Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zašpehane najstnice

Zašpehane najstnice

Hja, kaj naj rečem…večkrat slišim koga, ki uporabi besedno zvezo “dobri geni” ali “slabi geni”, nihče pa ne pove nič konkretno več o tem, kaj to pravzaprav je; ne vem zakaj sem navino pomislila, da poznaš (merodajen) odgovor. Vseeno hvala za trud ;)[/quote]

Aja tako si to mislila. Saj to je izraz, ki je postal kar splošno uporaben, čeprav ni ravo strokoven. Tudi v angleščini se uporablja dobesedno “bad genes”, gre pa, tako zelo laično in striktno po moje povedano, za tiste od staršev podedovane “pokvarjene” dominantne gene, ki lahko zakrivijo kakšno dedno bolezen. Tukaj so mišljene razne dedne bolezni kot je lahko tudi nagnjenost k debelosti, povišanemu hoesterolu, tudi nekaterim oblikam raka in še marsičemu. To niso genetske bolezni.
Najbrž lahko o prisotnosti “slabih genov” pri kom sklepamo že tako “od oka”, drugače pa to ugotavljajo z gensko analizo.
Menda pa se tudi vsi slabi geni ne aktivirajo kar sami od sebe in se da tudi z zdravim načinom življenja preprečit marsikaj. Veliko je tudi odvisno od psihe, pa vlivov okolja in podobno.
Ampak, še enkrat poudarjam, to je samo moja laična razlaga. Lahko pa kdo, ki je bolj domač na tem področju, napiše kaj bolj strokovnega na to temo.[/quote]

Hvala, hvala. Genska analiza res obstaja, se pa precej špekulira v njeno zanesljivost, ravno zaradi dejstev, da obstajajo genski zametki boleznin, ni pa (pri obravnavanem vzorcu) njihove realizacije kasneje tekom življenja. Od tu izvirajo moji pomisleki ali je primerno, da sploh govorimo o dobrih ali slabih genih.

Aja tako si to mislila. Saj to je izraz, ki je postal kar splošno uporaben, čeprav ni ravo strokoven. Tudi v angleščini se uporablja dobesedno “bad genes”, gre pa, tako zelo laično in striktno po moje povedano, za tiste od staršev podedovane “pokvarjene” dominantne gene, ki lahko zakrivijo kakšno dedno bolezen. Tukaj so mišljene razne dedne bolezni kot je lahko tudi nagnjenost k debelosti, povišanemu hoesterolu, tudi nekaterim oblikam raka in še marsičemu. To niso genetske bolezni.
Najbrž lahko o prisotnosti “slabih genov” pri kom sklepamo že tako “od oka”, drugače pa to ugotavljajo z gensko analizo.
Menda pa se tudi vsi slabi geni ne aktivirajo kar sami od sebe in se da tudi z zdravim načinom življenja preprečit marsikaj. Veliko je tudi odvisno od psihe, pa vlivov okolja in podobno.
Ampak, še enkrat poudarjam, to je samo moja laična razlaga. Lahko pa kdo, ki je bolj domač na tem področju, napiše kaj bolj strokovnega na to temo.[/quote]

Hvala, hvala. Genska analiza res obstaja, se pa precej špekulira v njeno zanesljivost, ravno zaradi dejstev, da obstajajo genski zametki boleznin, ni pa (pri obravnavanem vzorcu) njihove realizacije kasneje tekom življenja. Od tu izvirajo moji pomisleki ali je primerno, da sploh govorimo o dobrih ali slabih genih.[/quote]

Ja saj. Mene je na to pripeljalo tisto, ko si rekla, da je koga, četudi je zdravo živel, doletela kakšna zahrbtna bolezen. Najbrž določene stvari so dedne, nekaj zagotovo zakrivi tudi okolje itd. Jaz se na svoje “slabe gene” ne oziram kaj dosti, niti si nisem šla nikoli delat gensko analizo. Poskušam pa, če se le da, živet tako, da brez zveze ne povečujem tveganja za nastanek kakšne bolezni, ki bi se ji lahko izognila. Če me bo pa kaj zahrbtnega doletelo, me pač bo. Življenje je nepredvidljivo, tako ali drugače.

