Zakaj ljudje pri toliko izbire še vedno hodijo na Hrvaško
Zanima43, 04.01.2020 ob 11:57
Mi smo hodili na Hrvaško na dopust, dokler so bili otroci majhni. Sedaj ko so že večji, gremo vsako leto nekam, Afrika, Bližnji vzhod, Evropa ( Mallorca, Tenerifi). …ker se ne preseravamo nn gremo v lastni izvedbi ( smo kar vešči najti ugodne lete, prenočišča), nas pride cca 2000-3000 eur za 4 osebe. Za tak denar bi isto prišli na Hrvaškem, če bi jedli zunaj, spali v hotelu. Ampak na HRvaškem nimaš kaj videti , tista plaža in zvečer sprehod. Medtem ko mi laufamo od ene znamenitosti do druge, pridemo domov polni vtisov, otroci vidijo drugo kulturo, vere, nošnjo. Ni namenjeno obsojanju, ampak danes v dobi interneta me res zanima, zakaj ljudje hodijo na Hrvaško? Iz strahu pred neznanim, zaradi jezika ki ga znajo, ker se počutijo domače? Ali ker vam je tam všeč? Saj mi gremo tudi kakšen vikend na Hrvaško, ampak name ne naredi nobenih vtisov, pač plaža in morje, ležimo na plaži in zvečer gremo msl na sprehod. Pa se plaže na Hrvaškem skrijejo proti IZraelskim plažam, tam je pravljica, ali pa Egiptu.
Eni ne poznajo nič drugega in nočejo spozati nič drugega. Tam mogoče poznajo jezik, vežejo jih spomini, bojijo se letenja, kaj pa vem.
Se mi pa včasih edino malo obrne želodec, ko se mi kak od teh naših zarukančkov hvali o svetovljanskosti ker je bil na Hrvaškem. Še bolj mi pa najeda hipokrizija ko mora iti na referendum da zaščiti lepoto Slovenskih voda, poleti pa mora kune nabaviti, ker te naše mlake pa “že nau gledu!”
ti povem zakaj, 04.01.2020 ob 12:01
Vsaj 100 krat je bila že ta tema. Zato, ker je mnogo ceneje ( to je razlog no.1) kot drugje, ker je blizu. In sploh ne nazadnje, lepo morje je (vsaj v srednji in južni Dalmaciji).
Mnogo ceneje na Hrvaškem? No ja, Hrvaška je precej draga, ponudba katastrofalna.
Zdaj nekomu, ki dalje od Jadrana v življenju še ni prilezel, to razlagati nima smisla.
Tina t, 26.05.2021 ob 09:23
Jaz ločim dopust za odklop in dopust za potovanje. Pravi odklop nam je v app nekje daleč od vrvež na Hrvaškem. Tega ne moreš dobiti v nobenem hotelu po svetu. Potovanje pa je druga stvar. Vendar če greš npr. v Hurgado to zame ni potovanje. Smo pa hvala bogu različni.
Se strinjam. Poleti odklop na samotni plaži na Hrvaškem, jeseni za par dni v kako prestolnico, pozimi pa v tople kraje. Zakaj hodim na Hrvaško? Ker mi je lepa in ker nimam težav s Hrvati oz. z nikomer po vprašanju nacionalnosti.
V tujino ne hodim na dopust, če si ne morem privoščiti vsaj 14 dni. Vse, kar je krajše, je potovanje, ne dopust. In za glavni dopust odpade. Najprej je treba odklopit dom, potem se navadit nove okolice, si vzeti tudi čas za počitek, šele potem letanje naokoli. Tako da – izpod 14 dni to ni to.
In zanimivo, da tisti, ki se hvalite s svojim svetovljanstvom, večinoma prebivate v hotelih. In še hvalite se, kako so poceni. A to je doživetje? Dajte no mir.
hmmm, 26.05.2021 ob 10:26
Se strinjam. Poleti odklop na samotni plaži na Hrvaškem, jeseni za par dni v kako prestolnico, pozimi pa v tople kraje. Zakaj hodim na Hrvaško? Ker mi je lepa in ker nimam težav s Hrvati oz. z nikomer po vprašanju nacionalnosti.
Kje dobiš samotno plažo na Hrvaškem poleti?
Če imaš svoje plovilo, drugače misija nemogoče.
tfiošgha, 26.05.2021 ob 13:38
V tujino ne hodim na dopust, če si ne morem privoščiti vsaj 14 dni. Vse, kar je krajše, je potovanje, ne dopust. In za glavni dopust odpade. Najprej je treba odklopit dom, potem se navadit nove okolice, si vzeti tudi čas za počitek, šele potem letanje naokoli. Tako da – izpod 14 dni to ni to.
In zanimivo, da tisti, ki se hvalite s svojim svetovljanstvom, večinoma prebivate v hotelih. In še hvalite se, kako so poceni. A to je doživetje? Dajte no mir.
Moji hoteli so dragi, si sedaj zadovoljena?
brigaj se zase, 26.05.2021 ob 14:51
Jaz pravim vsakemu svoje. Verjetno pa tudi nisi bila v 7 zvezdničnem hotelu….
Res je. Mi je bilo škoda dopusta takrat za ogled puščave in sem tisto priložnosti pustila sestri. Ona je bila navdušena, jaz pa tudi tam nekje bogu za hrbtom 🙂
Lovilecsvetlobe, 04.01.2020 ob 13:24
Pri nas, na žalost, gremo za 200-250 na osebo. Edino pri južnih sosedih se to dobi.
