Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj se moški izogibajo žensk, ki imajo otroke?

Zakaj se moški izogibajo žensk, ki imajo otroke?

Mene ženska z tujimi froci odbija, verjetno je preveč živalskega nagona v meni, da bi skrbel za konkurenco.

točno tako je kot si napisu . Ko si enkrat po 35 letu star tip in samski brez otrok imaš na razpolago več samskih mamic z otroki in težje spoznaš kakšno brez otrok ker veliko jih imadanes raje svobodo . Poznam kar nekaj jih ko so samski tipi nad 35 let vzeli mamico z otrokom par let starim in so skupaj .

Jaz sem tudi živalski pa sem vzel samsko z otrokom od prej .Pa sam nimam otrok star 40 let . Ker je saj vredu ženska napram mnogim samskim brez otrok ali pa glupih samskih mamic z otroki. Sam jih pa ni veliko vredu .

Da ne bi slucajno kdo mislil, da so odgovori na monu kaksen pokazatelj. Tu se vsi napenjajo zato ker so anonimni. V zivo bi bili odgovori drugacni. V bistvu sploh nima veze ce ze ima kdo otroke od prej. Ce se malo ozres okrog sebe, bos nasla veliko “sestavljenih” druzin kot se danes rece

Odgovor na objavo uporabnika
anonimn157, 13.08.2025 ob 07:07

Takojeto, 13.08.2025 ob 00:08

cazimi, 12.08.2025 ob 21:31

Takojeto, 12.08.2025 ob 20:41

cazimi, 12.08.2025 ob 18:58

Takojeto, 12.08.2025 ob 18:55

anonomno5400, 12.08.2025 ob 18:14

potem jaz po tvoje nism normalen ki imam super vezo 1 leto z eno ki ima troka od prej….

Drži. Normalen si ne bi nakopal več drame kot v Santa Barbari v osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Za dramo so krivi nedorasli odrasli, ne pa otroci. Kjer štima vzgoja, kjer je spoštovanje med bivšima partnerjema, dram ni.

Spoštovanje in vzgoja med ločenci. Dej, dej, no. Če tega ne bi manjkalo se sploh ne bi ločila.

A, ni lih tako. Dva iz različnih razlogov nista več skupaj. Vsak ločen par ima svojo zgodbo. Poznam jih kar nekaj, ki znajo ohraniti normalne odnose, ki vzgajajo lepo svoje otroke, kljub temu da so ločeni in sodelujejo med seboj. Seveda tudi take, ki so čisto nasprotje, ki si namerno nagajajo, ki s tem ko nagajajo partnerju in otroka pretirano razvajajo, ravno otroku najbolj škodijo ipd. Ampak, takšni so, roko na srce, že kot mladi in samski bili problematični, potem tudi med zakonsko zvezo, zato me tudi takšno stanje po ločitvi sploh ne preseneča. Nekatere novi partnerji obrnejo na bolje, nekatere na slabše..to je vse stvar karakterja posameznika. Ne rečem, da je enostavno, verjetno res ni, ker nikoli ne moreš vedeti kako se bo nekdo po ločitvi spremenil, tudi če ga vrsto let poznaš, ampak ni pa nemogoče in ravno takšni ločenci, ki se sporazumno odločijo delati v dobro otrok, dokazujejo, da če ukloniš ego, daš prednost dobrobiti otroka, lahko normalno živijo svoja življenja naprej. Ločitev ni smrt. Je le odločitev dveh, ki se ne vidita več skupaj kot par. In vedno raje dobra ločitev kot slab zakon…za otroke in za posameznike znotraj tega zakona.

To je nakladanje. Če v zakonu ni spoštovanja, ga tudi po ločitvi ne bo oz.bo samo lažna fasada. Če bi resnično uklonili svoj ego in dali prednost dobrobiti otroka, do ločitve ne bi prišlo. Tako pa lovite ljubezen, srečo in ostale neumnosti v katere so vas prepričali tv in slaba vzgoja. Je že res da ločitev ni smrt, je pa dobra amputacija, kjer izgubiš del sebe. In nič normalnega ni v tem.

zakaj bi pa ostajali ZA VSAKO CENO v zakonu, če je ta vsej prej od srečnega?

SAMO ZATO, DA OSTANEŠ V ZAKONU ZRADI OTROK IN OKOLICE JE METANJE PESKA V OČI, NEKDO KI OD ZAČETKA MANIPULIRA IN KOCKA S PARTNERJEM BO TO POČEL TUDI Z DRUGIM.

IN NI VREDNO DA OSTAJA ČE NI SPOŠTOVAN.

Od kod ti ideja da zakon mora biti srečen?! Kje si to neumnost pobrala?

In zakaj sploh izbereš človeka, ki te ne spoštuje? Pa ne mi s forami, da v začetku te je pa spoštoval.

