Zakaj mi prijateljica laze?
Pozdravljeni vsi skupaj.
Sem star 30 let in ze vec kot eno leto prijateljujem z eno punco, ki je mojih let. Ok, najin odnos je precej zakompliciran… Na zacetku je bila to zelo strastna avantura, ki se je zaradi visje sile (bolezni) nato koncala. Iz sex frendov sva prerasla v prijatelja, vsaj mislil sem tako… Pred kaksnega pol leta pa sem se zavedel, da do mene ni postena… V bistvu gre cisto za banalno stvar… Kot veliko zensk ima ona mnogo moskih prijateljev, med katerimi sem tudi jaz. O njenih prijateljih mi veliko pove, da gre na pijaco, da gre ven, da gre na izlet itd… Da ne bo kdo narobe razumel, jaz nimam osebno nic proti temu… in sem ji to tudi jasno povedal, da nisva fant in punca in nisva porocena, tako da se ji pri meni ni treba zagovarjati in mi vsega razlagati. Glede enega njenega prijatelja pa do mene ni postena. Namesto, da bi mi povedla da se dobi ali slisi s tem prijateljem, mi rece da se dobi z bratrancem. Tega ne razumem, zakaj mi laze, saj ji sploh nebi bilo treba razlagati s kom se dobi… Jaz ji namrec ne razlagam vsakic ko grem kam. Da ni iskrena, sem ugotovil cisto po nakljucju… enkrat sem bil pri njej in ji je zacel zvoniti telefon. Cist slucajno sem pogledal na ta telefon (bil je direkt pred mano na mizi) in videl, da jo klice ta prijatelj X. Ona pride iz kopalnice in rece, da jo klice bratranec… Ok sem si mislil, kar nekaj… Ampak potem je bilo se nekaj podobnih anomalij…
Prejsnji vikend je sla na morje z “bratrancem”. Jaz pa vem da je sla z X. Sem ji omenil, da ce mi ze kaj razlaga naj bo toliko fer in naj mi pove po pravici, ali pa naj raje sploh nic ne pove. Jaz sem namrec do prijateljev iskren. Problem je, da sem ji zaupal, da sem mislil, da je zaupanja vredna, sedaj pa ne vem vec kaj je res in kaj ni. Poleg tega je ona sedaj izredno jezna in ze en teden ni vec glasu od nje, prej pa sva se slisala na dnevni bazi.
Zdaj me pa zanima vase mnejnje, se posebej zensko, ker tega res ne razumem… Vem da se zenske in moski v marsicem razlikujemo in me zanima razlaga za taksno vedenje. Moram povedati, da je z vsem tem izgubila kar nekaj pik pri meni.
Lep pozdrav.
Če sta samo prijatelja te konec koncev nima kaj za brigat s kom gre ven ali na izlet. Drugačna zgodba bi bila seveda, če bi bila fant in punca. Takrat je po mojem mnenju ženska dolžna povedat vsaj kam gre in s kom. Dokler pa sta prijatelja gre pa lahko na izlet magari z spoštovanim Milanom Kučanom.
Zanimivo, tako se običajno obnašate moški. Mislim, da se ti kar pališ na njo in ona to ve ter te ima v rezervi. Bojim se, da sediš na rezervni klopi – če se z drugimi ne bo obneslo, se morda vrne k tebi.[/quote]
Antilopa je povedala ”bistvo” 😉
Zato tudi ta ”laž” da gre z bratrancem 😉
Ta X ji pomeni nekaj več, vendar očitno s teboj noče o tem govorit. Mogoče je želela, da pride do tega, da vidva prekineta stike, da bo lahko več z njim ali pa ni želela, da bi se ti počutil odrinjenega, če bi bilo tam kaj več.
Mislim, da ne gre tukaj za to, da bi te imela za rezervo, sploh če imata določeno kaj sta si in kaj ne- za rezervo te lahko ima samo v primeru, če bi ji ti to dovolil (sam pa govoriš, da sta izrecno samo prijatelja).
