Zakaj si želite imeti otroke?
Ti kar piši o tem, če te je volja.[/quote]
Mi na kraj pameti ne pride. Da se boste naslajali. Ne hvala. Lahko o sedanjosti kaj napišem. O prečudovitih poročenih zvestih možičkih, ki prav veselo varajo okrog.[/quote]
Tud lahko. Pa to so delali tudi že v preteklosti, prav tako bodo še v prihodnosti. :))
So se pa kje drugje, a je važno kje so se. Ene jih tudi res imajo. Moja že recimo. :))
Ne ti mene nočeš razumeti.
Jaz revščino in posmeh čisto ok razumem.
Ne razumem pa, zakaj se hočeš do konca življenja valjati v samopomilovanju in živeti v preteklosti?
Vsak ima svoj križ. Če ni revščina, je pa bolezen, če ni bolezen, je pa osamljenost…vsak ima nekaj
in vsak se mora naučiti živeti s tem.
Kar sem jaz hotela povedati s primeri iz vojn ipd…je to, da ti ljudje niso do konca življenja cvilili, kako
hudo je bilo in kako zdaj zaradi tega ne zmorejo živeti polnega življenja…ampak so zadeve predelali,
se sprijaznili, potegnili črto in zaživeli na novo.
Predelaj, sprejmi, odpusti in pojdi dalje.
Kot prvo: tukaj se pojavlja zelo ozek krog populacije in mnenja, ki jih prebiraš, so le majhen delček razmišljanj ljudi. Nekateri jih pisarijo v nedogled in so jih pripravljeni velikokrat ponoviti pod tolikimi različnimi nicki, da dobiš vtis neke množičnosti. Je to zate verodostojna informacija?
Preteklost je nepreklicno mimo. Zaposli svoje misli, izkoristi dneve, svoje življenje na način, da pridobiš nove izkušnje, rasteš skozi razmišljanja, da se odpraviš med ljudi, ki so vredni zaupanja in ki te polnijo z optimizmom. V svojem prvem koraku si vzemi čas in ne oporekaj vnaprej tistim, ki bi ti skušali približati drugačno sliko. Kajti: če nekdo vztrajno ponavlja svoj črn scenarij, odnehajo tudi najbolj dobronamerni.
So se pa kje drugje, a je važno kje so se. Ene jih tudi res imajo. Moja že recimo. :))[/quote]
Aja, pri vama je pa ravno obratno. Ti monaš tu gor, ona pa se ukvarja z moškimi kot je recimo pajki. Pajkec, dokler bodo taki kot markec, ti ne zmanjka žensk :)[/quote]
Z otroci se res rada ukvarja, mi je že povedala. Ampak ne vem, če je imela v mislih te ta velike. :))
ojej, zdaj ti bo pa Robi pritisnil štempelj na katerem bo pisalo egoistka in sovaržanica otrok.[/quote]
Le zakaj bi človek namerno iz sebe delal žrtev in na takšen način iskal usmiljenje ?
Sicer pa je bilo prvotno vprašanje, kaj je bolj egoistično, saj na splošno je vsako naše dejanje egoistično.
In na tisto vprašanje sem podal svoj argument in pogled, zato ne postavljaj takšnih provokativnih trditev.
Verjetno res živimo v paralelnih vesoljih.
Nihče v mojem vesolju ne trdi, kako so vsi očetje super.
Nihče v mojem vesolju, ki ima majhne otroke, ne visi na netu non stop.
Nikoli v življenju nisem srečala nikogar, ki bi komu težil, ker nima otrok, Niti enkrat.
Celo žaljivke? Kakšne pa? Jaz še nobene nisem slišala, sploh si ne predstavljam, kaj lahko rečeš…
Če bi bilo v mojem vesolju tako črno, kot ti slikaš, bi se šla sterilizirat še danes….[/quote]
Razlika med nami je predvsem ta, da eni večinoma poudarjamo pozitivne izkušnje (pri tem pa se zavedamo, da obstajajo tudi negativne), drugi pa poznajo le negativne in pozitivnih ne razumejo oziroma vanje ne verjamejo najbolj. In tu se potem vedno zalomi. :)[/quote]
Razliko naredijo naše pretekle izkušnje, zaradi katerih potem na svet gledamo na svoj subjektiven način.
