Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj ljudje pri toliko izbire še vedno hodijo na Hrvaško

Zakaj ljudje pri toliko izbire še vedno hodijo na Hrvaško

In ze se je pojavila ena in te ista fosilka s svojo staro pesmijo, lol.

Prodajas nam propagando s katero nas zadnje case fotrajo levakarski mainstream mediji. Ker pa je tema prevec kompleksna, da bi v okviru enega posta hardcore indoktrinirance kot si sama poducil, se ne bom niti trudil. Povem pa ti, da tvoja zaverovanost v politicno motivirane pravljice ni nekaj s cimer se npr. sam strinjam. Tudi zaradi tega, ker sem razgledan. In, ne bos verjela, ampak tudi do tega spoznanja so mi pomagale izkusnje na raznih potovanjih. Se toliko bolj pa vse ostalo kar pocnem, ko ti na TV konzumiras levakarski BS.

Kar se pa tvojega strasno visoko letecega prijatelja tice, ti pa povem naslednje, kar bi tudi sama vedela, ce bi bila razgledana in sposobna na zadeve gledati iz raznih pozicij. Pa ne znas.
Ves kaj so sanjske pocitnice prebivalcev Havajev? NYC, ipd. Zakaj? Ves kaj je sanjski dopust nekoga, ki je non-stop v pogonu, stalno na poti? Biti doma. Morda Robinzonski dopust. Itd, Itd. Ampak to so razno razne izjeme. Tu pa govorimo o vecini Slovencev katerih zivljenje ni nic od tega kar nam tu prodajas.
[/quote]

Za začetek – sem kvečjemu fosil, ne fosilka. Ostalo tvoje blebetanje o levakarstvu in ne vem še čem – ni vredno kaj več besed kot pa samo: blebetanje ultra desničarskega indoktriniranca. In ta pisari o neki razgledanosti? Kakšen vic:-))))

Za začetek – sem kvečjemu fosil, ne tožilka. Ostalo tvoje blebetanje o levakarstvu in ne vem še čem – ni vredno kaj več besed kot pa samo: blebetanje ultra desničarskega indoktriniranca. In ta pisari o neki razgledanosti? Kakšen vic:-))))
[/quote]
Za indoktrinirane levakarske blejavce je vsak, ki ne bleje v ras rog, ultra desnicar, Zdej se pa nazaj pokni na svoj kauc, pa ne se prevec razburjat, da ne bos onesnazeval z nepotrebnim produciranjem CO2, lol.

Ne hodimo vec na Hrvasko na glavni dopust, ker je draga, ker sem vse videla in ker hocem kaj novega spoznati. Ti so glavni razlogi. V glavnem tja hodijo prestraseni ljudje ali pa taki, ki se ne znajdejo, rezervacija letalske karte jim je misterija. Kar nekaj ljudi se ni nikoli letelo z letalom. Tudi mladih. Taki potem hodijo v isti app, ker jim sprememba app predstavlja tezavo. Moja frizerka ima komaj 30 let ali se manj in mi vedno pravi kako si upam, da to je nevarno, da oni grejo samo na Hrvasko, vsa leta hodijo na en otok. En in isti otok. Ne vem ali ste vsi tako utrujeni da cel dopust samo prelezite na plazi? Jaz imam 55 let pa grem z veseljem nekam kjer se nisem nikoli bila. V lastni izvedbi, nobenih agencij. In vedno pridem spocita nazaj, pa so aktivne pocitnice.

Za indoktrinirane levakarske blejavce je vsak, ki ne bleje v ras rog, ultra desnicar, Zdej se pa nazaj pokni na svoj kauc, pa ne se prevec razburjat, da ne bos onesnazeval z nepotrebnim produciranjem CO2, lol.
[/quote]

Stari, a pa ti v vsem vidiš same levakarje? Kaj ima to veze z dopustom? A je razlika med levakarji in deskarji gleda to kako koristijo svoj dopust??? 😀
Ma, ti imaš večje probleme kot pa Hrvatje pa njihovo mlakužo.

