Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj te mora določen človek v življenju tako prevzet

Zakaj te mora določen človek v življenju tako prevzet

Odgovor na objavo uporabnika
Geneza, 21.07.2023 ob 06:44

morda ti pomaga, 20.07.2023 ob 23:06

in še nekaj – kolegica se je na delovnem mestu zaljubila v moškega. Ona je poročena,za  njega ne vem. Možu je povedala resnico – da se je zaljubila, kako gleda na moža ipd., mož ji je dal prostor, čas, da razmisli, da ugotovi, da se odloči. Premlevala sta mislim, da več kot 1 leto opcijo razveze. Kolegica je čakala, če bo ta moški tvegal zanjo, pristopil do nje, začel pogovor z njo, pred ljudmi, pred ostalimi in s tem pokazal, da ima moč, da bi sprejel družbeno in socialno linčanje, ki bi sledilo. Kaj se je zgodilo?

Nič. Ta moški, kot mi je pravila, je nekajkrat z njo poskušal navezat pogovor, vendar se ni prijelo. Začel je prihajat bolj poredko, do točke, da je prišel le nekajkrat letno. in vsak njun stik je bil bolj mučen, ona pa se je vse bolj in bolj zapirala vase in mu ni več niti verjela niti zaupala. Kolikor vem, mislim še nanj, vendar manj. Ga ne vidi že več kot 5 mesecev, z njim ni govorila skoraj nič in v osnovi ji je dal vtis, da nima jajc za rečt.

Zanj je bila pripravljena se ločit, se je pogovarjala z možem o tem, moža mehčala, da ga ne bi tok prizadelo. Ampak on ni naredil ničesar, le čakal je, da bo kar tako se ločila in ga tam čakala, da bo prišel kadar paše njemu. In je šla naprej. Pozabila ga ni, vendar je šla naprej. Da bi mu še zaupala? Težko. Verjela? Težko. Vpletel se je nekdo drug in ta drug je naredil kup problemov. In noče met opravka več z nikomer. Ostala je poročena, vendar je z možem razčistila, da ga vidi kot prijatelja in nič drugega. Torej, je vajin primer podoben? čakaš da bo ona vse spremenila, vse naredila, zate? In ti? stojiš tam in čakaš?

Tocno tako je. Tu je ona naredila napako, da je šla sploh možu govoriti. V miru bi si vzela čas, ga spoznavala, ne iti v posteljo, samo pogovor. Ljudje se hitro pokažejo, kakšni so v resnici.. Na koncu je s par površini  pogovori spoznala, da se je zaljubila v iluzijo, v neko idealno sliko, ki se je razblinila kot milni mehurček. To je to o čemer jaz govorim. Jaz sem isto doživela, me je vrglo iz tirnic, jaz poročena, on ločen. Ampak sem si dala čas, pa je hitro prišlo spoznanje ,da je šibkega značaja, to me vje pa tako zmotilo, ker bi jaz take probleme rešila takoj. Isto moj moz. Spoznala sem da imam pravi biser doma.  Treba se je spoznavati, ne takoj zlesti v posteljo. Saj smo zrele odrasle osebe. Daj si čas, pa boš spoznal/a, da tisto kar te je pritegnilo, lahko sploh ni tisto, kar si tu želiš od človeka.  No so pa tudi primeri, ko je poročena spoznala v službi sodelavca, se zaljubila in on tudi, oba sta se ločila v par mesecih in šla skupaj živeti . Očitno sta spoznala da sta prava za sebe. V primeru ki ga opisuje avtorica, pa temu ni tako. Tu avtorica ali avtor idealizira neko osebo, ampak daj si priliko , spoznaj to osebo, začni se pogovorjati.

Kolegica ni sla z nikomer v posteljo. Ni varala. Problemi v odnosu so bili od vedno in ga je vlekla ona naprej. Dogodki izpred 3 let so ji pimagali spoznat, da je odgovoren tud mož, ta moški pa kaj manjka – strast. Ne mors prisilt cliveka v nic, mors govort, zato je sla mozu govort. Ker ni vedela vec kaj naj naredi, da bi razumel, da jo zgublja in je za to kriv sam. Se zaveda tud ona da ima lepo zivljenje, zato pa je sevporocena. Bi pa bila pripravljena se locit, ce bi cliveka spoznala, ga spoznabala, in ugotovila po letih in letih druzenja, da do njega cuti mocna custva. Ne, mislim da je kolegica naredila prav. Bila je iskrena. In je se vedno. S pogovorom je ugotovila, da tud moz gleda oz je “gledal” neko zensko na kraju kjer dela. Oba sta ugotovila cesa noceta in kaj se jima ne da vec. In to vse s pogovorom brez da bi kdo koga fizicno varal.

Dala sem primer kolegica prav zato – da avtor clanka razume, da sam stat tam in cakat, da bo ona kaj naredila, ne bo slo. Da je treba si vzet cas, kot si ze ti Geneza navedla, da ugotovis kaksen je clovk. Lahko bi zaljubljenost minila in bi bila dobra prijatla .. Nikoli se ne ve. Lahko bi kaj spoznal o sebi, kaj mu manjka.

morda ti bo pomagalo, 21.07.2023 ob 07:01

Kolegica ni sla z nikomer v posteljo. Ni varala. Problemi v odnosu so bili od vedno in ga je vlekla ona naprej. Dogodki izpred 3 let so ji pimagali spoznat, da je odgovoren tud mož, ta moški pa kaj manjka – strast. Ne mors prisilt cliveka v nic, mors govort, zato je sla mozu govort. Ker ni vedela vec kaj naj naredi, da bi razumel, da jo zgublja in je za to kriv sam. Se zaveda tud ona da ima lepo zivljenje, zato pa je sevporocena. Bi pa bila pripravljena se locit, ce bi cliveka spoznala, ga spoznabala, in ugotovila po letih in letih druzenja, da do njega cuti mocna custva. Ne, mislim da je kolegica naredila prav. Bila je iskrena. In je se vedno. S pogovorom je ugotovila, da tud moz gleda oz je “gledal” neko zensko na kraju kjer dela. Oba sta ugotovila cesa noceta in kaj se jima ne da vec. In to vse s pogovorom brez da bi kdo koga fizicno varal.