Ko smo še lahko, smo šli v Španijo, Gčijo, Turčijo, Sharm . Najceneje je takrat bilo 350 za pol penzion ( nek zelo povprečen hotel). Vse skupaj (izleti, rent-a car, sladoledi…) pa je bilo nekako 450 na osebo. Sedaj je najbrž malo več. Je že kar 5-6 let od našega zadnjega takega letovanja.
[/quote]
Če ne greš nikamor, imaš pa še več.
in kaj je poanta tega da čepiš doma? a veš da denarja ne boš nesel v grob??! uživaj življenje dokler ga lahko
Jao vse skozi ceno, 04.01.2020 ob 13:37
Jao, jao.
Vi greste na dopust očitno zato, da šparate. Če prišparate 200 evrov še 5 let trobite naokrog, kako dober dopust je bil.
In 7 dni pa je res dopust, da te kap.
Tri dni prej živčnost, če ste vse spakirali, predzadnji dan dopusta (šesti) pa spet živčnost pred odhodom domov…
7 dni dopusta NI dopust. Malo si poglej, kaj pravijo o tem strokovnjaki…
Dopust jeh od 20 dni naprej, vse, kar je manj, je hitenje, dopust pod pritiskom in histerija, kar pa je seveda po volji delodajalcev. Zaposleni pa imajo od teh kratkih 7-dnevnih “skokov” zelo malo…
Res je.
Strokovnjaki so ugotovili, da ima človcek nekaj od dopusta šele, če ta dopust traja najmanj 20 dni.
Ja, prav berete…
Dvajseti dan namreč vegetativno živčevje (tako smo pač narejeni)! “preklopi” v modus DOPUST.
Vsi ti krajši dopusti pa zdravstveno ne prinesejo prav nič, ker so VSI povezani z neko živčnostjo in hitenjem “od znamenitosti do znamenitosti”.
Šefi pa bi itak najraje videli, da bi šli zaposleni na dopust šestkrat po 3 dni.
Ker kao ne morejo pogrešati podrejeneha dlje od 3 dni. Kar je za podrejenega – katastrofa.
Najbrž imate taki, ljubitelji petdnevnih in sedemdnevnih dopustov, tudi več čas vklopljen službeni mobilni telefon? (“Kam pa si dal tisto ponudbo?”).
Namesto, da bi mu poslali sms z 20-dnevnega dopusta: “Zatlači si ti tvojo ponudbo v tvoj anus”…
In tako boste taki pač živeli vsaj 5 ali 10 let manj…
Aja, ni pomembno, ker stari ljudje itak ne uživajo več v življenju?
Taki, kot sem vas opisal, dejansko ne uživate, ker NE ZNATE…
Najbolje bi bilo (predvsem za delodajalce), da taki delate do bridke smrti, da vas Matilda pokosi kar v službi…
Bedaki. Nekateri ste res svetovni bedaki!
upaaam, 27.05.2021 ob 07:58
oprosti, ampak hrvaška je daleeeeč od poceni. teden tenerifov z all inclusive hotel+ letalska karta, pride ceneje kot teden hrvaške v hotelu
Veš, marsikomu hotel z all inclusiv ponudbo ne predstavlja dopusta. Vse ostalo pa je drugje precej dražje. Vem, sem nekaj let gledal Italijo, Grčijo, Španijo…vse je dražje če greš s familijo in iščeš miren kotiček. Hoteli pa verjamem, da so druga zgodba. Ampak to zame pač ni oddih.
gost 4, 27.05.2021 ob 14:32
Stara sem čez petdeset in po tvoje sem bila le enkrat v življenju na dopustu.
Eni smo se sposobni spočit mnogo hitreje. Meni je fino že za tri dni nekam it – in temu rečem dopust.
Ne po moje. Tako pravijo strokovnjaki, ki so študirani. In to naj bi veljalo za veliko večino ljudi!
Je pa najbrž možno, da nekaterim zadostuje tri dni dopusta…
Kot nekateri ponoči spijo le dve do tri ure, ampak se naspijo. Enega takega poznam osebno in mu verjamem.
Je pa eden na sto tisoč. Posebnež. Velika izjema.
na hrvaško se gre, ker je blizu. to je glavna prednost pred vsemi ostalimi državami. in navsezadnje, imajo vsega po malem. znamenistosti, lepe plaže, lepa narava, kulinarika nam je blizu. ljudje so prijazni. itd. za tistih nekaj eur gor ali dol pa se ne sekiram, ker bistvo dopusta je, da se sprostiš, ne pa sekiraš kok nekaj stane. ker sem pripadnik mlajše generacije se tako ali tako menim v angleščini kamorkoli grem, tudi na hrvaškem. sicer grem na hrvaško na morje za nekaj dni na leto… potem se hodi v paklo plezat. ostalo pa po nekaj tednov skupaj še potovat po svetu. primerjav med državami kok kje kaj stane ne delam, ker to ni bistvo dopusta ali potovanj. seveda si malo varčen in seveda se pač vsak dopust ali potovanje prilagodi trenutnim časovnim in denarnim možnostim. to je to. sem pa mnenja, da dokler lahko in dokler sem mlad, raje večino dopusta zapravim za države, ki morda kasneje zaradi starosti, družine, itd ne bodo več tako lahko dostopne, kot je hrvaška.
Forum je zaprt za komentiranje.