Že drugič isto , kje delam narobe
Senta267, 25.08.2025 ob 16:29
Mi kdo zna svetovati. Verjetno sem jaz kriva, ne vem zakaj se mi to dogaja. Spoznam moškega, oba naju pritegne , kemija, privlačnost. Najprej njega bolj kot mene, jaz sem previdna. Potem pa se začne , jaz se zapalim, odprem srce, igram pošteno igro, sem odkrita. On pa začne igre vroče mrzlo. Pri takem odnosu meni vse dol pade, potem niti ne uspeva priti do pogovora, konča se z ignoriranjem , nedokončana zgodba, čustveno polno nedorečenosti. Zaradi tega sem vedno bolj prestrašena, vedno manj zaupam, vedno bolj sem previdna, ali se bo spet igral, kaj me spet čaka.
Pa dobro, kje jih to spoznavaš? Na portalih in izbereš tistega, ki je najbolj vztrajen. ?
Resno sedaj. Mnogo moških danes ni več navadnih lolekov, ki brezglavo tekajo za kiklami za vsako ceno. Tudi moški si želijo kvalitetne veze in ne kar nekaj sam da je baba. Povsem možno je, da ga je kakšna tvoja reakcija, vprašanje ali odgovor malce ohladila. Tako kot se ženski lahko prižge kdaj rdeča luč. Nekaj skrivnosti pa moraš ohraniti, da mu bo zanimivo in bo s teboj imel nekaj dela z odkrivanjem, ne pa da mu vse ponudiš na pladnju. Od zgodovine do vseh planov. ?
Senta267, 25.08.2025 ob 19:16
kenguru, 25.08.2025 ob 18:00
Anonimna303, 25.08.2025 ob 17:25
Vaja dela mojstra, 25.08.2025 ob 16:42
Po nekaj poskusih boš že dobila občutek, kdaj in koliko. Malo skrivnostna pa mora biti vsaka ženska. Vse lahko odpreš po par letih, ne pa po par tednih. Več bodi tiho in raje več opazuj in poslušaj.
Pa ne drvet iz ene zveze v drugo kot blesava. Vzami si čas, se spočij, naštudiraj, kaj točno iščeš in ničesar manj od tega ne sprejmi.
ne strinjam se. Mislim da je edini pravi odnos odkritost. Zakaj skrivnostnost, zakaj igranja , zakaj pretvarjanja, koliko ur moram počakati da ne bo imel občutek da samo njegov klic čakam? A se vam to res ne zdi to otročje, nezrelo? Midva z možem ko sva se spoznala, je komunikacija takoj stekla obojestransko, odkrito , ce me je klical, sem dvignila, drugače takoj nazaj poklicala, skupaj sva že 20+let. Tako delamo zreli ljudje, nobenih igric, slepomišenja, to ni ljubezen da se z nekom igras, to je igra egov. Ljudje ki se bojijo čustvene bližine, se začnejo umikati, ko začutijo čustva z druge strani.
Mislim, da ona (@vaja dela mojstra) ni govorila o tem. Lahko bi tudi rekla: “Ni ti treba vsega o sebi takoj zblebetati.” In s tem se ZELO strinjam. In pogosto ženske s svojo “odkritostjo” (ranljivostjo) manipulirajo, samo običajno se jim ne izide – kar je zanje boljše, kot če bi se jim.
Here’s why:
Nihče z zdravo samopodobo ne gre v zvezo z namenom, da bo drugemu reševal težave, mu nadoknadil izgubljeno ali nedoživeto, osmislil ali zapolnil življenje ipd., ker ni socialna delavka ali samaritanec. Tak scenarij je mogoč samo v primeru, ko se oba hkrati znajdeta in spoznata v nesreči (naravne nesreče ipd., nepredvidljivi dogodki), si pomagata, stojita ob strani, se zanašata drug na drugega… takrat se lahko iz tega, te povezanosti, razvije kaj več, ker ju neka (telesno in čustveno) intenzivna izkušnja poveže. Pogoj za uspeh je tudi, da je ta izkušnja odnosa pri obeh doživeta kot pozitivna (sreča v nesreči).
