Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj te mora določen človek v življenju tako prevzet

Zakaj te mora določen človek v življenju tako prevzet

Odgovor na objavo uporabnika
No no, 21.07.2023 ob 17:42

Anonimno 8409, 21.07.2023 ob 16:16

Anonimno 8409, 21.07.2023 ob 16:00

morda, 21.07.2023 ob 15:23

Si skupaj do.konca. in ce se zgodi? Se ti je kdaj to zgodilo? Si lahko predstavljas agonijo, ki jo cutis, obcutek krivde?

Jaz itak ne verjamem, da smo mi sploh narjeni, da bi bli cel lajf z enim človekom, ne rečem, da ni nemogoče, po vsem sodeč obstajajo pari, duše dvojčice ali karkoli že, ki se res pokonektajo in so cel lajf srečni skupaj, za veliko večino se mi pa zdi, da rata zakon vsaj dolgočasna rutina, če ne emocionalno trpljenje in da bi bli mogoče bolj srečni, če bi si na ene 7 let oba enga novega najdla in vnesla malo barv v svoj lajf. Ker tam ene 7 let pa zna bit ful lepo in se res hranita en z drugim.

Pa tu ne gre za seks oziroma ne gre samo za seks, ampak za to, da se mi kot osebe z leti spreminjamo, mi 10 let nazaj in mi danes smo zelo drugačna osebnost in če naš partner ni rasel v isto smer kot mi ali pa sploh ni rasel, nas mogoče več ne dohaja intelektualno, emocionalno, mogoče tudi fizično in seksualno, in ne izpolnjuje več naših potreb, ali smo pa mi šele zdej pogruntal kaj naše potrebe sploh so, včasih šele z eno novo osebo pogruntaš, kaj so ti sploh prioritete v odnosu. Zdej valjda da idealne ni, sej tudi mi nismo idealni, ampak lahko ma pa tiste ključne kvalitete, da jo spoštuješ in jo maš ful rad.

Folk misli, da je varanje zaradi seksa, pa ni, lahko je to del motivacije, ampak ključna je emocionalna konekcija in po 10 letih zakona je zelo težko ostati emocionalno povezan.

So tudi taki, a zelo redki so tisti, ki so se mladi poročili, več je takih, ki so se spoznali kot starejši. Bodimo iskreni noben pri 20 nima kaj dosti v glavi, kaj šele da bi vedel, kdo je. Tisti, ki se poparčkajo po 30tem imajo boljše šanse, saj so že izoblikovani. Za večino pa je to 2./3. Zakon. No razen tistih, ki imajo mrtve ekonomske veze in stagnirajo. Še starčke na cesti opaziš kako nežni in ljubeči so en z drugim.

Se ne strinjam. Mlajši, kot se spoznaš, več šans imaš, da bo zveza res srečna. Če se dva spoznata mlada, med njima pa je res ta prava kemija oz ljubezen, se bosta skupaj izoblikovala, dozorela. Več možnosti imata, da bosta na isti valovni dolžini. Pozneje moraš imeti res veliko srečo, da spoznaš kompatibilno osebo. Ali pa moraš zelo spustiti standarde. Midva z možem sva se spoznala pri 20. Izhajava iz popolnoma različnih družinskih okolij, pa se danes, po četrt stoletja, dopolnjujeva kot sestavljanka. Na vseh področjih. Še vedno si ne predstavljava življenja eden brez drugega, še vedno si želiva drug drugega, še vedno uživa v družbi drug drugega. Pravzaprav ni minila noč, odkar sva par, da je ne bi preživela skupaj. Živiva v simbiozi. Ko gledam ostale pare, jih je večina skupaj iz neke navade, nuje, komaj čakajo, da se znebijo drugega in raje čas preživljajo sami oz s prijatelji, kot drug z drugim. Mislim, da imaš več možnosti za trajno kompatibilno zvezo, če se spoznaš mlajši. Če si seveda začel biti skupaj iz pravih razlogov in ne zato, ker je partner pač prvi ob pravem času prišel mimo…