Dala sem primer kolegica prav zato – da avtor clanka razume, da sam stat tam in cakat, da bo ona kaj naredila, ne bo slo. Da je treba si vzet cas, kot si ze ti Geneza navedla, da ugotovis kaksen je clovk. Lahko bi zaljubljenost minila in bi bila dobra prijatla .. Nikoli se ne ve. Lahko bi kaj spoznal o sebi, kaj mu manjka.

@za morda pomaga (če ne bo citirali)

Absolutno se strinjam, tu je tudi mož kriv, ker sta se odtujila. Izredno fer in pošteno od nje, da je bila iskrena z njim. Jaz si tega doma ne bi upala povedati.  Videl je da se nekaj z menoj dogaja, bila sem nemirna, raztresena, to je pripisal novemu projektu v službi. Resnica je drugačna, ampak saj ne rabi vedeti. Nisem ga prevarala, samo rabila sem svoj čas, da to predelam. Moj mož bi šel težko čez to, je zelo ponosen človek, izgubil bi zaupanje v mene. Zato sem bila tiho in si dala čas, izkoristila vsako priliko da sem ga lahko spoznala. Sama sem zelo pogumna, ničesar se ne ustrašim, sem zelo samostojna ženska, ni vsak moški zame, v večini so prešibki. In tudi pri tem moškem me je ta lastnost izjemno zmotila. Šibek karakter, ko ni znal presekati s preteklostjo. Mož ni neki romantik, je pa izjemno zvest, nespogledljiv ,  zelo močnega karakterja in ima sposobnost rešiti vse probleme. Več mi to pomeni kot da mi vsak dan prinese rožice, hkrati  pa na ulici pogleda vsako žensko. Moramo si tudi ženske naliti čistega vina in presoditi kaj nam ustreza. Vsega pa ne moremo imeti.

@ morda ti pomaga

Še to , ne morem reči da sem sedaj indiferentna do tega moškega, še zdaleč ne. Še vedno me pretrese. Sedaj poskušam ugotoviti zakaj.Ker jaz sem vedno govorila , da ga ni moškega ki bi mi bil poleg moža všeč. Eto, pa se ti zgodi, ko najmanj misliš da se bo. Ker pa sem ga spoznavala v različnih situacijah, pa mi je lažje, ker sem sprevidela tudi določene karakterne lastnosti,ki me odbijajo. Težko bi živela s takim človekom. Zato je pogovor ključen v takih primerih, kot so že zgoraj svetovali. Ker zaljubiti se v neko iluzijo ni ravno smiselno . In ker sem realist, mi to izredno pomaga. Upam da bo tudi avtor ali avtorica to zmogel, ker ni luštno tako trpeti ob misli na nekoga.

morda ti bo pomagalo, 21.07.2023 ob 06:13

Anonimno 8409, 21.07.2023 ob 05:27

“Kolegica je čakala, če bo ta moški tvegal zanjo, pristopil do nje, začel pogovor z njo, pred ljudmi, pred ostalimi in s tem pokazal, da ima moč, da bi sprejel družbeno in socialno linčanje, ki bi sledilo.”

Kako se je pa sploh lahko zacopala v enga, s kerim ni sploh nikoli govorila? Po teoriji je potrebna fizična bližina + pozornost te osebe do nas, da se zacopamo, če se na distanco zacopaš, zna biti to limerenca, ne zacopanost, obsesivne misli, tko k so ene “zacopane” v filmske zvezde, kako ve, da ni vse samo v njeni glavi? Mogoče se je malo prenaglila, šla možu razlagat, da bosta pa onadva zdej samo še prjatla, ker se je v enga v službi zacopala, k sploh še nikoli ni govorila z njim.

In kako bi že samo s tem, ko bi začel pogovor, pokazal moč sprejeti “socialni linč”? Kako lahko sploh kdorkoli kakorkoli pokaže kaj takega? Kaj bi ji moral, na kolenih izpovedati večno ljubezen pred drugimi ljudmi, sej tega nihče ne počne, ne več, to je bilo v 19. stoletju, ko so tudi ženske še “omedlevale”, z dlanjo se je dotaknila čela in padla kot pokošena, da jo je lahko potem simpatija “spravljala k sebi” z dišečimi solmi, ki so jih moški nosili v žepu prav za te situacije. Nasploh so velike izpovedi ljubezni overrated, to je bolj v filmih, v resničnem življenju so odveč in lahko spravijo človeka v zadrego, si predstavljate, da ji on izpove svojo večno ljubezen, ona ga pa napizdi, ej, kaj ti je, jaz sem poročena ženska, v zemljo bi se ugreznil od sramu. Za to je velik boljša strategija flirtanje, ker lahko počasi eskaliraš in je vse malo dvoumno in maš še zmeri možnost častnega umika, če naletiš na rezistenco. Sej večina žensk to obvlada, zna zorkestrirat situacijo, da “nujno” rabi “pomoč” svoje simpatije za neki in zna opazovat in preračunavat a je ali ni čez celo verigo flirta od prvega srečanja z očmi prek komplimentov in medvrstičnih pripomb do posega v osebni prostor, v pogovoru se “nehote” dotakne tvoje podlakti z roko in gleda, a boš sprejel sproščeno ali se boš zdrznil, toleriranje fizičnega dotika je zelo dober indikator zainteresiranosti za oba spola.

Stik sta imela, brez skrbi. Začne se tako, da ti je nekdo lep, simpatičen, potem malo pogovori, potem pogledi .. Si mislim. A ne?

Prenaglila se ni. Jo poznam. Je cakala, premlevala, preden je povedala. Mozu bi itak mogla povedat kaj in kako – ce vanj ni vec zaljubljena. Mar bi mu lagala in se pretvarjala da je vse ok?

Socialni linč je v manjših krajih, kjer vsi vse vejo in se vsi med sabo poznajo. Da pa maš potem še osebo k dela kot javna oseba, in javna mislim, da je vse vsem na očeh?

A je kdo govoril o tem, da bi do nje prsel z zahtevo? Avtor je pisal, da oseba noce nic nardit, nic spremenit. Logicno je da ne bo, ce ne ves kaj in kako. Ne bos kar vrgel zakon proc, sel proc k ti je nekdo vsec. Zato se spoznas s clovekom.