V “miru” pač veljajo drugačna pravila privlačnosti, ker običajno ljudje ne iščejo (namensko, zavestno) nesreče. Toda mnogi (ne samo ženske) iščejo nekoga, ki bi jim pomagal reševati njihove težave in zato pogosto zapadejo še globlje – praviloma v roke manipulatorjem, ker so edini, ki vidijo korist zase v težavah drugega. “Luštno se imet” je povezovalni element med dvema (ni pa dovolj, se strinjam). Tako kot zgoraj, rabita dva dovolj intenzivno pozitivno izkušnjo odnosa, samo pot je drugačna in daljša, se gradi postopoma – ni instantna (ker ni sočasnega občutka ogroženosti, vsaj objektivno gledano ne). Ostalo je odvisno od kompatibilnosti karakterjev in skladnosti pričakovanj in želja, poleg kemije in energije med dvema.
Itak, da če nekoga zasuješ s svojimi problemi že na začetku, bo šel. Pa to ne pomeni nujno, da je plehek, samo da ni (noče biti) kanta za frustracije in tegobe drugega, od-rešitelj. Karikirano: nerealno je, da bo en že na drugem zmenku začel drugemu iskati (boljšo) službo (sploh v firmi, kjer sam(a) dela ali njegovi prijatelji), ker mu/ji s tem prvi daje vedeti, da je nesamostojen(-na) in noben noče, da se mu en ali ena obesi za vrat. Podobno velja za zdravstvene težave ali družinsko zgodovino. Nikomur ni treba vsega takoj zvedeti, povedati – pa to ni zavajanje. Ranljivost ni “adut” in je bolje s tem malo počakati, da sploh vidiš, ali in v koliki meri jo je drugi sposoben, pripravljen sprejeti – in ali jo ti želiš pokazati. Saj mu mufne tudi ne pokažeš takoj, ne?
Pretirana pričakovanja in prezgodaj v fazi spoznavanja so recept za neuspeh.
Sploh nisva bila v vezi, niti intimna, pričakovanja? Všeč mi je bil, en redkih ki mi je bil všeč, želela sem si druženja, spoznavanja, nisem želela da se preseliva skupaj. Bilo je čudno, kot bi se ustrašil. Tak občutek sem imela. Da je želel le flirt, tam se počuti močnega, potem ko je videl, da želim več, kot površen flirt, se je začela igra vroče mrzlo. Dal mi je drobtinico pozornosti in se umaknil. Ko sem to spoznala, kaj dela, sem se umaknila. Odnos se je končal nedorečen.
A je težko že na začetku razjasniti, kaj kdo pričakuje? Ne “misliti”, kaj nasprotna stran misli, ampak vprašati, če ne pove sam.
Ženske vse prerade “beremo misli”. To sicer pride prav, a je možno šele po mnogih letih in skupaj preživetih preizkušnjah. Pa seveda ogromno pogovora.
Na začetku zveze so pa to le sanjarije in teorije.
Monklja, 25.08.2025 ob 19:57
A je težko že na začetku razjasniti, kaj kdo pričakuje? Ne “misliti”, kaj nasprotna stran misli, ampak vprašati, če ne pove sam.
Ženske vse prerade “beremo misli”. To sicer pride prav, a je možno šele po mnogih letih in skupaj preživetih preizkušnjah. Pa seveda ogromno pogovora.
Na začetku zveze so pa to le sanjarije in teorije.
to da ti poveš kaj in kako še ne pomeni, da bo moški to upošteval in si bo napletel v svoji glavi, da baba bluzi in jo bo ziher dobil za fuk.. igriva energija pa te plehke scene a kao iščejo resno vezo… v bistvu pa le fukec lovijo. tko da so umazali poleg pomena ljubezen, zvestoba še pomen resna veza.
le teh je konec. ker je folk neresen in bi se le igral. ma ko da smo v vrtcu majkemi mi, bolano.
Nič ne delaš narobe, razen da se ukvarjaš s takimi luzerji, izmečki. To moškega videlo ni, verjetno imajo razne psihične motnje in naletiš na tak kos budale, pač Slovenija je majhna, težko se jim izogneš.
Ko vidiš, da ne moreš biti iskrena, odprta, pristna ti, vedi da je čas da mrkneš in ga blokiraš na vseh kanalih. Nič ne zamujaš, samo si prikrajšaš razočaranje.
