Zakaj ljudje pri toliko izbire še vedno hodijo na Hrvaško
Jao, jao.
Vi greste na dopust očitno zato, da šparate. Če prišparate 200 evrov še 5 let trobite naokrog, kako dober dopust je bil.
In 7 dni pa je res dopust, da te kap.
Tri dni prej živčnost, če ste vse spakirali, predzadnji dan dopusta (šesti) pa spet živčnost pred odhodom domov…
7 dni dopusta NI dopust. Malo si poglej, kaj pravijo o tem strokovnjaki…
Dopust jeh od 20 dni naprej, vse, kar je manj, je hitenje, dopust pod pritiskom in histerija, kar pa je seveda po volji delodajalcev. Zaposleni pa imajo od teh kratkih 7-dnevnih “skokov” zelo malo…
[/quote]
Cudno da sem še živa, glede na to da so vsi naši dopusti dolgi 7 dni. In to nam je dovolj. Ko pa omenjaš, tudi strokovnjaki pravijo da so eni po vikendu spočiti, drugi se pa po enem mesecu vrnejo v službo utrujeni. Da ni univerzalnega pravila. Mi prakticiramo več krajših dopustov po en teden. Meni se strga od dolgčasa po mojih živalih, imamo doma mačke in psa. 15 let nisem bila niti dneva na bolniski, tako da ne samo da preživimo, še zdravi smo. In kje si ti prebrala, da šparamo na potovanjih? A to da človek ni obseden z gostilnami, je zate šparanje? Ma eni ste res čuknjeni. Enim ni cilj da samo žremo po gostilnah in to objavljamo na družabnih omrežjih, ampak da tudi kaj vidimo. In kje si videla iz mojega posta, da gremo enkrat na pet let nekam? Ma nisi normalna no. Vsako leto gremo na 2 različni destinaciji.
Pa pozabil si povedati da se iz Lj vozis 4 ure do Losinja, pa ko je burja, ne vozijo trajekti. Je pa Cres tudi lep, vsi otoki so lepi a imajo hendikep ker so nedostopni. Osebno na Losinju ne bi nikoli kupila nepremicnine, ker jo zaradi oddaljenosti ne bi koristila pogosto.
[/quote]
Potem pa hodi na Krk. Kdo ti brani, da izbereš dosti slabšo destinacijo.
Krk namreč ne slovi čisto po ničemer…
Potem pa hodi na Krk. Kdo ti brani, da izbereš dosti slabšo destinacijo.
Krk namreč ne slovi čisto po ničemer…
[/quote]
Pa kdo si zeli na Krk? Ne Krk, ne Losinj se mi ne dopadejo. Cres je meni najlepsi od vseh treh otokov. Drugace pa jaz ne hodim na Hrvasko ze kar nekaj let na glavni dopust, razen za kaksen podaljsek vikenda.
Khm.. kaj pa če vi laufate od ene znamenitosti do druge le zato da filate praznino, ker skupaj ne znate zgolj biti, pa kjerkoli že ste?
A veš… polno smeha kar tako -sredi morja ali bazena na fejst deževen morski dan…. hahahaha… no meni je to dobro poznano in ne menjam za laufanje od znamenitosti do znamenitosti… aja, pa še na slovenski obali s poškodovano nogico sem bila, pa sem toliko smeha ustvarila… ma bi kdo rekel da je kaj čudnega bilo v morju ali bazenu če me ne bi poznal od prej.. hehehe…
Cudno da sem še živa, glede na to da so vsi naši dopusti dolgi 7 dni. In to nam je dovolj. Ko pa omenjaš, tudi strokovnjaki pravijo da so eni po vikendu spočiti, drugi se pa po enem mesecu vrnejo v službo utrujeni. Da ni univerzalnega pravila. Mi prakticiramo več krajših dopustov po en teden. Meni se strga od dolgčasa po mojih živalih, imamo doma mačke in psa. 15 let nisem bila niti dneva na bolniski, tako da ne samo da preživimo, še zdravi smo. In kje si ti prebrala, da šparamo na potovanjih? A to da človek ni obseden z gostilnami, je zate šparanje? Ma eni ste res čuknjeni. Enim ni cilj da samo žremo po gostilnah in to objavljamo na družabnih omrežjih, ampak da tudi kaj vidimo. In kje si videla iz mojega posta, da gremo enkrat na pet let nekam? Ma nisi normalna no. Vsako leto gremo na 2 različni destinaciji.