Je pa zelo možno tudi to, da hoče v tebi vzbuditi ljubosumje, ker verjetno ni čisto ravnodušna do tebe- ampak to ne moreš meni verjet na besedo, temveč boš moral slišati od nje, da ne bo zdaj kakšen halo 🙂
Če zanemarim tisto, da lahko dela kar želi (kar ni povsem res), bi rekel, da ti laže, ker se boji, da bi te prizadelo oziroma bi težko sprejel, ali pa je morda res bratranec in ti tega ne veš. 🙂
Je pa gotovo “smešno”, da si ji problem predstavil (tako sem razumel, ko so videl ime klicočega) in ni bila sposobna povedati po pravici. Nista ravno neka dobra prijatelja.
Saj ji ni očital, da ne sme it, celo povedal ji je, da mu ne rabi razlagat o tem, s kom in kje je. Težava je v lažeh oziroma zanima ga, zakaj laži.
Zanimivi odgovori in zanimiva razmišljanja…
Marko, zadel si bistvo, teži me to, da ni poštena do mene, ker od prijateljev pričakujem v prvi vrsti to, da so pošteni do mene. Če niso pošteni do mene, to smatram kot da me ne spoštuje. Tukaj se sedaj postavi vprašanje, kaj je vse je še laž, ko človek izgubi zaupanje je to hudič..
To je mogoče, da ji X pomeni nekaj več. S tem ni nič narobe. Glede na to, da pa sem z letošnjim letom v tujini tudi ni realnih možnosti, da med nama prišlo do “nekaj več”. Zato tudi ne vidim razloga za takšno obnašanje.
Ja… moja napaka je, da ji tega problema nisem predstavil v trenutku, ko se je to zgodilo, ampak pred parimi dnevi sem ji rekel, da ne vidim razloga da se mi zmišljuje in ji to tudi utemeljil. Njenega bratranca poznam, prav tako osebo X, saj nas je ona predstavila. In to me sedaj najbolj muči, človek, ki sem ga imel za pravega prijatelja, sedaj ne vem če je res pravi prijatelj.
Ne vem, kaj naredit, po svoje se mi zdi škoda moje energije za neko “prijateljstvo”. Tudi njena reakcija je bila zelo burna, kot pravim, ni glasu od nje.
a ne veš, da prijateljstvo ni več možno, glede na to, da sta že nekaj imela?!!
Poleg tega jaz na tvojem mestu niti ne bi želela biti prijateljica s tako osebo, saj je iz napisanega jasno, da ne gre za načelno in pošteno osebo.
Ozri se raje naokoli, za prijatelja pa imej raje kakšnega moškega predstavnika.
Če sta včasih bila le neka seksfrenda, potem je treba razumeti, da ta odnos temelji le na golem zadovoljevanju potrebe in je zato nerealno pričakovati spoštovanje ali neko resnost.
Imaš prevelika pričakovanja glede na neresnost same ženske.[/quote]
Se pravi, da ženska svojemu nekdanjemu ljubimcu (seksfrend ali karkoli že) ne more biti dobra prijateljica, ker če sta se včasih samo dol dajala, potem ga ne more spoštovati?
Če sta včasih bila le neka seksfrenda, potem je treba razumeti, da ta odnos temelji le na golem zadovoljevanju potrebe in je zato nerealno pričakovati spoštovanje ali neko resnost.
Imaš prevelika pričakovanja glede na neresnost same ženske.[/quote]
Se pravi, da ženska svojemu nekdanjemu ljubimcu (seksfrend ali karkoli že) ne more biti dobra prijateljica, ker če sta se včasih samo dol dajala, potem ga ne more spoštovati?[/quote]
Tako zgleda. Za to žensko so moški le potrošna roba. 🙂
Se pravi, da ženska svojemu nekdanjemu ljubimcu (seksfrend ali karkoli že) ne more biti dobra prijateljica, ker če sta se včasih samo dol dajala, potem ga ne more spoštovati?[/quote]
Tako zgleda. Za to žensko so moški le potrošna roba. :)[/quote]
Ojoj. Ti pa res ne rabiš veliko podatkov za (v resnici) precej radikalno končno “sodbo”, ki je sama ne razumem najbolje, predvsem ne vidim povezave med tem, da laže in potem, ko je ujeta na laži, užaljeno napade človeka (zelo pogost obrambni mehanizem, ki se ga poslužujeta oba spola), in tem, da so moški zanjo le potrošna roba. Sama namreč v nobenem avtorjevem zapisu nisem zasledila podatka, ki bi nakazoval na to.
