Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Zakaj hodite na Hrvaško na morje?

Zakaj hodite na Hrvaško na morje?

Razmišljaj širše. Zakaj apartma in kuhanje in vse ostalo? Išči polpenzione ali all incl, first minute, last minute, otrok gratis…variant ni malo, če resno pobrskaš. Imaš spletne strani, kjer imaš zbrane ugodne počitnice po celem svetu (recimo izlet.na.dlani, ipd,)
Če bi si res kaj rada ogledala in uživala se ti splača potruditi.
Ko smo šli mi prvič drugam kot na hr, smo uživali. Naslednje leto smo šli spet na hr in šele takrat smo začeli opažati,kako veliko denarja dajemo za skoraj nič. Verjemi, en kufer je dovolj za nekaj oblačil in 2 para čevljev, vse ostalo dobiš na destinaciji. Recimo v Albaniji imaš poleg brisač večinoma še gratis ležalnik in senčnik. Ne rabiš ne ležalke, ne dodatne brisače, ne šotorčka za senco, nič …
Ne prepričujem te v nič, samo želim povedati, da mi za svoj denar dobimo zdaj bistveno več iz počitnic in bolj brezskrbna sem. Res pa na začetku traja leto ali dve, da se nekako organiziraš drugače, poskrbiš za prevoz na letališče in nazaj in podobno. Tudi mi ne hodimo na drage destinacije, zaenkrat nam Evropa zadostuje.
[/quote]

Meni pa razne obveznosti v obliki penzionov in hotelov niso noben užitek in ne predstavljajo nobenega dopusta. To je rezervirano za potovanja, ne pa za odklop. Pa sicer ne kompliciram – kuharije je toliko, da ne umremo od lakote, občasno tudi kaj iz užitka, bistvo mi je, da imam mir, da sem lahko cel dan na terasi in gledam morje, skočim vanj, kak čolniček za malo naokoli in to je to. V bistvu ne potrebujem niti nekih fensi apartmajev (čeprav sem zadnja leta v takšnih bolj “nobel”), pač pa bližino morja in senčna terasa. To je zame raj. Tega pa po Grčiji praktično ni za dobiti, izjemoma imaš kakšno res drago hišo kje na samem. Ampak do tja pa tudi še moraš priti. Pa, priznam, nepoznavanje jezika tudi mene moti. Če bi večkrat hodila v Grčijo, bi se zagotovo hotela naučiti jezika. Ker ni prijetno, da te, sicer z nasmeškom, pošiljajo v tri p.m., ti pa pojma nimaš. Pa verjemite, da se to kar pogosto dogaja. Večina Grkov ni nič kaj prijaznih do turistov. Ne rečem, da Hrvati so, ampak oni vsaj vedo, da morajo držati jezik (ker jih razumemo:-)), Grki večinoma govorijo to na glas.

Morda zato, ker je hrvaška obala posejana s slovenskimi vikendicami? Bližina, ne samo geografska, ampak tudi jezikovna in kultura, kar daje občutek domačnosti, oz. da se lahko vsedeš v avto in si lahko za nekaj ur na morju…
[/quote]

Sem dvakrat obiskal znanca, ki ima v Malinski (Krk) apartma.

Obakrat (normalno čez mejo v 5-10 minutah) približno porabil 2 uri.

Če bi želel obiskati nekoga v M.S., ne prideš v dveh urah iz Kopra v Mursko Soboto…

Lastniki apartmajev hodijo na Krk, pa tudi na Cres in Lošinj, če je dobra vremenska napoved, praktično vsak viked.
V petek grejo malo prej iz službe (12-a, 13-a ura) pred tretjo so že na Krku.

Imajo torej več kot POLNA DVA dneva (48 ur+) kopanja in sončenja.

Vi pa poleti za en teden v Grčijo, med letom pa vsako soboto v BTC.

Če tega ne veš, potem verjetno nikoli ne boš razumel, torej je brezveze, da ti kdo odgovarja.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

S Dalmacija…ugoden app…čisto morje… 4 skoraj odrasli…cca 1000 eur za 1 teden(app,prevoz,sami kuhamo+priboljški)…bi rekla da poceni

Vi pa poleti za en teden v Grčijo, med letom pa vsako soboto v BTC.

Hohoho
A mi lahko poveš, odkod si potegnila neumnost, da smo drugi vsako soboto v BTC? Ker jaz komaj vem, kje to točno je.