Na drugi strani so Moški, ki bo želel o tebi vedeti vse in bo obseden s tabo in vsem kar ti prineseš v njegovo življenje, s tem ko samo obstajaš. Takim se posvečaj.
samski cinik, 25.08.2025 ob 19:29
Nasveti o odnosih med spoloma so približno tolk produktivni, kot da bi recimo skalo valil v klanec navzgor.
Mi, ki še imamo voljo sodelovati v takih debatah, le še razčlenjujemo, zakaj je, kot je, čemur neuki in nepismeni pravijo jamranje.
Avorici lahko povemo karkoli, drugače ne bo nič.
me je spomnilo, ste že poguglal, če imajo ali nimajo ljudje emocionalne potrebe?
Še vedno trdite, da ne?
3469 je napisal resnico
Ostalo je sprenevedanje. ženske pač doživljate taka razočaranja, ker ne veste, kje realno kotirate. Ve greste na zmenek z moškim, ki je boljši od vas, mogoče ne vizualno, ker itak morate v paru ve biti lepše, kako bi pa svet zgledal, če bi moški bil lepši. Moški vas hoče “le pof.ukati”, ker je to itak edino, kar si lahko z vami počne. Ve se “zapalite”, logično, on s epa ne zapali, ker ste ve njemu le navadne ženske, ene od 100 možnih.
Spet smo pri temi, da se ženske v moškega, ki bi bil vam primeren, pač ne morete “zaljubiti”, ker ste zase prepričane, da ste boljše, kot ste.
Tista, ki bo razumela bo, tista, ki noče, pa naj dela po svoje dalje.
Veste, ko ženske govorijo o prascih, ki jih hočejo le po.fukat, se pritožujejo itd, v bistvu povedo, da same rinejo v ene 20% moških, ki imajo izbiro. Kaj pa vsi oni, ki jih ve dnevno zasmehujete, da so baje premali, prerevni, predebeli, fizikalci, plešasti, ne vem kaki, ki gredo na zmenek na 100 let, če sploh, a oni so tudi prasci, ki vas hočejo samo po.fukat?
Hudič je, ko ženske mislite, da ste nadstandard, ke rimate ITM v mejah normale in vam je pač en predstavnik krajevne skupnosti nekoč rekel, da ste lepe in potem rinete v moškega, ki ga hoče imet vsaj še 10 vam podobnih, on je pa temu primerno “neresen”, zakaj bi se vezal, če ni razloga..
samski cinik, 25.08.2025 ob 21:09
3469 je napisal resnico
Ostalo je sprenevedanje. ženske pač doživljate taka razočaranja, ker ne veste, kje realno kotirate. Ve greste na zmenek z moškim, ki je boljši od vas, mogoče ne vizualno, ker itak morate v paru ve biti lepše, kako bi pa svet zgledal, če bi moški bil lepši. Moški vas hoče “le pof.ukati”, ker je to itak edino, kar si lahko z vami počne. Ve se “zapalite”, logično, on s epa ne zapali, ker ste ve njemu le navadne ženske, ene od 100 možnih.
Spet smo pri temi, da se ženske v moškega, ki bi bil vam primeren, pač ne morete “zaljubiti”, ker ste zase prepričane, da ste boljše, kot ste.
Tista, ki bo razumela bo, tista, ki noče, pa naj dela po svoje dalje.
“Moški vas hoče “le pof.ukati”, ker je to itak edino, kar si lahko z vami počne.”
Zelo žalostno, negativno prepričanje, in tudi zmotno, škoda da nimate dostopa do žensk, ki so več kot mufna in so ti lahko dodana vrednost v lajfu, takoj bi ga spremenili.