Samo opravičujete svoje zgrešene in neumne izbire z mantro za dobrobit otrok.

Se ne strinjam. Ravno zato, ker poznam osebno pare, ki imajo lepe zveze po ločitvi z novimi partnerji. Poznam tudi take starše (m in ž), ki so se odpovedali svojim otrokom, da so lahko z novimi partnerji in si z njimi ustvarili novo družino, kar je za moje pojme najhujše v takih situacijah. To, da imaš otroka od prej in zanj lepo skrbiš, dokler on to potrebuje, je za moje pojme znak, da si v redu kot oseba in kot partner. Da si odgovoren, skrben in da tudi v težkih situacijah, ne potegneš rep med noge, ampak z dvignjeno glavo greš naprej, tako kot je prav. Četudi si prevaran, jezen, razočaran …nad partnerjem, te to kar je bilo med vama ne definira, ampak s svojimi dejanji pokažeš in dokažeš, da si človek na mestu. Starš, ki kar izgine iz otrokovega življenja, ne glede na razlog, je zame največja rdeča zastavica. Kdor se pa trudi in kljub včasih neugodni situaciji vztraja za dobrobit otroka, kaže svojo zrelost in dostojanstvo.

Da je ločitev slaba pa se nikakor ne morem strinjati. Ni slaba ne za partnerja, ne za otroke. Kjer je stanje nevzdržno, kjer dva ne najdeta več skupne besede, kjer si po sredi tretje osebe, ni ljubezni, je to edina pametna odločitev. Mrcvarjenje v slabem zakonu je tihi ubijalec in česa vse se otroci v takem zakonu nagledajo, ni za verjet. Jaz sem za ljubezen in spoštovanje, vedno, za zakon, ki traja večno. A le pod pogojem, da je iskreno in le toliko dolgo, dokler dva zmoreta prebroditi ovire in ohraniti spoštovanje, ljubezen.

In jaz poznam primere s centra za soc.delo in iz svoje okolice in širše in ti rečem da nakladaš. In kaj sedaj? Hočeš imeti prav? Jaa, prav imaš. Krasne sestavljene družine so pravilo in ne redka izjema.

Eno suvereno, kurčevito nakladanje brez kritja vas je.

Takojeto, 13.08.2025 ob 09:23

In jaz poznam primere s centra za soc.delo in iz svoje okolice in širše in ti rečem da nakladaš. In kaj sedaj? Hočeš imeti prav? Jaa, prav imaš. Krasne sestavljene družine so pravilo in ne redka izjema.

Eno suvereno, kurčevito nakladanje brez kritja vas je.

Slabo bereš, morda pa nisem dovolj jasno izrazila svojo misel. Poznam jih tudi jaz, takšne in drugačne, bistvo vsega pa je, da je to kako se odvijajo zgodbe po ločitvi odvisno od karakterja vpletenih oseb, njihove zrelosti in prioritet v življenju. Nekdo, ki na prvo mesto postavi dobrobit otroka, ga ne bo nikoli vlekel v negativne situacije, ker mu bo prioriteta zaščititi otroka. Pomisli, te osebe, ki jih omenjaš in so problematične situacije po ločitvi, jih poznaš od prej? So bili enaki tudi prej? Delali težave, se niso želeli prilagajati, odrekati v dobrobit otroka, zakona? Je tako? So iskali in delali drame iz nič? To je vzorec. Če ga človek ne predela in spremeni, ostane do smrti z njim. Pa je kriv nov partner, bivši, csd, učitelji… Vsi samo oni ne. Za vsako stvar je tako. Kdor je odgovoren, zrel, se zaveda svoje vloge, doprinosa tako pri vzgoji kot tudi odnosih po ločitvi in bi sebe stabilno postavil v to enačbo. Trdno bo stal za svojo odgovornostjo, ne pa obtoževal drugih. Moški, ženska, nepomembno. Tak bo znal tudi umestiti novega partnerja v svoje življenje brez večjih pretresov, a predvsem tudi znak izbrati takega, ki bo prinesel več miru in ne več drame. Ne gre za to, da imam jaz prav. Jaz opisujem le svoj vidik na to temo iz izkušenj, katere poznam od ljudi, ki jih poznam. Moja slika je zagotovo omejena, ker jih pa spet toliko ni, da bi lahko posplošeno govorila o tem. Je pa en vidik, izmed mnogih.

Nisem ločena, osebne izkušnje nimam. Vem pa, da ne bi nikoli dovolila ne ex možu ne novemu partnerju, da kakorkoli porušita varnost in dobrobit mojih otrok. Meni so oni na prvem mestu, dokler ne odrastejo in se postavijo na svoje noge in ustvarijo svoje samostojno življenje. Do takrat sem pa dolžna za njih skrbeti 110% in so moj edini in največji fokus. Šele nato pride služba, hobiji in vse kar paše zraven v življenju. Tega ne bi mogla spremeniti ne ločitev ne nov partner, ne nova partnerka od bivšega..

