Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj ljudje pri toliko izbire še vedno hodijo na Hrvaško

Zakaj ljudje pri toliko izbire še vedno hodijo na Hrvaško

Se strinjam, zame tudi skakanje od znamenitosti do znamenitosti sredi najhujše vročine in v največji gneči ne predstavlja dopusta. To je kvečjemu muka in napor. To se počne jeseni in spomladi, ne pa poleti. Mi že 20 let počitnikujemo v srednji Dalmaciji, ker nam je tam zelo všeč in pika.
[/quote]
Pa pojdi v Egipt v hotelski resort, pa se bos cel dan soncila. Pa se med koralami lahko zaplavas. Ce se pa navelicas lezanja – vem da imas rada lezanje pa na of- ampak vseeno, ce se bos od letanja spocila, gres pa lahko na ogled piramid. Saj potem lahko 3 dni spis da se spocijes od laufanja. Ojoj kok ste bedni .

Mene pa v tujih državah moti fehtarjenje pa barantanje če se gibaš izven resorta (Tunizija, Egipt). Kam iti da tega ni?

Avtor/ica, qua pa to tebe briga? Maš kako agendo za furat?

Vsi popotniki bodo isto rekli, da na Hrvasko ne hodijo. Mi ki smo starejsi, smo na HR navezani ker smo v socializmu tja hodili, napokali smo se v katrce in se vozili po vrocini pol dneva ali cel dan, da smo prisli do prikolice. Vmes smo se trikrat ustavili za malico. Danes je res drugace, ponudbe sploh all inclusive je ogromno, arabski svet je zelo poceni- Egipt, Turcija. Tisti ki ne marate all inckusive, greste lahko v lastni izvedbi . Sin je sel z druzino lani v Maroko v lastni izvedbi, prislo ga je tako poceni, da nisem verjela. 1500 eur za 14 dni, 4 clanska druzina , to je cena za vse skupaj , karte, hoteli, izleti, hrana. So spali 2 dni v puscavi, ostale dni v hotelih, jahali kamele, hodili na take oglede da dol pades – slap velik 200 m, polno opic. Kaksna narava, kaksne kamnine. Cudovito, z eno besedo. Tega na Hrvaskem ne vidis, ker je ista kot Slovenija. Mladi vedno manj hodijo na Hrvasko. Vidim po mojih otrocih, hodijo v Grcijo, Mallorco, Ibizo, Kreto, Korziko., Kanarske otoke, skratka vse druge destinacije kot je hrvaska. In ko mi kazejo slike, moram iskreno priznati, da se Hrvaska skrije.

Moj pogled – jaz grem in to zelo rad, pravzaprav najraje od vseh možnih morskih dopustov.
Zato ker na dopustu predvsem jadram ali pa veslam s kajakom – in za to je hrvaška obala idealna. Otoki ravno prav oddaljeni, razdalje primerne, stanje morja in vetrovi idealni za ležerna potepanja, dovolj sidrišč in zalivov kjer se da pristati, majhne razlike med plimo in oseko, mini ali neobstoječi nevarni tokovi, ipd.
Za plovbo oz dopust, ki je res “na vodi” je idealno.

To barantanje je samo v Turciji, pa Egiptu. V Izraelu fa ni, zidje so zadrzani. Ali pa Evropa, tam barantanja ni, se najbolj ciganska je Italija s svojimi pogrinjki. Je pa tako, arabski svet je zelo lep in zeloooo poceni. Lani smo bili v Izraelu, mene je navdusil in je bilo to najlepse potovanje do sedaj, ampak cene so pa hulalalal. Medtem ko je Egipt in Turcija taka da ko se ustavis in nekaj gledas , te ne spustijo iz rok. To tudi mene moti. V Maroku pa nismo imeli teh tezav, samo ne ustavljaj se , pa je ok. Te pa vsepovsod malo nategnejo. Nam so v Maroku uturili vodica pa take fore imajo. Edino v evropi je cena za vse enaka.

Sicer pa nizozemci in nemci vlečejo tiste prikolice na stotine km da pridejo na Hrvaško. Zakaj oni ne hodijo drugam? Pa glede na to da so prikolice večinoma v rangu 20 jurjev plus bi si to verjetno lahko privoščili?