Ti imaš čist sfuzlane pojme. V Egipt hodijo reveži, da se vsaj enkrat do sitega najejo. 🙂 Nisem v taboru Hrvaške, se potepamo povsod, ampak dopust v Egiptu nam je pa res zadnje. In tja hodijo res reveži.
[/quote]

Ne, ti imaš sfuzlane pojme, ker ne štekaš, kaj govorim. Govorim o tem, da se ovce, ki zaradi trenda množično hodijo na bližnji vzhod, smejejo sebi enakim ovcam, ki množično hodijo na Hrvaško, sicer ne več zaradi trenutnega trenda, ampak zaradi nostalgije na trend. Ista pašta. In v teh skupinah, tako med Egiptovci kot Hrvatarji, se najdejo in reveži in bogataši.

Se pravi, da si bila dolga leta prestrašena (ko si hodila na Hr), zdaj pa so ti zrasla jajca, pa si upaš drugam? Joj, pejt na Kamčatko, pa tam ostani s takimi “argumenti”. Koga briga kaj delajo drugi. Če ti paše, pejt na jug, če ne, na sever. Jajca ti zato še ne bodo zrasla!

No, nekako tako je s plavajočimi fekalijami na Hrvaškem ne? Realna slika je grozljiva, iz vesolja vidna, ampak turisti znajo povedati, da ni lepšega morja pod soncem. Samo vsako leto več ljudi “zboli” po kopanju, sploh otrok. Pa kako hrvaške plaže češejo, očitno tudi še nisi videla. Ampak dajmo videt samo probleme na drugem koncu sveta. Tam se vsaj trudijo.

https://www.total-croatia-news.com/lifestyle/38326-adriatic
[/quote]

A kje pravim, da je Hrvaška pa ok?

Haha, moja frizerka isto. Vse življenje Hrvaška. Potem pa zberejo pogum, gredo v tujino – in Hrvaška nikoli več. 🙂 Tako je, ko se ti odprejo obzorja in spoznaš, da niti sam ne veš, zakaj si zmeraj hodil tja.

A je bil kdo v Iranu? Greste kaj tja? Saj veste – je poceni, pa ljudje so prijazni, vidiš pa lahko ogromno. Ni primerjave z dolgočasno Hrvaško.
https://siol.net/novice/svet/iran-je-za-potnike-zelo-varna-drzava-prakticno-brez-nasilnega-kriminala-video-515701

No, zdaj ste pa Iran odkrili. Kot da nikoli nihče ni bil tam in kot da nihče ne ve, da je to zanimiva država, kulturno-zgodovinsko bogata, pač nekdanja Perzija itd. Pa tudi varna zadnje čase ni najbolj. Ampak vi ne ločite nekaterih stvari tukaj… Eno je masovni turizem ala sindikalni turizem v bivši Jugi. Drugo pa avanturistični duh nekih osebkov, ki so na intelektualno nekoliko višjem nivoju kot delavska raja in uživajo v potovanjih v njim še neznane kraje. Nima vsak Janez za tekočim trakom srca in duše Mojce Mavec, da skače čez planke. Nekateri si želijo samo malo morja in sonca na že znani lokaciji in pir v rokah. Pa kakšni avioni, vize, muzeji, zgodovina, kultura, ljudje, različne kulture, o moj bog, še nerazumljiv jezik, čudna hrana, čudni običajni, nobenega alkohola nikjer, zadekane ženske…. A se šalite??!! Dajte to že enkrat razumet. Pa denar nima sploh veze s tem…

Po svetu potujejo / dopustujejo ljudje, ki niamjo nič razčiščeno, ki mislijo, da so na ta način nekaj več.
Ter da so an ta način v trendu (Fb, Instagram),

In ko take (recimo Ljubljančane), vprašaš, kaj je bilo pred vojno v neki lepi, 100 let stari stavbi v centrum nimajo pojma.
Nimajo pojma o ničemer!