Hmm819, 21.07.2023 ob 19:24

Se ne strinjam. Mlajši, kot se spoznaš, več šans imaš, da bo zveza res srečna. Če se dva spoznata mlada, med njima pa je res ta prava kemija oz ljubezen, se bosta skupaj izoblikovala, dozorela. Več možnosti imata, da bosta na isti valovni dolžini. Pozneje moraš imeti res veliko srečo, da spoznaš kompatibilno osebo. Ali pa moraš zelo spustiti standarde. Midva z možem sva se spoznala pri 20. Izhajava iz popolnoma različnih družinskih okolij, pa se danes, po četrt stoletja, dopolnjujeva kot sestavljanka. Na vseh področjih. Še vedno si ne predstavljava življenja eden brez drugega, še vedno si želiva drug drugega, še vedno uživa v družbi drug drugega. Pravzaprav ni minila noč, odkar sva par, da je ne bi preživela skupaj. Živiva v simbiozi. Ko gledam ostale pare, jih je večina skupaj iz neke navade, nuje, komaj čakajo, da se znebijo drugega in raje čas preživljajo sami oz s prijatelji, kot drug z drugim. Mislim, da imaš več možnosti za trajno kompatibilno zvezo, če se spoznaš mlajši. Če si seveda začel biti skupaj iz pravih razlogov in ne zato, ker je partner pač prvi ob pravem času prišel mimo…

Je napisano, da ste redki. Ne da ne obstajate. Tudi jaz poznam 1 par, slišim za še kakšnega a večina je pozneših. Ponavadi v druge smeri odrastejo, redko skupaj.

Mi je zal, da je avtor poniknil. Tok mnenj je dobil, me zanima, ali je kaj od tega mu spremenilo pogled. Mi je vedno zal, ko avtorji mrknejo in ne napisejo vec nic. Ne razlozijo. Ne komentirajo, pa naj bo fake ali ne.

morda, 21.07.2023 ob 21:17

Mi je zal, da je avtor poniknil. Tok mnenj je dobil, me zanima, ali je kaj od tega mu spremenilo pogled. Mi je vedno zal, ko avtorji mrknejo in ne napisejo vec nic. Ne razlozijo. Ne komentirajo, pa naj bo fake ali ne.

Zato, ker to pišejo moderatorji za €€ …

soft, 21.07.2023 ob 21:21

Zato, ker to pišejo moderatorji za €€ …

Ali pa se ukvarjajo s svojim življenjem, izvedeli so kar so hoteli in življenje gre dalje, poizkusi kdaj.

Provokativna, 21.07.2023 ob 21:24

Ali pa se ukvarjajo s svojim življenjem, izvedeli so kar so hoteli in življenje gre dalje, poizkusi kdaj.

Soft ima prav, taksne teme odpirajo moderatorji, da med.over.net ne zamre.

Nope, 21.07.2023 ob 21:28

Soft ima prav, taksne teme odpirajo moderatorji, da med.over.net ne zamre.

Tako je. Ko si dolgo na forumu, vidiš kako deluje. Ampak za brezvezno blebetanje pride prav tudi takšna luknja. Dalo bi se sicer marsikaj izboljšati, takrat bi tudi obisk bil boljši in posledično ne bi bilo treba odpirati izmišljenih tem, kaj šele provocirati uporabnike in izzivati drame. Ampak, vsak tako kot najbolje zna. Očitno tej, ki ga trenutno upravljajo bolje ne zmorejo.

soft, 21.07.2023 ob 21:32

Tako je. Ko si dolgo na forumu, vidiš kako deluje. Ampak za brezvezno blebetanje pride prav tudi takšna luknja. Dalo bi se sicer marsikaj izboljšati, takrat bi tudi obisk bil boljši in posledično ne bi bilo treba odpirati izmišljenih tem, kaj šele provocirati uporabnike in izzivati drame. Ampak, vsak tako kot najbolje zna. Očitno tej, ki ga trenutno upravljajo bolje ne zmorejo.

Saj za vsako temo pravite, da je izmišljena in vsi in vse vas provocira. Pa še kar berete in komentirate.

Ha .. Ta trenutek se rajs ukvarjam s tem. Odgovori so bili presenetljivo dokaj kulturni. Je bilo lepo branje

Anonimno 8409, 19.07.2023 ob 13:49

Bruhica, 19.07.2023 ob 13:32

Zakaj se to vedno dogaja moskim? Da jih ena (po moznosti mlajsa, lepsa, bolj suha) tako prevzame, da pozabijo na otroke in zeno? Zakaj se skoraj nikoli (vsaj jaz ne poznam nikogar) to ne zgodi mami treh otrok, da se zagleda v enega? Ti jaz odgovorim: ker nima casa! Ker skrbi zate, za vajine otroke, za gospodnjstvo, po moznosti se ima svojo sluzbo in ob koncu dneva pade dol. Daj delaj en teden kot dela ona, pa da te vidim, ce se bos se razmisljal s spodnjo glavo. Bruha se mi, res. Prevec casa imate, zato pa se vam dogaja “prevzamanje”. In ko se bo ta med polizal, bo prisla nova se prevzemat.