OMG, tudi jaz sem doživela take vroče mrzle igrice od moškega ki ni do mene nič čutil. Ne zato ker bi bil preveč zame, enostavno se ni zaljubil v mene. Premalo sem mu bila. Ko pa srečaš pravega, človeka ki v tebi vidi nekaj , kar si želi, pa greš lahko prvo noč v posteljo, pa zanj ne boš kurba ampak kraljica.Seveda pa ne naletis vedno na prave, ampak velikokrat na neprave. Edina rešitev je, da te to ne sesuje, da zaradi takih ljudi ne izgubis vere v ljubezen. Samski cinik pa 3469 govorita da ženske nismo realne, da si želimo več kot si zaslužimo. Jaz se s tem ne morem strinjati. Sama si ne želim na primer Merlaka, prav odbija me njegova samovšečnost, to ni moj svet in midva ne bi imela nič skupnega. Njegov denar me ne zanima, imam svojega. Želela sem si nekoga, s katerim sva si podobna, da hidiva oba v službo, da si oba želiva ustvariti dom, streho nad glavo. To sem iskala. Je to preveč? Zakaj bi si ženska želela pijanca, ali primitivca ki visi po lokalih, pa ko odpre usta, same kozlarije govori? Vsaka ženska poskuša najti zanesljivega moškega za očeta otrok. Išče pa sebi primernega. Osnova evolucije . In če misliš da je dosti moških ki so frej, v redu, se motiš. Bednika pa si nobena ne želi. In tu dam prav ženskam. In obratno tudi moški želi neko kvaliteto od ženske. Ne da je stara do 30, razen če je on tudi 30 let star. Ampak da je skrbna, dobra mati, zvesta, da se lahko z njo kaj pogovarja, da lahko skupaj preživljata lep čas.
Ljube duše, a ve sploh veste, koliko žensk sem jaz v zadnjih 20′ letih “razočaral”. pa mi povejte zakaj, baje sem tako zanič, nimam pojma, nič kaj tu pišem baje ni res.
Ženske najbolj rinete v tipe, ki imajo izbiro, ker jo pač imajo. Potem ste iskreno presenečene, ker tip v vas ne vidi presežka. Ni mus, da je tip presežek sam po sebi, dost je, da lahko še kako drugo brusi, pa da ne vidi baš razloga, da bi vas gledal ob sebi.
Ko boste to akceptirale, bo vaše življenje lažje in zmenki produktivnejši.
100-krat sem napisal, ta feminizem vas je ženske dobro zjebal, postale ste f.uk mašine za moške, če to nočete bit, pa imate malo rezervnega scenarija, ker gospodinje več niste in v tradicionalni vlogi s ene vidite.
Eh ja, 25.08.2025 ob 21:45
OMG, tudi jaz sem doživela take vroče mrzle igrice od moškega ki ni do mene nič čutil. Ne zato ker bi bil preveč zame, enostavno se ni zaljubil v mene. Premalo sem mu bila. Ko pa srečaš pravega, človeka ki v tebi vidi nekaj , kar si želi, pa greš lahko prvo noč v posteljo, pa zanj ne boš kurba ampak kraljica.Seveda pa ne naletis vedno na prave, ampak velikokrat na neprave. Edina rešitev je, da te to ne sesuje, da zaradi takih ljudi ne izgubis vere v ljubezen. Samski cinik pa 3469 govorita da ženske nismo realne, da si želimo več kot si zaslužimo. Jaz se s tem ne morem strinjati. Sama si ne želim na primer Merlaka, prav odbija me njegova samovšečnost, to ni moj svet in midva ne bi imela nič skupnega. Njegov denar me ne zanima, imam svojega. Želela sem si nekoga, s katerim sva si podobna, da hidiva oba v službo, da si oba želiva ustvariti dom, streho nad glavo. To sem iskala. Je to preveč? Zakaj bi si ženska želela pijanca, ali primitivca ki visi po lokalih, pa ko odpre usta, same kozlarije govori? Vsaka ženska poskuša najti zanesljivega moškega za očeta otrok. Išče pa sebi primernega. Osnova evolucije . In če misliš da je dosti moških ki so frej, v redu, se motiš. Bednika pa si nobena ne želi. In tu dam prav ženskam. In obratno tudi moški želi neko kvaliteto od ženske. Ne da je stara do 30, razen če je on tudi 30 let star. Ampak da je skrbna, dobra mati, zvesta, da se lahko z njo kaj pogovarja, da lahko skupaj preživljata lep čas.