Vedo pa, v kateri vasi v Afriki so domačini – ljudožrci…

Ja, jaz to vem. Saj zato mi je pa smešno, kako vsi množično rinejo na bližnji vzhod na ene in iste destinacije in mislijo, da so boga za jajca prijeli. Nekoč si bil car, če si šel na Pag, danes si car, če greš v Egipt. Vsaj tako ti ljudje mislijo. Včasih si vse sosede in sodelavce srečal na Cresu, danes jih v Maroku. In potem se smejejo tistim, ki še vedno hodijo na Hrvaško, kako da so zaplankani, zraven pa sami kot ovce sledijo trendu. TO je šele zaplankano.
[/quote]
A veš, da je poleg Hrvaške, Egipta in Maroka bše cel svet? Da to veš, res ni potrebna neka silna razgledanost …
Jaz že kakih 25 let med dopustom večinoma potujem, običajno 2x po dva tedna pa še kak teden za prvi maj pa še vmes tu pa tam za par dni. V Egiptu še nisem bila, ravno tako ne v Maroku ali drugod po Afriki/Aziji. Je po Evropi zanimivih destinacij kolikor jih hočeš. Pa ne potujem, bda bi sledila trendom niti ne mislim, da sem boga za jajca prijela. Potujem oz. potujeva, ker nama je fajn (in dolgčas ležat na plaži s flašo pira in to celo teden ali dva), ker tada odkrivava nove kraje in tudi zato, ker na najinih poteh skorajda ne srečava Slovenca, kaj šele soseda ali sodelavca. Na hrvaškon obalo greva mogoče vsako drugo leto za par dni in imava potem spet za nekaj časa dovolj, sploh ko v kakšnem kampu naletiva na pijansko rajanje slovenskih pavšalistov pozno v noč.
Tisti, ki vam pa ležanje na hrvaški obali paše, pa izvolite, me nič ne moti.
O razgledanosti enih in drugih pa rajši ne bi …

A ste brali poleti članke o tem kako hodijo Srbi na počitnice v Grčijo kuhat ajvar in domov s turističnimi busi vlačijo nenormalno težke kovčke polne ajvarja? No, to je masovni turizem po srbsko in oni pač hodijo v Grčijo, ker jim to logistično znese.
Ampak to je ista mentaliteta kot pri marsikaterem Slovencu. koliko se jih še vedno odpravlja z busi zlajnanih agencij na dopust na Hrvaško, kjer uživajo v ugodnostih kluba te ali one agencije. Še ajvar bi šli kuhat v Grčijo, če bi tja busi vozili. To je to. In tega so tudi Hrvati že pomale siti, ker si tudi oni želijo, da bi bili bolj elitna destinacija. A kaj ko tudi njih j—be ista balkanska mentaliteta in znajo samo elitno nabit cene ne pa tudi ponudbo. Pač balkanci, jugoviči, to smo. Seveda se pa tudi v Srbiji, na Hrvaškem, v Sloveniji najdejo ljudje, ki jim ustrezajo drugačne počitnice. Večini pa ne. Sploh starejšim generacijam.

Se pravi, da je tudi Grcija ena cheapshit destinacija? Kaj pa Spanija? Tam imajo tudi poln k….c debilnih Svabov in Anglezev. Se pravi, da je ista low kategorija. Hm, kaj pa potem? V Azijo, ki je itak ze sama po sebi ciganska? Kam pa bi smeli iti, da ne bi izpadli zaplankano, cigansko in kot ovce? Bolj malo ostane, a ne? Samo da pa gres k sosedom, je pa bogokletno v oceh presvetlega monkeljna. Skratka – delat pejte, ne pa na dopust, drhal lena! :-p

Stari, a pa ti v vsem vidiš same levakarje? Kaj ima to veze z dopustom? A je razlika med levakarji in deskarji gleda to kako koristijo svoj dopust??? 😀
Ma, ti imaš večje probleme kot pa Hrvatje pa njihovo mlakužo.
[/quote]
Nisem ti kriv, da si za luno. Ker, kot si imel priliko zasledit na tej temi, se levakarske ovce zgrazajo nad ljudmi, ki kamorkoli potujejo, ces kaj vse slabega delamo za okolje. Kar je tipicni novodobni levakarski BS v katerega verjame tudi vecina povprecnih nezainteresiranih ovc, ker ne gleda dlje od povrsja.