“Zakaj se skoraj nikoli (vsaj jaz ne poznam nikogar) to ne zgodi mami treh otrok, da se zagleda v enega? Ti jaz odgovorim: ker nima casa!”

Bolj zato, ker nima priložnosti, ampak če npr. zamenja službo, al pride pa en tanou, k je taprau, in če usoda tko nanese, da morta skupi delat ne nekmu projektu in če se je malo odtujila z možem ali se je pa malo zapustil in nima več ambicij, sixpacka in libida, en dva tri se ti lohk zacopa. Mogoče nau nič naredila, ni pa imuna na biološke pojave.

Nesojena, 19.07.2023 ob 20:51

Anonimno 8409, 19.07.2023 ob 18:25

Nesojena, 19.07.2023 ob 16:58

Jaz sem na drugi strani in samska. Nevem zakaj, tudi pri meni je bilo tako, a le huje postane, ko sem bila v vezi z drugim. Ko spoznaš tega neusojenega se ti življenje spremeni, noben dotik drugih ne bo več isti, nekaj v tebi bo vsakega, ki ga spoznaš zavrnilo. Izgleda se rabimo naučiti poslušati same sebe in videti, da nismo le oseba z razumom. Tega ne moreš razumeti, lahko le čutiš. In če se ti to zgodi, se sprijazni da sreče, brez te osebe ne bo. Tvoje telo bo zavračalo vse ostale na krut način. In tu nimaš drugega, kot da se sprijazniš in prepustiš toku življenja. Ko spoznaš to osebo, nikoli ne boš več isti, ker v sebi veš, da je “ta prava” čeprav nočeš priznati, se je tvoje življenje spremenilo v trenutku, ko je vstopila v tvoje življenje.

zdej pa ti to razloži nekomu, ki ne ve kaj je resnična ljubezen, ki tega ni doživel in hoče, da z razumom rešuješ zadeve srca, ne gre. Čeprav z moške perspektive je mal pretirano se pustit prepričat, da glih samo ta in nobena druga, ta je prima, ni pa edina taka.

Sej to drugač dost hitr popusti, ta zacopanost, samo ne smeš sam doma sedet v tišini, pol ratajo te misli zlo glasne, zamotit se moraš s čim in izzveni. Če pa ne, če se pa to vleče in ne pojenja, pol je pa mogoče res resnična ljubezen.

Ne, ne gre. Jaz tega moškega nikoli in nikdar ne bi izbrala z nobeno pametjo. Ne ustreza nobenemu listu stvari, ki so mi všeč pri moških, razen par svetlih točk, ki jih ima. Je nekaj najlepšega, kar sem čutila do kogarkoli in obenem grozljivo. Podrl je vse moje meje, ki se nikoli v življenju niso premaknile za nikogar, upiraš se dokler lahko a kmalu spoznaš, kako majhen in nemočen si proti temu, kar čutiš. Nič od tega ni razumsko in vsa zdrava pamet ti v trenutku odpade. Pamet ve, da si ne zasluži nobene priložnosti, da ni ok, srce upa, da te poišče, se te dotakne, ti da upanje. Ko pride, si srečen in pomirjen, ko si blizu. Z dotiki in poljubi doseže točke, za katere ne veš, da so obstajale.

Pamet doživlja frustracije. On postane stalnica v tvoji glavi, leta in daleč od oči, daleč od srca ne pomagajo, le umirijo željo po bližini. Zaljubiš se v drugega, si misliš yes,šlo bo stran nato se boriš z globoko žalostjo, ki te prevzema. Ker ta oseba ni on, njegovi dotiki so strastni, a ne dosežejo točk, ki ji je dosegel on. Kot da lažeš sam sebi, da pamet lahko izbere in bo ta moški pozabljen. Tako hitro ti srce pokaže, da pamet tu nima izbire. Potem končaš in vidiš, da ti je za to osebo vseeno, medtem ko te je za tistim žgalo v srcu, le da je šel na službeno potovanje za en teden. Jebeno, a vse kar lahko narediš je, da se s tem sprijazniš, da pač čutiš ogromno do te zelo napačne osebe zate in da mu noben ne bo nikoli prišel blizu in da do nobene druge osebe nisi zmožen čutiti tega, kar čutiš do njega. To je edini način, da pomiriš srce in razum.