[/quote]
Bravo. Dvakrat po 7dni. Dvakrat po CELIH 7 dni. Bomba. Nirvana.
In pišeš, da ti mačke in psi določajo dolžino dopusta. Epsko… Za kaj takega pa sploh še nisem slišal.
Bomo videli, če boš dočakala 60 let…
Jaz sem jih ŽE 70. Ker sem hodil na najmanj 14-dnevne dopuste.
Celo 25-dnevne. Ker sem imel tako pozicijo v službi, pa še obrazložil sem jim, kako je s 5-dnevnimi, 7-dnevnimi dopusti. Kako brez efekta je tak način koriščenja dopusta…
Ti pa kar. Ne se pustit motit v tvoji zablodi.
In pišeš, da ti mačke in psi določajo dolžino dopusta. Epsko… Za kaj takega pa sploh še nisem slišal.
Celo 25-dnevne. Ker sem imel tako pozicijo v službi, pa še obrazložil sem jim, kako je s 5-dnevnimi, 7-dnevnimi dopusti. Kako brez efekta je tak način koriščenja dopusta…
[/quote]
Ojoj no, sedaj ste se spravili na dolzine dopustov. Nimamo vsi možnosti iti na tako dolge dopuste. Eni zaradi služb, drugi zaradi privat firme. Tretji ker imajo doma kmetijo ali pa vrt, gredico, hiso, kaksna je trava po enem mesecu. Sem lastnica firme, ker delava v firmi sama z mozem, si vec kot 1 teden v kosu ne moremo privosciti. Na morju imamo hiso, ko se delo nabere, gremo spet domov, pa spet nazaj na morje. 25 dni v kosu niti ne bi zdrzala, tudi ce bi bila brezposelna. Navadis se na tako dolzino. Kolega ima pa 1 mesec v kosu, pa pride v sluzbo ves utrujen. Samo on je utrujen od psihe, dela v firmi, kjer njegov oddelek rezejo in se boji kdaj bo na vrsti.
Mi pa imamo radi Dalmacijo. Vsako leto gremo na drug otok. Pa nismo samo v apartmaju in na plaži. Hodimo okrog na izlete in si ogledujemo znamenitosti. Gremo pa za dva tedna… Nervoze pri pakiranju nimam. Tudi lani je ni bilo, ko so bili vsi leti iz londonskih letališč 26. 7. odpovedani in smo leteli par dni kasneje nazaj domov. Cunje sem oprala ponoči, zjutraj smo še mokre dali v avto in v 12. urah smo bili na poti na na Brač. Tam sem vsako jutro tekla po čudoviti obmorskih kolesarski poti, ki poteka iz Sutivana do Supetarja, ogledali smo kar nekaj očarljivih braških mestec, veslali po zalivčkih s prodanimi plažami….
Vsak si privošči takšen oddih kot mu ustreza. Po tednu Anglije sem se lepo spočila na Hrvaškem.
Poznam kar nekaj svetovnih popotnikov, ki potujejo na drug konec sveta, potem pa gredo še na dopust na Hrvaško.
Ne vem, zakaj se takšno dopustovanje tako obsoja. Jaz ne obsojam tistih, ki hodijo z letalom na dopust. Vsak naj dopustuje kot mu ustreza.
[/quote]
Ti imas taprav 70 let. 🙂
Iran? Si boste sedaj se res upali?
Tudi jaz imam pocasi dovolj Hrvaske, guzve in iscem drugo destinacijo, ampak v smislu potovanja in se vedno par dni morja. Za 5 dni se ne splaca drugam kot k sosedom.
[/quote]
Iran trenutno res ni fajn, smo pred nekaj dnevi hoteli rezervirati karte, pa se je vmes zgodil ta atentat, tako da verjetno bo Iran letos odpadel. Kot druga opcija nam je Oman, vsi ki so tam bili, ga hvalijo.
20e za bencin v eno smer in 500e za 2 z majhnimi otroci na Hrvaškem. Gremo se kopat.