Po svetu potujejo / dopustujejo ljudje, ki niamjo nič razčiščeno, ki mislijo, da so na ta način nekaj več.
Ter da so an ta način v trendu (Fb, Instagram),

In ko take (recimo Ljubljančane), vprašaš, kaj je bilo pred vojno v neki lepi, 100 let stari stavbi v centrum nimajo pojma.
Nimajo pojma o ničemer!

Vedo pa, v kateri vasi v Afriki so domačini – ljudožrci…
[/quote]
Kaksne pojme pa bi po tvoju velikoumni predstavi morali imeti razciscene ti, ki potujejo tudi izven Hrvaske? Kaj to zaena obzorja ima razciscena povprecni cevep, ki letuje striktno na hrvaski obali?

Hahaha…

A veš, da je poleg Hrvaške, Egipta in Maroka bše cel svet? Da to veš, res ni potrebna neka silna razgledanost …
Jaz že kakih 25 let med dopustom večinoma potujem, običajno 2x po dva tedna pa še kak teden za prvi maj pa še vmes tu pa tam za par dni. V Egiptu še nisem bila, ravno tako ne v Maroku ali drugod po Afriki/Aziji. Je po Evropi zanimivih destinacij kolikor jih hočeš. Pa ne potujem, bda bi sledila trendom niti ne mislim, da sem boga za jajca prijela. Potujem oz. potujeva, ker nama je fajn (in dolgčas ležat na plaži s flašo pira in to celo teden ali dva), ker tada odkrivava nove kraje in tudi zato, ker na najinih poteh skorajda ne srečava Slovenca, kaj šele soseda ali sodelavca. Na hrvaškon obalo greva mogoče vsako drugo leto za par dni in imava potem spet za nekaj časa dovolj, sploh ko v kakšnem kampu naletiva na pijansko rajanje slovenskih pavšalistov pozno v noč.
Tisti, ki vam pa ležanje na hrvaški obali paše, pa izvolite, me nič ne moti.
O razgledanosti enih in drugih pa rajši ne bi …
[/quote]

…. Je rekla ena, ki prizna, da hodi tudi sama ležat na hrvaško plažo kljub temu, da jo tam moti pijančevanje Slovencev. In se vseeno vrača tja….. Res bolje, da ne govorimo o razgledanosti. 🙂

…. Je rekla ena, ki prizna, da hodi tudi sama ležat na hrvaško plažo kljub temu, da jo tam moti pijančevanje Slovencev. In se vseeno vrača tja….. Res bolje, da ne govorimo o razgledanosti. 🙂
[/quote]
Pa a vi se res čevapite samo na mestnih plažah? Ne boste verjeli, vedno se najdejo divje plaže (če že ni privatne), kjer ni žive duše, sploh pa ne kakšnih Slovencev ali pa glasnih Italijanov. Celo na Hrvaškem se najde takšne kotičke. Res pa ni tiste mivke, pa promenade blizu. Na srečo:-)

Pa a vi se res čevapite samo na mestnih plažah? Ne boste verjeli, vedno se najdejo divje plaže (če že ni privatne), kjer ni žive duše, sploh pa ne kakšnih Slovencev ali pa glasnih Italijanov. Celo na Hrvaškem se najde takšne kotičke. Res pa ni tiste mivke, pa promenade blizu. Na srečo:-)
[/quote]