Avtor ti pa v kolikor nisi mazohist, se odseli od žene, ker je to edino kar pomaga, biti sam s sabo in se sprijazniti, da če ti bo dano, ti bo in če ti ne bo, boš tudi ok.

Nekateri imajo vsaj to srečo, da se zaljubijo v koga drugega kljub pogrešanju določenega človeka ali pa se sprijaznijo, da je boljše slabše kot nič. Seveda se je tukaj za vprašat kakšna je iskrenost do novega partnerja, če stopiš z njim v vezo s stalno  ljubeznijo do človeka, ki te je prevzel. A se ti ne zdi življenje usrano in lažno, da ga preživljaš z nekom samo za to, da nisi sam/a. Nekateri te meje ne morejo nikoli več prestopit, ker si nalijejo čistega vina in se sprijaznijo z dejstvom, da ni fer do nove osebe, da jim dajejo ostanke srca, da jim dajejo “lažno ljubezen” in jih na koncu samo prizadenejo, ker z njimi ne morejo naprej, ker jih slej ko prej izda srce in se upre telo. Zato se sprašujem zakaj te mora določen človek tako zadet in zapečatit? Res je srhljivo, da poznaš njene/njegove napaka in veš, da nisi pripravljen it prek tega, srce pa še naprej vztraja in trmari pri takšnem človeku.

nesojeni, 19.07.2023 ob 11:41

Si srečno poročen/a. Imaš družino. Ljubiš partnerja/partnerko. Drugih moških/žensk sploh ne opaziš.Groza te je že misli, da bi te partner/ka varal/a ali ti njega/njo. Prisegaš na zvestobo. Trudiš se za lep partnerski odnos. Živiš sanjsko življenje in naenkrat se pojavi oseba, ki te popolnoma prevzame. V tebi se začnejo prebujati čustva do te osebe, vedno močnejša. Bolj ko se trudiš, da bi jih zatrl, bolj mogočna in silovita so. Z grozo se sprašuješ kaj se je zgodilo, kaj te je doletelo. Počutiš se kot en drek na cesti, ker veš, da partnerja/partnerko čustveno varaš. Zavedaš se, da nisi iskren. Razum ti odpove. Zaradi te osebe si v “trenutku slabosti/razuma” pripravljen vse pustiti za sabo in potem padeš kot zrela hruška na tla. Sledi grenko spoznanje, da je srce izbralo osebo, ki na žalost ni tista s katero si do pred kratkim živel sanjsko življenje in si z njo/njim ustvaril/a družino. V svoji agoniji se sprašuje kaj narediti. Če poslušaš srce in se boš odločil za to osebo, bodo sledile grozne posledice – vse kar si v življenju zgradil, se bo sesulo. Prizadel boš partnerja, ki si mu obljubil večno ljubezen. Otroci bodo izgubili občutek varnosti doma in trenutke  istočasne priostnosti obeh staršev. Starša jih bosta  selila sem in tja. Če se odločiš, da boš utišal srce, se to tako močno odzove, da ti ne pusti več mirno živeti naprej. Prisili te, da misliš in hrepeniš po tej drugi osebi , ki te je tako prevzela. Živiš prisiljeno družinsko življenje naprej in se sprašuješ v čem je smisel. Hkrati si jezen nase in se smiliš sam sebi, zakaj je prav tebe to moralo doleteti.

Ali uživaš v samskem življenju. Imaš na razpolago veliko samskih ljudi in noben te toliko ne pritegne, da bi se bil pripravljen spustit v ljubezenski odnos. Naenkrat pa se pojavi človek, ki te popolnoma prevzame in ugotoviš, da je že oddan/a, da si je že ustvaril/a družino. Ne boš drezal, ker veš, da nimaš šans sam proti njeni/njegovi družini. Do pred kratkim si bil najbolj srečen samski človek pod soncem, zdaj pa trpiš grozne bolečine pogrešanja in hrepenenja po določeni nedosegljivi osebi.