Dopolnilo. Zakaj sem mu bila premalo? Nisem mu bila izziv, želel je težko dosegljivo, frajerko, tako da se bo zanjo dolgo trudil. In jo je našel in ta mu je dala vetra. Varala ga je in to ne z enim, on je ponorel, bila je mučna ločitev zaradi premozenja. Danes je ta moški starec, zlomljen, samski že desetletje če ne več.
samski cinik, 25.08.2025 ob 21:50
Ljube duše, a ve sploh veste, koliko žensk sem jaz v zadnjih 20′ letih “razočaral”. pa mi povejte zakaj, baje sem tako zanič, nimam pojma, nič kaj tu pišem baje ni res.
Ženske najbolj rinete v tipe, ki imajo izbiro, ker jo pač imajo. Potem ste iskreno presenečene, ker tip v vas ne vidi presežka. Ni mus, da je tip presežek sam po sebi, dost je, da lahko še kako drugo brusi, pa da ne vidi baš razloga, da bi vas gledal ob sebi.
Ko boste to akceptirale, bo vaše življenje lažje in zmenki produktivnejši.
100-krat sem napisal, ta feminizem vas je ženske dobro zjebal, postale ste f.uk mašine za moške, če to nočete bit, pa imate malo rezervnega scenarija, ker gospodinje več niste in v tradicionalni vlogi s ene vidite.
Samski cinik, poslušaj komad od Adija Smolarja o 20 ljubicah. Na koncu zaključi da pameten eno kvalitetno si dobi.
Včasih, pogosto, vedno odprem srce, ker tako želim, ker čutim, če nečesa ne izrečem, se ne slišim in gre dogodek mimo brez epiloga, ki je zame pomemben. Seveda drugače funkciniramo. Morda moški v tvojem primeru čuti, da bi moral nekaj reševati ali pomagati. Razume lahko malo drugače ali zelo drugače, kot če se izpoveš komu, ki te je vajen.
“Ni mus, da je tip presežek sam po sebi, dost je, da lahko še kako drugo brusi, pa da ne vidi baš razloga, da bi vas gledal ob sebi.
Ko boste to akceptirale, bo vaše življenje lažje in zmenki produktivnejši.”
A niste pol ure nazaj ste razlagal, da vi ne dajete nasvetov, ampak “samo razčlenjujete”?
Za emocionalne potrebe pa še zmeraj niste poguglal ali so ali niso? Saj drugač razumem izmikanje, če obstajajo, vam cela teza pade.
Za Senta267
Ok, ker si pisala o “odpiranju srca”, smo nekateri tako razumeli; jaz sem še malo razširila odgovor. 🙂 Morda digresija v tvojem primeru (pa primeri so bili namenoma karikirani), morda komu drugemu pride prav v razmislek, je veliko ljudi (M in Ž) nagnjenih k požrtvovalnosti (ali vlogi žrtve, ki ji je zelo blizu spovedovanje), s katero sami sebe spravljajo v (pretirano) ranljiv položaj. Ko jim ne rata priti do želenega cilja, drugim očitajo, da tega ne znajo ceniti ali da so to zlorabili…
Vseeno se mi zdi, da so bila neka nerealna pričakovanja v igri tudi v tvojem primeru. Ne, ker bi bila nerealna sama po sebi, ampak v odnosu do dotičnih moških. Ker te je (večkrat) en tak mimobežnik, s katerim še nič zares nista imela, prizadel, sicer bi bila – kot pravi @jeannie – vesela, čutila bi olajšanje, da si to tako hitro opazila in bi šla mirno dalje. Desi ti je dal v redu smernico; ali rabiš terapevta, se odloči sama.
8409, 25.08.2025 ob 19:11
Modri nasveti, @kenguru, tovrstna ranljivost hitro deluje kot trauma dumping.
Še ena napaka, ki jo ženske včasih delajo in lahko tipa prestraši, je pretiran “clinginess” (ne domislim se dobrega prevoda) prezgodaj v procesu spoznavanja, ko sta se šele začela spoznavat, ona (ali pa on) začne pa z emocionalnim izsiljevanjem, ker nisi dovolj hitro poklical, odgovoril na mesidž ipd.
Najboljši napovednik dogodkov v prihodnosti so dogodki v preteklosti in tak vedenjski vzorec nakazuje na nesamostojnost, ki jo omenjate in nagnjenost k drami. Oboje tipa, če ni glih res desperaten, odbije.