Kamenja je pa na Hrvaškem res v izobilju. 🙂

Meni je vseeno kam greste na dopust. Samo, da se boste imeli fajn.
Hrvaški pa z vami ali brez vas dobro kaže. Danes je hrvaška turistična skupnost objavila podatke, da je Hrvaško lani obiskalo nekaj manj kot 21 milijonov turistov ali pet odstotkov več kot predlani. Ti so ustvarili 108,6 milijona nočitev ali 2,4 odstotka več kot leta 2018. Za letos si obetajo še boljše rezultate. V porastu je praktično vse, tudi nočitve v hotelih in apartmajih in navtični turizem. Največ promet naredita istra in splitski del Dalmacije. Imajo pa po mojem še ohoho prostih kapacitet.

Ves svetovni turizem je v porastu, tudi slovenski. Pač obdobje debelih krav, ko imajo ljudje višek denarja. Grški turizem je zrasel 7 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} v letu 2019, španski leta 2016 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, leta 2017 9 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, zdaj stagnira, turški lani 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Tako da to ni nek uspeh za današnje čase. So imeli kar precej panike, sploh zaradi upada poletnih mesecev. Na srečo so nadoknadili v preostalih mesecih, kjer je prostora za rast še veliko. Hrvaška ni samo morje. Če bi bili odvisni samo od poletja, bi bila katastrofa.

Ne vem, kje pobiraš podatke. Dejansko so jim sezono reševali lastni turisti, ko so v avgustu spustili cene zaradi praznih postelj.

Hoteli su u prvih 11 mjeseci 2019. godine imali prosječnu zauzetost od 42,6 posto (0,6 posto manje nego 2018.), a isto je i s kampovima i objektima na obiteljskim poljoprivrednim domaćinstvima i u obiteljskom smještaju.

Domaći turisti najveće su iznenađenje sezone, pa je u komercijalni smještaj u kolovozu došlo njih gotovo 347 tisuća, što je u odnosu na lanjski kolovoz porast od 22,2 posto i ujedno jedan od rijetkih tako visokih porasta dolazaka domaćih turista u hrvatskom turizmu u bilo kojem mjesecu tijekom zadnjih 15-ak godina. Domaći gosti ostvarili su 15,3 posto više noćenja u kolovozu ili nešto više od 1,8 milijuna, čime su se pozicionirali na šesto mjesto među svim tržištima. Tako je domaćih gostiju na Jadranu bilo koliko i Austrijanaca i Čeha.

Kasni buking i odgođene rezervacije dolazaka obilježile su proljeće prošle godine unijevši puno nervoze među turističke djelatnike. Potom je uslijedilo 50 kišnih dana u svibnju i lipnju koji su pokazali koliko je turizam ovisan o nebu. Sve to i panika koja je zavladala od praznih kreveta za posljedicu je imalo niže cijene od planiranih, a takav trend nastavio se i u nekim dijelovima špice ljeta, kada se panično spuštalo cijene ponude i do 25 posto u odnosu na ranije ponuđene, piše Slobodna Dalmacija.