Tako zgleda. Za to žensko so moški le potrošna roba. :)[/quote]
Ojoj. Ti pa res ne rabiš veliko podatkov za (v resnici) precej radikalno končno “sodbo”, ki je sama ne razumem najbolje, predvsem ne vidim povezave med tem, da laže in potem, ko je ujeta na laži, užaljeno napade človeka (zelo pogost obrambni mehanizem, ki se ga poslužujeta oba spola), in tem, da so moški zanjo le potrošna roba. Sama namreč v nobenem avtorjevem zapisu nisem zasledila podatka, ki bi nakazoval na to.[/quote]
ja… ne vem, sex frenda sva bila pred več kot enim letom. Do sedaj sva se lepo razumela, vse je bilo ok, dokler ji nisem jasno dal vedet, da vem, da me ima za “norca”. Ne vem, nimam takega vtisa, da so moški zanjo potrošna roba. Če pa so, potem je pa to itak slabo za njo, ker na koncu bo sama oz. s kakšnim, ki ne bo lepo delal z njo. V bistvu sem razočaran, trpi moj ego, če lahko temu tako rečem, ker sem osebi zaupal, sedaj pa kaže na to, da sem se zmotil.
Tudi na to sem pomislil. Ampak zanimivo je to, da samo v primeru osebe X glumi, v primeru ostalih prijateljev je vse ok. In nikoli nisem bil ljubosumen na kogarkoli, tudi na osebo X ne.[/quote]
Vsekakor bi morali slišati še njeno plat zgodbe. Po drugi strani pa ima morda kako slabo izkušnjo s podobnim primerom in določene stvari prikriva, ker se boji spet ta istih posledic, kar je sicer nezrelo, ampak baje se lahko celo življenje učimo. Na tvojem mestu tega ne bi jemal preveč osebno ali pa gojil zamero. Vsaj ne zaenkrat. Dal bi ji vedet, da mi ni potrebo lagati, ter da sem na voljo za pogovor, ko ji bo, kaj več pa ne.
Si ti prepričan, da si ravnodušen do nje?[/quote]
Ja, to vprašanje se tudi meni poraja.
Si kar težko predstavljam, da bi bila komu od mojih bivših prijateljica. In to celo tako dobra prijateljica, da bi z njim vsak dan kontaktirala.
In, če sem poštena, si tudi zelo težko predstavljam, da bi KDAJKOLI v svoji mladosti lahko z nekom bila samo sexfrend. Oz. da ne bi neka intimnost dva zbliževala. Na zavedni ali nezavedni ravni.
Po moje za tvojo prijateljico vajin odnos nikoli ni čisto prenehal. Bil je nekako zaradi spleta okoliščin (kot pišeš) prekinjen, vendar te po moje na nek način še vedno doživlja kot te je takrat, ko sta bila tudi intimna.
Mimogrede, prijateljstvo ni samo, da si iskren z nekom, prijateljstvo je tudi to, da se iskreno pozanimaš, kaj je narobe in poskušaš razumeti sočloveka (prijatelja) ter v njem odpraviti vse dvome in bojazni (vsaj v povezavi s tabo). In verjemi, da se zelo dobro čuti, če te nekdo obsoja, pa to poveš s temi besedami, ali pa ne. In mislim, da se tvoja prijateljica tega (upravičeno ali neupravičeno) pri tebi boji. Obsojanja.
Če ti je vseeno kar počne potem bi ti moralo bit vseeno tudi če laže 😉
Pa ti očitno ni! 🙂
Nam lažeš?….. :))
Zakaj lažemo?
Zato, ker nas je strah reakcije tistega, ki bi mu povedali resnico.
Torej se lahko vprašaš kakšen prijatelj si ji, da je njo strah tebi povedat resnico.
Očitno v njenih očeh nisi takšen kot želiš biti, takšen, ki bi bil vreden njenega zaupanja. Tako te je ocenila.
Lahko živiš s tem? Lahko to sprejmeš?
Če ja, potem imejta dalje karkoli že imata, če ne, potem pač ne.
Lahko si vesel, da sploh veš pri čem si.
Forum je zaprt za komentiranje.