Jebeš takšno življenje, ko te srce vsak dan opomni, da nimaš zraven sebe človeka s katerim bi lahko srečno živel do konca svojih dni.

Zakaj te mora določen človek v življenju tako prevzet, zakaj?

Ja kdo za božjo voljo te je tako prevzel??? ? In ne težit sebi, če v srcu nekaj čutiš. Pač čutiš.

nesojeni, 19.07.2023 ob 12:11

Ker je tako namenjeno, 19.07.2023 ob 11:50

In moraš videti, da je tvoje življenje le bedna fasada in nikoli ne boš srečen brez te ene osebe, z vsemi pomanjkljivostimi s katerimi pride. Je šit, a tako je. Prej ko se zbudiš v realnost, prej boš nehal trpet. Pa nehaj otroke izrabljati za izgovor no. Te bodo trpeli bolj, ko ima odsotnega starša, ki nima jajc, da živi prisiljeno družinsko življenje. Padel si kot hruška na tla z razlogom.

Se strinjam – preostanek življenja je beden brez te osebe. Žal pa ni vedno samo od tebe odvisno. Če druga oseba ne želi, noče, ne čuti isto,nima poguma,… da bi kaj naredil/a v tej smeri, imaš zvezane roke. Lahko si prigovarjaš in se prepričuješ, da ni prava/pravi zate. Drugi te tolažijo, da še je več takšnih ali celo boljših zate od te/ga. Samo ti veš, da to ni res, ker je srce dokončno izbralo. Zakaj prav njega/njo? Čemu/zakaj je tako namenjeno???

Povej tej drugi osebi kaj čutiš. In boš vedel, če čuti ali ne čuti isto.

Anonimno 8409, 19.07.2023 ob 13:45

nesojeni, 19.07.2023 ob 13:34

Anonimno 8409, 19.07.2023 ob 13:19

“Naenkrat pa se pojavi človek, ki te popolnoma prevzame in ugotoviš, da je že oddan/a”

Včasih se nam to zgodi glih zato, k je oddan, k ga ne mormo met, pride do t.i. limerence in si lahko leta zacopan, čeprav ni realističnih možnosti, da bi bla kdaj skupaj, možno je, da se v resnici bojiš biti v čustvenem razmerju in ti podzavestno paše, da je nedosegljiv. Nerodno je samo, če to začne bit problem, če se ti začnejo pojavljat prisilne misli na to osebo, če si začneš filme delat v glavi in premlevat vsako malenkost. Pol se je mogoče bolš probat v eno tretjo osebo zacopat k ni niti tvoj partner, niti tvoja simpatija, da se zapleta z nedosegljivo simpatijo rešiš.

Kako pa bi naj to izgledalo, da se “na silo” zacopaš v eno tretjo osebo, ko si do podna zadet od ene druge osebe in obstaja ta edina v tvojem srcu. Potem bi se tudi lahko “na silo” zacopal nazaj v ženo/moža, če bi bilo to tako preprosto in bi srečno živel naprej. Pri pristnih čustvih ne moreš igrat, niti izbirat do koga boš kaj čutil ali ne.

Jaz tudi nisem zihr, da je to res možno, ampak laboratorijski poskusi kažejo, da se lahko popolni neznanci zelo hitro zacopajo en v druzga, če se globoko gledajo v oči, to je znan pojav. Zdej, a to dela, če si ti že zacopan, treba probat.

?

nesojeni, 22.07.2023 ob 23:36

Nekateri imajo vsaj to srečo, da se zaljubijo v koga drugega kljub pogrešanju določenega človeka ali pa se sprijaznijo, da je boljše slabše kot nič. Seveda se je tukaj za vprašat kakšna je iskrenost do novega partnerja, če stopiš z njim v vezo s stalno  ljubeznijo do človeka, ki te je prevzel. A se ti ne zdi življenje usrano in lažno, da ga preživljaš z nekom samo za to, da nisi sam/a. Nekateri te meje ne morejo nikoli več prestopit, ker si nalijejo čistega vina in se sprijaznijo z dejstvom, da ni fer do nove osebe, da jim dajejo ostanke srca, da jim dajejo “lažno ljubezen” in jih na koncu samo prizadenejo, ker z njimi ne morejo naprej, ker jih slej ko prej izda srce in se upre telo. Zato se sprašujem zakaj te mora določen človek tako zadet in zapečatit? Res je srhljivo, da poznaš njene/njegove napaka in veš, da nisi pripravljen it prek tega, srce pa še naprej vztraja in trmari pri takšnem človeku.