OK, to se zdi tudi meni zrelo in odgovorno, da če nimaš več romantičnih čustev do moža, to odkrito poveš, čeprav nisem prepričan, da je veliko moških sposobnih sprejet, da med njim in ženo ni več privlačnosti, ali celo, da je nikoli ni bilo. Težko si predstavljam, da tak odnos lahko dolgo zdrži normalne oscilacije skupnega življenja, to je na nek način zavrnitev, ki sproži globok resentment, mogoče ostaneta skupaj, ker so otroci, kredit, stanovanje, strah biti sam/a…, ampak to naredi rano, ki se ne bo nikoli zarasla. Ne rečem, da je bolje lagati, ampak včasih je morda bolje česa ne povedati, vsaj ne dokler nimamo jasne ideje kako od tam naprej.

Ampak nazaj k g. Neodločnemu, kako pa naj bi, ne da se s ta poročeno fizično zakomplicirata, prepričal to žensko, kaj bi naredil v vašem idealnem scenariju, kaj in kje bi ji moral reči? Kar priti k njej, ej, midva sva za skupaj, ampak se moraš najprej ločit? Kako, saj on niti še ne ve, če ona čuti isto, kako sploh lahko drugače to spelješ kot s flirtanjem, ni nujno, da greš do konca in se kresneš, ampak tok daleč pa že moraš iti, da je vzajemnost čustev nedvoumna, potem se pa šele lahko pogovarjaš o tem, kaj ta čustva pomenijo in kaj zdej narest z vsem skupaj. Če pa niti tega ni naredil, če sploh ni začel flirtat, se pa sprašujem, kako potem ona ve, da sploh čuti kaj do nje, da ni vse samo v njeni glavi? Če pa je začel flirtat in se ustavil, kako vemo, da ni ona razlog, ženske včasih s temi hladno-vroče playing hard to get forami odvrnejo tipe.

Anonimno 8409, 21.07.2023 ob 08:02

OK, to se zdi tudi meni zrelo in odgovorno, da če nimaš več romantičnih čustev do moža, to odkrito poveš, čeprav nisem prepričan, da je veliko moških sposobnih sprejet, da med njim in ženo ni več privlačnosti, ali celo, da je nikoli ni bilo. Težko si predstavljam, da tak odnos lahko dolgo zdrži normalne oscilacije skupnega življenja, to je na nek način zavrnitev, ki sproži globok resentment, mogoče ostaneta skupaj, ker so otroci, kredit, stanovanje, strah biti sam/a…, ampak to naredi rano, ki se ne bo nikoli zarasla. Ne rečem, da je bolje lagati, ampak včasih je morda bolje česa ne povedati, vsaj ne dokler nimamo jasne ideje kako od tam naprej.

Ampak nazaj k g. Neodločnemu, kako pa naj bi, ne da se s ta poročeno fizično zakomplicirata, prepričal to žensko, kaj bi naredil v vašem idealnem scenariju, kaj in kje bi ji moral reči? Kar priti k njej, ej, midva sva za skupaj, ampak se moraš najprej ločit? Kako, saj on niti še ne ve, če ona čuti isto, kako sploh lahko drugače to spelješ kot s flirtanjem, ni nujno, da greš do konca in se kresneš, ampak tok daleč pa že moraš iti, da je vzajemnost čustev nedvoumna, potem se pa šele lahko pogovarjaš o tem, kaj ta čustva pomenijo in kaj zdej narest z vsem skupaj. Če pa niti tega ni naredil, če sploh ni začel flirtat, se pa sprašujem, kako potem ona ve, da sploh čuti kaj do nje, da ni vse samo v njeni glavi? Če pa je začel flirtat in se ustavil, kako vemo, da ni ona razlog, ženske včasih s temi hladno-vroče playing hard to get forami odvrnejo tipe.

Stribjala bi se, da je marsikjdaj bolje molčat. Karakter obeh je tak kot je, ona pa je bila vedno taka – zato tud ni za vsakega. Pogovor ni za vsakega cloveka, iskrenost se manj.

No, gospod neodlocnez ne pride kar k njej in ji rece za locitev, niti se ne gre spoglefovat ali.jo osvajat. Se zacne pogovarjat, to je vse. Zelo izzy rec. 1x ta teden sem sedela zunaj in pride en moski z vozilom, ze v letih, mimo ena gospa, tud pr njegovi starosti, pa jo pozdravi in ji rece, midva se pa nisva se spoznala a ne? In skupaj sta sla po cesti in se pogovarjala. To mislim da ni problem naredit? Sam ljudje si delamo take probleme v glavah, pa neka prepricanja, pa ideje, pa mora bit tko in tko. Kje pise, da jo mora osvajat? Sploh pa, je porocena. Bi izpadel ko budalo. Ce pa ona drzi distanco, morda drzi iz istega razloga kot je navedla geneza – ne bo tekala za iluzijo, cloveka bi mogla spoznat. Ker on ocitno razmislja tako, da nekaj mora bit med njima, ona pa ocitno ne, se je umaknila in posledicno tud on. On trpi, za njo se ne ve.

morda ti bo pomagalo, 21.07.2023 ob 08:15

Stribjala bi se, da je marsikjdaj bolje molčat. Karakter obeh je tak kot je, ona pa je bila vedno taka – zato tud ni za vsakega. Pogovor ni za vsakega cloveka, iskrenost se manj.

No, gospod neodlocnez ne pride kar k njej in ji rece za locitev, niti se ne gre spoglefovat ali.jo osvajat. Se zacne pogovarjat, to je vse. Zelo izzy rec. 1x ta teden sem sedela zunaj in pride en moski z vozilom, ze v letih, mimo ena gospa, tud pr njegovi starosti, pa jo pozdravi in ji rece, midva se pa nisva se spoznala a ne? In skupaj sta sla po cesti in se pogovarjala. To mislim da ni problem naredit? Sam ljudje si delamo take probleme v glavah, pa neka prepricanja, pa ideje, pa mora bit tko in tko. Kje pise, da jo mora osvajat? Sploh pa, je porocena. Bi izpadel ko budalo. Ce pa ona drzi distanco, morda drzi iz istega razloga kot je navedla geneza – ne bo tekala za iluzijo, cloveka bi mogla spoznat. Ker on ocitno razmislja tako, da nekaj mora bit med njima, ona pa ocitno ne, se je umaknila in posledicno tud on. On trpi, za njo se ne ve.