Drugič, VEČINA ljudi je en teden na leto na morju in nimajo vikendic na hr. Je tako?
Tretjič, če že primerjaš lastnike na hr, potem jih primerjaj z lastniki, ni tako bolj fer?

Ker midva imava vikend na Gorenjskem in vikend stanovanje v Lendavi. Najina vikenda sta uporabna 12 mesecev na leto in ne samo v vročini. Tako da ni potrebe po BTC.

Meni pa razne obveznosti v obliki penzionov in hotelov niso noben užitek in ne predstavljajo nobenega dopusta. To je rezervirano za potovanja, ne pa za odklop. Pa sicer ne kompliciram – kuharije je toliko, da ne umremo od lakote, občasno tudi kaj iz užitka, bistvo mi je, da imam mir, da sem lahko cel dan na terasi in gledam morje, skočim vanj, kak čolniček za malo naokoli in to je to. V bistvu ne potrebujem niti nekih fensi apartmajev (čeprav sem zadnja leta v takšnih bolj “nobel”), pač pa bližino morja in senčna terasa. To je zame raj. Tega pa po Grčiji praktično ni za dobiti, izjemoma imaš kakšno res drago hišo kje na samem. Ampak do tja pa tudi še moraš priti. Pa, priznam, nepoznavanje jezika tudi mene moti. Če bi večkrat hodila v Grčijo, bi se zagotovo hotela naučiti jezika. Ker ni prijetno, da te, sicer z nasmeškom, pošiljajo v tri p.m., ti pa pojma nimaš. Pa verjemite, da se to kar pogosto dogaja. Večina Grkov ni nič kaj prijaznih do turistov. Ne rečem, da Hrvati so, ampak oni vsaj vedo, da morajo držati jezik (ker jih razumemo:-)), Grki večinoma govorijo to na glas.
[/quote]

Če si ti bila kdaj v Grčiji, sem jaz papež. Ni bolj prijaznega naroda do turistov. Če ima kdo veselje z nasmeškom koga pošiljat v k…, mu p bog požegnaj, itak ni pri pravi. Tako kot ne ti s takimi.

Če si ti bila kdaj v Grčiji, sem jaz papež. Ni bolj prijaznega naroda do turistov. Če ima kdo veselje z nasmeškom koga pošiljat v k…, mu p bog požegnaj, itak ni pri pravi. Tako kot ne ti s takimi.
[/quote]

Hej papež, imaš težave s problemi? 🙂 No, jaz jih nimam, sem bila trikrat v Grčiji, pa verjetno bom še šla kdaj, ampak za pravi oddih pač ne.

Hej papež, imaš težave s problemi? 🙂 No, jaz jih nimam, sem bila trikrat v Grčiji, pa verjetno bom še šla kdaj, ampak za pravi oddih pač ne.
[/quote]

No, jaz hodim pa na pravi oddih že 10 let. Kdo bi te pa gledal s tem odnosom. Ne zna jezika, ampak ve, da jo pošiljajo v k. Z nasmeškom, pazi!

Ni bolj prijaznega naroda do turistov.
[/quote]

Kakšen idiotizem, do turistov je prijazen vsak človek drugače, odvisno od tega, kakšen dan ima. Ne pa kar po celi narodi enako.

Avtor, zakaj ti mora kdorkoli pojasnjevati zakaj gre nekam na morje, saj gre za njegov cas in denar? Meni je cudno, da gre kdo v Grcijo, ker so ful vsiljivi, ampak to je njegov izbor.

Naj bo ker imam ravno čas: evo en primer https://www.pocenipotovati.si/menorca-7-nocitev-letalo-96-e/.

Za letošnje poletje si sevedal zelo prepozna…..
[/quote]
Samo ročna prtljaga! Samo 7 dni!
Žal ne morem marca planirati in rezervirati letnega dopusta.

Zakaj?
Ker s sabo vzamemo barko in plujemo na otoke, kjer se kopamo.