Od zašpehanih najstnic do starunkl ki se menijo o življenskem slogu 😀

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Hvala, hvala. Genska analiza res obstaja, se pa precej špekulira v njeno zanesljivost, ravno zaradi dejstev, da obstajajo genski zametki boleznin, ni pa (pri obravnavanem vzorcu) njihove realizacije kasneje tekom življenja. Od tu izvirajo moji pomisleki ali je primerno, da sploh govorimo o dobrih ali slabih genih.[/quote]

Ja saj. Mene je na to pripeljalo tisto, ko si rekla, da je koga, četudi je zdravo živel, doletela kakšna zahrbtna bolezen. Najbrž določene stvari so dedne, nekaj zagotovo zakrivi tudi okolje itd. Jaz se na svoje “slabe gene” ne oziram kaj dosti, niti si nisem šla nikoli delat gensko analizo. Poskušam pa, če se le da, živet tako, da brez zveze ne povečujem tveganja za nastanek kakšne bolezni, ki bi se ji lahko izognila. Če me bo pa kaj zahrbtnega doletelo, me pač bo. Življenje je nepredvidljivo, tako ali drugače.[/quote]

Zmernost je baje najboljša popotnica. Tudi s pretiravanjem z zdravim načinom življenja si škodujemo;)

A ti to ženskam tu na MON praviš starunkle? Če bi se me tri (Bikini, Calypso in jaz) srečale s tabo, verjemi, da bi bilo prej tebi nerodno kot nam.

A ti to ženskam tu na MON praviš starunkle? Če bi se me tri (Bikini, Calypso in jaz) srečale s tabo, verjemi, da bi bilo prej tebi nerodno kot nam.[/quote]

O, ja. Jaz bi si tiste najvišje štikle obula! 🙂

A ti to ženskam tu na MON praviš starunkle? Če bi se me tri (Bikini, Calypso in jaz) srečale s tabo, verjemi, da bi bilo prej tebi nerodno kot nam.[/quote]

Če si 35+ pol se nisem nič zmoto… al si starunkla al pa MILFA 😀 zdaj pa izbiraj 😉

Smem vprašat zakaj bi mi blo nerodno?

To je meni seksi…. ti kar 😉 samo pol negon dela a veš

hehe 😛

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

hehe :P[/quote]

Saj vem. Nerodno bi ti blo. In to zelo.

Najbolj ironično pri tem bi bilo, da bi me letele na drink, Matkiča pa sploh ne bi šljivile :)))))))

hehe :P[/quote]

Saj vem. Nerodno bi ti blo. In to zelo.[/quote]

Seveda …

no mogoče bi mi blo če si 2 metra z njimi lol… samo bolj kot nerodno bi mi blo smešno

Težko bi ”letele” če bi obule take petke… 😛

Saj vem. Nerodno bi ti blo. In to zelo.[/quote]

Seveda …

no mogoče bi mi blo če si 2 metra z njimi lol… samo bolj kot nerodno bi mi blo smešno

Težko bi ”letele” če bi obule take petke… :P[/quote]

Bi, bi. To ni ovira. 🙂

Seveda …

Težko bi ”letele” če bi obule take petke… :P[/quote]

Bi, bi. To ni ovira. :)[/quote]

torej.. kolko si visoka z najvišjimi petkami kar jih maš 😀 ?

Da vidimo kolko bi bla višja od mene 😀

Bi, bi. To ni ovira. :)[/quote]

torej.. kolko si visoka z najvišjimi petkami kar jih maš 😀 ?

Da vidimo kolko bi bla višja od mene :D[/quote]

Z najvišjimi, ki jih imam, sem višja od Jake Lakoviča, tam nekje kot Goran Dragić. Lahko si pa kupim še višje. 🙂

Matkic, umiri hormone, mene mladi petelinčki ne zanimajo. Naj te Poet nauči kako je treba z žensko, da te bo šmirglala. :)))

Najlažje je ugotoviti preko tega, če se ozreš na ožje, pa tudi širše sorodstvo in preveriš, če obstajajo kakšne tipične bolezni ali nagnjenosti, ki se prenašajo iz roda v rod.
Isto velja za dobre gene…Če so stari starši, pa tudi starši bili večinoma zdravi in doživeli visoko starost, potem pomeni, da imaš dobre gene. Seveda to ne pomeni, da lahko počneš kar želiš in da te ničesar ne more doleteti.

Geni sami po sebi ne odločajo o bolezni. Geni delujejo le, če so sproženi. Prehrana in sam način življenja, pa igra odločujočo vlogo pri tem, kateri geni, dobri ali slabi, se izrazijo.

