Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek zakaj je toliko žensk samih

zakaj je toliko žensk samih

Make love, not war!
Peace, Brother!

Nisi razumela. Ce bi hotela bi morala imeti v glavi bedsedice ispred nekaj let.
Pa se tvoja trditev. Ponovil bom se stotic: Ne nimam slabih izkusenj z zenskami.

Nisi razumela. Ce bi hotela bi morala imeti v glavi bedsedice ispred nekaj let.
Pa se tvoja trditev. Ponovil bom se stotic: Ne nimam slabih izkusenj z zenskami.[/quote]

In ti praviš, da ženske ne pišemo jasno? 🙂

Tisto stotič, sem pa pobrala kar iz tvojih zapisov. Kakšno stvar si pa tudi japkica zapomni. 😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Imeti partnerja in družino ni neko blaženo stanje. Je trdo delo. Delati je treba na odnosu s partnerjem, otroci so seveda izjemno veselje – ampak spet – požrejo ogromno denarja in časa. Manj imaš lahko hobijev, več je treba planirati in prilagajati, malo (ali nič) časa zase, več imaš odgovornosti in – kakorkoli že verjamemo v enakopravnost spolov – mama je vedno mama in oče je pač oče. Tako da če gre kaj v partnerstvu narobe (ali pa tudi če ne), se redko bremeni (predvsem časovni) enakomerno porazdelita med partnerja.

Kar želim povedat je – ženska se mora marsičemu odpovedati za partnerstvo in družino in ne da bi bila krivična – mislim, da več kot moški. Zato seveda vedno bolj ozaveščene ženske dobro premislijo, kaj je na tehtnici. Kaj dobijo (s partnerjem vred), in čemu se odpovedujejo..

Se strinjam, Robi.
V partnerstvu je bolje kot biti samski. zato se nisem strinjala z matjazkom, da imajo vezani več obvez. Zame biti s partnerjem it z njim v hribe, na dopust… ni obveza, ampak prijetnost. Obveze so mi pa gospodinjenje, delo okrog hiše… to pa če sta dva, vsak nekaj postori in je stvar prej rešena in lahko oba več časa uživata.
Če pa je stvar taka kot pravi matjazek, da si v vezi in da potem ni več časa za uživat… potem pa hvala lepa za tako vezo. potem pa je bolje biti samski :).

Obveze vidi tisti, ki išče služkinjo ali pa “mamico” 🙂

Ljudje vedno izbiramo na podlagi večjega ugodja oz. gremo po liniji manjšega odpora. Vsi smo bili kdaj samski in tudi v vezi. Če partnerstvo postane težje, kot je bilo samsko življenje, se nam začne tožiti po njem.
Zato je obojestranska pomoč pri opravilih nujna, za obstoj odnosa.[/quote]

Moja napaka-domneva da imajo sogovorniki v spominu iste zadeve.

ps.
Kdaj sem sinfal zenske? Ne recem moske, no zensk nikoli.

Imam kar nekaj besed v spominu. Sploh tisto o sodbi… ampak to ni tema za tule.

ps;
Nisem govorila o šinfanju, temveč o razočaranjih in posploševanju.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Motis se 🙂 Kar ti je ostalo v spominu je kvecjemu moje MNENJE.

Kako se motim, če pa vendar govorim o tvojih besedah?! In jaz pač sklepam po sebi, da so tvoje besede tudi tvoje mnenje. Mogoče se pa motim…

Ne vem sicer kakšno prepričanje imaš glede duše, ampak jaz s tem pojmom označujem le produkt človekovega živčnega sistema in njegovega centra – možganov. V tem primeru ljubim s telesom. Mogoče ni tako romantična predstava kot pri tebi, ampak jaz ne čutim nič manjšega vpliva ljubezni kot ti kljub drugi predstavi. Tvoje mnenje glede žrtvovanja pa tako da jasno sliko o svetu na katerem se nahajamo, a sem nekako tudi pričakoval to. Ko si ravno v šali (ccccc verjetno to pomeni?) omenjala prometno nesrečo, v kateri je bližnji član družine skoraj izgubil življenje – v trenutku bi zamenjal svoje poškodbe za njegove, tudi svoje življenje za njegovo. Aja, pa krivda ni razlog, navsezadnje sem bil le sopotnik. Seveda če imaš partnerja le za preganjanje dolgčasa, da ti cote pere in kdaj kaj skuha…potem je razumljivo, da ne boš mignil ob takšnih pripetljajih, če pa najdeš svoj “manjkajoč košček”, pa raje zamenjaš življenje kot pa opazuješ bolečino v njenih očeh.
To z otrokom je pa sploh naivno, navsezadnje ne bi bilo toliko detomorov, slavov, odrekanj otrok in nasploh zločinov povezanih z le-teh. Ne vem kako ti naj razložim, pač čutim v sebi nagon, da poskrbim za svojo družino…ne glede na vse. Če je vredno praviš? Ni nekega univerzalnega odgovora, na vprašanje si lahko le ti odgovoriš.

