Zakaj mi prijateljica laze?
Z napisanim se v veliki večini strinjam – zelo hitro se mi je ob opisu tega profila v glavi izrisalo nekaj obrazov, glede dotične punce se mi pa vseeno zdi, da imam premalo podatkov, da bi lahko rekla, ja, to je to. Ne vem pa, kaj je narobe z “nekimi” prijatelji iz otroštva.
Povedal ti bom na kratko, čeprav je odgovor zelo dolg in se tiče človeških značajev. Nisem psiholog, sem bil pa šolan na tem področju.
V grobem, obstajajo ljudje, ki so komunikativni, hitri, prepričljivi. Taki ljudje zelo hitro koga v kaj prepričajo in se jim ‘majhne’ laži sploh ne zdijo kaj posebnega, da ne rečem, da jih sploh ne opazijo.
Je pa to tip ljudi, ki pa so sami zelo zahtevni, manipulativni, zase hočejo najboljše in največ. Nekih pravih prijateljev nikoli nimajo, če pa jih imajo – pa so to neki prijatelji iz otroštva ali rane šole. Taki ljudje so hitro užaljeni, če jim nisi kupil sladoleda (sam ga pa ližeš), po drugi strani pa bi te pustili cel dan čakati na dežju in bi morda celo pozabili nate.
Če take ljudi postaviš pred dejstvo, da so ti lagali (mala ali velika laž) – burno reagirajo. V glavi pa že spletajo (novo) laž, zakaj so stvari take kot so ti povedali in dejansko včasih pri takih kljukcih izpadeš kot neumnež ali zadrtež.
Takim ljudem je težko priti do živega, ker se obdajajo vedno z novimi ljudmi in lažmi.
Čeprav je to težak nasvet – predlagam, da take ljudi pustiš na miru in jih prečrtaš v svojem življenju.[/quote]
Čeprav, kot si sam rekel, nisi psiholog, ti moram povedati, da si zadel bistvo. Če sedaj pogledam nazaj, je tako kot bi opisal to osebo… Mi je težko to rečt, ampak vse v tem primeru drži. In ja, sem se poskušal pogovorit, pa me ženska sploh ni pustila do besede, tako da ja… škoda moje energije in dobre volje. In kot si rekel, take ljudi je najbolje pustiti pri miru in tako je tudi v tem primeru. Jo pustim na miru in se ne obremenjujem več s tem.
Hvala za to da si mi odprl oči.
Glede ostalih odgovorov pa tko, tema je čisto zašla:)
Forum je zaprt za komentiranje.