Se povsem strinjam, valjda da se moramo pogovarjat, ampak če ni zmogel poguma niti pogovarjat se, kako se ji je sploh ratal zacopat, to kar sem čist na začetku spraševel, po teoriji se ženska zacopa šele ko vsaj do neke mere spozna tipa, ne zacopa se samo na podlagi videza, še mi se ne zacopamo samo v videz. In kako ona potem sploh ve, da on čuti isto, da ni vse samo v njeni glavi?

Je pa to nehvaležna situacija, ker če je poročena, maš avtomatsko neko distanco do nje, nevidne črte so, ne začneš kr flirtat, mora najprej ona začet signale dajat, pa še pol si mal zadržan, noben noče družin razdirat.

@mogo
če pomaga

Ne vem koliko on trpi. V  bistvu sem jaz želela pogovor, da ga povabim na kavico, ker je bil vidno zaljubljen in sem se bala, da mož ugotovi. Nisva šla v posteljo, nič ni bilo med nama, niti poljub. Želela sem  da urediva misli, da mu rečem da naj si vzameva čas, da vidiva kaj se dogaja z nama. K sreči to nisem naredila. Ker se je iz čiste vidne zatrapanosti v mene spremenil v spogledljiveza, ki ga je očarala vsaka ženska na ulici, vsako si je ogledoval, bil je ignorantski do mene. Kar naenkrat. Tako da sem  bila vesela da nisem nič rekla. Ker lahko bi to tudi zlorabil, povedal možu.  Ne vem . Potem pa je bil še en dogodek, v katerem se je izkazal za neodločenega, za slabiča. Ne bi podrobnosti. V situaciji ki bi jo jaz takoj rešila in z lahkoto. Tako sem videla da je bila vse neka iluzija, kako je pomembno da si vzamemo čas, da človeka spoznamo, ker dostikrat si vglavi zamislimo idealno osebo.  Pa bi bila za pravo osebo pripravljena iti v ločitev, premoženje ni problem, imam ga več kot dovolj, ampak to narediš za človeka ki je tega koraka res vreden.

Anonimno 8409, 21.07.2023 ob 08:42

Se povsem strinjam, valjda da se moramo pogovarjat, ampak če ni zmogel poguma niti pogovarjat se, kako se ji je sploh ratal zacopat, to kar sem čist na začetku spraševel, po teoriji se ženska zacopa šele ko vsaj do neke mere spozna tipa, ne zacopa se samo na podlagi videza, še mi se ne zacopamo samo v videz. In kako ona potem sploh ve, da on čuti isto, da ni vse samo v njeni glavi?

Je pa to nehvaležna situacija, ker če je poročena, maš avtomatsko neko distanco do nje, nevidne črte so, ne začneš kr flirtat, mora najprej ona začet signale dajat, pa še pol si mal zadržan, noben noče družin razdirat.

Za kolegico kolikor vem sta se pogovarjala. Vsec ji je bil. Ampak, neumna ni. Mozu je pivedala, ker ni bilo prav do nje same in do moza. Pac gnuslo se ji je dajat se dol z mozem in hkrati mislit na nekoga druzga ali si zelet nekoga druzga. To je gist vsega.

In tu ste ljudje omejeni. Kje pise, da ce se samski moski pogovarja s poroceno zensko, je ze problem? In zakaj bi moral bit moski kriv za razdor druzine? Vsaka odlocitev je v domeni posameznikov. Ne zagovarjam tega, da kar gres in pustis druzino, vendar imet obcutke krivde, ker si preprican, da si druzino razdrl? Tvoja krivda je odgovornost, da si sprejel odlocitev. to je vse. Ce je ta zenska tok fajn, druzina, kljub locitvi, ne bo razdrta. Ker bo ohranila odnos na ravni kulture in olike. Kolikor berem okoli, je tega malo. Sam te ne prevzame neka obicajna povprecna oseba a ne? Razumem, da drzi distanco, iz nekih moralnih vprasanj. Vendar ni nic narobe, ce se avtor zacne pogovarjat z njo. Na zacetku ga bodo obsojali, ko se ne bo zgodilo nobene tragikomedije, bo vse ok. In odnos bo potekal normalno. Vazno je, da je javno. Javno spoznavanje in javno druzenje. In problem je pac tu – takih ni veliko.

Geneza, 21.07.2023 ob 08:55

@mogo
če pomaga

Ne vem koliko on trpi. V  bistvu sem jaz želela pogovor, da ga povabim na kavico, ker je bil vidno zaljubljen in sem se bala, da mož ugotovi. Nisva šla v posteljo, nič ni bilo med nama, niti poljub. Želela sem  da urediva misli, da mu rečem da naj si vzameva čas, da vidiva kaj se dogaja z nama. K sreči to nisem naredila. Ker se je iz čiste vidne zatrapanosti v mene spremenil v spogledljiveza, ki ga je očarala vsaka ženska na ulici, vsako si je ogledoval, bil je ignorantski do mene. Kar naenkrat. Tako da sem  bila vesela da nisem nič rekla. Ker lahko bi to tudi zlorabil, povedal možu.  Ne vem . Potem pa je bil še en dogodek, v katerem se je izkazal za neodločenega, za slabiča. Ne bi podrobnosti. V situaciji ki bi jo jaz takoj rešila in z lahkoto. Tako sem videla da je bila vse neka iluzija, kako je pomembno da si vzamemo čas, da človeka spoznamo, ker dostikrat si vglavi zamislimo idealno osebo.  Pa bi bila za pravo osebo pripravljena iti v ločitev, premoženje ni problem, imam ga več kot dovolj, ampak to narediš za človeka ki je tega koraka res vreden.

Tako. Koncno nekdo, ki je izpostavil bistvo – v locitev gres za cloveka, ki je to res vreden. Povedela si vse v tem stavku in morda bo kdo razumel v cem.je pomen pogovora, spoznavanja in druzenja pred locitvami, tudi ce si se porocen.

Zato avtor tudi ni nic naredila in ni pripravljena nic naredit – si ocitno misli, da si spogledljivez. Nobena pametba, logicna zenska, in moski, ne bo sla se locevat za nekega povprecneza, nic posebneza, spogljedljiveza, cloveka k ga ni nikjer, k hoce gospodinjo in skrbnico, ce ima doma urejeno zivljenje.