Kar seveda ne pomeni, da se mora ona iti vroče hladno, samo tega ne, ali da ni legitimno pričakovati ažurnosti v komunikaciji, ko sta enkrat že definirana. Do takrat se mi zdi pa boljša ideja spoznavanje s čim bolj sproščeno, igrivo energijo brez velikih pričakovanj.
Kot punce tu rade rečejo, če sta res kompatibilna in je pravi čas, bo šlo itak vse po naravni poti in brez posebnih pretresov.
@8409: ja, saj to oklepanje pride skupaj v paketu, ker gre – enako – za iskanje samopotrditve skozi iskanje naklonjenosti, odziva pri drugem.
Hladno-vroče igrice pa nakazujejo na ambivalentni odnos: lahko samo do dotične osebe, lahko kot običajni vzorec v interakciji z drugimi. To se mi zdi pomembno razlikovati. Razlika je, da v prvem primeru oseba ne bo vztrajala v takem odnosu, bo zavzela (čustveno) distanco. Lahko sicer – prehodno – poskuša pri drugem razčistiti nek dvom, in je ambivalentnost odraz nekega tehtanja, pogajanja, vendar pa vprašanje, ali ta druga oseba lahko karkoli naredi ali reče, da ta dvom odpravi. Običajno gre za neko temeljno nezaupanje (v iskrenost, dobronamernost) in večina ljudi bo poslušala svoj notranji glas. Nekateri pa bodo vztrajali (povozili svoj notranji glas) in se opekli. Ter obžalovali in krivili drugega, ker mu/ji ne bodo mogli odpustiti. V resnici morajo odpustiti sebi – ker so sami sebe pustili na cedilu. In to je veliko težje. Je pa nujno, če se nočeš vrteti v nedogled v vrtincu razočaranj. Brez tega tudi izbira drugačne osebe ni možna, ampak se taki ljudje vedno znova vračajo k istemu profilu, dokler se ne naučijo lekcije. In eni znajo biti tu zelo trmasti. 🙂
@Eh ja: “Seveda pa ne naletis vedno na prave, ampak velikokrat na neprave. Edina rešitev je, da te to ne sesuje, da zaradi takih ljudi ne izgubis vere v ljubezen.”
Se zelo strinjam s temi besedami.
Eni (moški), s čustveno inteligenco hladilnika, bodo vedno za vse krivili ženske. Tudi za to, da so se moški skvarili – kot odgovor na skvarjene ženske (feminizem). In sebe ter druge prepričevali (tolažili), da so vsi isti in vse iste. En vzorec medspolne dinamike za 8 milijard ljudi. Moraš biti res fajn udarjen v glavo, da to kupiš (in držiš štango temu nonsensu). Tega mono-vzorca nikoli v zgodovini ni bilo, niti v najbolj temnih časih (tudi če so ti najtemnejši časi danes ali bodo v prihodnosti). Takšna infantilna reaktivnost (iz občutka nemoči) je patetična, btw. Daleč od možatosti in zdrave samozavesti. Zato pa stalna potreba po kompenzaciji s poudarjanjem, kakšni jebači so, koliko žensk se vrti okrog njih, kako lahko vsako dobijo…
Še kakšno stopnjo nižje v mentalnem in čustvenem razvoju je tale 3469, ki misli, da si lahko spoštovanje dobesedno izfuka, s (spolnim) nasiljem in poniževanjem žensk. Če kaj, je feminizem ženskam prinesel to, da jim ni treba več prenašati nasilja. Varnost je pač prvi pogoj neke normalne eksistence. Seveda gredo takim samske ženske najbolj v nos, vse so zato avtomatično lezbijke. Niso, samo nočejo takih izmečkov. In danes imajo boljše življenjske pogoje, da se jim lahko izognejo.
Še jaz,
ne bom analiziral do onemoglosti, kar ste sedaj napisali.
po mojem mnenju gre res za ambivalentnost (si močno želiš in isto časno te je grozno strah). Ambivalentnost je najbolj pogosta pred prvim spolnim odnosom. To sklepam po tem, ker te ni tipček najprej spravil v posteljo in se šele potem šel vroče/hladno.
Torej bildal si je ego na tebi, ko bi pa moral v posteljo s teboj ga je pa panika, in se gre igrice.
Torej koliko sta sploh stara?
Forum je zaprt za komentiranje.