Ljudje hodijo na Hrvasko predvsem ker so tako navajeni. Domaca hrana, gostilne, dostikrat jemljejo celo isti appartma, spijo na isti plazi pod istim borovcem. Ni razlog toliko v ceni, ker Hrvaska sploh ni poceni, all inclusive imajo zelo drage. Pa tudi drugace ni poceni. Razlog je samo in izkljucno v domacnosti. Ker se bojijo drugam. Mi nismo neki svetovni popotniki, a smo kar nekaj tudi ze videli. Na Hrvasko hodimo samo cez podaljsan vikend, ali pa med kaksnimi prazniki. Opazam da so nasi otroci edini v razredu, ki so sli npr v Maroko, Kenijo, Tajsko, pogovarjajo se pri geografiji in jih uciteljica vprasa kdo je bil v Afriki, ali Aziji, pa noben razen nasih ne dvigne roke. Drugi niso sli niti v Egipt, ki je neka instant ponudba . Tako da mislim da ljudje se vedno ne hodijo masovno v tujino, drzijo se Hrvaske, bolj drznejsi skocijo v Grcijo, ali Evropske destinacije (ibiza in podobno). Mi pa radi hodimo, vcasih je bil problem denar, sedaj smo se resili kreditov in si vsako leto privoscimo neko potovanje oz dopust v tuje kraje. Niti nas ne pride drago, ker nam ni cilj zapravljanje, ampak dozivetje, gremo v lastni izvedbi. To da vidis kulturo , to je hrana za duso. Dostikrat mi razrednik rece kako so nasi otroci nadpovprecno razgledani. In to je to , potovanje odpira obzorja, otroci vidijo drugo noso, navade, vere in se ucijo sprejemanja. Niso nestrpni ali prestraseni, ko vidijo nekoga z drugacno poltjo. Samo poglejte, kako so ljudje paranoicni, ko vidijo te migrante, so vsi prestraseni, pa jim noben nic noce, oni hocejo samo preckati naso drzavo. Zaplankanosti je v Sloveniji se veliko. Tudi med mladimi.

Ne vem, kje pobiraš podatke. Dejansko so jim sezono reševali lastni turisti, ko so v avgustu spustili cene zaradi praznih postelj.

Hoteli su u prvih 11 mjeseci 2019. godine imali prosječnu zauzetost od 42,6 posto (0,6 posto manje nego 2018.), a isto je i s kampovima i objektima na obiteljskim poljoprivrednim domaćinstvima i u obiteljskom smještaju.

Domaći turisti najveće su iznenađenje sezone, pa je u komercijalni smještaj u kolovozu došlo njih gotovo 347 tisuća, što je u odnosu na lanjski kolovoz porast od 22,2 posto i ujedno jedan od rijetkih tako visokih porasta dolazaka domaćih turista u hrvatskom turizmu u bilo kojem mjesecu tijekom zadnjih 15-ak godina. Domaći gosti ostvarili su 15,3 posto više noćenja u kolovozu ili nešto više od 1,8 milijuna, čime su se pozicionirali na šesto mjesto među svim tržištima. Tako je domaćih gostiju na Jadranu bilo koliko i Austrijanaca i Čeha.

Kasni buking i odgođene rezervacije dolazaka obilježile su proljeće prošle godine unijevši puno nervoze među turističke djelatnike. Potom je uslijedilo 50 kišnih dana u svibnju i lipnju koji su pokazali koliko je turizam ovisan o nebu. Sve to i panika koja je zavladala od praznih kreveta za posljedicu je imalo niže cijene od planiranih, a takav trend nastavio se i u nekim dijelovima špice ljeta, kada se panično spuštalo cijene ponude i do 25 posto u odnosu na ranije ponuđene, piše Slobodna Dalmacija.
[/quote]
Tako je, lani je bil julij prazen, kot v predsezoni, ulice prazne, malo ljudi. avgusta se je napolnilo. Je bila precejsnja panika, a na koncu se je napolnilo. Veliko je bilo last minute odlocitev. Vcasih so bili hoteli rezervirani ze spomladi , lani pa ne.

Odgovor na objavo uporabnika
Gjhscgh, 04.01.2020 ob 12:06

Ni ceneje, hrvaška je v bistvu draga. Če greš z Ryanair, so karte smešno poceni, nas 4 je Maroko prišel 1050 eur za 5 dni z vsemi izleti, karto, hotelom, hrano. Torej na osebo 270 eur 🙂 . Na HR ljudje hodijo ker jim je domače, pa grejo z avtom, ampak ko enkrat vidiš svet, te ne spravijo več na HR.

Ti jaz povem iz lastnih izkušenj. Ko enkrat vidiš svet in si zaželiš čistega morja, se vrneš – na Hrvaško ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close