Srečo ali ne, tako je, da spoznaš, da lažeš sebi. In prej ali slej si tega čistega vina naliješ, da od tega pobegniti ne moreš, tudi če se trudiš. Zato se je dobro začeti truditi v drugo smer.

Tvoje vprašanje je pa tako, kot da vprašaš zakaj se rodimo? In zakaj potem umremo? Zakaj v bistvu sploh živimo? Zakaj ti danes dihaš, zakaj že 5dni nazaj nisi nehala?

Veliko beri in najdi odgovor, ki je smiselen tebi. Meni je branje o dušah dvojčicah, razni spiritualni zapisi, karmi kar veliko razložilo, morda bo tudi tebi. Morda ti bo biblija našla odgovor. Mogoče rabiš bolj znanstvene raziskave, kakšna kemijska povezava je možna med možgani dveh ljudi (tudi te obstajajo).

Mogoče bo pa lažje, da se nehaš spraševati zakaj in sprejmeš, da si.

Nesojena, 23.07.2023 ob 00:15

Srečo ali ne, tako je, da spoznaš, da lažeš sebi. In prej ali slej si tega čistega vina naliješ, da od tega pobegniti ne moreš, tudi če se trudiš. Zato se je dobro začeti truditi v drugo smer.

Tvoje vprašanje je pa tako, kot da vprašaš zakaj se rodimo? In zakaj potem umremo? Zakaj v bistvu sploh živimo? Zakaj ti danes dihaš, zakaj že 5dni nazaj nisi nehala?

Veliko beri in najdi odgovor, ki je smiselen tebi. Meni je branje o dušah dvojčicah, razni spiritualni zapisi, karmi kar veliko razložilo, morda bo tudi tebi. Morda ti bo biblija našla odgovor. Mogoče rabiš bolj znanstvene raziskave, kakšna kemijska povezava je možna med možgani dveh ljudi (tudi te obstajajo).

Mogoče bo pa lažje, da se nehaš spraševati zakaj in sprejmeš, da si.

Rodimo, umremo, živimo in dihamo vsi. Da te tako silovito prevzame določen človek, pa ne doživijo vsi.

Mislim, da nima smisla brat in raziskovat, ker odgovor je za vsakega posameznika drugačen. Živi pač vsak po svojih zmožnostih naprej kakor ve in zna. Ne moreš umret od tega in ne moreš biti več srečen zaradi tega. Torej ti je dano životarjenje – do kdaj? Verejtno do konca.

nesojeni, 23.07.2023 ob 00:45

Rodimo, umremo, živimo in dihamo vsi. Da te tako silovito prevzame določen človek, pa ne doživijo vsi.

Mislim, da nima smisla brat in raziskovat, ker odgovor je za vsakega posameznika drugačen. Živi pač vsak po svojih zmožnostih naprej kakor ve in zna. Ne moreš umret od tega in ne moreš biti več srečen zaradi tega. Torej ti je dano životarjenje – do kdaj? Verejtno do konca.

Ni res. Zakaj potem ti lahko hodiš, nekdo drug pa ne? Ti lahko dihaš brez kisika, nekdo drug rabi pomoč. Koliko mladih ljudi je v sredo umrlo, medtem, ko si ti živa? Koliko ljudi ne sliši/ne vidi, medtem ko se ti smiliš sama sebi? Zakaj oni, zakaj ne ti?

Jaz sem bila ista na začetku, preklela vse, kar je bilo možno. Zakaj jaz? Zakaj meni, zakaj to,… in še zdaj sem včasih jezna na svet.

Vse se zgodi z razlogom, razlog vidiš šele potem, ko se iztečejo vsi dogodki, pogledaš nazaj in si rečeš, ok morda je bilo bolje tako. Morda druga oseba potrebuje ta čas, ko ti čakaš.

Sprejmi, meditiraj, delaj na sebi, bodi najboljša ti in sprijazni se, tako pač je. Zaupaj, da te nekaj vodi, nauči se poslušati sama sebe. In pusti negativo, ker res ne potrebuješ drugega za srečo. Sreča je v tebi, drug lahko le doprinese k njej. Sedaj če si v vezi pa išči poti ven, ker je le še slabše.