Aja, drugače pa brez skrbi, po nesreči dobro okrevam in od sledov je na koncu ostala le izkušnja, ki mi je marsikaj razjasnila o meni.

Ne vem sicer kakšno prepričanje imaš glede duše, ampak jaz s tem pojmom označujem le produkt človekovega živčnega sistema in njegovega centra – možganov. V tem primeru ljubim s telesom. Mogoče ni tako romantična predstava kot pri tebi, ampak jaz ne čutim nič manjšega vpliva ljubezni kot ti kljub drugi predstavi. Tvoje mnenje glede žrtvovanja pa tako da jasno sliko o svetu na katerem se nahajamo, a sem nekako tudi pričakoval to. Ko si ravno v šali (ccccc verjetno to pomeni?) omenjala prometno nesrečo, v kateri je bližnji član družine skoraj izgubil življenje – v trenutku bi zamenjal svoje poškodbe za njegove, tudi svoje življenje za njegovo. [/quote]Ni bila šala bolj zafrkancija na to, da ljubiš s telesom, pozabi, ni bilo primerno oz ne moreš gledati z distanco na to–tvoje in nikogaršnje prometne nesreče ne bi nikoli trivializirala, ko že omenjaš to, da bi dal svoje živlnjenje, bom samo napisala, da sem gledala nekoč svojega družinskega člana, kako je umirala iz dneva v dan, pa je ni bilo stvari, ki bi ji pomagala, pa čeprav bi vsi po vrsti zamenjali z njo, a veš. In nenazadnje izkušnja mojega očeta, ki jo je imel menda premalo rad, da ni rekel, da bi zdaj še on najraje umrl… ali ni bilo bolj smiselno, da je preživel in vztrajal zaradi nas, zaradi sebe, zaradi nje, zavoljo življenja kot takega, ki ga je sam dobil od staršev oz od boga?
Kar sem hotela napisati in s čimer se ti ne vem ali poetično ali junaško ne strinjaš, je to, da moraš imeti raje od sebe samo (svojega) otroka in nikogar drugega. In da je ena najhujših stvari gledati otrokov grob.
Kaj je duša, pravzaprav ne vem. Mislim pa da ni tako na nož ločena od telesa kot naj bi se učili v krščanstvu. No da ne boš (stereo)tipiziral, ker včasih kaj pišem v tej smeri.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

metka84

Bolje biti samski, čemeren in bentiti čez moške, kot pa biti v zvezi, srečen in zadovoljen s sabo! 😀

Aleks, umiri se :), lahko greš namesto mene na rafting z Metko. Z malo sreče se vama prevrne čoln in se bosta malo nafrišali v kakšni gorski reki.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Bolje biti samski, čemeren in bentiti čez moške, kot pa biti v zvezi, srečen in zadovoljen s sabo! 😀 [/quote]Metka je samo napisala, da ne bi bila v taki zvezi kot si ti. Saj jaz tudi ne bi bila, sem že napisala, da če bi bila tvoja punca, bi te še pred tem pustila. :))))

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Katenjka – duša smo mi, vsako živo bitje v tem Vesolju ima dušo, ti si duša, ti vsi mi smo svetlobna bitja, ne samo tu na Zemlji tudi bitja po celem vesolju imajo dušo. Telesa so samo kostumi, ki si ga duša izbere za inkarnacije. Glede tretje dimenzije je pač človeški kostum tak kot je mešanica iz več vrst vesoljskih bitij, ki so posodile svojo DNA za kreiranje tega človeka + človeško telo ima tudi del DNA živalskih sesalcev. Samo to je samo kostum, ki umre ko se življenje konča, duša je pa večna.