Ni konec sveta, ce se nekdo pogovarja ali druzi z nekom, ki je vezan. Ne bo se nic zrusilo.

nesojeni, 19.07.2023 ob 11:41

Si srečno poročen/a. Imaš družino. Ljubiš partnerja/partnerko. Drugih moških/žensk sploh ne opaziš.Groza te je že misli, da bi te partner/ka varal/a ali ti njega/njo. Prisegaš na zvestobo. Trudiš se za lep partnerski odnos. Živiš sanjsko življenje in naenkrat se pojavi oseba, ki te popolnoma prevzame. V tebi se začnejo prebujati čustva do te osebe, vedno močnejša. Bolj ko se trudiš, da bi jih zatrl, bolj mogočna in silovita so. Z grozo se sprašuješ kaj se je zgodilo, kaj te je doletelo. Počutiš se kot en drek na cesti, ker veš, da partnerja/partnerko čustveno varaš. Zavedaš se, da nisi iskren. Razum ti odpove. Zaradi te osebe si v “trenutku slabosti/razuma” pripravljen vse pustiti za sabo in potem padeš kot zrela hruška na tla. Sledi grenko spoznanje, da je srce izbralo osebo, ki na žalost ni tista s katero si do pred kratkim živel sanjsko življenje in si z njo/njim ustvaril/a družino. V svoji agoniji se sprašuje kaj narediti. Če poslušaš srce in se boš odločil za to osebo, bodo sledile grozne posledice – vse kar si v življenju zgradil, se bo sesulo. Prizadel boš partnerja, ki si mu obljubil večno ljubezen. Otroci bodo izgubili občutek varnosti doma in trenutke  istočasne priostnosti obeh staršev. Starša jih bosta  selila sem in tja. Če se odločiš, da boš utišal srce, se to tako močno odzove, da ti ne pusti več mirno živeti naprej. Prisili te, da misliš in hrepeniš po tej drugi osebi , ki te je tako prevzela. Živiš prisiljeno družinsko življenje naprej in se sprašuješ v čem je smisel. Hkrati si jezen nase in se smiliš sam sebi, zakaj je prav tebe to moralo doleteti.

Ali uživaš v samskem življenju. Imaš na razpolago veliko samskih ljudi in noben te toliko ne pritegne, da bi se bil pripravljen spustit v ljubezenski odnos. Naenkrat pa se pojavi človek, ki te popolnoma prevzame in ugotoviš, da je že oddan/a, da si je že ustvaril/a družino. Ne boš drezal, ker veš, da nimaš šans sam proti njeni/njegovi družini. Do pred kratkim si bil najbolj srečen samski človek pod soncem, zdaj pa trpiš grozne bolečine pogrešanja in hrepenenja po določeni nedosegljivi osebi.

Jebeš takšno življenje, ko te srce vsak dan opomni, da nimaš zraven sebe človeka s katerim bi lahko srečno živel do konca svojih dni.

Zakaj te mora določen človek v življenju tako prevzet, zakaj?

Ne sprasuj se zakaj. Ne razmisljal.kaj bi, ce bi, ko bo. Prevzela te je. Je del tvojega zivljenja. Sprejmi jo. Ne delaj distance. Spoznaj jo. Morda vaju veze kaj drugega. Morda njen otrok bo v razmerju s tvojim otrokom. Morda se bo tebi kaj zgodilo, ali njej, in si bosta opora. Vse je en morda… Dokler stojis ob strani in se smilis samemu sebi, ne bos vedel. Ne bezi. Se ustavi, odmisli kaj ce, kaj bo. In se pogovarjaj.

Vsak prdi. Morda so njeni prdci ubijalski sam ti tega ne bos vedel, ker je ne poznas?

Vsak se zbuja ponoci. Kaj pa ce se ona zbuja ob 3h zjutraj in ropota po hisi?

Morda si slata s prstom po nosu sam ti tega ne ves, ker to dela doma ko ni drugih.

Morda se rezi ko prasic, sam ti tega ne ves, ker nisi doma, z njo.

Morda pa je prav taka kot je ona zate, ker te je zivljenje pripeljalo do te tocke? Morda te caka sprememba in ona bo del te?

Bravo, pametna zrela ženska si . Nobena ženska ne bo pustila moža zaradi nedoraslega fantka. Je treba človeka spoznati izven iluzije zaljubljenosti.

Zanimivo kako se takšne teme in druge podobne ravno te dni dosti bolj pogosto odpirajo kot sicer: ločitev, zaljubljanje v tretje osebe, ljubezenski trikotniki, hrepenenja po pravi ljubezni, …ipd. Te dni se dogaja precej na nebu. Severni vozel v ovnu, južni v tehtnici. Velike spremembe v odnosih, čiščenje vseh karmičnih odnosov, srčne zveze prihajajo na plano.

Vas vleče skupaj, a? Saj je prav. Ljubezen je edini smisel.

morda ti bo pomagalo, 21.07.2023 ob 09:10

Tako. Koncno nekdo, ki je izpostavil bistvo – v locitev gres za cloveka, ki je to res vreden. Povedela si vse v tem stavku in morda bo kdo razumel v cem.je pomen pogovora, spoznavanja in druzenja pred locitvami, tudi ce si se porocen.

Zato avtor tudi ni nic naredila in ni pripravljena nic naredit – si ocitno misli, da si spogledljivez. Nobena pametba, logicna zenska, in moski, ne bo sla se locevat za nekega povprecneza, nic posebneza, spogljedljiveza, cloveka k ga ni nikjer, k hoce gospodinjo in skrbnico, ce ima doma urejeno zivljenje.

Ni konec sveta, ce se nekdo pogovarja ali druzi z nekom, ki je vezan. Ne bo se nic zrusilo.

Zveni mi zelo oportunistično ideja, da je ženska pripravljena iti v ločitev za “pravo osebo”, s tem sporoča, da v bistvu sploh ni zadovoljna s sedanjim zakonom, ampak trenutno nima boljše opcije, to zveni kot da zakon dojema bolj kot službo kot romantično zvezo, ja, delam tu/sem poročena, trudim se po najboljših močeh, ampak če pride pa boljša priložnost, bom pa takoj zamenjala, kje je tu iskrenost in lojalnost? Zdi se zelo neromantično dojemanje zakonske zveze, mislim da moški ne razmišljajo že a priori na tak način, zgleda so res bolj romantični in ženske bolj pragmatične.

morda ti bo pomagalo, 21.07.2023 ob 09:03

Za kolegico kolikor vem sta se pogovarjala. Vsec ji je bil. Ampak, neumna ni. Mozu je pivedala, ker ni bilo prav do nje same in do moza. Pac gnuslo se ji je dajat se dol z mozem in hkrati mislit na nekoga druzga ali si zelet nekoga druzga. To je gist vsega.