Če ti bo namenjeno, ti bo dano.

nihče se ne more odločiti namesto tebe, stori kar misliš, da je prav. Adio.

Ja. Zakaj.

Mislim, da se temu ne moremo izogniti. In da ni pravo vprašanje Zakaj, ampak Kaj pa zdaj.

Kaj boš ob teh občutkih naredil. Ne pomaga jih zanikati, niti potlačiti. Potreben bo razum. Razum, da vemo, da z drugim/drugo prav tako ne bo (ves čas) idealno, ker je idealnost hudo kratkotrajna. To je zaljubljenost. Kemija. Dobesedno.

anina7, 23.07.2023 ob 11:53

Ja. Zakaj.

Mislim, da se temu ne moremo izogniti. In da ni pravo vprašanje Zakaj, ampak Kaj pa zdaj.

Kaj boš ob teh občutkih naredil. Ne pomaga jih zanikati, niti potlačiti. Potreben bo razum. Razum, da vemo, da z drugim/drugo prav tako ne bo (ves čas) idealno, ker je idealnost hudo kratkotrajna. To je zaljubljenost. Kemija. Dobesedno.

“Razum, da vemo, da z drugim/drugo prav tako ne bo (ves čas) idealno, ker je idealnost hudo kratkotrajna. To je zaljubljenost. Kemija. Dobesedno.”

Ja in? Tudi če ne bo večno, so tista leta magična in vredna več kot 20 let “razumske” zveze. Kaj je pa lepšega v lajfu kot bit ful zacopan in da je un tud ful zacopan vate, un filing in olajšanje, ko končno veš, da so čustva vzajemna, taka ljubezen je kot hrana in ti da moč in energijo, da lahko dosežeš karkoli, vse prepreke lahko premagaš.

Da je vse to samo “kemija”, je zelo ciničen pogled na svet, ki nas zreducira na nivo živali, zgodovina človeštva je zgodovina zacopanosti, vsi civilizacijskli dosežki in vsa najboljša umetnost je posledica tega, ni to samo “kemija”.

Koliko.od vas ki tukaj jamrate cez nedosegljico/ nedosegljivega je z drugim drugo v vezi zakonu? Zakaj morate se drugemu zagnojit lajf s tem da ga maste za tolazilno blazino ne pa “glavno nagrado” lajfanja??

Anonimno 8409, 23.07.2023 ob 13:21

“Razum, da vemo, da z drugim/drugo prav tako ne bo (ves čas) idealno, ker je idealnost hudo kratkotrajna. To je zaljubljenost. Kemija. Dobesedno.”

Ja in? Tudi če ne bo večno, so tista leta magična in vredna več kot 20 let “razumske” zveze. Kaj je pa lepšega v lajfu kot bit ful zacopan in da je un tud ful zacopan vate, un filing in olajšanje, ko končno veš, da so čustva vzajemna, taka ljubezen je kot hrana in ti da moč in energijo, da lahko dosežeš karkoli, vse prepreke lahko premagaš.

Da je vse to samo “kemija”, je zelo ciničen pogled na svet, ki nas zreducira na nivo živali, zgodovina človeštva je zgodovina zacopanosti, vsi civilizacijskli dosežki in vsa najboljša umetnost je posledica tega, ni to samo “kemija”.

Govora je o nesojenih ljudeh. O tistih, ki nikoli ne pridejo skupaj. Tisti, ki pridejo skupaj, pa tudi če ne ostanejo skupaj, imajo to prednost, da so imeli priložnost okusit in živet nekaj časa to ljubezen, ki jim sedaj daje moč v  spominih  in hvaležnosti za to neponovljivo obdobje, da živijo naprej. Če pa v življenju samo spoznaš takšno ljubezen, nimaš pa je priložnosti nikoli izživet, pa si obsojen na življenje s polnim srcem ljubezni brez, da bi ti bila vrnjena. Sreča je res mogoče odvisna od vsakega posameznika, ampak ljudje potrebujemo občutek ljubljenosti in če tega ni, čutiš v svojem življenju grozno praznino, ki je ne more nihče drug nadomestit kot samo določen človek.

