Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj si želite imeti otroke?

Zakaj si želite imeti otroke?

saj to ti pravim, dobrih 60 ali več let bo odtehtalo tistih 18 ki so bile slabe,

saj to ti pravim, dobrih 60 ali več let bo odtehtalo tistih 18 ki so bile slabe,[/quote]

Uživaš v posmehu?

Pri meni isto. Razen ran in modric. Sicer pa revščina za zjokat. Ampak kaj zdaj? Naj se celo življenje trpinčim zato, ker v otroštvu nisem imela kaj jesti in ker nisem bila lepo oblečena? Na misel mi ne pride!

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

saj to ti pravim, dobrih 60 ali več let bo odtehtalo tistih 18 ki so bile slabe,[/quote]

Lahko tudi samo eno, če je res dobro.

Pri meni isto. Razen ran in modric. Sicer pa revščina za zjokat. Ampak kaj zdaj? Naj se celo življenje trpinčim zato, ker v otroštvu nisem imela kaj jesti in ker nisem bila lepo oblečena? Na misel mi ne pride![/quote]

Razen ran in modric, a ne. Ogromna razlika, ne pa isto.

Saj te razumem in vem, zakaj tako pišeš.
Ampak.
V eni točki življenja moraš naprej. Se odločiti , ali bo tvoje življenje črno, ali belo. In ja, lahko se
sama odločiš. Otroštvo te sicer poškoduje, te pa ne trajno okvari, v tebi sami je moč, da te zadeve
predelaš in se odločiš, da ti ne bodo pokvarile preostanka življenja.
Očitno se da…ljudje so otroštva preživeli v vojnah, v kanclagerjih, zapuščeni, sirote, zlorabljeni…pa
so (verjetno ve vsi, ampak veliko) vseeno bili normalni odrasli, radoživi in do svoje meje celo srečni.
Vsak sam določa, kaj bo naredil s sabo, ko enkrat odraste.

Zakaj si se pa ti norčeval in posmehoval meni? To, da si imenoval mojo zgodo za lase privlečeno zgodbico iz 19. stol. je posmeh, norčevanje, žalitev.[/quote]
seveda , seveda….za lase privlečen je sterotip o tem, kako imajo veliko otrok tisti, ki niso sposobni zanje poskrbeti…te bom pa takole vprašal…..zakaj imamo banke, ki niso sposobne zase same poskrbeti in rabijo vsake 10 let finančno injekcijo? zakaj imamo državo ki ni sposobna zase poskrbeti? ..

Uživaš v posmehu?[/quote]
če ne boš kmalu skapiral se bom pa res začel smejati, ampak obljubim, da se ne bom posmehoval

Pri meni isto. Razen ran in modric. Sicer pa revščina za zjokat. Ampak kaj zdaj? Naj se celo življenje trpinčim zato, ker v otroštvu nisem imela kaj jesti in ker nisem bila lepo oblečena? Na misel mi ne pride![/quote]

Razen ran in modric, a ne. Ogromna razlika, ne pa isto.[/quote]

Glej, sem imela pa druge težave, zaradi katerih so mi napovedovali bolj kratko prihodnost.
Samo jaz sem se odločila živeti.
Boš zdaj potešena?

Flash, ti si mene citiral in pisal o zgodbicah iz 19. stol. Jaz pa nisem pisala o veliko otrocih. Sem pisala ravno obratno.
Skela, še vedno nočeš razumeti. A ne? Veš v vojni so bili večinoma na istem, torej v grozi. Eni bolj, drugi manj, ampak večina je hudo trpela. Tudi tisti, ki niso, so imeli okrog sebe veliko takih, ki so. Razumeli so to. Če si pa en redkih takih pa ne razumejo. Recimo pri nas je bilo tako, da so sosedi, ki so bili bogati, ščuvali svoje otroke proti revnejšim otrokom oz. sosedom. Pred otroci so se posmehovali sosedom in to so potem otroci izkoristili v šoli. Sčvekali so recimo, da nimamo WC in tako naprej. Posmeh ostalih je bil tu.

Kratko prihodnost? Glede na spodnjo temo si krepko starejša od mene. Jaz verjetno v tvojih sedanjih letih res ne bom več živa, zaradi resne bolezni, ki jo imam od otroštva. Zato ja, razni psihiči o 60 letih življenja, mi gredo blazno na živce.

Kratko prihodnost? Glede na spodnjo temo si krepko starejša od mene. Jaz verjetno v tvojih sedanjih letih res ne bom več živa, zaradi resne bolezni, ki jo imam od otroštva. Zato ja, razni psihiči o 60 letih življenja, mi gredo blazno na živce.[/quote]

Daj ženska dobro ti hočem. Naredi črto v svojem življenju in začni razmišljati pozitivno.

