Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Zakaj hodite na Hrvaško na morje?

Zakaj hodite na Hrvaško na morje?

Mislim da gre v 90% za totalno neiznajdlivost in nerazgledanost. Če ne govoriš nobenega tujega jezika je to velik hendikep.
Moja sodelavka hodi na isto lokacijo že 8 let, pa vsakič znova jamra kako je vedno dražje, da pri večerji v hotelu takoj zmanjka rib, da morajo plačat parking za avto čeprav so v hotelu…… Parkrat sem ji predlagala da gredo kam drugam, ampak ne: tam jim je všeč!
Če drugega kot dalmacije pri 40+ letih še nisi videl, verjamem da ti je tam zakon, čeprav imaš pripomb še pa još.

Zakaj hodijo z jahtačami in jadrnicami na jadransko morje? Ker je za jadralce idealno. Dost mirno, pa vse blizu. Za prečit atlantik rabiš kar malo več jajc!

A res mislite, da zvezdniki hodijo s svojimi jahtačami na Hr zaradi njenih lepot??
Tam se dogaja toliko razvrata in drog, da se hodijo skrivat na neodkrite destinacije.
[/quote]

Če bi bilo to res, bi hodili v neke puščave, hribe, Afriko, Avstralijo ali bi se pa vsaj do kakšne Albanije dol zapeljali. Hrvaška obala poleti ni ravno neodkrita, če se milijoni turistov svaljajo po njej.

Z veseljem bi šla še kam po svetu (ko sva bila sama, sva tudi šla) in, ko bova spet “sama” z možem, verjamem, da bova tudi še kam drugam šla. Tako pa z družino hodimo na hrvaško morje, ker je za nas še vedno najugodnejše – izkoristimo lepo in (zaenkrat še) čisto morje, poiščemo apartma po za nas ugodni ceni in vsaj zaenkrat še nismo plačali dražje kave /sladoleda / pice / ribe na tržnici kot v kakem turističnem kraju v Sloveniji. Za gorivo za avto običajno porabimo na dopustu en tank, ker se še tam kam zapeljemo naokoli. Če bi mož lahko dobil več dopusta v kosu, bi se zagotovo z avtom podali tudi na kako daljšo pot, vendar zaenkrat nam ni, da bi od 7 dni dopusta 3 dni preživeli v avtu… Letalo za 4 osebe pa se ne more primerjati s ceno prevoza z avtom.

Res je. Letalo za 5, pa najem avta in sem na celotnem budgetu 12-dnevnega dopusra v j Dalmaciji.

Res je. Letalo za 5, pa najem avta in sem na celotnem budgetu 12-dnevnega dopusra v j Dalmaciji.

Prvi dve plaži, ki si ju omenil, sta zelo znani kot zbirališče pedrov. Kar me v tvojem primeru sploh ne čudi…

Vsako leto smo na drugem grškem otoku. Grki kar dobro govorijo angleško!

Ker mi je hrvaško morje nekaj prečudovitega, paše mi tista klima in narava. Pa še blizu je. Masovni globalni turizem je ekološka grožnja.

Vsak ima svoj razlog, zakaj gre in zakaj ne na Hrvaško. Smešni in bedni so mi tisti, ki bi toook radi šli drugam, a jim letalo predstavlja takkkkk strošek. Ampak šteka čikov zanjo in šteka za njega tedensko (cca. 80 eur tedensko/ cca 320 mesečno) pa ni strošek? Na letni ravni je to cca. 3800 eur, kar je pa že ornk dopust marsikje po svetu. Zato od kadilcev ne kupim zgodbice, da ne morejo nikamor.

Res je, slovenska obala je absolutno predraga, glede na to, kakšno obalo in morje nudi. V tej mlakuži, polni morske trave, blata in fekalij (spomnite se lanskega leta v Portorožu), si noben normalen človek ne bo vzel za dopustovanje.

S Hrvaško je primerljiva mogoče Grčija, ampak je daleč. Poleg tega ni možnosti najema raznih apartmajev, kjer bi imel zasebnost. V grških hotelih, kjer te po nekaj dnevih v upanju za napitnino oblaja vsak, od čistilke do natakarja, pa večina ljudi ne želi bivati.

Torej ostane destinacija, ki ima:
– čisto morje
– mirno morje (brez raznih nevarnih tokov in valov)
– brez raznih strupenih bitij v morju
– prijetna klima
– odlična kulinarika
– relativna bližina
– brez skrbi, da bi kakšen muslić vrgel bombo
….. Pozitivnih stvari je več kot dovolj, pa še se kakšna najde.

Hrvaška rulz!
[/quote]

Glede Grčije nimaš pojma. Če si bilo 1x tam, še ne pomeni, da si ekspert za dopust v Grčiji.
Da ni možnosti apartmajskih nastanitev, si si gladko izmislilo! In o osebju v hotelih tudi. Drži se svoje Hrvaške in ocenjuj tisto, kar ti je dobro znano. Že Prešeren je zapisal “le čevlje sodi naj Kopitar”.

Za dopust dava z možem oba regresa. Za ta denar naša družina ne more nikamor z letalom. Ajd, z ročno. In potem naj z 8 kg prtljage. Najem apartmaja. Ok. Samo težko dobiti pod 100 € in da imaš lepo plažo pred apartmajem in trgovino 500 m stran.
Če pa najdete tak apartma za 70 € na noč in povratne letalske s prevozom na letališče z dodatno prtljago za 80 do max 100 € na osebo, pa povejte.