Še nekaj o genih: http://www.potdozdravja.net/nove-raziskave-kazejo-da-lahko-spremenimo-delovanje-genov/[/url]

Hvala za link. Če upoštevam svoje prednike, potem imam v genskem smislu bolj slabe napovedi ://

Saj za varanje so tudi krivi geni…jaz si ne morem pomagat, to mi je v genih, pa pitje alkohola tudi 😀

Zakaj bi se boril proti naravi, ki te je takega naredila, zdaj treba živeti po novih načelih, bio načelih 😀

“Tudi če so v vaši družini domala vsi sorodniki zboleli za neko boleznijo, to ne pomeni, da ste zdaj vi na vrsti. Potrebno je le preseči družinska prepričanja in osvojiti nov pogled na življenje. »Z zavedanjem lahko vplivate na um in tako tudi na gene,« zaključuje Lipton.”

Kaj pa bolezen, kot je npr. Vitiligo ? Do zdaj so še vse raziskave potrdile, da je dedna in povsem neizogibna / neozdravljiva. Malo več člankov si preberi, pa videjev poglej. Stres oz. pogled na življenje nima tu nič opraviti, fasal jo boš v vsakem primeru.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Poudarek je na “do sedaj”. Da odkrijejo resnične vzroke neke nove bolezni, lahko traja desetletja. Da povejo resnične vzroke pa tudi (drugače ne bodo nič zaslužili z zdravili :).

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

zanimiv pojav! Le zakaj?[/quote]

Ti jaz povem zakaj?

Zato ker so samske pa jih noben ne pogleda…. 😛 (po večini) jamrajo pa da ni pravih tipov

bahahha[/quote]

Govorim o poročenih. Ženske pri nas v službi, soseščini, vse poročene, pa začnejo sploh po 40tem letu na polno migat, hodit športat. Se zdravo prehranjevat. V glavnem kapo dol pred njimi.

Ti jaz povem zakaj?

Zato ker so samske pa jih noben ne pogleda…. 😛 (po večini) jamrajo pa da ni pravih tipov

bahahha[/quote]

Govorim o poročenih. Ženske pri nas v službi, soseščini, vse poročene, pa začnejo sploh po 40tem letu na polno migat, hodit športat. Se zdravo prehranjevat. V glavnem kapo dol pred njimi.[/quote]

Pa a ti razumeš da ženske 35+ morajo nadomeščat svoj MANJKO lepote z zdravo prehrano in športom….

le redkokatera 35+ letnica se lahko pohvali da je enako SEKSI kot najboljše ali nadpovprečne 25 letnice….

z zdravo prehrano in športnim lajfom pa marsikatera 40 letnica lahko parira povprečni 25 letnici … simpl…

sicer dobro po koži in napetosti telesa nikdar več 😉

Poudarek je na “do sedaj”. Da odkrijejo resnične vzroke neke nove bolezni, lahko traja desetletja. Da povejo resnične vzroke pa tudi (drugače ne bodo nič zaslužili z zdravili :).[/quote]
In zakaj si mi zdaj to napisal ? Kot da nevem tega lol

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Govorim o poročenih. Ženske pri nas v službi, soseščini, vse poročene, pa začnejo sploh po 40tem letu na polno migat, hodit športat. Se zdravo prehranjevat. V glavnem kapo dol pred njimi.[/quote]

Pa a ti razumeš da ženske 35+ morajo nadomeščat svoj MANJKO lepote z zdravo prehrano in športom….

le redkokatera 35+ letnica se lahko pohvali da je enako SEKSI kot najboljše ali nadpovprečne 25 letnice….

z zdravo prehrano in športnim lajfom pa marsikatera 40 letnica lahko parira povprečni 25 letnici … simpl…

sicer dobro po koži in napetosti telesa nikdar več ;)[/quote]

Res me zanima, kako zgleda tvoje napeto telo:). Ne vem tvoje točne starosti, recimo da si 25…po tvoji logiki najlepši, najbolj čvrst, oh in sploh kar se tiče vizualnosti. Pa si res tako dober, da ti ne more parirati moški pri 40-ih?:)

sicer dobro po koži in napetosti telesa nikdar več ;)[/quote]

Res me zanima, kako zgleda tvoje napeto telo:). Ne vem tvoje točne starosti, recimo da si 25…po tvoji logiki najlepši, najbolj čvrst, oh in sploh kar se tiče vizualnosti. Pa si res tako dober, da ti ne more parirati moški pri 40-ih?:)[/quote]

Pa tudi če!!!
Če je ženska moškemu všeč sploh ni važno ali je 40 ali 25… nič ni važno! 🙂 Ribica, kaj te tako muči? Da ne boš več konkurenčna? Morda ne boš zanimiva 1000 moškim, ampak enemu boš. Ali ni to dovolj?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close