“Lansko leto sem šla na otok, ki ni Biograd ali Krk ipd. na Hrvaško.”
 A Biograd na Moru je otok??? Neee, to je kraj!!! Bu.dalo siii ejj…

– ker je blizu
– ker znamo jezik (znamo tudi angleško, a po do sedanjih izkušnjah v tujini govorijo tako polomnjeno angleščino, da bog pomagi in ne razumeš nič)
– ker mi ni treba skrbeti, s čim vse in proti čemu vsemu se moram cepit pred odhodom, da ne prinesem kake bolezni s seboj domov
– ker sta voda in hrana dokaj “varna”, ker ne mislim dopusta preživljati na školjki z drisko
– ker me kultura in vera nekih tretjih držav ne zanima

To barantanje je samo v Turciji, pa Egiptu. V Izraelu fa ni, zidje so zadrzani. Ali pa Evropa, tam barantanja ni, se najbolj ciganska je Italija s svojimi pogrinjki. Je pa tako, arabski svet je zelo lep in zeloooo poceni. Lani smo bili v Izraelu, mene je navdusil in je bilo to najlepse potovanje do sedaj, ampak cene so pa hulalalal. Medtem ko je Egipt in Turcija taka da ko se ustavis in nekaj gledas , te ne spustijo iz rok. To tudi mene moti. V Maroku pa nismo imeli teh tezav, samo ne ustavljaj se , pa je ok. Te pa vsepovsod malo nategnejo. Nam so v Maroku uturili vodica pa take fore imajo. Edino v evropi je cena za vse enaka.
[/quote]
Lahko o Izraelu poveš kaj več? Kje pa ste bili, so kakšna posebna “pravila obnašanja”? Saj vem da se ogromno najde na spletu, samo bi raje tako, brez olepšav da kdo kaj pove.

– ker je blizu
– ker znamo jezik (znamo tudi angleško, a po do sedanjih izkušnjah v tujini govorijo tako polomnjeno angleščino, da bog pomagi in ne razumeš nič)
– ker mi ni treba skrbeti, s čim vse in proti čemu vsemu se moram cepit pred odhodom, da ne prinesem kake bolezni s seboj domov
– ker sta voda in hrana dokaj “varna”, ker ne mislim dopusta preživljati na školjki z drisko
– ker me kultura in vera nekih tretjih držav ne zanima
[/quote]

Hvala bogu, da s partnerjem nisva tako zaplankana in uboga v miselnosti. S kom si se to pogovarjal? S sodelavko, ki je sla prvic in zadnjic na dopust v tujino, recimo Egipt?

samo take, ki imajo strah pred letenjem, ali pa so totalno levi in ne znajo besedice angleško. Pa še to ne rabiš, če greš z agencijo. Drugih pa ne razumem.

Imam par sodelavcev, ki so trajbali Hrvaško do onemoglosti. No, zdaj so končno probali druge destinacije, pa Hrvaške ne povohajo več.

Hvala bogu, da s partnerjem nisva tako zaplankana in uboga v miselnosti. S kom si se to pogovarjal? S sodelavko, ki je sla prvic in zadnjic na dopust v tujino, recimo Egipt?
[/quote]

Ne, to je lastna izkušnja. Hvala, ne hvala. Pogovarji pa smo se z natakarji, hotelirji, prodajalci….. Če sem zate zaradi tega, ker me zanimajo druge stvari kot tebe, zaplankana in uboga v miselnosti, prav. Ampak zaradi takega ozkega razmišljanja in nedopuščanja drugačnosti, si pa ti zame uboga v miselnosti.

Ne, to je lastna izkušnja. Hvala, ne hvala. Pogovarji pa smo se z natakarji, hotelirji, prodajalci….. Če sem zate zaradi tega, ker me zanimajo druge stvari kot tebe, zaplankana in uboga v miselnosti, prav. Ampak zaradi takega ozkega razmišljanja in nedopuščanja drugačnosti, si pa ti zame uboga v miselnosti.
[/quote]

O moj bog, eni pa tudi vidijo strah in zasedo na vsakem koraku. Pazi se zdaj, ko pridejo begunci.. , kam boste šli na varno?

Zakaj pa v mobilno hiško za 200, ko dobiš (Lošinj) v glavni sezoni apartma za 50-70, v pred/posezoni pa za 35-40€?

Ne razumem prednosti mobilne hiške pred apartmajem? Lahko kdo razloži?

Za 200€ na dan pa dobiš recimo v Nerezinah (zaselek na začetku Lošinja) super lux bivanje (lastni bazen), ocena na Bookingu pa zelo dobrih 9,5.