Bolje biti samski, čemeren in bentiti čez moške, kot pa biti v zvezi, srečen in zadovoljen s sabo! 😀 [/quote]Metka je samo napisala, da ne bi bila v taki zvezi kot si ti. Saj jaz tudi ne bi bila, sem že napisala, da če bi bila tvoja punca, bi te še pred tem pustila. :))))[/quote]

Kaj pa imam jaz veze z njeno samskostjo? Sem jaz kriv, če ne zmešati tumpastih dedcev? :))
Pa ti tudi bi bila moja punca. Neverjetno, koliko vas je, ki na to sploh pomislite. 😀

Samski mimajo različen DNA?

Ne samo ti imaš drugačnega matjazko. Edini z drugačnim dna-jem, s sposobnostjo preživetja v kleti brez oken:)

Metka je samo napisala, da ne bi bila v taki zvezi kot si ti. Saj jaz tudi ne bi bila, sem že napisala, da če bi bila tvoja punca, bi te še pred tem pustila. :))))[/quote]

Kaj pa imam jaz veze z njeno samskostjo? Sem jaz kriv, če ne zmešati tumpastih dedcev? :))
Pa ti tudi bi bila moja punca. Neverjetno, koliko vas je, ki na to sploh pomislite. :D[/quote]Neverjetno, na kaj ti pomisliš, da drugi mislijo, spet imaš en super budalast podpis, kralj na betajnovi ccc

Saj v primeru umiranja družinskega člana tvoj oče ne more nič narediti. Nisem govoril o samomoru, izgubi volje do življenja ali čem podobnem, ampak da v primeru določenih nesreč lahko žrtvuješ svoje življenje, da rešiš drugo. Ciljal sem bolj na to, da v delčku sekunde (al mal več včasih), ko imaš čas za “odločitev”, postaviš drugo osebo pred sebe. Vidu sm neko sicer neumno študentsko foro, ki je dala zanimive rezultate. Snemali so, ko so zvečer na ulici prestrašili ljudi in je v večjem delu parov moški zbežal proč od ženske, zelo zelo redki so se postavili pred njo.

Ni glih potrebe po takšnem opredeljevanju mojih komentarjev, če se osredotočiš na vsebino je dovolj. To glede otroka je vse arhetip, kjer po porodu bi naj ženske dale prednost otroku (ne glede na vse), a pri moškem je pa skrb za celo družino – torej partnerko in potomca. Tudi drugače se v naravi kaže tole, zato sploh nisem presenečen, da se ne strinjava povsem.

Obveze niso samo suhoparne zadeve ala gospodinjstvo, ampak v prvi vrsti ODNOS, ki ga gradita dva, ki sta med sabo v vezi. Iz tvojih zapisov zveni, kot da je edini problem v vezi ta, ali imata partnerja iste oz. enake hobije ali pač ne in dočim jih imata, težav v vezi kar ni.

Zelo lepo napisano in se strinjam s tabo, čeprav z lastno družino (še) nimam izkušenj, ampak mislim, da bo ta tvoj post vir analiz in ugibanj o kvaliteti tvojega materinstva s strani teoretikov. Ne se pustit 🙂

Katenjka, mi je že Matjažko poslal obširen odgovor na to vprašanje na ZS. Vseeno najlepša hvala. 🙂

Katenjka, mi je že Matjažko poslal obširen odgovor na to vprašanje na ZS. Vseeno najlepša hvala. :)[/quote]Kaj neki je napisal, ali je le prepisal od junga, ker on po njegovih knjižicah veliko počrtuje in prepisuje in potem kot sestavljanko zlaga tja, da po njegovi presoji štima… Ne verjemi tem teoretičnim principom, jung je imel way out, svojo psihologijo, analizo, svoje pacientke in prijateljice, ženo je vseskozi varal, za matjažka lahko samo ugibaš cccc :)))))

Katenjka, hočeš reči, da Matjažko vara svojo punco?

Aja, še to, ker tako rada pišeš te ccc-je, tokrat si napisala 4 x c…Pa veš, kaj v cirilici pomenijo štirje c-ji?

Katenjka, hočeš reči, da Matjažko vara svojo punco?[/quote]Ti pa vse resno jemlješ, pa se to meni očita, sem že enkrat o tem pisala, kaj si jaz mislim, ko si me vprašala.

Ja, slučajno nima tu veze, jaz sem kolikor vem avtentična štajerka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close