Kakšen idiotizem, do turistov je prijazen vsak človek drugače, odvisno od tega, kakšen dan ima. Ne pa kar po celi narodi enako.
[/quote]

Kako da ne? Kako misliš, da se bo do nas obnašal narod, ki ga vsakodnevno proti nam podpihuje dnevna politika in kako tak, ki ima do nas tak odnos kot do vseh drugih? Seveda se povsod najdejo izjeme, ampak Grki so skulirani, bolje plačani kot Hrvati in od turizma dobro živijo, ker ga nimajo samo dva meseca. In vse to se čuti v odnosu. Pri njih je turizem čisto nekaj drugega. Vkomponiran je v njihov način življenja. Ne delajo ga “sezonci”, ki se za poletje preselijo na morje, zimo pa preživijo v Zagrebu, vmes pa hočejo od turistov potegnit čim več keša. Če je restavracija, je vpeta vsa družina. V hotelu dela vsa družina (velike verige izvzete). Ne capo di banda, ki na trgu išče najcenejšo delavsko silo, ki se potem kislih obrazov vleče povsod. Zakaj Grki nimajo težav z delovno silo? Ves Balkan rine tja za delo. In je tako vesel, ko ga dobi, da mu ne pade na pamet bit osoren do gosta, ne glede, od kod je. Grki lahko izbirajo, koga bodo zaposlili, ne pa da z lučjo iščejo ljudi, ki bi še hoteli delati za bakšiš.

Imamo lepo novo stanovanje v okolici Umaga, zato hodimo na HR. Nekaj terminov oddamo, s tem denarjem gremo vsako leto nekam. Z ljudmi nikoli nismo imeli problemov. Ampak to ko eni pravite da se Karibi, Maldivi skrijejo pred HR. Ma dajte no, vsaj sprenevedajte se ne. Kaj pa je tako lepega? Ce ne bi imeli stanovanja, bi izbrala raje Grcijo, Tenerife, Turcija ima cudovito naravo, Izrael, Maroko.. meni je bilo vsepovsod drugje prelepo, pac HR je pa tako kot da bi bil doma, vsaj jaz na to tako gledam. Sem clovek ki rada vidim nekaj novega.

Kako da ne? Kako misliš, da se bo do nas obnašal narod, ki ga vsakodnevno proti nam podpihuje dnevna politika in kako tak, ki ima do nas tak odnos kot do vseh drugih? Seveda se povsod najdejo izjeme, ampak Grki so skulirani, bolje plačani kot Hrvati in od turizma dobro živijo, ker ga nimajo samo dva meseca. In vse to se čuti v odnosu. Pri njih je turizem čisto nekaj drugega. Vkomponiran je v njihov način življenja. Ne delajo ga “sezonci”, ki se za poletje preselijo na morje, zimo pa preživijo v Zagrebu, vmes pa hočejo od turistov potegnit čim več keša. Če je restavracija, je vpeta vsa družina. V hotelu dela vsa družina (velike verige izvzete). Ne capo di banda, ki na trgu išče najcenejšo delavsko silo, ki se potem kislih obrazov vleče povsod. Zakaj Grki nimajo težav z delovno silo? Ves Balkan rine tja za delo. In je tako vesel, ko ga dobi, da mu ne pade na pamet bit osoren do gosta, ne glede, od kod je. Grki lahko izbirajo, koga bodo zaposlili, ne pa da z lučjo iščejo ljudi, ki bi še hoteli delati za bakšiš.
[/quote]
A ni zanimivo, da imajo v gostinstvu pa ogromno tujcev – Srbov npr. srečaš tam ogromno, pa Poljakov in Albancev. Ker tako dobro plačujejo? Ja, samo ne svojih 🙂 Ker grška ekonomija pa itak cveti, a ne?
Neverjetno, kako ste eni slepi. Ja, Grčija je že lepa in ima še vedno lepe kotičke, ampak da je pa vse in in sploh super in da so vsi veseli, ko ti prideš dol, je pa taka bedarija, da glava peče. Glede pošiljanja v k.rac – je res, oni se kar med sabo pogovarjajo o nekom in ga šimfajo, ker jih zelo malo zna grško. Mi smo imeli to “srečo”, da kolega dela v turistični agenciji in je skoraj pol leta tam, zato zna grško. Glupi turisti pa se samo smehljajo nazaj. Ampak hej, glavno da se vam smehljajo, pa ste srečni.

Po strastnih in super plus prohrvaško obarvanih odgovorih je jasno, da
tisti, ki ljubijo hrvaško, ne bi letovali drugje, pa če bi jih iz HR s palicami odganjali 🙂

Ti si videla Karibe in Maldive v sanjah verjetno, ker če bi jih videla v živo, ne bi pisala takih neumnosti. Sama sem jih videla v živo več krat in verjemi, da jim HR morje ne seže do gležnjev.
[/quote]

Verjemi mi, da sem jih, pa še marsikaj zraven. Je pa seveda odvisno, kaj ocenjuješ oz. ti nekaj pomeni. Še vedno grem z veseljem v eksotiko (letos pade konec leta še Mauricius), ampak Jadran je obvezen, vse ostalo je bonus.

