moral lagat, si izmišljevat, bit romantičen itd.
To je sodobno dejtanje.
Jaz se tega sploh ne grem. Škoda mojega časa. Samo berem tu vas na MONu in takoj vidim, kakšna je situacija.
Škoda mojega časa, 25.08.2025 ob 19:36
Taki so sodobni dejti. Najprej se napalita, potem se ona zaljubi, on pa bi samo seksal, pa ne ve, kako naj ji to pove, ker če bo preveč direkten, ga bo valjda zapustila in pol se gre to vroče-hladno igrico, ker bi vse rekel, izjavil, naredil, uredil, samo, da ga namoči, pa četudi bo moral lagat, si izmišljevat, bit romantičen itd.
To je sodobno dejtanje.
Jaz se tega sploh ne grem. Škoda mojega časa. Samo berem tu vas na MONu in takoj vidim, kakšna je situacija.
V bistvu še seksat ne morejo, samo velikih besed so in grejo se neke gentelmane, kličejo te “dekle”, odirajo vrata ipd. v resnici pa so … nesposobni papki.
Forum je zaprt za komentiranje.