Morda zato, ker je hrvaška obala posejana s slovenskimi vikendicami? Bližina, ne samo geografska, ampak tudi jezikovna in kultura, kar daje občutek domačnosti, oz. da se lahko vsedeš v avto in si lahko za nekaj ur na morju…

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Vsako leto smo na drugem grškem otoku. Grki kar dobro govorijo angleško!
[/quote]

Ne znajo čisto vsi, tako kot znajo čisto vsi hrvatje hrvaško, torej se ne moreš z vsemi pogorvarjat. Pa tisti, ki znajo, ne znajo tako dobro, kot jaz angleško ali hrvatje hrvaško. Pa še kot turista te takoj preoznajo zaradi tega.

Dejansko ne spoznavaš potem avtentične Grčije, ampak turistično. To mene pač moti.

Lahko se vklopim med Nemce, Angleže, Američane, med Hrvate kolikor toliko. Med Grke se pač ne morem, ker grško ne znam.

Za dopust dava z možem oba regresa. Za ta denar naša družina ne more nikamor z letalom. Ajd, z ročno. In potem naj z 8 kg prtljage. Najem apartmaja. Ok. Samo težko dobiti pod 100 € in da imaš lepo plažo pred apartmajem in trgovino 500 m stran.
Če pa najdete tak apartma za 70 € na noč in povratne letalske s prevozom na letališče z dodatno prtljago za 80 do max 100 € na osebo, pa povejte.
[/quote]

Razmišljaj širše. Zakaj apartma in kuhanje in vse ostalo? Išči polpenzione ali all incl, first minute, last minute, otrok gratis…variant ni malo, če resno pobrskaš. Imaš spletne strani, kjer imaš zbrane ugodne počitnice po celem svetu (recimo izlet.na.dlani, ipd,)
Če bi si res kaj rada ogledala in uživala se ti splača potruditi.
Ko smo šli mi prvič drugam kot na hr, smo uživali. Naslednje leto smo šli spet na hr in šele takrat smo začeli opažati,kako veliko denarja dajemo za skoraj nič. Verjemi, en kufer je dovolj za nekaj oblačil in 2 para čevljev, vse ostalo dobiš na destinaciji. Recimo v Albaniji imaš poleg brisač večinoma še gratis ležalnik in senčnik. Ne rabiš ne ležalke, ne dodatne brisače, ne šotorčka za senco, nič …
Ne prepričujem te v nič, samo želim povedati, da mi za svoj denar dobimo zdaj bistveno več iz počitnic in bolj brezskrbna sem. Res pa na začetku traja leto ali dve, da se nekako organiziraš drugače, poskrbiš za prevoz na letališče in nazaj in podobno. Tudi mi ne hodimo na drage destinacije, zaenkrat nam Evropa zadostuje.

Z Grki, razen na otokih, se da večinoma dobro sporazumeti s srbščino oz. srbohrvaščino in kaj temu podobnega.

Na Hrvaško gremo sicer le za kak (podaljšan) vikend … Razlogi: čisto morje, lepe plaže z dovolj prostora, ljubka mesteca in utrip v njih, dobra hrana, urejeni hoteli, prijazni in prijetni ljudje, dobro razmerje cena – kakovost.
Glavni del dopusta pa preživljamo v bolj oddaljenih državah (Skandinavija, Afrika, Azija, Južna Amerika).

Z Grki, razen na otokih, se da večinoma dobro sporazumeti s srbščino oz. srbohrvaščino in kaj temu podobnega.
[/quote]

Saj to znajo še manj dobro kot angleščino, torej mi še manj pomaga. Res dobro se ne moreš vklopit z njimi ne v angleščini, ne v hrvaščini, ampak samo v grščini.

v nobenem primeru se ne morem z vsakim grkom pogovarjat in ne razumem, kaj se grki okoli mene pogovarjajo in ne vem, kaj na vsaki tabli piše. Na Hrv, v Angliji, Nemčiji, pa lahko vse to. Meni je to plus.

Saj to znajo še manj dobro kot angleščino, torej mi še manj pomaga. Res dobro se ne moreš vklopit z njimi ne v angleščini, ne v hrvaščini, ampak samo v grščini.
[/quote]

Od Paralije do Halkidikija smo se sporazumevali v sh. Nekje malo bolj dobro, nekje malo manj. Glede na to, da sem tam na odklopu in ne na izpitu iz tujih jezikov, sem neobremenjena s kvaliteto.

Jaz tudi, zato raje hodim tja, kjer vem, da se lahko z vsemi dobro sporazumevam, ne pa da najprej poskušam 5 različnih jezikov, če bo mogoče kdo kaj znal. Se mi ne ljubi.

Jaz tudi, zato raje hodim tja, kjer vem, da se lahko z vsemi dobro sporazumevam, ne pa da najprej poskušam 5 različnih jezikov, če bo mogoče kdo kaj znal. Se mi ne ljubi.
[/quote]

Ok 🙂

Ker je dalmatinsko morje pojem za združene kakce iz vse Evrope?

[/quote]

Naj bo ker imam ravno čas: evo en primer https://www.pocenipotovati.si/menorca-7-nocitev-letalo-96-e/.

Za letošnje poletje si sevedal zelo prepozna…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close