Ker grška ekonomija pa itak cveti, a ne?

Ne, Grki so v riti še bolj, kot Hrvati. Odtod nekatere ponudbe za apartma v polni sezoni za 25-30 evrov na dan.
Na Hrvaškem v enakem terminu 50-60.

In, ker večinoma nimate pojma o turizmu, bolje o investicijah in jihovi smiselnosti, ter izplačljivosti:
tudi Hrvat z oddajanjem za 50-60€, glede na to, da sezona na leto traja 60, ali največ 75 dni, ne bo vrnil investicije niti v 40-ih letih.

Tudi Slovenec ne kupljenega fleta, zato na slovenskem spletu kar nekaj zapisov o tem, da oseba NE BO VEČ oddajala. Previsok davek, premajhen ostanek dohodka.
Matematika je kruta stvar…

Danes pameten človek NE vloži 200.000 evrov, da jih bo mogoče povrnil šele v 35-ih, ali 40-ih letih, ampak jim mora povrniti v desetih, največ 15-ih….

Ali je Dalmatinec neumen, če investira?
Pravzaprav je, vendar mu drugega niti ne preostane. Naj prodaja ribe ob dejstvu, da je hrvaško morje že precej izlovljeno?
Za službe pa je v Dalmaciji še dosti večja kriza, kot v Sloveniji.

Rekli boste: njihov problem. Seveda. Ampak zato poskušajo od zaslužka, ki jim pade v 75-ih dneh poletja, živeti celo leto. Kar pa se seveda ne da!

Samo ročna prtljaga! Samo 7 dni!
Žal ne morem marca planirati in rezervirati letnega dopusta.
[/quote]

Koliko pride en teden na tvoji lokaciji?

[/quote]

Nekaj se že od politike verjetno pozna hujskanja, nekaj se pa pozna v kontra smer, ker govorim njihov jezik, ne pa “turističnega”.

O, vau, Grki so v turizmu tolk boljš plačani od Hrvatov, da so skoz dobre volje. Samo od kod za vraga ta denar pride, če imajo samo Hrvati po tvoje tako zasoljene cene? Očitno z veseljem plačuješ dobro plačane Grke, Hrvatov za bakšiš pa ne, ampak zraven jamraš. Mogoče te pa zato Hrvatje ne marajo. Jaz nimam problemov dol, jih sicer tudi v Grčiji ne pričakujem, moji razlogi, da hodim na Hrvaško, kot so že napisano, nimajo nič z neko domenvno kolektivno mentaliteto tega ali onega naroda.

Če smo pri tem, malokdo na Hrvaškem sploh mora izvedet, da sem turist in iz Slovenije, o tem sem že prej pisal, da se dosti bolj lahko med njih zlijem. To je pač tista že opisana prednost, ki je tu zaradi jezika, ki je v Grčiji ali Italiji nimam.

zakaj hodijo Italijani na Hrvaško, če pa imajo toliko morja?

In seveda, kot da v Grčiji senzoncev ni, oni imajo pozimi vse polno v tisti burji in pustinji, ki je praktično enaka hrvaški.

Ker nam je všeč:)

Mi pa takole delamo , za 1 teden gremo na HR, najamemo APP, vse skupaj nas je stane dosti ker kuhamo sami. App pride cca 500/600 eur, hrano kupimo v SLoveniji ali na HRvaskem, cene so iste, kuham sama. Ne zapravimo dosti. Potem pa gremo se kam , letos smo bili na TEnerifih, lani Izrael, predlani Maroko. Za kopanje , soncenje je HR cist super, nimas pa kaj videti novega, to je taka klasika za spocit se. . Zato gremo radi se kam. Vsaka drzava je zanimiva, mene je IZrael osupnil po lepoti, noro lepo je, pa El teide vulkan na Tenerifih, mojstrovina narave. Maroko ie tudi zelo lep. Ampak tam ne lezimo na plazi, ampak najamemo avto, hodimo okoli, zvecer smo prav utrujeni, potujemo vedno v lastni izvedbi, pride nas smesno poceni- primer Maroko za 900 eur za 4 osebe 5 dni. To so vsi stroski, hrana, letalo, hotel, ogledi..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close