Ali bi zenske drugace izbirale partnerje,ce nebi bilo kontracepcije,kondomov in splava?

mnoge ne znajo izbrat

Natalija342, 10.08.2025 ob 11:41

Kot je napisano v naslovu, zakaj moške odbije ko spoznajo samsko žensko in ugotovijo, da ima otroka/e?

same sebe malo poglejte.

Večkrat sem že nasedel na tovrstne manipulacije žensk.

Ženske jamrate, kako ste same za vse – ko vam moški ponudi pomoč, jo odklonite.

Ženske jamrate, kako se vas moški izogibamo – ko se vam približamo, se nam izognete, rečete, da smo vsiljivi, barabe.

Ženske jamrate, kako smo moški sebični – ko poskušamo tudi mi se sekirati za druge, rečete, da naj mislimo samo nase oz. mislite, da govorimo o sebi.

Žensk moški ne moremo razumeti.

jklhčlkh, 13.08.2025 ob 10:14

same sebe malo poglejte.

Večkrat sem že nasedel na tovrstne manipulacije žensk.

Ženske jamrate, kako ste same za vse – ko vam moški ponudi pomoč, jo odklonite.

Ženske jamrate, kako se vas moški izogibamo – ko se vam približamo, se nam izognete, rečete, da smo vsiljivi, barabe.

Ženske jamrate, kako smo moški sebični – ko poskušamo tudi mi se sekirati za druge, rečete, da naj mislimo samo nase oz. mislite, da govorimo o sebi.

Žensk moški ne moremo razumeti.

Žensk ni treba razumeti, moški jih morate samo ljubiti. To je to.

cazimi, 13.08.2025 ob 10:18

Žensk ni treba razumeti, moški jih morate samo ljubiti. To je to.

To je pa sarkazem ali pa debilna izjava leta. 🙂

robi9, 13.08.2025 ob 11:40

To je pa sarkazem ali pa debilna izjava leta. 🙂

To je Osho napisal in mislim da ima prav. Ne morete moški razumeti žensk. Če hočete, jih sprejmite, ne trudita pa se razumeti, ker ne bo šlo

cazimi, 13.08.2025 ob 09:37

Slabo bereš, morda pa nisem dovolj jasno izrazila svojo misel. Poznam jih tudi jaz, takšne in drugačne, bistvo vsega pa je, da je to kako se odvijajo zgodbe po ločitvi odvisno od karakterja vpletenih oseb, njihove zrelosti in prioritet v življenju. Nekdo, ki na prvo mesto postavi dobrobit otroka, ga ne bo nikoli vlekel v negativne situacije, ker mu bo prioriteta zaščititi otroka. Pomisli, te osebe, ki jih omenjaš in so problematične situacije po ločitvi, jih poznaš od prej? So bili enaki tudi prej? Delali težave, se niso želeli prilagajati, odrekati v dobrobit otroka, zakona? Je tako? So iskali in delali drame iz nič? To je vzorec. Če ga človek ne predela in spremeni, ostane do smrti z njim. Pa je kriv nov partner, bivši, csd, učitelji… Vsi samo oni ne. Za vsako stvar je tako. Kdor je odgovoren, zrel, se zaveda svoje vloge, doprinosa tako pri vzgoji kot tudi odnosih po ločitvi in bi sebe stabilno postavil v to enačbo. Trdno bo stal za svojo odgovornostjo, ne pa obtoževal drugih. Moški, ženska, nepomembno. Tak bo znal tudi umestiti novega partnerja v svoje življenje brez večjih pretresov, a predvsem tudi znak izbrati takega, ki bo prinesel več miru in ne več drame. Ne gre za to, da imam jaz prav. Jaz opisujem le svoj vidik na to temo iz izkušenj, katere poznam od ljudi, ki jih poznam. Moja slika je zagotovo omejena, ker jih pa spet toliko ni, da bi lahko posplošeno govorila o tem. Je pa en vidik, izmed mnogih.

Nisem ločena, osebne izkušnje nimam. Vem pa, da ne bi nikoli dovolila ne ex možu ne novemu partnerju, da kakorkoli porušita varnost in dobrobit mojih otrok. Meni so oni na prvem mestu, dokler ne odrastejo in se postavijo na svoje noge in ustvarijo svoje samostojno življenje. Do takrat sem pa dolžna za njih skrbeti 110% in so moj edini in največji fokus. Šele nato pride služba, hobiji in vse kar paše zraven v življenju. Tega ne bi mogla spremeniti ne ločitev ne nov partner, ne nova partnerka od bivšega..

Si več kot jasna v svojem suhoparnem in idiličnem teoretiziranju iz tujih izkušenj o katerih ljudje tako radi lažejo.

To me pa res ne zanima.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close