In tu ste ljudje omejeni. Kje pise, da ce se samski moski pogovarja s poroceno zensko, je ze problem? In zakaj bi moral bit moski kriv za razdor druzine? Vsaka odlocitev je v domeni posameznikov. Ne zagovarjam tega, da kar gres in pustis druzino, vendar imet obcutke krivde, ker si preprican, da si druzino razdrl? Tvoja krivda je odgovornost, da si sprejel odlocitev. to je vse. Ce je ta zenska tok fajn, druzina, kljub locitvi, ne bo razdrta. Ker bo ohranila odnos na ravni kulture in olike. Kolikor berem okoli, je tega malo. Sam te ne prevzame neka obicajna povprecna oseba a ne? Razumem, da drzi distanco, iz nekih moralnih vprasanj. Vendar ni nic narobe, ce se avtor zacne pogovarjat z njo. Na zacetku ga bodo obsojali, ko se ne bo zgodilo nobene tragikomedije, bo vse ok. In odnos bo potekal normalno. Vazno je, da je javno. Javno spoznavanje in javno druzenje. In problem je pac tu – takih ni veliko.

“Kje pise, da ce se samski moski pogovarja s poroceno zensko, je ze problem? In zakaj bi moral bit moski kriv za razdor druzine? Vsaka odlocitev je v domeni posameznikov.”

Nikjer to ne piše, to so nepisana pravila, neka kao medmoška solidarnost, “bro code”, ker pogovarjat se, no problem, ampak kaj pa, če začne nedolžno flirtat ta poročena, začne te prosit za “pomoč”, ti da kšn kompliment, čist nedolžen flirt, nič tacga, pogovarjata se, beseda po naravi stvari nanese tudi na neprofesionalne teme in si ratujeta vse bolj zanimiva, ugotovita, da nenavadno dobro funkcionirata skupaj, ampak vse javno, nobenga skrivanja, v pisarni se recimo dogaja, a je moški tu kot predstavnik odgovornega spola dolžan spustiti temperaturo, ali lahko flirta naprej? A lahko eskalira flirt, ali samo zrcali njeno intenziteto kurjenja?

Anonimno 8409, 21.07.2023 ob 12:15

Zveni mi zelo oportunistično ideja, da je ženska pripravljena iti v ločitev za “pravo osebo”, s tem sporoča, da v bistvu sploh ni zadovoljna s sedanjim zakonom, ampak trenutno nima boljše opcije, to zveni kot da zakon dojema bolj kot službo kot romantično zvezo, ja, delam tu/sem poročena, trudim se po najboljših močeh, ampak če pride pa boljša priložnost, bom pa takoj zamenjala, kje je tu iskrenost in lojalnost? Zdi se zelo neromantično dojemanje zakonske zveze, mislim da moški ne razmišljajo že a priori na tak način, zgleda so res bolj romantični in ženske bolj pragmatične.

Dragi moj – a se bos sel.locot za enga cucka pucka k pol dneva presedi v baru, po hisi ne dela nic, pricakuje hrano na mizi…. Medtem ko imas ti doma druzino, urejen dom, le da morda se partnerja ne ljubita? Locitev, ko se v nekoga zaljubis, je vredna za vrednega cloveka. Je oportunistcno? Morda. A ne izkoriscamo vsi drug drugega? Ni vse oh in sploh v zivljenju in ti se bos sel locit za nekoga ki sorry ni vreden? In ne ne blodi o oportunizmu. Geneza je napisala kaksen je njen moz .. In kaksen je uni drugi. A se bo locila in pustila moza ki morda res ni romantik da bo slaz spogledljivcem? Sam zato ker? Ker jo ta drugi privlaci? Ce gremo vsi za to neumno zaljubljenostjo tkoj ko pride in gre pole kaj? Bi menjavali partnerje na vsakih nekaj let ko se odzaljubimo? Bit v zvezi je obveza. Ce jo prelomis, jo prelomis za nekoga, ki je vreden ne za vsakega povprecneza ki pride mimo. A ves kok takih sem spoznala v zadnjem letu, letu in pol? Kok moskih ki si mislijo da so nekaj, da so oh in sploh, pametni, pomembni in zazeleni? Resnica je – niso. Imam samovsecni ego? Pac ga imam in prekleto ga bom tudi imela. Ne bom sla z vsakim ki mi pride pred nos in ne bom se locila za vsakega ki mi je vsec. Ce se locis in pustis svoje zivljenje, druga oseba mora bit res tega vredna. Tega ne razumes? Potem je s tabo nekaj narobe. Noben zakon ni popoln, ampak se lahko.zgodi, da ne nekdo tok prevzame, da si pripravljen, kljub lepemu in urejenemu zivljenju, se locit. Ce ti tu vidis oportunizem, je morda cas, da se vprasas kaj imas ti za en problem.

Spoznat nekoga, se z nekom pogovarjat, druzit, ko si porocen ni varanje. Je le spoznavanje. Je clovesko. Nisi lastnina od zakonca, si clovesko bitje. To da partner ne dela problemov kaze le na to, da ti zaupa, ker ve, kaksnaoseba si. In to ni lojalnost? Kaj pa je potem?

Aja .. Zate je to oportunizem

Anonimno 8409, 21.07.2023 ob 12:32

“Kje pise, da ce se samski moski pogovarja s poroceno zensko, je ze problem? In zakaj bi moral bit moski kriv za razdor druzine? Vsaka odlocitev je v domeni posameznikov.”

Nikjer to ne piše, to so nepisana pravila, neka kao medmoška solidarnost, “bro code”, ker pogovarjat se, no problem, ampak kaj pa, če začne nedolžno flirtat ta poročena, začne te prosit za “pomoč”, ti da kšn kompliment, čist nedolžen flirt, nič tacga, pogovarjata se, beseda po naravi stvari nanese tudi na neprofesionalne teme in si ratujeta vse bolj zanimiva, ugotovita, da nenavadno dobro funkcionirata skupaj, ampak vse javno, nobenga skrivanja, v pisarni se recimo dogaja, a je moški tu kot predstavnik odgovornega spola dolžan spustiti temperaturo, ali lahko flirta naprej? A lahko eskalira flirt, ali samo zrcali njeno intenziteto kurjenja?

