Zakaj si želite imeti otroke?
Hočeš reči, ti v vseh, ki ne mislijo tako kot ti, vidiš egoiste, ker v sebi nosiš egoizem?[/quote]
Točno tkao Spider. A nisi opazil kako hitro vse preslikajo vame?
Sploh skela glede črnih rok, ki naj bi skrebele za nas. Od kje misliš, da ji take misli? Tako kot pri Robiju.[/quote]
Sklepajo po sebi, najbrž.
Zase evdo, kolk jim pomeni sveta slovenska nataliteta in da nočejo tujcev. Sklepajo, da smo vsi isti in da se nam vsem obrača, ko vidimo črnca.
Se mi zdi, da se ti edina sekiraš glede črnih rok. To si ti edina prinesla na dan. Nihče drug. Mi brez otrok v tem ne vidimo težav. Mi ne delamo otrok, da bi potem skrbeli za nas, ko bomo obnemogli. Pač črne roke pa kaj?
Ne skrbi nas, da bi šli naši geni v nič, ker se nimamo za genijalce, katerih otroci bodo rešili človeštvo. Ker nas to ne skrbi, nimamo otrok.
ojej, zdaj ti bo pa Robi pritisnil štempelj na katerem bo pisalo egoistka in sovaržanica otrok.[/quote]
Le zakaj bi človek namerno iz sebe delal žrtev in na takšen način iskal usmiljenje ?
Sicer pa je bilo prvotno vprašanje, kaj je bolj egoistično, saj na splošno je vsako naše dejanje egoistično.
In na tisto vprašanje sem podal svoj argument in pogled, zato ne postavljaj takšnih provokativnih trditev.[/quote]
Prvotno vprašanje je bili zakaj si jih kdo želi oz. ne želi. Glede egoizma pa ti lahko hitro naštejem primere odločitev za, ki so se proodile na čisto egoističnih osnovah, zato je tako okarakterizirati samo eno stran milo rečeno nefer.
In tudi z drugega vidika lahko rečem, da je odločitev proti velikokrat bolj odraz zrelosti kot obratno.
Ko pa nimam tako čudovite pameti kot jo imaš ti, ki vse znaš.[/quote]
Ti bi rada mene na vsak način žalila. Pa daj. Me ne moti.
Ne znaš pa drugače gledati, ker se ti kot vidim pretežno dogajajo slabe in grde stvari v življenju.
Ni to povezano s pametjo. Jaz sploh nisem pametna.
Torej so sveto prepričani, da so njihovi geni nadpovprečni.[/quote]
A ni vsak?[/quote]
Jaz ne.
Jaz si ne delam utvar, da bi moji otroci, če bi jih imela, rešili človeštvo, da bi bili ogromen doprinos svetu. Zato se ne čutim egoistka, ker nimam otrok.
Vem pa, da je velika vejretnost, da bi bili moji otroci recimo pri 28ih brez službe. Pogost pojav med nami mladimi sedaj.
Ko pa nimam tako čudovite pameti kot jo imaš ti, ki vse znaš.[/quote]
Ne znaš pa drugače gledati, ker se ti kot vidim pretežno dogajajo slabe in grde stvari v življenju.
Ni to povezano s pametjo. Jaz sploh nisem pametna.[/quote]
Če ti človek vrača, kar daješ, je to žalitev zate. Zanimivo.
A ni vsak?[/quote]
Jaz ne.
Jaz si ne delam utvar, da bi moji otroci, če bi jih imela, rešili človeštvo, da bi bili ogromen doprinos svetu. Zato se ne čutim egoistka, ker nimam otrok.
Vem pa, da je velika vejretnost, da bi bili moji otroci recimo pri 28ih brez službe. Pogost pojav med nami mladimi sedaj.[/quote]
Pozabila si omenit, da si šlogarca, ki vidi 28 let v prihodnost. Pa še slaba zapovrhu.
Ponavadi slabe variante izpustite.
Ni to povezano s pametjo. Jaz sploh nisem pametna.[/quote]
Če ti človek vrača, kar daješ, je to žalitev zate. Zanimivo.[/quote]
Sem te užalila? S čim?
Preštej, koliko odgovorov si uspela napisati že samo v tej temi. Potem razširi pogled in se vprašaj, koliko od njih bi lahko označila kot takih, ki so dvignili klimo tega foruma. Je končno tudi tebi razumljivo, zakaj si se že tolikokrat ‘sprehodila’ tu gor in zakaj se dialog s tabo standardno konča tako, da druga stran preprosto utihne? Ljudje smo velikokrat nagnjeni k temu, da (včasih nehote) meljemo eno in isto. A bolj, kot te berem, bolj mi je jasno, zakaj ti enostavno ni za replicirati.
Še enkrat: nihče te ne sili imeti otrok. Živi po svoje in pusti živeti tako tudi drugim. In če se hočeš imeti fajn tako, da ti ni fajn – pa naj bo tako.
Če je npr. postavitev planetov taka, da imaš danes črni dan, napišeš vsebino na ekran in jo po ponovnem branju preprosto – izbrišeš. S tem ne delaš škode. Če pa jo plasiraš na forum, svojo zamorjenost naravnost seješ okoli sebe, ker si si sposobna vzeti neskončno časa in energije, da z njo okužiš še druge. Toliko s strani nepristranskega opazovalca.
Še enkrat: če se hočeš imeti fajn tako, da ti ni fajn, je to samo tvoja odločitev.
Forum je zaprt za komentiranje.