Vaš link

Lahko o Izraelu poveš kaj več? Kje pa ste bili, so kakšna posebna “pravila obnašanja”? Saj vem da se ogromno najde na spletu, samo bi raje tako, brez olepšav da kdo kaj pove.
[/quote]
Posebnih pravil obnašanja ni, čisto po evropsko je. Izrael je zelo zahodnjaški.
Tel aviv in Jeruzalem sta dražja od haife recimo. Tako po spominu od lani
Kofe je ene 12 in tud gor šeklov. Preprosto kosilo za dva se začne od 100 šeklov in gor, na gor ni omejitve :)) imas cel kup stojnic kjer lahko ješ in je cenej kot restavracija
Voda 2evra. Pazi če ste kadilci škatla je 8 evrov, moj bratranec kadi LM in mislim da bo bankroteru samo na cikih :)) Zdej če greš zurat sploh tel aviv tam je skoz žur lahko porabiš fino vsoto denarja, plačaš vstopnino v diskac, ne vem kolk točno ker nisem jaz placala
Plaže so čudovite in različne, imaš od družinskih do gej, plus za une iz srednjega veka :)) koliko so namestitve in taksiji pa ne bi vedla ker mi spimo pri sorodnikih, hrana je pa odlična, izbira je ogromna. Priporocam

Posebnih pravil obnašanja ni, čisto po evropsko je. Izrael je zelo zahodnjaški.
Tel aviv in Jeruzalem sta dražja od haife recimo. Tako po spominu od lani
Kofe je ene 12 in tud gor šeklov. Preprosto kosilo za dva se začne od 100 šeklov in gor, na gor ni omejitve :)) imas cel kup stojnic kjer lahko ješ in je cenej kot restavracija
Voda 2evra. Pazi če ste kadilci škatla je 8 evrov, moj bratranec kadi LM in mislim da bo bankroteru samo na cikih :)) Zdej če greš zurat sploh tel aviv tam je skoz žur lahko porabiš fino vsoto denarja, plačaš vstopnino v diskac, ne vem kolk točno ker nisem jaz placala
Plaže so čudovite in različne, imaš od družinskih do gej, plus za une iz srednjega veka :)) koliko so namestitve in taksiji pa ne bi vedla ker mi spimo pri sorodnikih, hrana je pa odlična, izbira je ogromna. Priporocam
[/quote]

In če si želiš občutiti kako je, ko te obravnavajo kot kriminalca, potem je vstopni režim v Izrael pravi test. Če imaš pa še kak štempelj sosednje (valjda arabske) države, je pa veselica garantirano. Tako hladnega in neprijaznega sprejema ne doživiš nikjer drugje. Paranoja – no, glede na razmere tam niti ni čudna. Pa so v bistvu vsi isti (Arabci in Židi). Sicer pa tiste lepote precej zagrenijo varnostne razmere. Pa moram priznati, da tisto pokanje v daljavi, ogromno vojske ne pripomore ravno k boljšemu počutju. Seveda pa je vse skupaj res precej bolj prijazno, če si Žid. No, dokler ne srečaš tistih židovskih fanatikov. V glavnem – če zgrešiš to državo, nisi veliko zamudil.
https://www.gov.si/zbirke/drzave/izrael/

Me silno veseli, da vas je vedno več, ki boste šli drugam. Bo manj gneče na Hrvaškem. Samo zgleda, da vas je še vedno premalo. Laufajte vi okoli znamenitosti na drugih koncih sveta, poležavajte v zaprtih resortih…. Super. Uživajte! Mi bomo tudi v senčki nekje na samem na Hrvaškem. Na srečo se to še vedno najde! Hvala vam! 🙂
Auf Wiedersehen! Arrivederci! Au revour! Goodbye! Adios! הֱיה שלום, وداعا Vaarwel!

Me silno veseli, da vas je vedno več, ki boste šli drugam. Bo manj gneče na Hrvaškem. Samo zgleda, da vas je še vedno premalo. Laufajte vi okoli znamenitosti na drugih koncih sveta, poležavajte v zaprtih resortih…. Super. Uživajte! Mi bomo tudi v senčki nekje na samem na Hrvaškem. Na srečo se to še vedno najde! Hvala vam! 🙂
Auf Wiedersehen! Arrivederci! Au revour! Goodbye! Adios! הֱיה שלום, وداعا Vaarwel!
[/quote]:))) lepo

Naj vsak naredi za dopust kakor mu ustreza in znese.

In če si želiš občutiti kako je, ko te obravnavajo kot kriminalca, potem je vstopni režim v Izrael pravi test. Če imaš pa še kak štempelj sosednje (valjda arabske) države, je pa veselica garantirano. Tako hladnega in neprijaznega sprejema ne doživiš nikjer drugje. Paranoja – no, glede na razmere tam niti ni čudna. Pa so v bistvu vsi isti (Arabci in Židi). Sicer pa tiste lepote precej zagrenijo varnostne razmere. Pa moram priznati, da tisto pokanje v daljavi, ogromno vojske ne pripomore ravno k boljšemu počutju. Seveda pa je vse skupaj res precej bolj prijazno, če si Žid. No, dokler ne srečaš tistih židovskih fanatikov. V glavnem – če zgrešiš to državo, nisi veliko zamudil.
https://www.gov.si/zbirke/drzave/izrael/
[/quote]

Se ti vidi da tam nisi bil/a. Ker stemplja ti ne dajo in v mirnih casih ni tam nobene tezave. Vojska je pa na cesti na vsakem koraku. Bila kolegica pred 2 mesecema on je rekla da je bila to najlepsa izkusnja, pa je videla cel svet, od Japonske, Azije do Afrike. Ne blati drzave ce nisi tam bil/a.