Kratko prihodnost? Glede na spodnjo temo si krepko starejša od mene. Jaz verjetno v tvojih sedanjih letih res ne bom več živa, zaradi resne bolezni, ki jo imam od otroštva. Zato ja, razni psihiči o 60 letih življenja, mi gredo blazno na živce.[/quote]

Daj ženska dobro ti hočem. Naredi črto v svojem življenju in začni razmišljati pozitivno.[/quote]

Ja, ob takih ljudeh kot ste tu gor, res lahko človek razmišlja pozitivno, a ne?
Ljudje, ki smatrajo to, da niso bili lepo oblečeni, da je enako kot biti tepen, ne lepo oblečen, ne ljubljen, bolan… to je seveda isto. Popenim ob takih bednih izjavah ljudi, ki nimajo osnov razščičenih.
Samo v revščini lahko res lepo preživiš, bistvo je pa v tem ali si ljubljen ali nisi, ali te pretepajo ali ne. Ni bistvo v oblekcah.

Smisel pisanj in ‘razgaljanj’ po forumih bi bil, da vržeš iz sebe tiste stare zamere, krivice, tisto težo nemoči, ki te je leta tiščala k tlom. Ne da se nenehno vračaš in jih podoživljaš.

Potem zadihaš, se ozreš okoli sebe in si rečeš: “Danes je moj dan.” Ti sama izbereš, kako ga boš preživela. Neprimerno bolj izpolnjeno, če se ne boš obremenjevala oz. živcirala zaradi neznanih ljudi.

Smisel pisanj in ‘razgaljanj’ po forumih bi bil, da vržeš iz sebe tiste stare zamere, krivice, tisto težo nemoči, ki te je leta tiščala k tlom. Ne da se nenehno vračaš in jih podoživljaš.

Potem zadihaš, se ozreš okoli sebe in si rečeš: “Danes je moj dan.” Ti sama izbereš, kako ga boš preživela. Neprimerno bolj izpolnjeno, če se ne boš obremenjevala oz. živcirala zaradi neznanih ljudi.[/quote]

Pri meni je smisel to, da vidim kako ljudje v resnici razmišljajo. Ker tule upajo povedat kar mislijo. Potem pa na podlagi tega vem ali je smiselno komurkoli v reali zaupat. Na podlagi foruma sem se odločila, da nikakor nikomur v reali ne smeš razlagati svoje preteklosti. Na podlagi mona sem ugotovila, da moram molčati kot grob glede preteklosti.

Daj ženska dobro ti hočem. Naredi črto v svojem življenju in začni razmišljati pozitivno.[/quote]

Ja, ob takih ljudeh kot ste tu gor, res lahko človek razmišlja pozitivno, a ne?
Ljudje, ki smatrajo to, da niso bili lepo oblečeni, da je enako kot biti tepen, ne lepo oblečen, ne ljubljen, bolan… to je seveda isto. Popenim ob takih bednih izjavah ljudi, ki nimajo osnov razščičenih.
Samo v revščini lahko res lepo preživiš, bistvo je pa v tem ali si ljubljen ali nisi, ali te pretepajo ali ne. Ni bistvo v oblekcah.[/quote]

Ne nameravam pisati o tegobah, ki so me pestile, zato žal ne moreva tekmovati. Sploh pa, ti sama sebi dopoveduješ, da je tvoja zgodba najbolj tragična od vseh zgodb in s tem opravičuješ svojo jezo in neuspeh.
Kar ti jaz poskušam dopovedati je to, da boš enkrat morala narediti črto pod vse, pozabiti na vse slabe trenutke, vse zamere ter vse udarce in začeti živeti življenje na novo. Sicer te bo pobralo.

Močno seveda vsem odsvetujem, da karkoli tu gor razlagajo o svoji preteklosti. Sploh, če so doživljali kake travme. Biti povsem tiho innič povedati. To je recept za uspeh. ALi pa si namisliti zgodbice o svojem srečnem otroštvu.

Margot, zakaj pa misliš, da sem neuspešna?

Ja, res je, ni varno ne tu, ne komurkoli karkoli povedat o svojih težavah.

Jaz nikakor nočem otrok. ob misli, da bi bila noseča, me spreleti srh. Ob misli na to, da bi morala opustiit svoje hobije, me tudi vse odbije. Rada živim tako kot živim. Pa, če sem zato egoist pa pač sem. Nimam potrebe po otrocih.

Ne vem. Po moje zato, ker se vrtiš v enem začaranem krogu. Pa po tvoje?

Po mojem pa sebe projeciraš v druge in zato sklepaš, da smo tudi drugi neuspešni.

Najbolj pametno je it na sterilizacijo potem pa dobiti poročenega loverja in to je to. Seks imaš, skrbi pred nosečnostjo pa ne več.

Ti kar piši o tem, če te je volja.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Po mojem pa sebe projeciraš v druge in zato sklepaš, da smo tudi drugi neuspešni.[/quote],

Naj bo tako, kot ti misliš. Meni je prav.

Ti kar piši o tem, če te je volja.[/quote]

Mi na kraj pameti ne pride. Da se boste naslajali. Ne hvala. Lahko o sedanjosti kaj napišem. O prečudovitih poročenih zvestih možičkih, ki prav veselo varajo okrog.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close