Moj odgovor je – pac. Vsak posameznik pr sebi ve, katerih mej se ne prestopa. Taki.ki to naredijo so konc koncev plehki sami po sebi. Ker to kar pravis vodi v seks.

Pred kakim letom se spoznala starejsega moskega. Z njim sem.si pisala in clovk je vse moje besede razumel kot flirt. In jih pole tudi obracal v seksualno noto. Z njim se nisem mogla vec pogovarjat niti pisat ker vse kar ga je brigalo je ga vtaknit, privlacila sem ga in to je to. Mislim da ja vidis razliko v pogovoru in razliko v seksualni privlacnosti a ne?

Biti vreden anonimnez pomeni biti boljsi kot ti. Pomeni da z njim lahko rastes, se ucis, siris, zivis. Nekoga prizadet da bos z nekom ki je manj, karakterno, kot tvoj partner? Je budalasto. In ne mislim nekih materialnih vrednosti, mislim karakterbin kakovost zivljenja.

morda, 21.07.2023 ob 12:37

Dragi moj – a se bos sel.locot za enga cucka pucka k pol dneva presedi v baru, po hisi ne dela nic, pricakuje hrano na mizi…. Medtem ko imas ti doma druzino, urejen dom, le da morda se partnerja ne ljubita? Locitev, ko se v nekoga zaljubis, je vredna za vrednega cloveka. Je oportunistcno? Morda. A ne izkoriscamo vsi drug drugega? Ni vse oh in sploh v zivljenju in ti se bos sel locit za nekoga ki sorry ni vreden? In ne ne blodi o oportunizmu. Geneza je napisala kaksen je njen moz .. In kaksen je uni drugi. A se bo locila in pustila moza ki morda res ni romantik da bo slaz spogledljivcem? Sam zato ker? Ker jo ta drugi privlaci? Ce gremo vsi za to neumno zaljubljenostjo tkoj ko pride in gre pole kaj? Bi menjavali partnerje na vsakih nekaj let ko se odzaljubimo? Bit v zvezi je obveza. Ce jo prelomis, jo prelomis za nekoga, ki je vreden ne za vsakega povprecneza ki pride mimo. A ves kok takih sem spoznala v zadnjem letu, letu in pol? Kok moskih ki si mislijo da so nekaj, da so oh in sploh, pametni, pomembni in zazeleni? Resnica je – niso. Imam samovsecni ego? Pac ga imam in prekleto ga bom tudi imela. Ne bom sla z vsakim ki mi pride pred nos in ne bom se locila za vsakega ki mi je vsec. Ce se locis in pustis svoje zivljenje, druga oseba mora bit res tega vredna. Tega ne razumes? Potem je s tabo nekaj narobe. Noben zakon ni popoln, ampak se lahko.zgodi, da ne nekdo tok prevzame, da si pripravljen, kljub lepemu in urejenemu zivljenju, se locit. Ce ti tu vidis oportunizem, je morda cas, da se vprasas kaj imas ti za en problem.

Spoznat nekoga, se z nekom pogovarjat, druzit, ko si porocen ni varanje. Je le spoznavanje. Je clovesko. Nisi lastnina od zakonca, si clovesko bitje. To da partner ne dela problemov kaze le na to, da ti zaupa, ker ve, kaksnaoseba si. In to ni lojalnost? Kaj pa je potem?

Aja .. Zate je to oportunizem

“Ce se locis in pustis svoje zivljenje, druga oseba mora bit res tega vredna. Tega ne razumes?”

Seveda razumem, pravim samo, da moški na zakonsko zvezo gleda drugače, dana beseda, prisega zvestobe mu je bolj sveta, sploh ne razmišlja na tak način, da če bo prišla pa ena boljša, res ta prava, se bom pa ločil. Dokler se ti ne zgodi, da res ena taka pride, si prepričan, da se ti to sploh ne more zgodit, sploh ne dopuščaš te možnosti, kot gre razumeti vas, pa ženske jo in tudi teorija pravi podobno, da ženske zakon dojemajo bolj kot mi službo, da so v bistvu ves čas na oprezu za morebitno boljšo ponudbo, pri moških so ta vrata načelno zaprta. In ja, z moške perspektive je to oportunizem, ker zmenil smo se, da je to zdej to do smrti, da noben ne gleda po kšnih boljših opcijah.

Anonimno 8409, 21.07.2023 ob 14:31

“Ce se locis in pustis svoje zivljenje, druga oseba mora bit res tega vredna. Tega ne razumes?”

Seveda razumem, pravim samo, da moški na zakonsko zvezo gleda drugače, dana beseda, prisega zvestobe mu je bolj sveta, sploh ne razmišlja na tak način, da če bo prišla pa ena boljša, res ta prava, se bom pa ločil. Dokler se ti ne zgodi, da res ena taka pride, si prepričan, da se ti to sploh ne more zgodit, sploh ne dopuščaš te možnosti, kot gre razumeti vas, pa ženske jo in tudi teorija pravi podobno, da ženske zakon dojemajo bolj kot mi službo, da so v bistvu ves čas na oprezu za morebitno boljšo ponudbo, pri moških so ta vrata načelno zaprta. In ja, z moške perspektive je to oportunizem, ker zmenil smo se, da je to zdej to do smrti, da noben ne gleda po kšnih boljših opcijah.

Ne gledam tukaj obnasanje vecine ljudi marvec tisti dolocen procent zakoncev, ki so v to prepricani, da so skupaj in bodo tudi ostali. In ni tok.izzy kot zgleda. Resnica je – se zgodi. Ce se to zgodi, ni nujno neka psiholoska razlaga, da nekaj manjka v zvezi ipd. Ipd. Se lahko zgodi.IIn to je to kar pisem – se bos sel dat dol z nekom k ti je vsec, kar locit, ker ti je vsec? Ne. Ne bos. Bos razmislil, si vzel cas, se odmaknil, spoznal, drzal doloceno distanco. In sele ko bos videl, da je res nekaj, se bos locil. Ampak gotovo je eno – ta oseba bo boljsa, drugacna. Ne bo partner s katerim si.