Pot duš dvojčic ni lahka, ko se združita v eno, pomeni zadnjo reinkarnacijo in vstop v božje kraljestvo. To so stare duše, ki so prišle do spoznanj samozavedanja duše in odpravljajo še zadnje karmične kroge, do popolne združitve. Tvoja duša dvojčica je tvoje popolno ogledalo, ki ti zrcalno sliko vrača. Pokaže ti pomankljivosti in kje ne ljubiš samega sebe. To je pot, na kateri se učiš ljubezni do sebe in doživljaš božanstvo tvojega stvarnika.

Poglej daleč za iluzijo ustvarjenjega življenja,če  je ego je tisti, ki vodi tvoje življenje in se boji, nimaš pravega samozavedanja.

Si več kot le telo, si duša, ki se prebuja.

nesojeni, 23.07.2023 ob 14:05

Govora je o nesojenih ljudeh. O tistih, ki nikoli ne pridejo skupaj. Tisti, ki pridejo skupaj, pa tudi če ne ostanejo skupaj, imajo to prednost, da so imeli priložnost okusit in živet nekaj časa to ljubezen, ki jim sedaj daje moč v  spominih  in hvaležnosti za to neponovljivo obdobje, da živijo naprej. Če pa v življenju samo spoznaš takšno ljubezen, nimaš pa je priložnosti nikoli izživet, pa si obsojen na življenje s polnim srcem ljubezni brez, da bi ti bila vrnjena. Sreča je res mogoče odvisna od vsakega posameznika, ampak ljudje potrebujemo občutek ljubljenosti in če tega ni, čutiš v svojem življenju grozno praznino, ki je ne more nihče drug nadomestit kot samo določen človek.

Razen če je oseba mrtva, nimaš možnosti izživeti te ljubezni. Vse ostalo so izgovori.  Meni tole deluje obsesija, ne pa ljubezen.

Ne vem ali sem v tej temi že pisala o tem ali je bika katera druga, vendar če te oseba zavrača tako ali drugače ali je nedosegljiva, ne pomeni da te ljubi in da moraš vztrajati, temveč čim prej prekiniti kontakt in ozdraviti izvorno rano. Ponavadi gre res za kakšno zadevo iz otroštva, ko ti skrbniki niso znali pokazati ljubezni, morda niso poznali tvojega jezika ljubezni, morda je bilo nekaj dogodkov v zgodnjem otroštvu ali kasneje v puberteti, ki so pustili močen vtis na tvojem dojemanju kaj ljubezen sploh je. Sem se ravno včeraj pogovarjala z enim otrokom, ki ga brat pa stric ves čas zaničujeta, dol tlačita, ponižujeta, tu in tam prileti kakšna “nedolžna okoli kepe” ali mu vzameta telefon in ju on lovi, v glavnem izkazujeta moč nad njim. Meni to dvigne pritisk takoj in sem seveda pristopila, jih ne poznam osebno, ampak smo kar nekaj časa na isti plaži, da sem spremljala dogajanje. Pa je ta mali takoj stopil obema v bran, da to se oni samo tako igrajo, da tako si oni imajo radi. A ne, sem rekla. To pa ni ljubezen. A ti paše, da se tako obnašata do tebe? Zakaj potem jočeš vsak dan? …itd. To je toksičen vzorec, ki so ga nekje pobrali in nadaljujejo s tem, ni pa to zdravo izražanje ljubezni. Batine, izzivanje, norčevanje iz nekoga, nadlegovanje, to je toksično in je treba nehati s tem. So ostali kot vkopani vsi, tudi mama in žena od tega strica. Ne moremo ustvariti zdrave družbe, če sprejemamo takšna “nedolžna” obnašanja kot nekaj normalnega, če to ni normalno niti zdravo.

Sem jim še malo odpredavala o ljubezni in kako bi to moralo biti in izgledati, malega objela in kasneje sva skupaj ustvarjala diamond painting, pa sem mu rekla vidiš da se lahko igramo tudi drugače, da noben ne dobi po glavi. Upam, da sem posejala seme, ki bo z leti kvalitetno obrodilo in bo znal presekati generacijske travme in izceliti svoje družinsko drevo.

Enako želim tebi. Da spregledaš, raziščeš od kod ti ta potreba po poveličevanju nekoga, ki ni s teboj in moč, da to presekaš. Glede tega ti lahko tudi pomagam, če želiš, ko boš pripravljena.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close