Poleg tega je to varna država, zdravstvo je vsaj približno za preživet. Če te infarkt recimo.
V Egiptu, Tenerifih, Mallorci, Kanarskih, Siciliji, Turčiji, Grčiji, Makedoniji… Greš po hitrem poszopku v nebo. Pa seveda avta nimaš, na hrvaskem ga pa imaš. No lahko vzames rent ampak stroski so bistveno vecji. Torej zaradi bližine je hrvaska ceneje in ne boste me prepričali v nasprotno. Če bi pa imela denar, bi itak šla recimo na novo zelandijo ali avstralijo.
Mi sicer ne hodimo veliko na Hrvaško, ko je vročina hodimo na sever, da nam ni prevroče. Je pa zelo blizu (dobro uro imamo do Crikvenice), če je kaj narobe, smo takoj lahko doma (tudi če je s kom ali kaj doma kaj narobe), čistoča, navade so podobne (predvsem bolj občutljivi ljudje lahko hitro dobijo prebavne motnje ali kakšne bakterije na eksotičnih krajih, z malimi otroci nikoli ne bi šla kam dlje na morje kot na Hrvaško), morje pa tudi zelo lepo, sploh srednja Dalmacija, kjer še ni vse skomercializirano in če imaš rad bolj mirne počitnice (npr. Iž, Molat sta čudovita otoka…)… Mi imamo možnost za dve ugodni varijanti, ni luksuzna nastanitev, preprosto vse, ampak je s hrano in bivanjem okoli 30 eur na osebo na dan.
Ker je zelo lepo in poceni.
Morje, plaža v Dalmaciji se nikakor ne more primerjati s špansko, sploh pa ne z obalo Tunizije, Egipta.
Poleg tega nimamo možnosti, da bi že januarja rezervirali počitnice. Iskanje letalskih kart junija za mesec julij pa je vse prej kot ugodno.
Poleg tega gremo poleti na dopust za cca 12 dni.
Torej 5-dnevni in 7-dnevni aranžmaji odpadejo.
Potem ni samo 500 € krat 5 oseb, ampak več.
Res je, skoraj vsako leto gremo v Dalmacijo. Tja gremo na dopust. Ne raziskujemo. Videli smo že veliko, tja gremo počivat. Na plažo, na večerjo, na izlet na majhne otoke, kjer se kopamo. Ni boljšega. S kolesi zgodaj zjutraj ali zvečer. S prijatelji na kosilo, večerjo.
Šli smo že v špansko Malago, bili smo v Barceloni. Pa v Italiji in enkrat jeseni v Egiptu.
V Egipt in arabske države me nič več ne vleče.
Zelo lepo pa nam je bilo eno leto, ko smo poletni dopust “žrtvovali” za potovanje po Škotski. To pa je bilo nepozabno.
Sedaj si želimo še na Islandijo, na Lofote, pa morda na Portugalsko.
Ampak glavni poletni dopust je nam najljubši v Dalmaciji.
Tam najdemo, mir. Parkiramo avto in se ga cel dopust ne dotaknemo.
na hrvaškem še nisem srečal prijaznih ljudi
[/quote]
Si mogoče pomislil da je razlog da nisi srečal niti enega samega prijaznega človeka na Hrvaškem mogoče v tebi samem. Ker po mojih izkušnjah je bilo več kot 98{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} domačinov izjemno prijaznih in vljudnih.
Si mogoče pomislil da je razlog da nisi srečal niti enega samega prijaznega človeka na Hrvaškem mogoče v tebi samem. Ker po mojih izkušnjah je bilo več kot 98{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} domačinov izjemno prijaznih in vljudnih.
[/quote]
Se ne bi ravno strinjala. Sem že naletela na zelo neprijazne ljudi. Navadno jim nadvse prijazno odgovarjam in kmalu odidejo. Nekateri celo pogruntajo v čem je keč ;)).
V glavnem pa so čisto prijazni. Nekateri celo zelo. Tako na splošno bi rekla, da jih je prijaznih med 65 in70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Zaradi prijaznosti ne hodim tja. Blizu mi je, cenovno ugodno.Zato hodim.
Forum je zaprt za komentiranje.