In ne ne razmisljas tako. Pustimo stat vecino, teh ne upostevam. Pr zenski.je isto. Pa sej je lepo geneza opisala – se zgodi. In je pocakala preden je reagirala. Kaj je kar jaz ne razumem? Mar ne funkcionira tako?

Morda je res odstotek zensk k to pocne, sam ne govorim o veci i, govorim o tistih z urejenim zivljenjem in odnosom. Tej ne gledajo druge z namenom da bi nasli kaj boljsega. Se lahko sam zgodi. In mislim da razmisljam podobno? Torej zakaj ni logicno da se ne bos karvlocil ko se ti to zgodi?

Si skupaj do.konca. in ce se zgodi? Se ti je kdaj to zgodilo? Si lahko predstavljas agonijo, ki jo cutis, obcutek krivde?

morda, 21.07.2023 ob 15:23

Si skupaj do.konca. in ce se zgodi? Se ti je kdaj to zgodilo? Si lahko predstavljas agonijo, ki jo cutis, obcutek krivde?

Jaz itak ne verjamem, da smo mi sploh narjeni, da bi bli cel lajf z enim človekom, ne rečem, da ni nemogoče, po vsem sodeč obstajajo pari, duše dvojčice ali karkoli že, ki se res pokonektajo in so cel lajf srečni skupaj, za veliko večino se mi pa zdi, da rata zakon vsaj dolgočasna rutina, če ne emocionalno trpljenje in da bi bli mogoče bolj srečni, če bi si na ene 7 let oba enga novega najdla in vnesla malo barv v svoj lajf. Ker tam ene 7 let pa zna bit ful lepo in se res hranita en z drugim.

Anonimno 8409, 21.07.2023 ob 16:00

Jaz itak ne verjamem, da smo mi sploh narjeni, da bi bli cel lajf z enim človekom, ne rečem, da ni nemogoče, po vsem sodeč obstajajo pari, duše dvojčice ali karkoli že, ki se res pokonektajo in so cel lajf srečni skupaj, za veliko večino se mi pa zdi, da rata zakon vsaj dolgočasna rutina, če ne emocionalno trpljenje in da bi bli mogoče bolj srečni, če bi si na ene 7 let oba enga novega najdla in vnesla malo barv v svoj lajf. Ker tam ene 7 let pa zna bit ful lepo in se res hranita en z drugim.

Pa tu ne gre za seks oziroma ne gre samo za seks, ampak za to, da se mi kot osebe z leti spreminjamo, mi 10 let nazaj in mi danes smo zelo drugačna osebnost in če naš partner ni rasel v isto smer kot mi ali pa sploh ni rasel, nas mogoče več ne dohaja intelektualno, emocionalno, mogoče tudi fizično in seksualno, in ne izpolnjuje več naših potreb, ali smo pa mi šele zdej pogruntal kaj naše potrebe sploh so, včasih šele z eno novo osebo pogruntaš, kaj so ti sploh prioritete v odnosu. Zdej valjda da idealne ni, sej tudi mi nismo idealni, ampak lahko ma pa tiste ključne kvalitete, da jo spoštuješ in jo maš ful rad.

Folk misli, da je varanje zaradi seksa, pa ni, lahko je to del motivacije, ampak ključna je emocionalna konekcija in po 10 letih zakona je zelo težko ostati emocionalno povezan.

Anonimno 8409, 21.07.2023 ob 16:16

Pa tu ne gre za seks oziroma ne gre samo za seks, ampak za to, da se mi kot osebe z leti spreminjamo, mi 10 let nazaj in mi danes smo zelo drugačna osebnost in če naš partner ni rasel v isto smer kot mi ali pa sploh ni rasel, nas mogoče več ne dohaja intelektualno, emocionalno, mogoče tudi fizično in seksualno, in ne izpolnjuje več naših potreb, ali smo pa mi šele zdej pogruntal kaj naše potrebe sploh so, včasih šele z eno novo osebo pogruntaš, kaj so ti sploh prioritete v odnosu. Zdej valjda da idealne ni, sej tudi mi nismo idealni, ampak lahko ma pa tiste ključne kvalitete, da jo spoštuješ in jo maš ful rad.

Folk misli, da je varanje zaradi seksa, pa ni, lahko je to del motivacije, ampak ključna je emocionalna konekcija in po 10 letih zakona je zelo težko ostati emocionalno povezan.

To se strinjam. In verjetno se zgodi, da te nekdo tok prevzame. Pa kljub vsemu, ce je zakon, odnos in zivljenje kolikor toliko urejeno, ne bos kar tko sel se locit za prvega k ti pride pod nos. Kot sem pisala, mora bit vreden. In ne govorim o financah, statusu, premozenju. Ne bos zavrgel vsega za nekoga, ki tega ni vreden. Ce je to prav ali ne me ne zanima. Locitev prnese vedno neke spremembe, bolecino. Ce ze gres, gres za necim, kar je vredno. Ne pa tko ko se bere moski pr 55 se je zaljubil v mlajso zensko in bi rad imel otroka z njo, se gre locit in koga briga. To je vecina, tisti redki so redki z razlogom. Oportunizem? Lahko imenujes kakorkoli zelis, js temu recem pamet in morala.

Pri 16 sem bila v šoli v nekoga prvič zaljubljena. Zdaj sem jo srečala  po 31 letih. Prepoznala sem jo  takoj in takoj padla noter v “najino srečo”, vmes pa je svet  okrog mene obnemel, naenkrat sem občutila vse davne pozabljene občutke, lepoto barv, zvoke, elan, veselje, mladost! Kot da nimava 48 oz 69 let. Ob razhodu iz tega slučajnega srečanja sem dojela vso praznino, temo, sivino, brezčutnost spet nazaj, ampak od vsega živega, živahnega  je ostala samo bolečina zaradi izgube srečnega življenja, vsega lepega, kar bi bilo lahko med nama v srečni dozivljenjski zvezi!

So tudi taki, a zelo redki so tisti, ki so se mladi poročili, več je takih, ki so se spoznali kot starejši. Bodimo iskreni noben pri 20 nima kaj dosti v glavi, kaj šele da bi vedel, kdo je. Tisti, ki se poparčkajo po 30tem imajo boljše šanse, saj so že izoblikovani. Za večino pa je to 2./3. Zakon. No razen tistih, ki imajo mrtve ekonomske veze in stagnirajo. Še starčke na cesti opaziš kako nežni in ljubeči so en z drugim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close