Naš odziv je potem odvisen od tega, kaj nosimo v sebi in dokler ne sprejmemo svoje preteklosti in opravimo s svojimi travmami, bomo tudi šli v skrajnosti, da opravičujemo resničnost svojih slabih (dobrih) izkušenj. Je le način iskanja pozornosti, potrditev in občutka ljubezni. Tega pa ne najdemo, dokler smo preveč navezani na slabe izkušnje, saj si moramo dati priložnost, da s svojim življenjem in dejanji, spremenimo svoj pogled na življenje.
Večkrat je tako, da želijo bodoči starši nudit otrokom tisto, česar sami niso imeli. Torej v primeru revščine dovolj materialnih dobrin, da otroku ne bo potrebno prestajati tega, kar je staršu tega otroka (posmeh in pritiski okolice). Kar je razumljivo, ampak kaže na to, da ta odrasli še vedno nosi rane zaradi svoje izkušnje, da je obremenjen s tem.
A ni čudno, da se to dogaja v velikih družinah? Odrasli neodgovorno rojevajo otroke, potem se pa čudijo, kako dva odrasla, brezposelna že od nekdaj ne moreta nahraniti 5 lačnih ust. Vsi ti prispevki kažejo, kako je beda bila že v štartu, nenormalne življenjske razmere, pa so se odrasli kljub temu odločili za otroke…ne samo enega…dva, tri, štiri, pet…To bi moralo biti kaznivo dejanje. Zavestno pustiti, da otroci trpijo.[/quote]
Misliš, da starši nič ne trpijo, ker ne morejo svojih otrok nahrani, jim nuditi višjega standarda ali vsaj dostojnega življenja?
Še tebi, ravno tako počasi…..kako pa to “veš” ?
Jaz iz napisanega tega ne vidim….kaj je pa kdo “hotel”, se pa lahko dajemo do nezavesti…
Pa vidim, da je objektivnost že šla pa pa…in se ne bova več dolgo pregovarjal(a)i….
Podlosti? Tercialke? Težijo?
Te bom kar pustila v tvojem paralelnem vesolju…uživaj…[/quote]
Daj enkrat svoje plašnice dol in zaživi v realnosti. Mogoče boš videla, da ni svet tako rožnat kot ga ti vidiš.[/quote]
Pa zakaj za božjo voljo, želiš da vsi vidijo tako, kot ti ?
Zastopim, da iščeš pozornost, vendar se s takšnim načinom le poglabljaš v lastno bedo in še ob tem druge prepričuješ, da vidijo negativno in s tem širijo to tvojo “resnico”, ki bi naj kot nek virus zajel vso družbo.
A misliš, da boš potem srečna, če bomo vsi tako videli, kot ti ?
Se bomo zaradi tega imeli kaj raje ali se bomo prej pobili med sabo, ker bomo v drugem videli le grožnjo ?
A ni čudno, da se to dogaja v velikih družinah? Odrasli neodgovorno rojevajo otroke, potem se pa čudijo, kako dva odrasla, brezposelna že od nekdaj ne moreta nahraniti 5 lačnih ust. Vsi ti prispevki kažejo, kako je beda bila že v štartu, nenormalne življenjske razmere, pa so se odrasli kljub temu odločili za otroke…ne samo enega…dva, tri, štiri, pet…To bi moralo biti kaznivo dejanje. Zavestno pustiti, da otroci trpijo.[/quote]
Misliš, da starši nič ne trpijo, ker ne morejo svojih otrok nahrani, jim nuditi višjega standarda ali vsaj dostojnega življenja?[/quote]
Če starš ne more nahraniti enega otroka in zavestno naredi še drugega, tretjega, četrtega…potem res nima občutka za soljudi. Tak človek ne more imeti čustev in ne ve kaj je to trpljenje.
In če tak starš nosi zamero do teh, ki so se norčevali iz njega, bo otroka vzgojil tako, da se bo sedaj njegov norčeval iz revnejših. In spet ni naredil nič koristnega.
Forum je zaprt za komentiranje.