Jp Tara
Saj tudi smučanje na naših lepih smučiščih ni več in….moraš it v italijo, Avstrijo, švico pol si IN hahahahahaaaa.

Se ti vidi da tam nisi bil/a. Ker stemplja ti ne dajo in v mirnih casih ni tam nobene tezave. Vojska je pa na cesti na vsakem koraku. Bila kolegica pred 2 mesecema on je rekla da je bila to najlepsa izkusnja, pa je videla cel svet, od Japonske, Azije do Afrike. Ne blati drzave ce nisi tam bil/a.
[/quote]

Ne piši, če ne poznaš. Predvsem pa prav preberi! Če imaš štempelj kakšne muslimanske države (pa verjemi, da jih še kako dajejo v številnih državah), imaš hude težave pri paranoičnih, militarističnih Izraelcih. In ko si enkrat tam, vidiš, da je Mosad alfa in omega vsega tam. Hvala lepa za tako ultra STASI državo.

Nobenih tezav, ne varnostnih, ne drugacnih, je pa kar drago. Slovenija je dobrodosla v Izraelu, vedno smo jim bili naklonjeni politicno. In zelo varno sem se tam pocutila, ruzak smo imeli pol metra stran od sebe, v Parizu bi zginil v sekundi, tam pa nihce ne ukrade. Itak je vojska na vsakem koraku. Meni je vedno smesno ko ljudje govorijo da ni drugje varno. Dala sem cez toliko dezel, pa sem se najbolj bala v Parizu in Londonu. Tudi Maroko je zelo varen, se spomnim ko smo placevali hotel in je receptorka pustila denar na pultu in sla v menjalnico, mimo pa hodili ljudje ( hotel je bil v pasazi najbolj prometne ulice pri glavni trznici v marakesu. Nihce se ni stegnil in ukradel denarja. Glede izraela- Mi smo letalo dobili za 100 eur/ osebo, res poceni 🙂 , povratna Dunaj-telAviv-Dunaj, Ryanair seveda. Izjemno lepo, Tel aviv moderno zelo lepo mesto, sprosceno, imajo 12 km dolge pescene plaze, Jeruzalem je posebno mesto… oblecen si tako kot doma. Kratke hlace, rokave. Razen v mosejo ne smes tak. mrtvo morje spet dozivetje, ko lebdis na vodi in beres cajtng. Zidje niso taki kot arabci, ne silijo vate, so bolj zadrzani. Vsako mesto je posebno, toliko kot tam vidis razlicnih kultur, to je neverjetno. na severu je HAifa ko ima cudovite vrtove, potem je Akka, ki zgleda kot Maroko. Betlehem, reka Jordan… to je vse blizu. pa golanska planota, kopali smo se v laguni med ogromnimi postrvmi in oleandri. Imas kanjone ki so lepi. Je pa to vse zelo blizu, mi smo se samo 3x selili ( spali smo v tel aviv, Haifi in blizu mrtvega morja). Na jugu je cista puscava ( tja nismo sli globoko v notranjost, je pa lepo za videti ). POtem je Galilejsko jezero. vse je dokaj blizu. Vsepovsod so plaze, kjer se kopas. Kaksno lepo morje je tam. To samo sedis in gledas . Pa se budget za 4 osebe za 8 dni- letalske karte 400 eur, app 600 eur, rent a car 200, 150 bencin, pa nekih 800 eur za hrano, pa ostalo. Nismo se preseravali, jedli smo v tahitrih gostilnah, voda je drugace pitna razen ob mrtvem morju, hrana in sadje je top… da se priti kar ugodno vseeno. Kolegica je sla pa se v Jordanijo pa je rekla da je tam drazje kot v Izraelu. Mi nismo sli, ker se nam ni dalo zaradi meje . Ker cekirajo precej. Upam da sem kaj pomagala. Izrael je nekaj najlepsega kar sem kadarkoli videla. Malo vec sem se razpisala, ker se ljudje tako bojijo in govorijo kako je vsepovsod nevarno.

Jap, sama lepota je tam:
https://www.timesofisrael.com/tel-aviv-beaches-are-no-3-in-plastic-pollution-in-mediterranean-ecology-group/
https://www.aljazeera.com/indepth/opinion/israel-environmental-crisis-making-190702152022497.html

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close